Gość: Xavier Xenos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 21:34 Co sądzicie o tej kapeli ogólnie i ich ostatniej płycie w szczególności? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xavier.xenos Nikt nie lubi Apteki?:) 07.07.07, 18:57 Ludzie, to najlepsza polska płyta, jaką słyszałem od dłuuuuugiego czasu! Odpowiedz Link Zgłoś
joolz Re: Nikt nie lubi Apteki?:) 07.07.07, 23:32 Najlepsze są "Ujaraneonecałemiasta" Odpowiedz Link Zgłoś
xavier.xenos Re: Apteka 08.07.07, 13:40 Hmm a mi się ich nowa płyta podoba chyba jeszcze bardziej niż "Menda" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trombocyt Re: Apteka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 11:18 Świetna kapela, szczególnie muzycznie, bo trafia się tekst na poziomie podstawówki. Ciężko zdobyć jej nagrania. Kodym to dla mnie taki obecny Lipiński. Szkoda, że mało luda zna ich muzykę. Zasługują na zdecydowanie lepsze traktowanie przez tzw. rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Apteka 08.07.07, 23:20 Gość portalu: Trombocyt napisał(a): > Ciężko zdobyć jej nagrania. pamiętam że płyty Apteki kupowałam w Empiku > Kodym to dla mnie taki obecny Lipiński. i tutaj się z tobą nie zgodzę, Kodym jest freakiem, często wulgarnym abstrakcjonistą a Lipiński - na poważnie społecznie zaangażowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Apteka IP: *.65.rev.vline.pl 08.07.07, 11:51 Słucham sobie od niedawna płyty pt. "Menda". Muzycznie jeszcze nie wpadła mi w ucho, choć czuję że to są dźwięki nietuzinkowe i oryginalne (choć nie wiadomo czy mi się spodobają). Za to o tekstach mogę już powiedzieć, że są wulgarne i żenujące czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
ugugunana Re: Apteka 08.07.07, 12:16 Gość portalu: As napisał(a): > Za to o tekstach mogę już powiedzieć, że są wulgarne i żenujące czasem. Moim zdaniem zgrabnie opisują daną rzeczywistość... Odpowiedz Link Zgłoś
xavier.xenos Re: Apteka 08.07.07, 13:38 Ale to jest zamierzona poetyka tych tekstów. Ich banalność jest pozorna, biorąc pod uwagę kontekst muzyczny, osobowość lidera itp. Jest to swego rodzaju manifestacja, trochę zgrywa, trochę strumień świadomosci, psychodeliczny potok luźnych skojarzeń - nie możesz tekstów tego zespołu brać literalnie, szukać w nich sensu jako takiego. Sens tych tekstów jest poza nimi. To trochę jak z tekstami Świetlickiego i większości współczesnej poezji - już w dzisiejszych czasach nic ciekawego nie powiesz, czego ktoś nie powiedział przed tobą, mówiąc otwartym, bezpośrednim tekstem. Nie wiem, czy dobrze wyraziłem to, co miałem na mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Apteka 08.07.07, 15:55 Od lat jedna z najlepszych polskich grup (cóż - Gdańsk, czyli najciekawsza scena w kraju), niestety również jedna z najbardziej niedocenionych w zalewie punkowego, metalowego, Hey'owego kiczu, który uwielbia młodzież polskich miast, przysiółków i osad. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golek Re: Apteka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 16:11 Dali czadu na Openerze. Car Is on Fire i Indios Bravos mogą im buty czyścić. Odpowiedz Link Zgłoś
mana_mana Re: Apteka 08.07.07, 17:48 Wstyd się pewnie przyznać, ale nigdy - świadomie przynajmniej - nie słyszałam ani jednego kawałka tej kapeli. Po przeczytaniu postu jednego z powyższych SięWypowiadaczy, że dla niego wokalista/tekściarz? to jak Lipiński chętnie zapoznałabym się z twórczością Apteki, jako że Lipińskiego uwielbiam może ktoś ma jakieś linki do choć paru kawałków? Przesłuchałabym chętnie, bo nie lubię płyt w ciemno kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
ugugunana Re: Apteka 08.07.07, 19:36 Raczej Ci się nie spodoba... Jeśli chodzi o wartość literacką a zwłaszcza światopogląd artysty możesz przeżyć spore rozczarowanie. Generalnie - Kodym pochwala, to co Lipiński zapiekle piętnuje. Jeśli masz mocne nerwy możesz spróbować na własną odpowiedzialność: pl.youtube.com/watch?v=xnW-I2OzoWM Ostatniej płyty nie słyszałem, więc nie mogę wykluczyć nawrócenia... Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Apteka 09.07.07, 00:14 Raczej utraty dystansu do siebie i okoliczności. Odpowiedz Link Zgłoś