Dodaj do ulubionych

Zastanawiam się, czy są ludzie, którzy uwielbiają

21.09.03, 18:52
... płyty uważane za najsłabsze w dyskografii danego wykonawcy. Fani Big
Generatora, Abacaba, TYRa, Slaves and Masters, łączcie się!!!
Obserwuj wątek
    • cze67 Re: Zastanawiam się, czy są ludzie, którzy uwielb 21.09.03, 18:53
      cze67 napisał:

> ... płyty uważane za najsłabsze

no, może za - jedne z najsłabszych...
    • vulture LAS RĄK, LAS RĄK!!! 21.09.03, 19:22
      Cze, zapomniałeś jeszcze o słabych pozycjach w dyskografiach innych artystów,
      np. Face Value, Hello I Must Be Going, 12"ers, No Jacket Required, ...But
      Seriously, Both Sides Of The Story, Dance Into The Light, Serious Hits Live,A
      Hot Night In Paris, Hits, Testify. Reszta jest w porządku.
      • ilhan Vulture chamie 21.09.03, 19:25
        Odwal Ty się wreszcie od tego Collinsa, co on Ci zrobił!
        • vulture Spadaj gnoju 21.09.03, 19:32
          Nagrał kilka płyt.
          • ilhan Re: Spadaj gnoju 21.09.03, 19:35
            vulture napisał:

> Nagrał kilka płyt.

A jak ktoś lubi Phila i przeczyta Twoje posty to potem mu się smutno zrobi że
            słucha takiej chujni. Mógłbyś, Vulture, nie nabijać się ciągle z tego biednego
            i Bogu ducha winnego Phila Collinsa!
            • mallina Re: Spadaj gnoju 21.09.03, 19:38
              temat taki powazny w Wy znow o PC..mozna powiedziec ze wszystkie drogi prowadza
              do niegowink
            • vulture phi 21.09.03, 19:54
              ilhan napisał:

> vulture napisał:
              >
              > > Nagrał kilka płyt.
              >
              > A jak ktoś lubi Phila i przeczyta Twoje posty to potem mu się smutno zrobi że
              > słucha takiej chujni. Mógłbyś, Vulture, nie nabijać się ciągle z tego
              biednego
              > i Bogu ducha winnego Phila Collinsa!

1. Wcale się nie nabijam, piszę na poważnie (znów nie zrozumiałeś).
              2. Co mnie obchodzi że ktoś słucha PC - to jego zmartwienie.
          • cze67 Re: Spadaj gnoju 21.09.03, 19:49
            vulture napisał:

> Nagrał kilka płyt.

Nie tylko on.
    • madee1 Re: Zastanawiam się, czy są ludzie, którzy uwielb 21.09.03, 19:41
      Ilhan np. lubi 'Second Coming' Stone Roses i nadal szuka fana, który by się z
      nim połączył.
      • cze67 Re: Zastanawiam się, czy są ludzie, którzy uwielb 21.09.03, 19:47
        madee1 napisała:

> Ilhan np. lubi 'Second Coming' Stone Roses i nadal szuka fana, który by się
        z nim połączył.

Jak posłucham drugi raz [pierwszy był dwa lata temu] to może się połączę. Ale
        mi się nie chce...
        • ilhan Re: Zastanawiam się, czy są ludzie, którzy uwielb 21.09.03, 19:52
          cze67 napisał:

> madee1 napisała:
          >
          > > Ilhan np. lubi 'Second Coming' Stone Roses i nadal szuka fana, który by się
          > z nim połączył.
          >
          > Jak posłucham drugi raz [pierwszy był dwa lata temu] to może się połączę. Ale
          > mi się nie chce...

Cze, to na początek usiądź sobie dzisiaj wygodnie i zapuść "Tears". Jak to
          prawie siedmiominutowe dzieło Cię nie ruszy, to faktycznie będę chyba do końca
          życia sam z tym "Second Coming" smile

A nie, kol. MoLeR piszący tu czasem też zawsze się waha między obiema płytami,
          nie jest więc tak źle... wink
          • ilhan Re: Zastanawiam się, czy są ludzie, którzy uwielb 21.09.03, 20:26
            ilhan napisał:

> cze67 napisał:
            >
            > > madee1 napisała:
            > >
            > > > Ilhan np. lubi 'Second Coming' Stone Roses i nadal szuka fana, który
            > by się
            > > z nim połączył.
            > >
            > > Jak posłucham drugi raz [pierwszy był dwa lata temu] to może się połączę.
            > > Ale mi się nie chce...
            >
            > Cze, to na początek usiądź sobie dzisiaj wygodnie i zapuść "Tears". Jak to
            > prawie siedmiominutowe dzieło Cię nie ruszy, to faktycznie będę chyba do
            > końca życia sam z tym "Second Coming" smile

Aż sobie teraz włączyłem i stwierdzam że "Ten Storey Love Song" też musisz
            posłuchać smile)))))
        • Gość: jack9 Re: Zastanawiam się, czy są ludzie, którzy uwielb IP: 80.51.237.* 21.09.03, 19:52
          Moją ulubioną płytą Radiohead jest Kid A - a niektórzy "prawdziwi fani" zespołu
          (tacy uwilebiający OK comp...) wieszają na niej psy
    • ilhan Re: Zastanawiam się, czy są ludzie, którzy uwielb 21.09.03, 20:03
      Co do tematu, to jeden taki Miecio4 kiedyś napisał mi tutaj, że "Promises" to
      najsłabsza płyta zespołu Opposition. A ja ją uwielbiam i pochłaniam prawie w
      całości. Więc ją zgłaszam smile
      • Gość: kubasa Re: Zastanawiam się, czy są ludzie, którzy uwielb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 20:13
        Bardzo lubie "Closer" smile
    • Gość: uhm Re: Zastanawiam się, czy są ludzie, którzy uwielb IP: *.media4.pl / 10.7.2.* 21.09.03, 20:18
      Ja jestem fanatycznym wielbicielem najgorszej ponoc plyty STEREOLAB "Cobra and
      phases group play voltage in the milky night". A taki "Emperor Tomato Ketchup"
      (dla niezorientowanych: najslynniejsza) zajmuje w moim prywatnym rankingu jedna
      z ostatnich pozycji, choc nalezy zaznaczyc, ze rowniez go lubie, tylko troche
      mniej.

THE SEA AND CAKE znowu najbardziej podoba mi sie plyta raczej nie wzbudzajaca
      wiekszych emocji u innych, czyli "The Biz". A slynne "Nassau" owszem, lubie,
      ale duzo mniej.

Uwielbiam bardzo nisko oceniana w AMG plyte Kate Bush "The Dreaming" - tez
      chyba najbardziej z calego dorobku tej pani.

Hmm, kiedys tez najbardziej lubilem druga plyte Genesis (czyli 'Trespass"),
      dalbym sie za nia pokrajac, a krytyka psy wieszala... Teraz juz troche
      przejrzalem na oczy i najbardziej podoba mi sie - banalnie - Lamb Lies Down on
      broadway...

pzdr, uhm
      • cze67 Re: Zastanawiam się, czy są ludzie, którzy uwielb 21.09.03, 20:22
        Gość portalu: uhm napisał(a):

> Uwielbiam bardzo nisko oceniana w AMG plyte Kate Bush "The Dreaming" - tez
        > chyba najbardziej z calego dorobku tej pani.

Nisko oceniana? Przez kogo?
        • Gość: uhm Re: Zastanawiam się, czy są ludzie, którzy uwielb IP: *.media4.pl / 10.7.2.* 21.09.03, 20:23
          przez nich:
          www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&uid=MISS70306130350&sql=Ai2ja7i3jg7xr
          • cze67 Re: Zastanawiam się, czy są ludzie, którzy uwielb 21.09.03, 20:28
            To som gupki leśne.
            • Gość: uhm Re: Zastanawiam się, czy są ludzie, którzy uwielb IP: *.media4.pl / 10.7.2.* 21.09.03, 20:35
              cze67 napisał:

> To som gupki leśne.

Hm, to jeden z niewielu przypadkow, gdy sie na nich zawiodlem. Ogolnie nie sa
              tacy zli.

Chociaz.. "Think Tank" tez dali dwie gwiazdki jeno, barany.
              • Gość: kubasa Re: Zastanawiam się, czy są ludzie, którzy uwielb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 20:36
                No z Think Tank tez mnie wkurzyli. Ale generalnie AMG rulez!
    • vulture fil 21.09.03, 20:41
      www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&uid=MISS70306130350&sql=Bnyev97i7krrt
      Zastanawia mnie wysoka ocena "Testify" wink)))))
      • Gość: aislinn Re: fil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.03, 15:10
        Of korz chodzi Ci o Japan bonus Tracks, jak rozumiem.
    • Gość: soso do Cze-gewary IP: 195.41.66.* 22.09.03, 10:49

Nie bardzo podoba mi sie ta durnowata przepychanka z wyrazami smigajacymi jak
      bumerangi wiec zupelnie w ramach osobistej odpowiedzi na swietne zreszta
      pytanie:

1. Sam nie wiem, dalczego tak jest.
      2. Bardzo lubie np. 'Hot space' Queen, 'Emotional resque' The Rolling
      Stones, 'Let's dance' Davida Bowie, 'Tormato' Yes, itd. Czesto bardziej niz te
      okrzyczane i obgwiazdkowane. Takze slucham tych plyt czesciej niz slawnych
      braci.
      3. W sumie wazne jest pierwsze wrazenie. Jezeli np. jakis zespol poznajemy
      poprzez ich slaba plyte a ona mimo to podoba sie nam to juz tak zostaje na
      zawsze.
      4. Wazne jest pierwsze wrazenie bo wielu recenzentow nisko ocenia plyty, ktore
      nie sprawdzaja sie przy pierwszym sluchaniu. A takich jest calkiem sporo. O
      dziwo, te 'slabe' plyty po wielu przesluchaniach rosna i slyszymy w nich wiele
      rzeczy, ktorych nie potrafilismy zauwazyc przy pierwszym sluchaniu. No i staja
      sie dla nas jak narkotyk.
      5. W recenzjach profesjonalnych liczy sie tak wiele czynnikow zupelnie dla nas
      niewaznych, ze czasami profesjonalny osad jest zanizony przez nieistotne z
      punktu widzenia sluchacza slabosci (wtornosc, powielanie samego siebie, teksty
      nieprzystajace do muzyki, pojscie na komercje, uleganie aktualnej modzie, itd.)

6. Uwaga na marginesie - Think Tank Blur otrzymal w najpowazniejszym pismie
      muzycznym w Danii rewelacyjna ocene - grupa wziela z fasonem trudny zakret,
      otarla sie o nowe rejony z bardzo dobrym rezultatem, nie popadla w rutyne,
      eksploatuje obce jej dotad brzmienia, itp.
      To samo w AMG: shit! No i prosze, juz temat do dyskusji: czy jezeli komus
      podoba sie najslabsza plyta Blur Think Tank to jest on niespelna czy tez
      wszystko w jak najlepszym porzadku?

pzdrw

soso
    • aislinn Re: Zastanawiam się, czy są ludzie, którzy uwielb 22.09.03, 11:23
      Ja na przykład uwielbiam "The Burning World" Swans, a ta płyta raczej nie jest
      uwielbiana przez fanów Swans, a na AMG to w ogóle dali jej półtorej gwiazdki.
      I też, jak jeden z przedmówców, bardzo lubię "Kid A" Radiohead, dużo bardziej
      niż "OK Computer".
      • Gość: kubasa Re: Zastanawiam się, czy są ludzie, którzy uwielb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 14:57
        > I też, jak jeden z przedmówców, bardzo lubię "Kid A" Radiohead, dużo bardziej
        > niż "OK Computer".

To chyba nei jest zbyt szczesliwy przyklad. Owszem plyta nie zdobyla poklasku
        NME ale jest bardzo ceniona. Na stronie "Acllaimed Music" podsumowuje sie
        recenzje i rankingi z calego swiata. I tam plyta roku 2000 zostalo wlasnie Kid
        A. Takze w naszym forumowym rankingu ta plyta byla w "10". Jak powiesz ze
        najbardzije lubisz PAblo Honey to wtedy bedzie pasowac to do tego watku.

Pozdr.
        • Gość: aislinn Re: Zastanawiam się, czy są ludzie, którzy uwielb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.03, 15:06
          No może po prostu się zasugerowałam wypowiedzią kogoś wcześniej tongue_out

No ale Swans chyba pasuje do wątku ?wink
          • Gość: kubasa Re: Zastanawiam się, czy są ludzie, którzy uwielb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 15:31
            > No ale Swans chyba pasuje do wątku ?wink

Nie mam zielonego pojecia, bo Swans nie znam w ogole smile.
    • ayya Re: Zastanawiam się, czy są ludzie, którzy uwielb 22.09.03, 14:47
      Ja uwielbiam wszystkie płyty Davida Bowie i Tori Amos. Ich twórczość przyjmuję
      bezkrytycznie. Mogliby śpiewać nawet nazwiska z książki telefonicznej do
      melodii marszu weselnego, a ja bym to pokochała. Tak już niestety mam smile)
    • ilhan Jeszcze jedno 22.09.03, 14:53
      Bardzo lubię/uwielbiam* .............**, która jest najsłabszą płytą Oasis.

* - niepotrzebne skreślić
      ** - wstawić tytuł dowolnego albumu Oasis
      • pizmak31 Re: Jeszcze jedno 22.09.03, 15:29
        Bananas?
        • ilhan Re: Jeszcze jedno 22.09.03, 15:40
          pizmak31 napisała:

> Bananas?

A potem pisze Vul że to ja zaczynam wink
        • Gość: Lukas Re: Jeszcze jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 15:51
          pizmak31 napisała:

> Bananas?

..to zdecydowanie najlepsza plyta w dyskografii Oasis.
          • ilhan Re: Jeszcze jedno 22.09.03, 15:54
            Gość portalu: Lukas napisał(a):

> pizmak31 napisała:
            >
            > > Bananas?
            >
            > ..to zdecydowanie najlepsza plyta w dyskografii Oasis.

Bananas - Oasis

Zauważyliście jak te słowa do siebie zajebiście pasują? wink)
            • Gość: Lukas Re: Jeszcze jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 15:57
              ilhan napisał:

> Gość portalu: Lukas napisał(a):
              >
              > > pizmak31 napisała:
              > >
              > > > Bananas?
              > >
              > > ..to zdecydowanie najlepsza plyta w dyskografii Oasis.
              >
              > Bananas - Oasis
              >
              > Zauważyliście jak te słowa do siebie zajebiście pasują? wink)
              >

Niestety,to nie ich plyta.A moglo byc tak fajnie ,eh......
              • ilhan Re: Jeszcze jedno 22.09.03, 15:59

> Niestety,to nie ich plyta.A moglo byc tak fajnie ,eh......

Szczerze? Ja nie żałuję jakoś smile
                • Gość: Lukas Re: Jeszcze jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 16:06
                  ilhan napisał:

>
                  > > Niestety,to nie ich plyta.A moglo byc tak fajnie ,eh......
                  >
                  > Szczerze? Ja nie żałuję jakoś smile
                  >

A ja zaluje.To moglby byc taki dobry zespol...
                  • vulture zaraz bo coś przeoczyłem 22.09.03, 16:08

> A ja zaluje.To moglby byc taki dobry zespol...

KIEDY???
                    • Gość: Lukas Re: zaraz bo coś przeoczyłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 16:11
                      vulture napisał:

>
                      > > A ja zaluje.To moglby byc taki dobry zespol...
                      >
                      > KIEDY???

Eee,no wlasnie.Cos mi sie pokrecilo smile
    • Gość: kubasa Re: Zastanawiam się, czy są ludzie, którzy uwielb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 15:03
      Czesto za najslabsze w dyskografii Toma Waitsa uznaje sie "Heartattack and
      Vine" oraz "Heart Of Saturday Night". A to przeciez wspaniale plyty sa, dla
      mnie o wiele ciekawe od "Mule Variations" czy "Blood Money".

Pozdr.
      • Gość: uhm Re: Zastanawiam się, czy są ludzie, którzy uwielb IP: *.media4.pl / 10.7.2.* 22.09.03, 15:36
        Gość portalu: kubasa napisał(a):

> "Heartattack and
        > Vine"

Ja natomiast jestem w stanie zrozumieć, że ta płyta nie jest szczególnie wysoko
        ceniona, ponieważ obok utworów niewątpliwie pięknych (np. "on the nickel")
        zawiera też niezbyt ciekawe knajpiano-bluesowe wypełniacze, ktore w dużym
        stopniu psują mi wrażenia. W ogóle Waits w swoim pierwszym okresie działalności
        był nierówny, obok niezwykłych wzlotow czasami trafiały mu się wpadki, tu
        jednak proporcja między dobrym i średniawym wynosi w przybliżeniu 50/50, wiec...
        • Gość: kubasa Re: Zastanawiam się, czy są ludzie, którzy uwielb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 16:20
          No nie moge sie z tym do konca zgodzic. Owszem "On The Nickel" odstaje od
          reszty ale dlatego ze jest to po prostu wielka piosenka. Zgodze sie ze ma ta
          pylta klimat kawiarniany, ale mi sie podoba. "Jersey Girl" jest wspaniale
          (polecam wersje w ktorej Waits wykonuje to wspolnie ze Springsteenem na
          Wembley), bardzo lubie tez "Ruby's Arms" i "Downtown". Naprawde slabe jest
          chyba tylko "In Shades".
    • aislinn A, zapomniałam ! 24.09.03, 10:34
      A, i jeszcze mi się tak skojarzyło, że w sumie "Burning From The Inside"
      Bauhausu uchodzi generalnie za jedną z ich słabszych "regularnych" płyt, a ja
      ją lubię bardzo, bardzo, bardzo... Świat bez takiego na przykład "Who Killed Mr
      Moonlight" nie byłby taki sam smile
    • Gość: Lesiek Re: Zastanawiam się, czy są ludzie, którzy uwielb IP: 195.205.139.* 24.09.03, 10:37
      Akurat 'Abacab' jest moim zdaniem dużo lepszą płytą od paru innych znacznie
      bardziej na ogół cenionych - od takiego 'Genesis' czy 'We Can't Dance' w
      szczególności. Co oczywiście nie znaczy, że ją uwielbiam...
      • Gość: soso Re: Zastanawiam się, czy są ludzie, którzy uwielb IP: 195.41.66.* 24.09.03, 10:56
        Abacab ma takze dosc dobre oficjalne recenzje.

pzdrw

soso
        • ihopeyouwilllikeme Re: Zastanawiam się, czy są ludzie, którzy uwielb 24.09.03, 11:07
          Ja uwielbiam wszystkie płyty U2
    • dreaded88 Re: Zastanawiam się, czy są ludzie, którzy uwielb 24.09.03, 11:11
      Bardzo lubię LP Tiamat(a) "Deeper Kind of Slumber", wyklętą przez ogół.
      "Tyr" też niczego sobie,nie powiem.
    • mallina Re: Zastanawiam się, czy są ludzie, którzy uwielb 24.09.03, 13:06
      ja na przyklad zachwycam sie ostatnia plyta Korn, a ponoc uznawana jest za
      najslabsza w ich dyskografii
      ponadto bardzo, bardzo lubie Notes from the Underground a raczej jako najlepsze
      plyty Clan of Xymox wymienia sie powszechnie inne
      • t.o.m.e.k Re: Zastanawiam się, czy są ludzie, którzy uwielb 24.09.03, 13:48
        A ja... I tu może spotkam sie z niezrozumieniem tzw. szerszego ogółu, męczę się
        przy słuchaniu "Exile On Main Street" Stonesów, a uwielbiam "Dirty Work". Wśród
        fanów Stonesów te dwie płyty bardzo często zajmują dwie skrajne pozycje w
        rankingach...
        Big Generatora bardzo fajnie słucha mi się w samochodzie, Kid A to dla mnie na
        razie największa płyta nowego tysiąclecia, Bananas podobają mi się coraz
        bardziej, ogólnie w domu wszyscy zdrowi...
        • argus1 Re: Zastanawiam się, czy są ludzie, którzy uwielb 24.09.03, 18:28
          Swego czasu miło mi się słuchało wyklętej płyty Black Sabbath "Forbidden".
          Mike Oldfield "Amarok" - tą płytę zjechano prawie wszędzie - tylko, że ja ją
          baaaardzo lubię - i z tego co się orientuje - także wielu fanów Oldfielda
          zalicza ją do najlepszych w jego dyskografii.
          • Gość: Łysenko TYR - pomyłka IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 24.09.03, 19:55
            Nie wiem czemo kolega cze zaczynając ten wątek przyczepił się do TYRa, to
            akurat jest NAJLEPSZA płyta tego "nieprawdziwego" Black Sabbath po 84 roku, a
            że kapela powinna generalnie odmienną nazwę nosić to inna sprawa.
            • vulture Re: TYR - pomyłka 24.09.03, 20:00
              W sumie TYR to i ja jestem w stanie wysłuchać, nawet chętniej niż ETERNAL IDOL.
              Za to płytę FORBIDDEN uważam za wstyd straszny. Ale i tak z
              tego 'nieprawdziwego Black Sabbath z Tony Martinem najchętniej słuchałem chyba
              HEADLESS CROSS. Bo tam bębni ś.p. Cozy Powell.
              • Gość: Łysenko Re: TYR - pomyłka IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 24.09.03, 20:09
                Na TYRze także samo on garuje, chciałem przypomnieć.
                • vulture Re: TYR - pomyłka 24.09.03, 20:20
                  Na FORBIDDEN też i co z tego...
    • Gość: Flippie Pierwszy Vader IP: *.dialup.medianet.pl 24.09.03, 20:36
      ale niezastąpiony
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka