nefil 13.09.07, 14:56 Jeśli ktoś byłby zainteresowany dokumentacją zdjęciową z mojej wyprawy do Lviva, to proszę zajrzeć tu: fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,68972641.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
glebogryzarka1 Re: Weekend we Lwowie 24.09.07, 15:34 hehe, byłem przez pięć dni we Lwowie w sierpniu. niestety samochodem (kto próbował jeździć po Ukrainie, a po ulicach Lwowa zwłaszcza, ten wie dlaczego niestety). napiłem się i nażarłem za wszystkie czasy, a miasto (znaczy, nie te slumsy na obrzeżach, tylko to co zostało przedradzieckiego, a zostało oszałamiająco dużo) fenomenalne. Nefil wiesz gdzie jeździć na weekendy Odpowiedz Link Zgłoś
nefil Re: Weekend we Lwowie 24.09.07, 16:52 Lwów w ogóle nie został zniszczony, ani przez Nazistów, ani przez Sowietów. Poza Starówkę rzeczywiście nie wolno się wychylać, ale starówka jest wielkości 10 warszawskich. Jak dla mnie nawet Krakoof się chowa. Poza tym Ukraińcy to niesamowicie otwarty i bardzo przyjazny naród, wbrew obiegowym, fałszywym stereotypom. Ale samochód, tak jak wspomniał Glebo, lepiej zostawić w Polsce. Stan dróg jedno, a drugie milicja o lepkich rękach. Odpowiedz Link Zgłoś
hania87 Re: Weekend we Lwowie 25.09.07, 07:25 bardzo chcielibysmy z chlopakiem pojechac na weekend do lwowa, ale rzecz jasna nie samochodem, jestesmy z Lublina wiec mamy dosc blisko, tylko powiedzcie jak to wszystko wczesniej zorganizowac i czym najlepiej jechac? Odpowiedz Link Zgłoś
nefil Re: Weekend we Lwowie 25.09.07, 11:47 hania87 napisała: > bardzo chcielibysmy z chlopakiem pojechac na weekend do lwowa, ale rzecz jasna > nie samochodem, jestesmy z Lublina wiec mamy dosc blisko, tylko powiedzcie jak > to wszystko wczesniej zorganizowac i czym najlepiej jechac? Można pociągiem, ale chyba najlepiej i najtaniej autobusem. Nie wiem, czy z Lublina jeżdżą. Wiem, że na pewno z Przemyśla i jeden bilet kosztuje ok. 20 złotych. Co do noclegów — łatwo nie jest. Baza hotelowa kiepska, popularne są natomiast mieszkania do wynajęcia za stosunkowo niewielką kasę (50 zeta za osobę, dobre warunki, w samym centrum) albo prywatne kwatery, ale trzeba uważać, bo we Lwowie mają problem z wodą. W części miasta woda jest dostępna tylko przez 3 godziny na dobę. Zobacz tu: www.lwow.totalh.com/noclegi.html Odpowiedz Link Zgłoś