Dodaj do ulubionych

yass-owo...

IP: *.ols.vectranet.pl / 213.76.143.* 14.11.03, 11:35
znacie..jakieś dobre..płyt, dobrych muzyków z tego nurtu ;' chodiz mi o coś
o jakąs muzyke w stylu: miłość, trzaska-cały, pustki,łoskot, variete..aż
ponie aż tak yassowo- brygade kryzys, e.braun, świetliki?
jeśli..potraficie..wychwycić klimat..muzyczny...ktory..ostatnio strasnzie
mnie wciągnał, to proszę piszcie! będe wam bardoz wdzięczna, może nawet
moglibyśmy powymieniac się płytami i mp3
Obserwuj wątek
    • Gość: dankeananke Re: yass-owo... IP: *.ols.vectranet.pl / 80.51.241.* 14.11.03, 13:06
      nowa..płyta będzie..świetlickiego ..solowa..
    • Gość: danke Re: yass-owo... IP: *.ols.vectranet.pl / 80.51.241.* 14.11.03, 16:34
      nie wierze. nikttego nie słucha?
    • Gość: n/n Re: yass-owo... IP: serwer:* / 192.168.1.* 14.11.03, 19:06
      lubię muzę pink freud, grupy brata mazzola ,wojtka mazolewskiego
      i grupy marcina dymitra: ewa braun właśnie oraz mordy i emiter
      a co do miłości to polecam płytkę nagraną z lesterem bowie talkin' about life
      and death ze świetnym coverem 'venus in furs' velvet underground
      pozdrawiam
      • Gość: dankeananke Re: yass-owo... IP: *.ols.vectranet.pl / 213.76.143.* 14.11.03, 21:19
        płyta milości i lesterm b to właśnie moja ulubiona.
        ale więcej, wiecej..myslalam,z ę mi ktoś tu sypnie jakimiś
        nazwami..odkrywcyzmi, jakich nie znam. czego np. słuchają oni? bo słuchac
        czewgos muszą, a sibei chyba nie słuchją
        Z "możdzerem" był dzisiaj wywiad na tv.poloni.z nim i z b. lindą.
        uchwyciłeś..chociaż..nurt muzyczny o którym mówię. to może..chociaż..jakies
        pokrewnie muzycznie, "klimatowo" zespoły?
        ktoś jest w stanie, ktoś, rozumie..co tu chcę napisac?
        dziekuję n/n i pozdrawiam
        • Gość: n/n Re: yass-owo... IP: serwer:* / 192.168.1.* 15.11.03, 11:01
          jass nie jest moim ulubionym tzw gatunkiem muzycznym nie mniej jednak lubie go
          za próbe wniesienia rzeczywiście czegoś nowego odkrywanie nowych klimatów
          przynajmniej nie kopiowanie wzorców z zachodu; moge wymienic jeszcze takie
          grupy jak'chlupot mózgu', 'diffusion ensemble', 'paralaksa', 'arhythmic brain';
          lubie głównie muzykę jazzową inspirowaną innymi tzw gatunkami zwłaszcza
          elektroniką jak np Cinematic Orchestra, Eric Truffaz, Bill Wells; oraz grupy
          grające post-rock Tarwater, Tortoise, The For carnation...................itd
          wiele ciekawych rzeczy można znaleźć tu: terra.pl/index.html
          pozdrawiam
          • Gość: daneananke Re: yass-owo... IP: *.ols.vectranet.pl / 213.76.143.* 15.11.03, 11:45
            smile terra.. i www.independent.pl; www.yass.art.pl; wiem wiem..wiele tam można
            znaleźć, ale trzeba wiedziec, gdzie i jaka pod jaką literką szukać. a jak
            widzę i czytam..sklasyfikowane zespoły, które..jak dla mnie..sklasyfikowac się
            nie da, albo, w życiu nie pomyslałabym, ze to taki gatunek, to już wtedy sama
            się gubię.
            widze, ze podobnie czujesz jak ja muzykę. więc, moze poweżmiesz..wyzwanie..i
            powymieniasz się ze mną płytami. ja przegrałabym ci to co interesowąłoby cię z
            moich zasobów, a ty to czego ja nie znam ze swoich.
            tak jak wcześniej już pisałam...z super nowości..informacyjnych..to moge ci
            napisac..np., ze m. świetlicki..z ostrowskim (który wczesniej..grał z trzaską
            i nagrał płyę dostępną cała w internecie) teraz..pan ostrowski..muzyk z
            poznania..nagrał bardzo elektryczno-yassową płyte ze świetlikiem. która będzi
            sie nazywac "czołgaj się"
            słuchałeś świetlickiego z the users?
            pozdrawiam
            • Gość: n/n Re: yass-owo... IP: serwer:* / 192.168.1.* 15.11.03, 12:24
              ja naprawdę za dużo jassu nie słucham; wogóle polskiej muzyki bardzo bardzo
              mało,jestem z 3miasta więc znam tą muzę głównie z koncertów; wszystkie polskie
              płytki jakie posiadam to jedynie miłość&lester bowie, mazzol, emiter oraz
              możdżer&pierończyk. i tyle.
              3maj sie ciepło, pozdr
              • Gość: dankeananke Re: yass-owo... IP: *.ols.vectranet.pl / 80.51.241.* 15.11.03, 14:53
                no tak 3majsto... i jescze bydgoszcz.
                ok. ja też pozdrawiam
                • orca Re: yass-owo... 15.11.03, 17:00
                  moze jaga jazzist Cie zainteresuje, polecam smile
                  • Gość: dankeananke Re: yass-owo... IP: *.ols.vectranet.pl / 213.76.143.* 16.11.03, 09:42
                    a opowiedz..coś o tym więcej..
                    także 3miejska, albo bydgoska scena yassowa?
                    wiecie co mnie najbardziej ciekawi, ze w sumie słucham, tego co teraz się
                    wydaje.a jestem straszliwie cieawa..i gryzą mnie mysli, czego słucha m.trzaska
                    ze sceny niezależnej, oprócz..ukachanego j.coltran'a, czego słucha ,.
                    świetlicki, co słucha e.braun..mniej więcj..wiem..bo wyszperałam..w wywiadach..
                    ale dizeki..opoiwesz..coś wiecej..o jaga jazzist?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka