Gość: wojtek IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 15:08 napiszcie mi gdzie można posłuchać Hammondów??? mam swoje typy ale ciekaw jestem Waszych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: qurak Re: ORGANY HAMMONDA - gdzie można usłyszeć??? IP: 212.160.117.* 22.07.03, 15:22 organy Hammonda i wszelkie inne słyszę we własnej głowie gdzieś o 6 rano w sobotę gdy budzi mnie sąsiad, który remontuje mieszkanie a ja poprzedniego wieczora wypiłem z 8 piwek )) a tak poważnie weź płyty Bobby Hutchersona - ten to dopiero wie jak grać na Hammondzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qurak Re: ORGANY HAMMONDA - gdzie można usłyszeć??? IP: 212.160.117.* 22.07.03, 15:24 Gość portalu: qurak napisał(a): > organy Hammonda i wszelkie inne słyszę we własnej głowie gdzieś o 6 rano w > sobotę gdy budzi mnie sąsiad, który remontuje mieszkanie a ja poprzedniego > wieczora wypiłem z 8 piwek )) > a tak poważnie weź płyty Bobby Hutchersona - ten to dopiero wie jak grać na > Hammondzie. ----- ale dałem ciała Hutcherson to oczywiście mistrz wibrafonu a Hammond to Jimmy Smith - przez tego sąsiada pochrzaniło mi się Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: ORGANY HAMMONDA - gdzie można usłyszeć??? 22.07.03, 15:27 Jimi Smith Lucky Peterson Billy Preston Deep Purple Emerson Lake & Palmer Uriah Heep Odpowiedz Link Zgłoś
vulture P.S. do autora 22.07.03, 15:29 Tradycyjnie dziękuję za fantastycznie rozwinięty wątek. Mam wrażenie, że nic nie wiesz, bo w żadnym z założonych przez siebie wątków nie piszesz, jakie są Twoje typy, tylko czekasz, co napiszą inni. Chyba że masz jakiś limit wpisywanego tekstu albo budowa zdań złożonych Cię przeraża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: P.S. do autora IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 15:41 vulture napisał: > Tradycyjnie dziękuję za fantastycznie rozwinięty wątek. Mam wrażenie, że nic > nie wiesz, bo w żadnym z założonych przez siebie wątków nie piszesz, jakie są > Twoje typy, tylko czekasz, co napiszą inni. Chyba że masz jakiś limit > wpisywanego tekstu albo budowa zdań złożonych Cię przeraża. Chce poznać opinie i tyle, nie mam czasu, żeby sie panoszyć na forum i do wszystkiego sie czepiać jak TY. Masz problem bo chcesz , żeby wszyscy się TOBIE podporządkowali. Aaa... jeszcze jedno, twoje "wrażenia" są mi najzupełniej obojętne. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: P.S. do autora 22.07.03, 15:43 Gość portalu: wojtek napisał(a): > Chce poznać opinie i tyle, nie mam czasu, żeby sie panoszyć na forum i do > wszystkiego sie czepiać jak TY. Ja się nie panoszę. Chodzi mi o to, że można zagaić temat w taki sposób, żeby się wywiązała dyskusja... Masz problem bo chcesz , żeby wszyscy się TOBIE > > podporządkowali. Nie chcę. Nie wszyscy mnie interesują. Aaa... jeszcze jedno, twoje "wrażenia" są mi najzupełniej > obojętne. To dobrze, już się zaczynałem martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etam Re: P.S. do autora IP: *.nd.e-wro.net.pl 22.07.03, 18:16 ej sie Vulture spinasz, jakby napisał "aaaaaaaaaaa" albo "jeb" byłoby lepiej? to jego styl, na każdym zebraniu jest tak ze ktoś musi zacząć pierwszy... jak to mawiacie: dy-stans dy-stans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ręce do góry! Re: P.S. do autora IP: 62.233.204.* 22.07.03, 18:22 Mnie najbardziej śmieszą własne dowcipy.To może tyle o sobie.Przejdźmy od słów do czynów. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture e tam 22.07.03, 19:20 No dobra: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajeb. Odpowiedz Link Zgłoś
arturox Re: ORGANY HAMMONDA - gdzie można usłyszeć??? 22.07.03, 17:45 rzecz obowiazkowa: 'so blue so funky - heroes of the hammond' - kompilacja z blue note'a. Odpowiedz Link Zgłoś
frendzlik20 Re: ORGANY HAMMONDA - gdzie można usłyszeć??? 22.07.03, 19:17 Z polskich muzyków polecam wybrać się na koncert W.Karolaka.. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: ORGANY HAMMONDA - gdzie można usłyszeć??? 22.07.03, 19:29 Zapomniałbym: Niemen z kat 70-tych, np Niemen Enigmatic. Rulez. Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Collegium Musicum 23.07.03, 21:50 Polecam słowackie Collegium Musicum - nawet w ostatniej Muzie jest recenzja koncertówki sprzed dokładnie 30 lat. Nikt nie pomykał na Hammondzie tak biegle jak Marian Varga. Nawet Emerson. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_socha Re: ORGANY HAMMONDA - gdzie można usłyszeć??? 23.07.03, 22:35 . Procol Harum Pink Floyd a tak bardziej indywidualnie: Joey DeFrancesco - troszke jazzu Tom Coster - plumkał sobie np z Santaną i oczywiście JON LORD - nie tylko z DP ale również solo . Odpowiedz Link Zgłoś