Gość: jaaa IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 04.12.03, 23:02 płyty ostrego nie są przydługie przygłupie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kd Re: O.S.T.R. IP: *.ols.vectranet.pl 04.12.03, 23:05 blad w tekscie: dj to nie jest tworca podkladow, dj miksuje muzyke (na gramofonach). podklady robi producent. o.s.t.r. jest producentem, a nie dj'em Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdenerwowany dzieciak z blokow Re: O.S.T.R. IP: *.zamek.net.pl / 192.168.2.* 04.12.03, 23:24 widzę, ża szanowny pan Wojciech S. zna się bardzo na hip hopie i ma świetne recepty na robienie tej muzyki, jak sam napisał wystarczy tylko komputer i dzieciak z bloku, który sobie zarymuje jak mu ciężko. I zapewne jest specjalistą w tej dziedzinie muzyki, skoro tak świetnie wypowiada się na ten temat. Ja jednak sądze, że dostrzegł pan zjawisko hip hopu jako socjologie, która w dzisiejeszych czasach stała się modą i pan redaktor naczelny kazał panu napisać coś na ten temat. Uważam, że dziennikarz powinien dawać ocenę obiektywną, a zwłaszcza wtedy gdy ma małe pojęcie o tym co pisze. Pan pewnie też dorastał w ciężkich czasach - komunizm, stan wojenny i te sprawy, ale niech pan nie pisze o dzieciakach z bloku jeżeli nie ma pan pojęcia jak to wygląda. Wysłuchał pan 2 płyt hip hopowych i stwierdził, że są zajebiste, bo są troche inne niż wszystkie...i założe się, że oprócz nich słyszał pan tylko Peje i Paktofonike, bo to jest teraz na topie. Posłuchaj Old Shoolu, nie bądz ograniczony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: O.S.T.R. IP: *.acn.pl 05.12.03, 00:09 Dzieciak, nie łam się... i tak damy radę. Ponieważ nie są to cytaty z Pei ani Paktofoniki (która już nie jest na topie, choć może jeszcze o tym nie wiesz), to więcej szacunku proszę Wojtek Staszewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie zdenerwowany i nie z bloku Re: O.S.T.R. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 10:50 Tak to juz jest,nie kazdy jest alfa i omega,a juz na 100% nie jest szanowny pan Wojciech Sz. w dziedzinie hiphopu!Cytaty z utworków w kólko krecocych sie na ViVa Polska,nie sa zbyt OSTRą bronią i panu wcale nie pomogły!Zgzdam sie z kolega wyzej!Troche pokry również przydałoby sie!Pańskie doświadcznie ma się nijak do,tego "socjologicznego" zjawiska!Drobna rada dla Adama Michnika!Skoro to teraz takie modne i mozna zarobic na tym znajdzcie etat dla dwudziestokilkalatka znającego sie na rzeczy! Pozdawiam i życze bardziej owocnych recenzjii! Rubens Odpowiedz Link Zgłoś
ospjankiel Re: O.S.T.R. "Jazz w wolnych chwilach" 05.12.03, 11:10 uwielbiam takie tematy. jeden pisze w pocie czola o czyms o czym nie zawsze ma pojecie, pozniej reszta go gani za to. a ja wole www.hard-core.pl (: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: O.S.T.R. "Jazz w wolnych chwilach" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 18:41 Chciałbym, abyście zwrócili uwagę na postać OSTR. To wspaniały człowiek, najlepszy freestylowiec i jak dla mnie najlepszy raper w Polsce. Ma dobre teksty, znakomity flow i sam produkuje swoje beaty. Nie moge pojąć, dlaczego tak znakomita płyta jak TABASKO tak słabo się sprzedała. No ale była propowana tylko 1 klipem ( Kochana Polsko ) i to w pół roku po premierze singla(( O.S.T.R. - dzięki że jestes kreatywny i wierzysz w hiphop ! Duży respect. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lizarazu O.S.T.R. Nowa płyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 19:42 Ostry to jeden z najlepszych( zeby nie powiedziec najlepszy) zawodników w tym swiatku. Jest zajebisty, ma zajebiste przekaz i swietnie rymuje. Ja os. zakochałem się z Tabasko i kazdy numer z tamtej plyty miał to coś zajebistego. Wiec nie pisz pierdół w stylu wywalic połowe. Ka gówno znasz sie na hip hop-je i nigdy znal sie nie bedziesz bo jestes stary piernik i nie wychowales sie pod blokiem z chlopakami !!!!!!!!! P.S. Przestan oceniac plyte ktora nie jest skierowane do Ciebie!! trzeba znac swoej miejsce w szeregu !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sugar O.S.T.R. kontra Bałuty... IP: *.retsat1.com.pl 05.12.03, 22:56 OSTRY jest znany powszechnie jako najważniejszy raper z miasta Łodzi. Pochodzi (jak sam to często podkreśla) z dzielnicy Bałuty. Bałuty to druga po Warszawskiej Pradze najniebezpieczniejsza dzielnica w Polsce. Prawdziwe getto!!! Jest tylko jedno "ALE": Bałuty są największą dzielnicą Łodzi, obejmującą kilka osiedli, lecz swoją złą sławę zawdzięcza wyłącznie tzw. Starym Bałutom. Każdy kto mówi/pisze/rapuje że jest z Bałut, ma na myśli Stare Bałuty! Mieszka na ulicach pokroju Wojska Polskiego, Zachodniej, Limanowskiego etc. Ale nie O.S.T.R. ... Ostry mieszka na Teofilowie, osiedlu które jest oddalone od w/w ulic o kilkanaście minut jazdy autobusem/tramwajem. Jak na wszystkich osiedlach w Łodzi, tak i na Teo są miejsca mniej i bardziej niebezpieczne, jakkolwiek daleko im do klimatów Rynku Bałuckiego. Lecz to nie przeszkadza naszemu bohaterowi symulować gangsterskie (w domyśle) korzenie (chwalenie się Bałuckim pochodzeniem tak jest w Łodzi postrzegane). Zdaję sobie w pełni sprawę, że słowo "teofilów" nie rymuje się tak elegancko jak "bałuty", ale fakt jest faktem... Ostry ściemnia... A szkoda bo jest świetnym artystą i ma swój własny, niepowtarzalny styl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FRUGO Re: O.S.T.R. kontra Bałuty... IP: *.tkb.net.pl 09.12.03, 07:59 Ja za to mam "Ale" do tego znawcy Bałut... Jesli uwazasz, ze O.S.T.R. podkresla swoje pochodzenie z 'niebezpiecznych Bałut' to polecam "Gangsterskie opowiesci" z "Jazzu w..." Ehh, zawsze jest sie do czego przyczepic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziura Re: O.S.T.R. kontra Bałuty... IP: *.tele2.pl 23.04.04, 10:38 Ale was pogrzalo... co z tego ze mawija o balutacI-I...... moze przeciez pojecac sobie a stare... ja ie moge z was Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: csw Re: O.S.T.R. kontra Bałuty... IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 30.01.04, 11:10 Wiesz pisząc to sam sobie zaprzeczasz! Bałuty to dzielnica a Teofilów to osiedle wchodzące w skład tej dzielnicy i nikt tu nie ściemnia to że oster mieszka o kilka minut drogi od tych "getto" ulic nie znaczy że tam nie przebywa i nie obserwuje tego co tam sie dzieje opisuje to i za to szcunek ceń go za talent jaki posiada a nie miejsce zamieszkania bo to nie jest ważne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WitchFan Re: O.S.T.R. kontra Bałuty... IP: *.toya.net.pl 04.10.04, 19:46 spoko stary, zastanawaim sie tylko gdzie ty sam mieszkasz. bo ja tak sie sklada na tej ponoc slynnej Limanowskiego i wcale nie czuje sie tu jak w gettcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Da House n gineer Re: O.S.T.R. "Jazz w wolnych chwilach" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.03, 11:18 Ludzie , zwróćcie też uwagę jaki to zdolny człowiek: przecież muzyka którą robi ma w sobie tyle funku ! Żaden polski raper nie ma tak swietnie posklejanych, bujajacych podkładów. Nie na darmo Adam Ostrowski ma wykształcenie muzyczne. I on żyje hiphopem. Jest autentyczny - a czy mieszka na Teofilowie, Bałutach czy MNHT to naprawdę nie ma znaczenia. Kupcie też 1. LP Masz To Jak W Banku - naprawdę znakomity album. Jeśli chodzi natomiast o flow, to równie dobry ma juz tylko TEDE. Niestety jeśli chodzi o teksty to zawsze TDF był moim faworytem - aż do wydania płyty S.P.O.R.T. - teraz OSTRy bije go na głowę, ale mam nadzieję że i Tas wróci do formy. Dzięki Tytus, że złowiłeś OSTR' a !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: O.S.T.R. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.03, 18:10 Hmmm uważam że Ostry jest zajebisty przesłuchałem wszystkich jego kawałkow po sto razy i mi sie nie znudziły cała moja ekipa znajomych czeka z wywalonymi ozorami na wieszch na "jazz w wolnych chwilach" a 30 minut z życia powaliło nas na nogi wiele bym dał ażeby porozmawiać z Adamem choć to jest niemożliwe pozdrowienia dla wszystkich normalnych a jezeli ktos jest taki mądry i "...twardy jak Boguś Linda słodki w słowach jak mirinda...." niech sprubuje nagrac jakis free`style. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miodekk@o2.pl Jedna z najlepszych płyt w Polsce. IP: *.k1.isko.net.pl 07.12.03, 16:57 bez dyskusji. maxymalna płyta, zajebista, coś nowego, wbrew schematom, po prostu zajebista Odpowiedz Link Zgłoś
astir Re: O.S.T.R. "Jazz w wolnych chwilach" 08.12.03, 23:32 Kilka pytań laika: 1. Ile jest grania jazzowego w muzyce OSTRego? 2. Czy dobrze pamiętam, że CKOD to też z Łodzi pochodzi? 3. Czy Łódź to tera top centrum polskiej muzyki? 4. Co oznacza skrót O.S.T.R.? 5. Czy łodzianie ulubili sobie caps lock okulistycznie (zanieczyszczenie powłóczonego nieba), czy programowo - bo my z Bałut(ów) to już tak mamy, reszta - chamy? 6. Ile kosztuje płyta? (reorientuję się chyba, ostatnio podoba mi się hh) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: O.S.T.R. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 19:12 Właśnie słucham płyty O.S.T.R-a to znaczy 2 Co sądze ?? Pełen wypas zaspokoiło to moje oczekiwania poprostu ktos taki jak pan Wojciech Staszewski nie powinien pisać recęzji HiP_HoPoWyCh albomow niech mi pan powie ile razy pan słuchal tych płyt bo ona u mnie w wieży jest gorąca i w tym momęcie nie mogł bym napisać recęzji (może nie mam takiego talętu jak pan) a moze poprostu jej dobrze nie znam za jakis tydzien wysmazył bym niezłą recęzje w której bym przedstawił swoje uwagi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ponurak Re: O.S.T.R. 10.12.03, 23:04 Gościu, spox - wyluzuj! I zmień płytę, laser zmieni ja zaraz w analogową. To, co tutaj analizujemy, nie jest nawet recenzją tylko notką, stwierdzającą fakt ukazania się płyty. A że podpisał się pod nią pan Staszewski? Każdy z nas tyle rzeczy w życiu próbuje, niech i on ma chwilę relaksu, choćby był on pochodną hip hopu. Może facet czuje się niedowartościowany, mało trendy (przepraszam, ale tylko ten tekst kojarzę z autorem)? Niektóre typy tak już mają - to się chyba w medycynie nazywa niedowartościowanie. A że trafiło na O.S.T.R.? Jakkolwiek o nas mówią, jest dobrze, o ile mówią. O.S.T.R. i tak górą! ps. Niedługo będzie tydzień - czas na recenzję) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AfGaN Re: O.S.T.R. IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.12.03, 12:51 Hmmmmm jeżeli ktoś zna drugiego takiego MC'e to niech mi go pokaże. Płytki TABASCO sluchałem przez rok dziennie średnio myśle z godzinke do teraz mi sie nie znudziła. Jak kupiłem Jazz w wolnych chwilach to myślałem ze jeb*** na ziemie. Ten człowiek jest niesamowity. 12 grudnia w ZG był koncercik na którym byłem... jak ktokolwiek ma jakieś wątpliwości co do tego MC to niech sie przejdzie na taki koncert.....Moja recenzja płyty jest taka.....PŁYTA Nie Do przebicia 42 utwory poezji . Ten człowiek cały czas idzie do przodu kolejna płyta lepsza od poprzedniej boje się co bedzie na nastepnej płycie. Wsłuchajcie się w któryś z jego freestyli ja mam problem z odrużnieniem go od zwykłej piosenki....Ten koles ma wełbie fabryke słow i wersów moc patentów styl który rozwali każdy klub ...... W życiu przesłuchałem kilka set freestyli.....a ponieważ sam mam przyjemność zaznać tego "narkotyku" to wiem o co ho...POZDRO Dla wsyzstkich wielkich....!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: O.S.T.R. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 23:53 we wtorek robilem dla jednej z gazet hh wywiad z Adamem i powiem tyle...koles jest najlpeszy w tym co robi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kreton Re: O.S.T.R. "Jazz w wolnych chwilach" IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 22.01.04, 16:56 Elo ta płytka jest zajebista i wogule.LEGALIZE CANABINOL!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spider Re: O.S.T.R. "Jazz w wolnych chwilach" IP: *.75.55.26.debica55.ptc.pl 14.02.04, 22:12 Nie słyszałem jeszcze całej płyty, ale kawałek "Początek" jest wypasiony. Wnosi nowe brzmienia do polskiego rapu. OSTR ma zajebisty flow i co tu dużo gadać (pisać)... zajebisty raper!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: O.S.T.R. "Jazz w wolnych chwilach" 16.02.04, 01:21 warto przesluchac cala, naprawde nie znam poprzednich plyt O.S.T.R...chyba powinnam to zmienic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: da House N-Gineer Re: O.S.T.R. "Jazz w wolnych chwilach" IP: *.seabridge.pl 16.02.04, 12:35 oczywiscie ze musisz to zmienić !!!! Szczególnie poprzedni LP Tabasko to juz klasyka hiphopu !!! Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: O.S.T.R. "Jazz w wolnych chwilach" 16.02.04, 14:05 wlasnie Tabasko udalo mi sie znalezc, jak odslucham to napisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: O.S.T.R. "Jazz w wolnych chwilach" IP: *.icpnet.pl 29.02.04, 23:48 Mam pytanko do kogos, co to znaczy "flow"? Nie w klimacie jestem a mnie ciekawi! Znajdzie sie zyczliwy??? Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: O.S.T.R. "Jazz w wolnych chwilach" 01.03.04, 00:38 flow wg slownika jez. angielskiego oznacza "plynac" ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Jas.... Re: O.S.T.R. "Jazz w wolnych chwilach" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 17:36 Adam to najlepszy polski MC i jeden z najlepszych producentow w naszym kraju. Trzecia legalna plyta O.S.T.R.-a to swoisty "wyrzutek" w najlepszym tego slowa znaczeniu. Ten krazek lamie niemal wszystkie polsko-hiphopowe schematy. W bitach bardzo wyraznie slychac sample z Wysp Brytyjskich, a automaty perkusyjne sa tak nieregularne, ze az nie hip-hopowe. Wedlug mnie to bezpretensjonalnie najlepszy krazek 2003 roku. Pozdro Adam, zdrowka zycze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: O.S.T.R. "Jazz w wolnych chwilach" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 18:36 O.S.T.R. jest zajebisty tak jak jego płyty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: O.S.T.R. "Jazz w wolnych chwilach" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 18:39 kocham Cie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! O.S.T.R.-Ty, Twoje płyty, Twoje teksty są zajebiste!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 131sco Re: O.S.T.R. "Jazz w wolnych chwilach" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 12:16 SZanowny recenzencie co mailo znaczyc "niezły MC i świetny DJ" Weź sie człowieku opanuj, posłuchaj, pomysl choć raz o czym piszesz.OSTR to czysty HC on przeskoczył tą płytą ze 2 levele w Polskim HH a ty pierdzisz w stołeczek i o niczym nie masz pojęcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: levy Re: O.S.T.R. "Jazz w wolnych chwilach" IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 23.03.04, 19:46 nie jestem gościem który na codzien słucha hip hopu ale od dawna wsłuchuje się w ostregu i uważam nim starszy tym lepszy a płyta jest wykurwista i tej gość kazdego dnia nakreca mnie rankiem do pracy i ten swiat wydaje mi sie lepszy i prawdziwszy wiec wiecej takich ludzi i takiego H.H. i szcunek do łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIWAS Re: O.S.T.R. "Jazz w wolnych chwilach" IP: *.local.pl / 81.219.168.* 01.04.04, 20:01 POZDRO DLA O.S.T.R.-ego i DLA CAŁEJ ŁODZI , JAK COS BAŁUTY TO DZIELNICA ŁODZI, A NIE OSIEDLE. BAŁUTY TO DZIELNICA ŁODZI!!!!!!!!!!!!!!! ZAPMIĘTAJCIE TO WARSZAWKA CAŁA??????? NARA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adioza Re: O.S.T.R. "Jazz w wolnych chwilach" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.04, 15:08 Wszyscy ktorzy mowia cso zlego o tej plycie to maxymalne cioty. Najlepsza plyta hip hopowa tego roku nic dodac nic ujac poprostu pelen wypas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafftych Re: O.S.T.R. "Jazz w wolnych chwilach" IP: *.tychy.net.pl / *.media-com.com.pl 24.04.04, 15:38 Top 5"Jazz w wolnych chwilach": Początek Nie lubię poniedziałków 30 sekund Sztuka ulicy Hajabuza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enduro Re: O.S.T.R. "Jazz w wolnych chwilach" IP: *.bytom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 15:35 pojebalo kolesia... sam nudzi swoimi recenzjami.. Odpowiedz Link Zgłoś