Gość: ola-ju IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 11.09.03, 12:02 kiedy jej słucham,wydaje mi się,że otaczająca rzeczywistość jest weselsza,świat mniej zepsuty,ludzie pogodni,dusza bardziej lekka,ten utwór to terapia na całe zło. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olus_stad Re: Louis Armstrong 11.09.03, 16:05 Taka optymistyczna piosenka gdy za oknem pada, jest zimno, smutno i w ogole, to jak miod na moje serce! Skad Pan wiedzial? Pozdrawiam goraco! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Polecam obejrzec... IP: *.chello.pl 11.09.03, 20:21 Goraco polecam obejrzec film "Zabawy z bronia" (Bowling for Columbine), gdzie ta piosenka jest tlem dla pewnych ciekawych obrazow i nabiera..troche innej wymowy. Powinni pokazywac ten fragment filmu jako teledysk w telewizjach muzycznych - szczegolnie w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: Polecam obejrzec... 13.09.03, 18:42 Az sie boje zobaczyc. Mam taki ladny obraz w myslach, gdy slucham tej piosenki, szkoda bedzie to zburzyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elve Re: Louis Armstrong 'What a wonderful world' IP: 195.116.62.* 12.09.03, 10:34 Cudowna piosenka, magicznie mocna i kojąca serce, czasem wzruszająca. Na moim weselu to był pierwszy kawałek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara maleńka Re: Louis Armstrong 'What a wonderful world' IP: 195.117.104.* 12.09.03, 22:20 Tak ją odbieramy i przeżywamy, bo wszyscy tęsknimy do cudownego świata dzieciństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polon_us Re: Louis Armstrong 'What a wonderful world' IP: *.newark-04rh16rt.nj.dial-access.att.net 13.09.03, 03:17 Piosenka ta rowniez uzyta byla w filmie "Goodmornig Vietnam"... .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beza Re: Louis Armstrong 'What a wonderful world' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 18:13 Na moim też!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Strasznie w tedy płakałam (ze szczęśćia oczywiście)Pozdrawiam bardzo serdecznie!! Odpowiedz Link Zgłoś
immortal Zakazana piosenka 18.09.03, 15:35 O ile sobie przypominam, "What a Wonderful World" widniało na liście utworów, których amerykańskie stacje radiowe zdecydowały się nie emitować po wydarzeniach 11 września. Szczerze powiedziawszy, jeśli w przypadku "Another One Bites The Dust" Queen (który to utwór również zaklasyfikowano do "wątpliwych") decyzję taką można było w pewnym sensie zrozumieć, to "zbannowanie" utworu Armstronga wzbudziło wtedy moje zdumienie. Czy jeśli wydarzy się coś strasznego, powinno zakazać się mówienia o tym, że są na tym świecie rzeczy pozytywne i piękne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PER Re: Louis Armstrong 'What a wonderful world' IP: *.chello.pl 18.09.03, 20:19 Niezwykly utwor. Jak ktos tu juz zauwazyl - magiczny. Kiedy nagle sie pojawia w moim zasiegu czuje cos w rodzaju ulgi, jest jak balsam, albo moze jakis dziwny masaz, po ktorym czuje sie odprezony, zrelaksowany. Ten kawalek jest krociutki, ale bardzo mocno oddzialywujacy. Sam juz nie wiem co o tym powiedziec, ale to naprawde cos niemal mistycznego. Ten chropowaty, cieply glos Armstronga... Czy jest dzis gdzies podobny wokalista? Odpowiedz Link Zgłoś
ramell Re: Louis Armstrong 'What a wonderful world' 18.09.03, 20:29 Gość portalu: PER napisał(a): > Niezwykly utwor. Jak ktos tu juz zauwazyl - magiczny. Kiedy nagle sie pojawia w > > moim zasiegu czuje cos w rodzaju ulgi, jest jak balsam, albo moze jakis dziwny > masaz, po ktorym czuje sie odprezony, zrelaksowany. Ten kawalek jest krociutki, > > ale bardzo mocno oddzialywujacy. Sam juz nie wiem co o tym powiedziec, ale to > naprawde cos niemal mistycznego. Ten chropowaty, cieply glos Armstronga... Czy > jest dzis gdzies podobny wokalista? Nie ma. Ja to tak określę: fajerwerk spokoju, dobroci, ciepła, pozytywnej energii. Może to co mówię być postrzegane jako objaw naiwności, dziecinności, czy czegoś w tym rodzaju, ale mam to gdzieś. Czemu coś co dobre jest niemodne, niepoważne, niegodne, a coś co jest krzykliwe, agresywne, "męskie", hardcorowe jest przyjmowane bez zmrużenia okiem? Rąbnięty jest ten świat, ale nie muszę się przecież do tego dostosowywać. Odpowiedz Link Zgłoś
zzooza Re: Louis Armstrong 18.09.03, 22:31 Nie udalo mi sei wczesniej nic napisac, nie bylo okienka na tekst, nie weim czemu. Ale do rzeczy. Cudowna, przewspaniala piosenka. Jak jej slucham czuje jak wszystkie moje miesnie, co do jednego rozluzniaja sie. Na twarzy pojawia mi sie za kazdym razem blogi usmiech, niezaleznie od sytuacji, kiedy slysze te piosenke. Polecam wszystkim, ktorzy sa zawsze spieci tak jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . widze ludzi przez szybe pod budka z piwem IP: *.tnt1.juanita.wa.da.uu.net 29.09.03, 07:31 pracy nie maja .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: widze ludzi przez szybe pod budka z piwem IP: *.vf.shawcable.net 12.10.03, 22:27 Gość portalu: . napisał(a): > pracy nie maja .... ale maja na piwo i to jest budujace. Nawiazujac do wypowiedzi W.Manna chcialbym poprosic zeby korzystajac ze swojej popularnosci zainicjowal akcje ktorej celem byloby nauczenie Polakow odpowiadania na pozdrowienie tak jak to robia ludzie mowiacy po angielsku. Jsetem emigrantem w Kanadzie.Od pierwszego dnia pobytu w mijej nowej ojczyznie podoba mi sie ta odpowiedz I'm fine, thank you . Jest jeszcze dziesiatki odmian tego powiedzenia. Np; Never better. I'm great. Awesome! Fantastic! Takie odpowiedzi slyszy sie na kazdym kroku bez wzbledu na stan emocjonalny mowiacego.Moze te odzywki nie sa prawdziwe ale sluchajacemu dodaja ochoty do zycia i to jest najwazniejsze. Na koniec jeszcze jedna uwaga.Jak wiadomo Kanada to kraj emigrantow z calego swiata w tym rowniez jest duzo Polakow. Wszyscy emigranci NAUCZYLI SIE odpowiadac I'm fine ,thank you mimo ze w ich ojczystym kraju nie ma zwyczaju takiego odpowiadania. Wniosek jest prosty.Tego mozna sie nauczyc. Jestem wielkim optymista i wierze ze kiedy pojade do Polski za jakis czas na pytanie co slychac kazdy odpowie ziekuje.Bardzo dobrze.To tylko trzy slowa ale wystarczy zeby zakrzyknac What a wonderful world!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baldrick A moze tak, skoro to piosenka jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.04, 23:32 Widzę zieleń drzew i czerwień róż Dla mnie i ciebie kwitną już I myślę sobie tak, jaki wspaniały świat. Widzę błękit nieba i obłoków biel Blask hojnego dnia, świętej nocy czerń I myślę sobie tak, jaki wspaniały świat Kolory tęczy w górze, tak pięknie dzisiaj lśnią. Patrz, one na obliczach wszystkich ludzi są. Widzę was, przy twarzy twarz, słowa trzy, "jak się masz?" Lecz wiem że, one znaczą "kocham cię" Słyszę dziecka płacz, droga przed nim het Czego nie wiem ja, ono pojmie wnet. I myślę sobie tak, jaki wspaniały świat Więc myślę sobie tak, jaki wspaniały świat. Odpowiedz Link Zgłoś
czabik2 Re: Louis Armstrong "What a wonderful world" 13.02.04, 23:39 Kocham tą piosenkę, piękna jest,a jednocześnie smutna. Armstrong nie widział tego. Był ślepy. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!! 13.02.04, 23:47 czabik2 napisał: Armstrong nie widział > tego. Był ślepy. coooo????? Odpowiedz Link Zgłoś