Gość: ula IP: *.eu.org 29.07.03, 00:14 Oglądałam na Dwójce Piknik Country.Było to raczej nieciekawe widowisko.Za to pod koniec wystąpił zespół Pinmonkey z USA.Fajnie grali,a do tego ten wokalista... taki przystojny! A tak z ciekawościłuchacie country? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dreaded88 Re: Country 29.07.03, 19:02 Jeden z niewielu rodzajów muzyki, którego nie jestem w stanie znieść. Odpowiedz Link Zgłoś
hawkshaw Re: Country 29.07.03, 19:20 Gość portalu: ula napisał(a): > Słuchacie country? Nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aislinn Re: Country IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.03, 20:59 Dobrowolnie nie. Służbowo przez kilka lat byłam zmuszona . Niestety. Teraz tym bardziej nie słucham dobrowolnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Country 29.07.03, 21:31 z wlasnej woli nie slucham.. ale czasem budze sie i slysze w radio - wowczas wiem ze nalezy wstawac (zawsze w okolicach 10 jest ten countrowy koncert zyczen) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jony Re: Country IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.03, 14:48 Przesadzacie..... Polecam Cerys Matthews "Cockahoop" - fajna muzyka aby sie zakochac albo spedzic przy niej lato. Ale nie zmuszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soso Re: Country IP: 195.41.66.* 30.07.03, 15:00 Wlasciwie nie i nie lubie ale kiedys w sklepie trafilem na jedna z najnowszych plyt Johnny Casha. Doslownie przykleilo mnie do stolka. American IV: The Man Comes Around - Johnny Cash. Nieprawdopodobne kawalki, stary czlowiek spiewa w prostej aranzacji, nizbyt finezyjnie, tak jakby siedzial sobie na tarasie drewnianego domku w Luizjanie i brzdakal na gitarze opowiadajac o swych tesknotach. Obled! pzdrw soso Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Johnny Cash 30.07.03, 15:04 Johnny Cash rulez, ale seria płyt "American" to już tak nie do końca country... acz, popieram, płyta "The Man Comes Around" jest wspaniała, "American III: Solitary Man" zresztą też. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Country 01.08.03, 11:43 mallina napisała: > z wlasnej woli nie slucham.. > ale czasem budze sie i slysze w radio - wowczas wiem ze nalezy wstawac (zawsze > w okolicach 10 jest ten countrowy koncert zyczen) > Jaka stacja ???????!?!?!?!!?!?!??! Odpowiedz Link Zgłoś
mellodi Re: Country 30.07.03, 15:15 Samego country nie trawię. Ale nie możemy zapominać o muzyce która wykorzystuje country - The Walkabouts, Wilco, Billy Bragg, jakieś slow core, wspomniana wyżej Cerys itp itd. Nie zawsze dźwięki country muszą brzmieć żenująco. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia76 Re: Country 31.07.03, 15:47 Hej! A ja muszę Wam powiedzieć, że byłam w Mrągowie, po raz pierwszy w tym roku na Pikniku Country. Było super!!! Czy był ktoś jeszcze i chciałby się podzielić wrażeniami? Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aislinn Re: Country IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.03, 16:09 Heh, ja byłam w latach 93,04,05, a potem 99, 2000, 2001....wszystko służbowo. Nie powiem, bawiłam się świetnie, zwłaszcza w tych trzech ostatnich latach, ale to raczej nie za sprawą muzyki country, której słuchałam tam przy okazji bo zazwyczaj musiałam być w amfiteatrze podczas koncertów. Przyznaję, czasem były nawet dźwięki, które mnie zainteresowały, ale nie na tyle, by zapamiętać, kto był ich żródłem. Wiem jednak, że publiczność bawiła się świetnie - mam jednak wrażenie, że gdyby na scenie występowała zamiast Lonstara czy Bradego Sealsa Monika Sewioło featuring Parszywe Rumsztyki czy kabaret Zapomnij Mnie Już Ludwiko, to publiczność bawiłaby sie dokładnie tak samo. Taki jest urok letnich lekkich mało ambitnych festiwali. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia76 Re: Country 01.08.03, 12:19 Za muzyką Country nie przepadałam i raczej nie będę jej słuchać, ale za to świetnie można się przy niej bawić, tworzy świetną atmosferę i porywa ludzi do zabawy. Sami ludzie byli tam bardzo saympatyczni, ze swoimi znajomymi pozawieraliśmy mnóstwo nowych znajomości, poumawialismy się na zabawę za rok. I szczerze przyznam nie byłam jeszcze na takiej imprezie kiedy wszyscy byli tak zadowoleni i tak super się bawili. Szczerze przyznam przed wyjazdem nie byłam do końca przekonana i miałam duże obawy czy będę zadowolona... Zachęcam wszystkich!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mapmuh Re: Country 01.08.03, 17:02 Country nie słucham, ale nie jestem ortodoksem i lubię muzykę, która jest z country powiązana, czy też - jak mawiają eksperci - z tego nurtu czerpie. (np. wspomniany już Johnny Cash oraz Band Dave'a Matthewsa) Odpowiedz Link Zgłoś
xamel Re: Country 01.08.03, 17:11 bardzo lubie country : moj ulubiony zespol country to Metallica PS: zastanawiam sie czamu vulture w tym watku nie napisal ze Beata jest zajebista??? czyzby mu sie znudzilo?? BTW : Beata ma bardzo countrowy zajebity image Odpowiedz Link Zgłoś