Gość: SuzieQuatro IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.08, 17:25 Proszę mi wytłumaczyć dlaczego wielu z was uważa ww. za zespół rockowy ? Czadu w zdecydowanej większości ich muzyki za grosz (Obladi, oblada) Podobnie mnie kusi zapytać o joy division ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: warhamster Re: The Beatles i rock IP: *.multimo.gtsenergis.pl 01.04.08, 19:26 The Beatles - I want you z płyty Abbey Road: pl.youtube.com/watch?v=dROLfId-Zsg typowy hard rock z 70' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio1 Re: The Beatles i rock IP: *.ingbank.pl 02.04.08, 07:50 1. wydaje mi sie że nie znasz dyskografii beatlesów 2. nawet jesli w wielu momentach nie był to zespół rockowy to elementy ich stylu (stylów) promieniowały właściwie na większość ruchów popkultury z rockiem włącznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warhamster Re: The Beatles i rock IP: *.multimo.gtsenergis.pl 04.04.08, 21:21 > 1. wydaje mi sie że nie znasz dyskografii beatlesów YOU TALKIN TO ME? Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: The Beatles i rock 02.04.08, 20:56 Jeśli tak, to U@ też nie gra rocka. Pozostaje pytanie: kto w takim razie gra rocka? Już wiem! Gosia Andrzejewicz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytająca Re: The Beatles i rock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 21:01 zo to za zespół Uat ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasek_klinowy Re: The Beatles i rock IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.08, 10:54 Gość portalu: SuzieQuatro napisał(a): > Proszę mi wytłumaczyć dlaczego wielu z was uważa ww. za zespół rockowy ? a jak jest twoja propozycja? kwarter wokalno-instrumentalny? zespół rokendrolowy? folkowy band? grupa country? a może psychodeliczny? bluesowy? punkowy? popowy? wodewilowy? Nazwij sobie tak byś mógł spokojnie spać. Goodnight! a następnego dnia Good Morning! Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: The Beatles i rock 05.04.08, 02:31 Beatelsi są zespołem absolutnie genialnym, ponieważ w trakcie swojej kariery przeszli przez właściwie wszystkie rejony muzyki rozrywkowej (łącznie z tym, co dzisiaj określane jest mianem "techno") - i nie tylko ... Jeżeli szukasz tzw. czadu, polecam pierwsze ich nagrania, taśmy hamburskie jak również nagrania opublikowane na płytach "Anthology". Na tym ich okresie wzorowali się np. dzisiejsi The Hives. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś