Dodaj do ulubionych

Smolik / Scianka

16.01.02, 21:07
Nie znam tych wykonawcow, a ostatnio w sumie o nich duzo w 'mediach'. Czy sa
dobrzy?
Obserwuj wątek
    • buh Re: Smolik / Scianka 16.01.02, 23:22
      z całą odpowiedzialnością mogę stwierdzić, że są to świetni wykonawcy. Smolik
      jest dobrym klawiszowcem z wyobraźnią. Ścianka jest moim ulubionym polskim
      zespołem, więc moja ocena jest mocno subiektywna, ale faktem jest, że są to
      rewelacyjni muzycy, tworzący często zagmatwane kompozycje, właściwie bardziej
      ilustracje muzyczne niż piosenki. polecam koncerty Ścianki. widać i słychać, że
      goście wkładają dużo emocji w muzykę.
      • Gość: moler Re: Smolik / Scianka IP: 193.150.166.* 17.01.02, 09:19
        jeżeli ich jeszcze nie znasz, to sporo tracisz. Z całą odpowiedzialnością stwierdzam, że na tym martwym polskim
        rynku są jak oaza na pustyni...
    • artur.dent Re: Smolik / Scianka 17.01.02, 10:07
      dekris napisał(a):

> Nie znam tych wykonawcow, a ostatnio w sumie o nich duzo w 'mediach'. Czy sa
      > dobrzy?

Smolika widzialem na zywo na urodzinowej imprezie MTV, niezla muzyczka, a la
      Kruder & Daft Punk. Plyta jest bardzo dobra, choc na koncertach graja ja zwawiej
      i brzmi to zdecydowanie lepiej. To chyba pierwsza polska plyta, ktorej smialo
      mozna przyczepic etykietke "chillout".

Ponadto na plycie Smolika uslyszec mozna Kasie Nowicka "Novike" - moim zdaniem
      najlepsza polska wokalistka. Juz wkrotce zaspiewa na albumie grupy Futro ktory ma
      niedlugo wyjsc, nie moge sie doczekac.

pozdrawiam wszystkich autostopowiczow
      artur dent
      • Gość: moler Re: Smolik / Scianka IP: 193.150.166.* 17.01.02, 15:31
        artur.dent napisał(a):
        > Smolika widzialem na zywo na urodzinowej imprezie MTV, niezla muzyczka,

no to może przy bufecie staliśmy w jednej kolejce za piwem. Też tam byłem i bardzo dobrze wspominam
        ta imprezę. Jak można było się spodziewać, najgorsszy występ mieli Blendersi, ale zależy kto co lubi.

Jakie wrażenia po Stereo MC's? Na żywo, według mnie, brzmią znakomicie.

• artur.dent Re: Smolik / Scianka 17.01.02, 15:37
          Gość portalu: moler napisał(a):

> artur.dent napisał(a):
          > > Smolika widzialem na zywo na urodzinowej imprezie MTV, niezla muzyczka,
          >
          > no to może przy bufecie staliśmy w jednej kolejce za piwem. Też tam byłem i bar
          > dzo dobrze wspominam
          > ta imprezę. Jak można było się spodziewać, najgorsszy występ mieli Blendersi, a
          > le zależy kto co lubi.
          >
          > Jakie wrażenia po Stereo MC's? Na żywo, według mnie, brzmią znakomicie.
          >
          >

Ooo czlowieku, dopiero tam zrozumialem, na czym polega power "Connected"!!! To
          bylo cos, niesamowity czad! Szkoda, ze taki byl straszny scisk i bylo ryzyko
          zadeptania na smierc...
      • Gość: Abra Re: Smolik / Scianka IP: *.starosielce.sdi.tpnet.pl 17.01.02, 15:42
        Jeśli chodzi o wątek, to Ściankę uwielbiałam do albumu "Dni wiatru" - taka
        muzyka już mnie chyba przerasta.
        A tak przy okazji to chciałam pogratulować Arturowi Dentowi nicka. Bo zakładam,
        że nie nazywa się tak naprawdę...
        • artur.dent Re: Smolik / Scianka 17.01.02, 19:02
          Gość portalu: Abra napisał(a):

> Jeśli chodzi o wątek, to Ściankę uwielbiałam do albumu "Dni wiatru" - taka
          > muzyka już mnie chyba przerasta.
          > A tak przy okazji to chciałam pogratulować Arturowi Dentowi nicka. Bo zakładam,
          >
          > że nie nazywa się tak naprawdę...

No co Ty, stary, zabieraj recznik i w droge smile))

pozdrawiam serdecznie pierwszego napotkanego tu autostopowicza a takze wszystkich
          nastepnych, ktorzy tu zawitaja!

artur dent
    • Gość: Ewa93 Re: Smolik / Scianka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.02, 00:22
      Smolik trochę mnie męczy pewnymi kompozycjami nagranymi solo, ale na tle naszej
      scenki muz. jest prawdziwym profesjonalistą.
      Ścianka to dla mnie prawdziwe objawienie. Obie płyty uważam za rewelacyjne.
      Owszem "Dni wiatru" to chyba najmroczniejsza polska płyta, jaką znam - ale jak
      się tego słucha! Niezwykłe zupełnie klimaty.
      Jazda po zalanych deszczem krętych drogach gdzieś między Gizyckiem a Węgorzewem
      z tym CD w odtwarzaczu samochodu była prawdziwie wstrząsającym artystycznym
      przeżyciem (od razu uprzedzam: byłam trzeźwa i prędkość dostosowałam do tzw.
      warunków).
      Polecam! Kto nie zna - ten wiele traci. Chyba, że woli Ich Troje.
    • Gość: PanFred Re: Smolik / Scianka IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.02, 12:01
      Do Ścianki i Smolika polecam dorzucić Lenny Valentino. To Artur Rojek + Mietal
      + Ścianka. Nagrali razem najlepszą i najsmutniejszą płytę roku, jednocześnie
      bardzo nowoczesną, świetnie pasującą i do Ścianki, i do Smolika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka