Dodaj do ulubionych

You Tube i Muzyka Country...

19.08.08, 12:19
Osobiście lubię prawie każdy rodzaj muzyki, a muzyka country jest jedną z
nich. Na stronie You Tube jest bardzo dużo różnych jej utworów, które można
zobaczyć i posłuchać. Właśnie w takim celu założyłem ten wątek. Poniżej
wklejam stronę opisującą ten rodzaj muzyki, a będzie także pomocna do
odnalezienia jej utworów. Serdecznie zapraszam do wklejania ulubionych
kawałków (gdyby były jakieś problemy, to służę pomocą).

pl.wikipedia.org/wiki/Muzyka_country
Obserwuj wątek
    • fabianj Re: Glen Campbell - Rhinestone Cowboy 19.08.08, 12:30
      Glen Campbell - Rhinestone Cowboy (1975)
      pl.youtube.com/watch?v=2ZkE0hbLER0&NR=1

Glen Campbell- Rhinestone cowboy (na żywo)
      pl.youtube.com/watch?v=f6-JhdFp5e0
      • fabianj Re: Josh Turner - Your Man 19.08.08, 12:36

pl.youtube.com/watch?v=iLn6maxATvQ&feature=related
        • fabianj Re: Gretchen Wilson - California Girls 19.08.08, 12:41

pl.youtube.com/watch?v=FJ-Xl7ykddk
          • fabianj Re: Sara Evans - Cryin' Game 19.08.08, 12:50

pl.youtube.com/watch?v=0XjZrpcOhIA
            • fabianj Re: Billy Ray Cyrus - She's Not Cryin' Anymore 19.08.08, 12:53

pl.youtube.com/watch?v=tp98z2RXcaE
              • fabianj Re: Alan Jackson - Small Town Southern Man 19.08.08, 19:58
                Może tym razem coś tradycyjnego.

pl.youtube.com/watch?v=PbWQnAJZbww
    • dybusmariusz Re: You Tube i Muzyka Country... 21.08.08, 01:09
      W muzyce country najważniejszy jest tekst!Video jest tylko
      dopełnieniem.Przykład:
      pl.youtube.com/watch?v=9jBD-DKb4E0
      I'll Walk - Bucky Covington
      (Lonnie Fowler/Brent Wilson)
      We were 18, it was prom night
      We had our first big fight
      She said "pull this car over"
      I did and then I told her
      "I don't know what you are crying for"
      I grabbed her hand as she reached for the door
      She said. . .

"I'll walk
      Let go of my hand
      Right now I'm hurt
      And you don't understand
      So just be quiet
      And later we will talk
      Just leave, don't worry
      I'll walk"

It was a dark night, a black dress
      Driver never saw her around the bend
      I never will forget the call
      Or driving to the hospital
      Where they told me her legs still wouldn't move
      I cried when I walked into her room
      She said. . .

"I'll walk
      Please come and hold my hand
      Right now I'm hurt
      And I don't understand
      Let's just be quiet
      And later we can talk
      Please stay, don't worry
      I'll walk"

I held her hand through everything
      The weeks and months of therapy
      And I held her hand and asked her to be my bride
      She's dreamed from a little girl
      To have her daddy bring her down the aisle
      So from her wheelchair she looks up at him and smiles
      and says. . .

"I'll walk
      Please hold my hand
      I know that this will hurt
      I know you understand
      Please, Daddy don't cry
      This is already hard
      Let's go, don't worry
      I'll walk"

mp3 tutaj:www.4shared.com/file/58892806/86cf1e6c/03-
      bucky_covington-ill_walk.html
      • fabianj Re: You Tube i Muzyka Country... 22.08.08, 10:54
        Może masz rację. Ja jestem tylko zwykłym słuchaczem i oglądaczem, a ten wątek
        założyłem z myślą o przeciętnych zjadaczach chleba, licząc, że będzie
        kontynuowany. Onieśmieliłeś mnie swoim postem, a zwłaszcza tym tłumaczeniem
        tekstu w innym wątku. Serdecznie pozdrawiam.
      • dybusmariusz Tłumaczenie 22.08.08, 14:09
        I'll Walk -Przejdę się,będę chodzić,będę szła
        Bucky Covington
        (Lonnie Fowler/Brent Wilson)
        Mieliśmy po 18 lat,bal maturalny
        Nasza pierwsza poważna kłótnia
        Powiedziała 'zatrzymaj samochód”
        Tak zrobiłem i odparłem
        „Nie mam pojęcia dlaczego płaczesz”
        Złapałem ją za rękę gdy sięgała do drzwi
        Powiedziała...

„Przejdę się
        Puść moją rękę
        Czuję się zraniona
        A ty tego nie zrozumiesz
        Nic nie mów
        Później porozmawiamy
        Odejdź,nie martw się o mnie
        Przejdę się”

Ciemna noc,czarna sukienka
        Kierowca nie widział jej zza zakrętu
        Nigdy nie zapomnę tego telefonu
        Ani jazdy do szpitala
        Gdzie powiedziano mi,że jej nogi są bezwładne
        Płakałem kiedy wchodziłem na jej salę
        Powiedziała...

„Będę chodzić
        Proszę podejdź i weź mnie za rękę
        Teraz czuję ból
        I nie mogę tego pojąć
        Nie mówmy nic
        Później porozmawiamy
        Proszę zostań,nie martw się o mnie
        Będę chodzić”

Przeszliśmy przez wszystko trzymając się za ręce
        Tygodnie i miesiące terapii
        Chwyciłem ją za rękę i poprosiłem aby została moją panną młodą
        Marzyła o tym od małej dziewczynki
        Żeby tata poprowadził ją do ołtarza
        I z wózka inwalidzkiego spojrzała na niego i uśmiechnęła się
        i powiedziała...

„Będę szła
        Proszę, weź mnie za rękę
        Wiem ,że to będzie boleć
        I wiem ,że mnie rozumiesz
        Proszę,tato nie płacz
        To już jest trudne do zniesienia
        Chodźmy,nie martw się o mnie
        Będę szła”
        • fabianj Re: Toby Keith - A Little Too Late 30.08.08, 08:44
          pl.youtube.com/watch?v=BEV87q5Onqk

Zapraszam na moje Forum:
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=48558
          • fabianj Re: Brooks & Dunn - Believe (HQ) 31.08.08, 14:42
            pl.youtube.com/watch?v=6Hfnml_heNA

Zapraszam na moje Forum:
            • fabianj Re: Shania Twain, any man of mine, (HQ) 26.09.08, 08:36

de.youtube.com/watch?v=sfh4_mIuKpk
              • fabianj Re: Tim McGraw feat Faith Hill - I Need You (HQ) 03.10.08, 08:45

pl.youtube.com/watch?v=K6LqhYMj5nM
                • fabianj Re: Dolly Parton - Shinola 03.10.08, 08:47

pl.youtube.com/watch?v=hyXgeEj6cb0#
                  • fabianj Re: Trace Adkins - Honky Tonk Badonkadonk (HD) 03.10.08, 08:54

pl.youtube.com/watch?v=TdTfeZlDX08
                    • fabianj Re:Darius Rucker-Don't Think I Don't Think Abou It 03.10.08, 08:55

pl.youtube.com/watch?v=Sa7ot4R_-Qo
                      • fabianj Re: Carrie Underwood-Just a dream (official video) 03.10.08, 08:57

pl.youtube.com/watch?v=5hh0s6WISDE
                        • fabianj Re: "Good Time" Line Dance Instruction Video 03.10.08, 08:58

pl.youtube.com/watch?v=rs5f8CYyLBo&feature=user
                          • fabianj Re: Lee Ann Womack I hope you dance 03.10.08, 09:01

pl.youtube.com/watch?v=xIAWY4LLsEw
                            • fabianj Re: Martina McBride - Anyway 03.10.08, 09:04

pl.youtube.com/watch?v=1FdB5Adws78
                              • fabianj Re: Bardzo dobry obraz z You Tube... 03.10.08, 09:14
                                Ostatnie utwory, w ilości 9, są z aktualnych amerykańskich list przebojów muzyki
                                country.

Bardzo dobry obraz z You Tube... Moim zdaniem tylko po zarejestrowaniu się w You
                                Tube i potem po każdorazowym zalogowaniu do posiadanego tam konta oraz jego
                                odpowiedniej konfiguracji, możemy oglądać naprawdę dobry obraz odtwarzanych
                                plików wideo. Wspomniane logowanie i konfiguracja zawsze będzie wymagane po
                                uruchomieniu tej strony, gdyż dotyczyć będzie tylko danej sesji. Klikanie na
                                napis:"oglądaj w wysokiej rozdzielczości", który sporadycznie znajduje się
                                poniżej informacji o liczbie wyświetleń danego pliku, nie rozwiązuje tego
                                problemu na dłuższy czas. Myślę, że z rejestracją i logowaniem na stronie You
                                Tube nie powinno być problemów, a więc nie będę ich omawiał.

KONFIGURACJA KONTA. Gdy już jesteśmy zalogowani na stronie You Tube, u góry
                                klikamy na napis "Konto" (kursor myszy ma być naprowadzony dokładnie na "Konto")
                                i potem niżej w rubryce o takiej samej nazwie odszukujemy pozycję "Jakość
                                odtwarzania filmów wideo". Klikamy na nią. Teraz mamy do wyboru trzy pozycje do
                                zaznaczenia. Domyślnie jest zaznaczone (kropka): "Dobieraj jakość odtwarzania
                                dynamicznie, zależnie od aktualnej prędkości połączenia". Jednak proponuję
                                zaznaczyć: "Mam szybkie łącze. Zawsze odtwarzaj filmy w wyższej jakości, jeśli
                                są dostępne", gdyż w przypadku posiadania małej szybkości internetu i tak to
                                zaznaczenie automatycznie wróci na domyślne i na zakończenie klikamy na "Zapisz
                                ustawienia". Teraz zostaniemy poinformowani, że "Ustawienia jakości odtwarzania
                                pliku wideo zostały zapisane". Proponuję eksperymentalnie ustawić sobie
                                najlepsza jakość odtwarzania.
                                • fabianj Re: Bardzo dobry obraz z You Tube... 03.10.08, 09:22
                                  Oczywiście te wideoklipy oglądamy na pełnym ekranie (inaczej sobie nie
                                  wyobrażam), klikając na mały prostokącik w prawym dolnym rogu otwartego okna
                                  strony You Tube.
                                  • fabianj Re: Kelly Clarkson - Because Of You: Video 06.10.08, 08:52

pl.youtube.com/watch?v=s-NnWHOUuKw&feature=related
                                    • fabianj Re: Dixie Chicks - Not Ready To Make Nice (HQ) 06.10.08, 08:55

pl.youtube.com/watch?v=z5aMepP70eo
                                      • fabianj Re: Kellie Pickler - I Wonder 06.10.08, 08:57

pl.youtube.com/watch?v=h7M0fvReVWE&feature=related
                                        • fabianj Re: Nie widzę zainteresowania... 06.10.08, 09:21
                                          Nie widzę zainteresowania moim wątkiem, a więc kończę go. Na wszelki wypadek
                                          jeszcze tu zajrzę.
                                          • fabianj Re: Kenny Chesney&The Wailers - Everybody Wants... 03.01.09, 08:34
                                            Kenny Chesney Ft The Wailers - Everybody Wants To Go To Heaven MV HQ

pl.youtube.com/watch?v=X2-UZjQxOHg&feature=channel_page
                                            • fabianj Re: Faith Hill - You're Still Here (Video) Faith 10.01.09, 22:24
                                              Gdy nie będziemy przeszkadzać (ale można kliknąć na ekranie na "Switch to
                                              fullscreen"), to kolejne utwory będą odtwarzać się non stop.

www.joost.com/08201v1/t/Blake-Shelton-Some-Beach-(Video)#id=08201v1
                                              • garthanka Re: Faith Hill - You're Still Here (Video) Faith 20.01.09, 13:40
                                                Witam,

zainteresowanie wątkiem jest, choćby moje. Świetne kawałki. Ogólnie
                                                mam wrażenie, że nastąpiła jakaś odwilż jesli chodzi o tę muzykę. W
                                                odbiorze jej przez Polaków wink

pozdrawiam
                                                • wroobelek Re: Faith Hill - You're Still Here (Video) Faith 02.02.09, 21:53
                                                  witajcie!
                                                  przyznaję się, zupełnie zapomniałam o Forum uncertain
                                                  weszłam dopiero co i trafiłam na wątek muzyczny na You Tube wink -
                                                  fajne te ostatnie kawałki wink a ja tu wkleję linka do Josha
                                                  Turnera - ostatnio lubię go słuchać, ale na YouTube jest dość ubogo
                                                  z jego piosenkami, i brak teledysków (i dlatego za nowościami
                                                  buszuję po CMT wink )
                                                  oto link:
                                                  www.youtube.com/watch?v=SqjrkFREy1U
                                                  pozdrawiam
                                                  wroobelek
                                                  • wroobelek John Michael Montgomery 03.02.09, 19:32
                                                    no i "stara miłość nie rdzewieje" wink)
                                                    www.youtube.com/watch?v=Dy-i5bxIN_Y
                                                    wróbelek
                                                  • fabianj Re: Dolly Parton - Backwoods Barbie 26.03.09, 19:53
                                                    www.youtube.com/watch?v=uDD3Qa7chW4&feature=channel

Zapraszam na Forum (warunkiem jest aktywność):
                                                  • fabianj Re: Carrie Underwood& Randy Travis - I Told You So 09.05.09, 09:14

www.youtube.com/watch?v=hvTwFl6OIAk&feature=channel_page
                                                  • fabianj Re: Carrie Underwood performs - Stand By Your Man 21.05.09, 20:00

www.youtube.com/watch?v=rJntBTx_KKs
                                                  • fabianj Re: Julianne Hough - Jimmy Ray McGee 22.05.09, 06:32

www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=tFk20ISiYR4
                                                  • fabianj Re: Keith Whitley - I never go around mirrors 14.06.09, 09:01

www.youtube.com/watch?vshockAMnO9BhfMw&feature=channel_page
                                                  • fabianj Re: Rascal Flatts -- This Everyday Love 14.06.09, 09:37

www.youtube.com/watch?v=YKUOyv6Xmsw&feature=PlayList&p=E3E54C3CC188914A&playnext=1&playnext_from=PL&index=13
                                                  • fabianj Re: Martina McBride - I Just Call You Mine 07.07.09, 09:26
                                                    www.youtube.com/watch?v=tcZoNBngAnM&feature=channel_page
                                                  • fabianj Re: Dixie Chicks -- Cowboy Take Me Away 16.07.09, 07:45
                                                    www.youtube.com/watch?v=hntXAO_Rq7c&feature=related
                                                  • fabianj Re: Tim McGraw & Faith Hill - It's Your Love 08.08.09, 20:48

www.youtube.com/watch?v=ohC7o_PPPtY&feature=PlayList&p=643C292C80EF8D1C&index=9
                                                  • fabianj Clint Black/Lisa Hartman Black - When I Said I Do 08.08.09, 21:00

www.youtube.com/watch?v=XoZC0Lkji2A&feature=channel_page
                                                  • fabianj Re: Waylon Jennings -- Wrong 02.09.09, 08:53
                                                    www.youtube.com/watch?v=_r0fKL0Pvvk&feature=related
                        • dybusmariusz Re: Carrie Underwood-Just a dream (official video 18.09.09, 11:20
                          O czym to video(piosenka) jest oprócz tego ,co widać,fabianj?
                          • martunia60 DO FABIANJ PROŚBA 13.10.09, 14:23
                            potrzebuje jakiejs plytki z miksem muzyki cauntry ale nie zadne ballady tylko
                            taka zywa do zabawy do tancow smile organizuje w barze "aperitivo country" i
                            chcialabym jakas skladanke .
                            jezeli masz jakies nazwy zespolow co graja taka zywa muzyczke country prosze
                            podaj nazwy to sobie sciagne smile
                            z gory dziekuje !!!!
                            • fabianj Re: DO FABIANJ PROŚBA 25.10.09, 20:02
                              1) dybusmariusz napisał:
                              > O czym to video(piosenka) jest oprócz tego ,co widać,fabianj?

Jak większość. Dzisiaj w internecie coraz trudniej jest znaleźć dobre wideo, a
                              zwłaszcza odpowiadającą nam treść piosenki.

2) martunia60 napisała:

> potrzebuje jakiejs plytki z miksem muzyki cauntry ale nie zadne ballady tylko
                              taka zywa do zabawy do tancow smile organizuje w barze >"aperitivo country" i
                              chcialabym jakas skladanke .
                              > jezeli masz jakies nazwy zespolow co graja taka zywa muzyczke >country prosze
                              podaj nazwy to sobie sciagne smile
                              > z gory dziekuje !!!!

A co powie Dybusmariusz, skoro większość z nich jest melodyjna, ale niestety
                              zawiera takie sobie treści. Poszukaj w Google, a potem przesłuchaj na YouTube,
                              aby stwierdzić, czy Ci odpowiadają.

Kończę już z wklejaniem wideoklipów, gdyż w najbliższym czasie może się to stać
                              niebezpieczne. Na koniec tego wątku, który tylko ja kończę, proponuję posłuchać:

1. www.youtube.com/watch?v=Vqmcn0KTTw8&feature=related

2. www.youtube.com/watch?v=RcMBP2M74G0

3. www.youtube.com/watch?v=-t_dJZme3Og
                              • dybusmariusz Re: DO FABIANJ PROŚBA -Przeprosiny! 27.10.09, 23:05
                                Fabjanj! Nie pozwól się błagać o jakąś sensowną odpowiedź na moje
                                pytanie:czy znasz jęz. angielski w stopniu pozwalającym na logiczny
                                dobór wklejanych klipów bo odpowiedź- "Jak większość. Dzisiaj w
                                internecie coraz trudniej jest znaleźć dobre wideo, a
                                zwłaszcza odpowiadającą nam treść piosenki."- jest dla mnie
                                niezrozumiała???
                                "niestety zawiera takie sobie treści"-to jest raczej banał
                                nieadekwatny do Just a Dream-Carrie Underwood i innych.
                                Postaraj się następnym razem przytoczyć konkretne argumenty
                                przemawiające za tym,że dany utwór jest błahej treści a ja postaram
                                się odrzucić te argumenty!
                                Pamiętam jak kiedyś zżymałem się na Whiskey Lullaby-
                                A.Krauss/B.Paisley a okazało się to utworem nagrodzonym przez
                                CMA.Nie wiedziałem dlaczego do zeszłego roku,kiedy przesłuchałem w
                                całości utwór:jest genialny pod każdym wzlędem
                                (muzycznie,dźwiekowo,tekstowo).Ostatnie moje odkrycie to All I ask
                                for anymore-Trace Adkins -to jest hymn!!
                              • dybusmariusz Re:Trace Adkins-All I Ask for anymore 27.10.09, 23:12
                                www.youtube.com/watch?v=N-iFYrgxjUc
                                • zielona_mina Re:Trace Adkins-All I Ask for anymore 31.10.09, 14:14
                                  www.youtube.com/watch?v=qLu3idRYKPc
                                  • dybusmariusz Re:Johnny Cash-Jest tu za słaby to nie ta liga... 01.11.09, 23:38
                                    www.youtube.com/watch?v=VaR77TJ25-Q
                                    Joe Nichols-I'll wait for you ;proszę mnie nie zmuszać żebym
                                    wytaczał tak potężne działa na przepiórki;zresztą jest to adekwatna
                                    piosenka na dzień Wszystkich Świętych lub Dzień Zaduszny; nie mogę
                                    tutaj zdradzić jak wielka jest to dla mnie piosenka i jakie wrażenie
                                    wywołuje,może kiedyś!
                                    • fixed161 Wylie and The Wild West - Yodeling Fool 06.02.11, 23:55
                                      To jest moja ulubiona www.youtube.com/watch?v=gPaoJv-NrEU

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka