Dodaj do ulubionych

Muzyczne eksperymenty lat 90

• Gość: Thread Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 23:53
      To były czasy...Do dziś mam gdzieś schowane ich kasetybig_grin Chyba pora odżwieżyć sobie pamięć i posłuchaćwink Dziś dla wielu może i obciach, ale wtedy młodzież za nimi szalała...smile

Dla krytykantów: wiedzieliście, że PRZED JUST 5, jako support wystąpiła raz grupa 'N-SYNC ze słynnym Justinem Timberlakem, uważanym przez wielu za następcę MJ? big_grin
    • Gość: gość Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 00:17
      rocznik 73 się kłania....Nawiązując do iluś tam wspisów powyżej - Hbloxx zabija! Miałem Rising High nagrane zaraz przed Iron Man Sabbathów - w knajpie moja taśma Philipsa rządziła! Poza tym - pamiętacie Lambretta i "Bimbo" oraz "Creep"? Stare czasy - a Queen i YES rządzi zawsze!
    • katarinka87 Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 03.03.09, 00:20
      o Maji i zespole Taboo całkiem zapomniałam, ale Just 5 cały czas wspominam jako zespół lat podstawówki.
    • guru133 Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 03.03.09, 01:45
      Jacy menadzierowie, tacy tfurcy i taka kóltóra.sad
    • guru133 Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 03.03.09, 01:47
      Już dosyć dawno Młynarski napisał:
      Ludzie to kupią, ludzie to kupią,
      Byle na chama, byle głośno byle głupio.
    • Gość: meda Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: 212.183.134.* 03.03.09, 02:11
      Gdzie ja spedzilem dziecinstwo? Wszystko mi tu obce, niczego nie pamietam, dobrze ze w trojce tego nie puszczali.
    • Gość: Intronaut Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: *.chello.pl 03.03.09, 02:37
      Następna MJ? Znaczy Michaela Jordana? Szoke!
    • Gość: Max Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: *.chello.pl 03.03.09, 04:55
      Ciekawe czyją córką jest Maja Kraft, że nieznanej nikomu dziewczynie udało się nagle zrobić "karierę".
    • Gość: x Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: *.chello.pl 03.03.09, 06:57
      Mogą pisać głupoty na gazecie a i tak wszyscy tego wtedy słuchali i nikt się tego nie wstydził.
    • Gość: broneq Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.09, 08:07
      Tak Tak!
      Teraz to się wyśmiewacie, ale 99% mojego pokolenia bawiło się przy tym 10 lat temu smile) JA TEŻ I SIĘ TEGO NIE WSTYDZE!! Były piękne czasy ......
    • Gość: aka.Agnes Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: *.pl 03.03.09, 08:52
      jeja, to były śmieszne i urocze czasy. w szkole też miałyśmy taki zespół big_grin haha. nie wspomnieliście jeszcze o n sync, shanice *i love your smile* i kelly family! haha .... ahhhhh..
    • Gość: aka.Agnes Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: *.pl 03.03.09, 09:01
      aha - no właśnie,.. Michael Jackson i Queen to nadal potęga. O takich się nie zapomina nigdy! MJ nie ma następcy. Nikt mu nie dorówna, Timberlake ładnie śpiewa i dobrze się rusza, ale absolutnie nie ma szans,aby chociaż minimalnie mu dorównać. MJ to MJ. lata 90 ...black or white, jam, in the closet, give in to me .... wszystko.smile
    • Gość: xxx Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 09:12
      Chrzanić dziennkiarzy. Większość z tych, którzy siedzą w muzyce pop chromolą jakie to beztalencia były pare lat temu. A teraz to cud miód i orzeszki, ale i tak nikt nie dorówna bITELSOM. A oni o czym niby śpiewali jak nie dupie maryni? Wymienionych gwiazd i gwiazdeczek nie słuchałem, ale były bo było na nie zapotrzebowanie. Za parę lat pewnie napiszą, że Flinta to porażka. A w ogóle to Behemoth rządzi.
    • Gość: Iverside Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: 89.174.106.* 03.03.09, 09:51
      Zgadzam sie z postem dot. Kuby Molędy. To jest bardzo dobry, utalentowany wokalista. Bardzo łatwo jest dzisiaj wyśmiewać LO27 czy Just 5! Warot sobie zdac sprawe z tego, ze ci ludzie mieli wtedy po kilkanascie lat! Chodzili przewaznie do dwoch szkol (podstawowka, srednia + muzyczna), nagrywali w studio, grali koncerty! To byla przede wszystkim szkola zycia! Czy ktos kiedys widzial ile godzin dziennie Just 5 spedzalo na probach? Jak Ci goscie tanczyli na zywo? Jak LO27 grali koncerty bez zadnych loopow i sampli? Czepiacie sie, ze to wszystko wtorne, a kiedy to nasza muzyka rozrywkowa dorobila sie czegokolwiek godnego kontynuowania?? Rozumiem, ze Just 5 mieli tanczyc tance ludowe a LO27 grac a'la Czerwone Gitary! Dzisiaj chlopaki z LO27 sa swietnymi muzykami. Kuba Moleda gra w teatrze wciaz nagrywa i koncertuje. Bartek Wojciechowski (bas) gra u Piaska, nagrywa jako muzyk sesyjny w calej Europie jest jednym z najlepszych polskich basistow. Łukasz Lach (gitara) to swietny ambitny gitarzysta i kompozytor, pisze muzyke do filmow, nagrywa i koncertuje, promuje nowe offowe brzmienia. Bracia Bartek i Szymon Szopinscy (klawisze, perkusja) sa uznanymi muzykami bluesowymi, Juz dawno olali polski grajdol i dzisiaj graja z najlepszymi bluesmenami w Stanach, a ze swoim zespolem zbieraja laury na calym swiecie od Berlina po Toronto. Kazdy z tych muzykow dzisiaj cos znaczy, a to czego nauczyli sie w dzicinstwie dzisiaj procentuje. Pokazcie mi dzisiaj dzieciaka w wieku np 12 lat, ktory tak jak oni wtedy sprzedaje 100 tys plyt rocznie! Powtorzcie mi jakis hit np. Zakopower, ktrory w pamieci gawiedzi przezyje dekade. Moge Wszystko pamieta KAŻDY, bo to byl dobry hit.
    • Gość: anka Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 10:48
      A ja wspomin to wszystko z uśmiechem na twarzy, kiedy to miałam kilkianaście lt i kochałam się w którymś wokaliscie z backstreet boys. I o to własnie chodzi...
    • Gość: ss Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: *.chello.pl 03.03.09, 12:34
      pod ten artykuł można w sumie podpasować każdy zespół popularny. Przecież dziesiejsza muzyka to wtórna i infantylna porażka. Aż żygać się chce.
    • Gość: ika Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 13:05
      Gość: Iverside
      > Moge Wszystko pamieta KAŻDY, bo to byl dobry hit.

nie będę negować współczesnych osiągnięć wymienionych przez Ciebie muzyków, ale muszę wtrącić: nie Każdy. nie mam pojęcia co to za kawałek o którym piszesz a w YT nie chce mi się szukać.
    • Gość: korol Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.09, 15:46
      Nie da się ukryć, że nie tylko pop i to ten z lat 90. w polskim wydaniu może być zrzynką lub za takową uważany. W końcu Czerwone Gitary to zrzynka z Bitelsów, Republika z Talking Heads a współczesne polskie zespoły indie to kopie współczesnych zagranicznych zespołów indie. Tylko, że są jakieś subtelne różnice, które sprawiają, że Czerwone Gitary są takie swojskie (mimo wszystko) a Grzegorz Ciechowski był wyjątkowym poetą, muzykiem i producentem. Nie zawsze porównania Reszta Świata vs. Polska wychodzą jak 1 do 1. Przytoczone tu przykłady to porażki totalne, ale tak to jest jak się chce "stworzyć" gwiazdy. Ja na takie kurioza mówię po prostu "tańsze polski zamienniki".
    • Gość: anonim Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 09:28
      Nie musicie lubic bartka wrony . robi to co kocha . i ja jestem za . buraki z was straszne he he
    • Gość: Stonka Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: *.e-wro.net.pl 20.05.09, 17:24
      Dla ludzi, ktorzy wtedy byli młodzi, to jest tło wspomnień i fajne, wesołe piosenki sympatycznych i zdolnych rówieśników. Nie można odmowić takim dawnym rodzimym gwiazdom jak Bartek Wrona, Kuba Mollęda czy dziewczyny z Taboo, że nie umieli powrócić w dojrzalszym stylu w nowych czasach.
      Ktoś dobrze napisał, że piosenki wysmianych tutaj zespołów lub przynajmniej ich nazwy cał czas z czymś się kojarzą... a chwalonych obecnie Zakopower czy Renton... przepraszam, ktoś ich słucha na taką skalę?

Naśmiewać się z nastoletnich ideałów jest świńskie. I tak to wszystko fajniejsze i ciekawsze niż grupka zblazowanych, pewnie domorosłych "krytyków muzycznych" na tandetnej stronce.
    • Gość: Gość Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 11:40
      Co do Kuby Molędy to powiem Wam, że teraz radzi sobie doskonale. Wystąpił w Romie w Tańcu wampirów, nagrywa nadal i uczy się na wydziale wokalu. I powiem Wam, że wokal ma niezły.
    • Gość: Ala K.Molęda IP: 83.142.7.* 04.03.10, 00:02
      Kuba Molęda siedzi w domu i zbija bąki.Już dawno skonczył szkołe i studia i co
      z takiego pseudoartysty?Siedzi w domu i pierdzi w stołek...wielka gwiazda
      hehehe.Ludzie na muzyce sie nie znacie...zal.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka