roberciunio 29.07.07, 22:38 czy ktoś zna ? jeśli nie to koniecznie polecam ! wspaniały głos, wielki talent właśnie go odkryłem tyle że to już historia bo on już od dawna nie żyje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janinaniezbedna3 Re: jeff buckley 29.07.07, 22:44 Ja znam od dawna i uwielbiam. Szkoda tylko, że Jeff już nie żyje, kilka lat temu się utopił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pokrak Re: jeff buckley IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 22:51 Na tym 4um jest bardzo dobrze znany i wielokrotnie pisano o jego twórczości. Zerknij do archiwum. Odpowiedz Link Zgłoś
roberciunio Re: jeff buckley 29.07.07, 22:57 dzięki za przypomnienie ale ja nie szukam info na jego temat dzielę się tylko swoimi wrażeniami nie każdy czyta to forum od deski do deski Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: jeff buckley 30.07.07, 23:01 dla mnie to jeden z najcudniejszych głosów, obok Vana Morrisona (który był jego mistrzem) i Fru i taka ciekawostka - przyjacielem Jeffa Buckleya był Chris Cornell, który już po jego śmierci przyczynił się do wydania pozostałych po nim nagrań na albumie "Sketches for My Sweetheart the Drunk" w maju 2007 w 10. rocznicę śmierci artysty ukazał się kolejny piękny album "So Real: Songs From Jeff Buckley" a tutaj m.in. perełka w postaci nie publikowanego wcześniej coveru The Smiths "I Know It's Over" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mła Re: jeff buckley IP: *.subscribers.sferia.net 30.07.07, 23:36 znam jego twórczość od kilku lat . był naprawdę wspaniały. pomału zarażam znajomych. moja dziewięcioletnia córcia strasznie go lubi, a bestia ma doskonały słuch i gust muzyczny........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sartoris Re: jeff buckley IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 20:04 Guru wokalu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: jeff buckley IP: *.jmdi.pl 31.07.07, 22:31 kocham go... usłyszałam go 100 lat temu na MTV i wiem, że to geniusz. Ale ojciec spiewał też oryginalnie - a urodą nie do odróżnienia.... szkoda, że ten talent błysnął tylko przez chwilkę.... Odpowiedz Link Zgłoś
ataxia Re: jeff buckley 03.09.07, 10:29 ..."So Real: Songs From Jeff Buckley" a tutaj m.in. perełka w postaci nie publikowanego wcześniej coveru The Smiths "I Know It's Over"... Czy można gdzieś tej perełki posłuchać w internecie ? "I Know It's Over" to jeden z moich naj The Smiths i zależałoby mi na posłuchaniu tego utworu w wersji Jeffa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaga Re: jeff buckley IP: 80.51.147.* 03.09.07, 16:09 Ataxia Mogę Ci na majla wysłac. Na zywo , spolot z Hallelujah... Jeśli chcesz, to ja chętnie, podaj tylko majla... [[[: Odpowiedz Link Zgłoś
ataxia Re: jeff buckley 04.09.07, 11:44 Gość portalu: aaaaga napisał(a): > Ataxia > Mogę Ci na majla wysłac. Na zywo , spolot z Hallelujah... > Jeśli chcesz, to ja chętnie, podaj tylko majla... [[[: aaaga, bardzo Ci dziękuję. Mój mail: m.ataxia@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaga Re: jeff buckley IP: 80.51.147.* 04.09.07, 23:04 Nie ma za co.... cała przyjemność... Daj znać czy doszło wszystko cało. [[[[: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: włóczęgawsmokingu Re: jeff buckley IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 18:23 Tylko jedno zdanie na ten temat: "Grace" to fantastyczna płyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaga Re: jeff buckley IP: 80.51.147.* 03.09.07, 07:23 Ludziee! Jest ktoś zainteresowany zlotem fanow w listopadzie? (Warszawa prawdopodobnie) Pytajcie znajomych, im nas wiecej tym lepiej! [[[: Dajcie znac na majla! niezka@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś