Gość: Thread Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 23:53 To były czasy...Do dziś mam gdzieś schowane ich kasety Chyba pora odżwieżyć sobie pamięć i posłuchać Dziś dla wielu może i obciach, ale wtedy młodzież za nimi szalała... Dla krytykantów: wiedzieliście, że PRZED JUST 5, jako support wystąpiła raz grupa 'N-SYNC ze słynnym Justinem Timberlakem, uważanym przez wielu za następcę MJ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 00:17 rocznik 73 się kłania....Nawiązując do iluś tam wspisów powyżej - Hbloxx zabija! Miałem Rising High nagrane zaraz przed Iron Man Sabbathów - w knajpie moja taśma Philipsa rządziła! Poza tym - pamiętacie Lambretta i "Bimbo" oraz "Creep"? Stare czasy - a Queen i YES rządzi zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
katarinka87 Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 03.03.09, 00:20 o Maji i zespole Taboo całkiem zapomniałam, ale Just 5 cały czas wspominam jako zespół lat podstawówki. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 03.03.09, 01:45 Jacy menadzierowie, tacy tfurcy i taka kóltóra. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 03.03.09, 01:47 Już dosyć dawno Młynarski napisał: Ludzie to kupią, ludzie to kupią, Byle na chama, byle głośno byle głupio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meda Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: 212.183.134.* 03.03.09, 02:11 Gdzie ja spedzilem dziecinstwo? Wszystko mi tu obce, niczego nie pamietam, dobrze ze w trojce tego nie puszczali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Intronaut Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: *.chello.pl 03.03.09, 02:37 Następna MJ? Znaczy Michaela Jordana? Szoke! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: *.chello.pl 03.03.09, 04:55 Ciekawe czyją córką jest Maja Kraft, że nieznanej nikomu dziewczynie udało się nagle zrobić "karierę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: *.chello.pl 03.03.09, 06:57 Mogą pisać głupoty na gazecie a i tak wszyscy tego wtedy słuchali i nikt się tego nie wstydził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: broneq Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.09, 08:07 Tak Tak! Teraz to się wyśmiewacie, ale 99% mojego pokolenia bawiło się przy tym 10 lat temu ) JA TEŻ I SIĘ TEGO NIE WSTYDZE!! Były piękne czasy ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aka.Agnes Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: *.pl 03.03.09, 08:52 jeja, to były śmieszne i urocze czasy. w szkole też miałyśmy taki zespół haha. nie wspomnieliście jeszcze o n sync, shanice *i love your smile* i kelly family! haha .... ahhhhh.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aka.Agnes Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: *.pl 03.03.09, 09:01 aha - no właśnie,.. Michael Jackson i Queen to nadal potęga. O takich się nie zapomina nigdy! MJ nie ma następcy. Nikt mu nie dorówna, Timberlake ładnie śpiewa i dobrze się rusza, ale absolutnie nie ma szans,aby chociaż minimalnie mu dorównać. MJ to MJ. lata 90 ...black or white, jam, in the closet, give in to me .... wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 09:12 Chrzanić dziennkiarzy. Większość z tych, którzy siedzą w muzyce pop chromolą jakie to beztalencia były pare lat temu. A teraz to cud miód i orzeszki, ale i tak nikt nie dorówna bITELSOM. A oni o czym niby śpiewali jak nie dupie maryni? Wymienionych gwiazd i gwiazdeczek nie słuchałem, ale były bo było na nie zapotrzebowanie. Za parę lat pewnie napiszą, że Flinta to porażka. A w ogóle to Behemoth rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iverside Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: 89.174.106.* 03.03.09, 09:51 Zgadzam sie z postem dot. Kuby Molędy. To jest bardzo dobry, utalentowany wokalista. Bardzo łatwo jest dzisiaj wyśmiewać LO27 czy Just 5! Warot sobie zdac sprawe z tego, ze ci ludzie mieli wtedy po kilkanascie lat! Chodzili przewaznie do dwoch szkol (podstawowka, srednia + muzyczna), nagrywali w studio, grali koncerty! To byla przede wszystkim szkola zycia! Czy ktos kiedys widzial ile godzin dziennie Just 5 spedzalo na probach? Jak Ci goscie tanczyli na zywo? Jak LO27 grali koncerty bez zadnych loopow i sampli? Czepiacie sie, ze to wszystko wtorne, a kiedy to nasza muzyka rozrywkowa dorobila sie czegokolwiek godnego kontynuowania?? Rozumiem, ze Just 5 mieli tanczyc tance ludowe a LO27 grac a'la Czerwone Gitary! Dzisiaj chlopaki z LO27 sa swietnymi muzykami. Kuba Moleda gra w teatrze wciaz nagrywa i koncertuje. Bartek Wojciechowski (bas) gra u Piaska, nagrywa jako muzyk sesyjny w calej Europie jest jednym z najlepszych polskich basistow. Łukasz Lach (gitara) to swietny ambitny gitarzysta i kompozytor, pisze muzyke do filmow, nagrywa i koncertuje, promuje nowe offowe brzmienia. Bracia Bartek i Szymon Szopinscy (klawisze, perkusja) sa uznanymi muzykami bluesowymi, Juz dawno olali polski grajdol i dzisiaj graja z najlepszymi bluesmenami w Stanach, a ze swoim zespolem zbieraja laury na calym swiecie od Berlina po Toronto. Kazdy z tych muzykow dzisiaj cos znaczy, a to czego nauczyli sie w dzicinstwie dzisiaj procentuje. Pokazcie mi dzisiaj dzieciaka w wieku np 12 lat, ktory tak jak oni wtedy sprzedaje 100 tys plyt rocznie! Powtorzcie mi jakis hit np. Zakopower, ktrory w pamieci gawiedzi przezyje dekade. Moge Wszystko pamieta KAŻDY, bo to byl dobry hit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 10:48 A ja wspomin to wszystko z uśmiechem na twarzy, kiedy to miałam kilkianaście lt i kochałam się w którymś wokaliscie z backstreet boys. I o to własnie chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: *.chello.pl 03.03.09, 12:34 pod ten artykuł można w sumie podpasować każdy zespół popularny. Przecież dziesiejsza muzyka to wtórna i infantylna porażka. Aż żygać się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 13:05 Gość: Iverside > Moge Wszystko pamieta KAŻDY, bo to byl dobry hit. nie będę negować współczesnych osiągnięć wymienionych przez Ciebie muzyków, ale muszę wtrącić: nie Każdy. nie mam pojęcia co to za kawałek o którym piszesz a w YT nie chce mi się szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korol Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.09, 15:46 Nie da się ukryć, że nie tylko pop i to ten z lat 90. w polskim wydaniu może być zrzynką lub za takową uważany. W końcu Czerwone Gitary to zrzynka z Bitelsów, Republika z Talking Heads a współczesne polskie zespoły indie to kopie współczesnych zagranicznych zespołów indie. Tylko, że są jakieś subtelne różnice, które sprawiają, że Czerwone Gitary są takie swojskie (mimo wszystko) a Grzegorz Ciechowski był wyjątkowym poetą, muzykiem i producentem. Nie zawsze porównania Reszta Świata vs. Polska wychodzą jak 1 do 1. Przytoczone tu przykłady to porażki totalne, ale tak to jest jak się chce "stworzyć" gwiazdy. Ja na takie kurioza mówię po prostu "tańsze polski zamienniki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 09:28 Nie musicie lubic bartka wrony . robi to co kocha . i ja jestem za . buraki z was straszne he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stonka Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: *.e-wro.net.pl 20.05.09, 17:24 Dla ludzi, ktorzy wtedy byli młodzi, to jest tło wspomnień i fajne, wesołe piosenki sympatycznych i zdolnych rówieśników. Nie można odmowić takim dawnym rodzimym gwiazdom jak Bartek Wrona, Kuba Mollęda czy dziewczyny z Taboo, że nie umieli powrócić w dojrzalszym stylu w nowych czasach. Ktoś dobrze napisał, że piosenki wysmianych tutaj zespołów lub przynajmniej ich nazwy cał czas z czymś się kojarzą... a chwalonych obecnie Zakopower czy Renton... przepraszam, ktoś ich słucha na taką skalę? Naśmiewać się z nastoletnich ideałów jest świńskie. I tak to wszystko fajniejsze i ciekawsze niż grupka zblazowanych, pewnie domorosłych "krytyków muzycznych" na tandetnej stronce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Muzyczne eksperymenty lat 90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 11:40 Co do Kuby Molędy to powiem Wam, że teraz radzi sobie doskonale. Wystąpił w Romie w Tańcu wampirów, nagrywa nadal i uczy się na wydziale wokalu. I powiem Wam, że wokal ma niezły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala K.Molęda IP: 83.142.7.* 04.03.10, 00:02 Kuba Molęda siedzi w domu i zbija bąki.Już dawno skonczył szkołe i studia i co z takiego pseudoartysty?Siedzi w domu i pierdzi w stołek...wielka gwiazda hehehe.Ludzie na muzyce sie nie znacie...zal.pl Odpowiedz Link Zgłoś