Dodaj do ulubionych

Najgorszy cover wszechczasów

IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.03, 14:53
ostatnio wygrywa coś, co zaśpiewało 'It's My Life' Talk Talk.
Łatwo poznać nową wersję - laska brzmi jak duszona kaczka.
Tak można zabić muzykę.
Obserwuj wątek
    • pride26 Re: Najgorszy cover wszechczasów 23.12.03, 15:57
      World in my eyes - w wyk. - The Cure
    • Gość: Rastaman Re: Najgorszy cover wszechczasów IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.03, 16:27
      Maryla Rodowicz - Kolorowe Jarmarki, tandeta i zero tego czegoś co było u pana
      Laskowskiego - oto najgorszy cover all the time, i to na naszym podwórkusad((
    • dreaded88 Re: Najgorszy cover wszechczasów 23.12.03, 20:07
      Dawno temu założyłem podobny wątek - za bezwzględnie najgorsze covery uważam
      stare kawałki zasłużonych formacji gwałcone ze wszystkich stron, w najbardziej
      wymyślny i sadystyczny sposób przez raperów. Przykłady - "Every Breath You
      Take", "Kashmir" Puff Daddy'ego (w tej bezecnej imprezie uczestniczył Page, ale
      to znany satanista i nie dziwota, że nie cofa się przed szarganiem świętości).
      Z normalnie, nie wołająco-o-pomstę-do-nieba/piekła, beznadziejnych - "Sympathy
      for the Devil" ze "Skeleton Skeletron" Tiamat(a), zupełnie bez polotu.
      • Gość: cc Re: Tiamat IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.03, 21:51
        to na tej płycie był 'Sympathy...'?
        (żart, ale faktycznie zapomniałem jak tylko się skończył odtwarzać).
        btw - równie denny jest ten mini-longplay Laibacha pod tym tytułem.
      • Gość: cc Re: z metalowych IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.03, 21:53
        jeszcze Die Krupps i 'The Unforgiven' - nigdy im tego nie wybaczę wink
        natomiast strawny jest 'Blue Monday' w wykonaniu Marilyn Mansona (i Pink
        Floydów też da się posłuchać, ale już nie 'Sweet Dreams' - rzygowiny).
    • Gość: opf_ Re: Najgorszy cover wszechczasów IP: *.chello.pl 23.12.03, 20:54
      "i love rock'n'roll" brytnej spirs
      • god_save_the_queen Re: Najgorszy cover wszechczasów 23.12.03, 21:13
        Całą płyta GN'R pt. Spagetti incident?
    • Gość: cd Re: Najgorszy cover wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 21:18
      Celine Dion - "I Drove All Night"
    • Gość: Prostak Re: Najgorszy cover wszechczasów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.03, 21:48
      "Kraków" w wersji Myslovitz & Grechuta. W oryginale kawałek ten miał pewien
      psychodeliczny klimacik, który zarżnął swoją melorecytacją Marek Grechuta.
      • bumcykcyk2 Re: Najgorszy cover wszechczasów 24.12.03, 00:21
        hmmmm często ten sam artysta po latach zarzyna swoje stare kawałki...

zgadzam się z przedmówcami że najgorszą robotę odwalają raperzy katujący
        klimatyczne utwory, to jest masakra
    • martynka_arc Gwen jest oki =) 24.12.03, 03:24
      a oryginalu chyba nie slyszalam, szczerze mowiac nie kojarzeze tego utowru wiec
      co do tego czy cover sux, nie moge sie wypowiedziec =)
      • ihopeyouwilllikeme Re: Gwen jest oki =) 24.12.03, 19:17
        martynka_arc napisała:

> a oryginalu chyba nie slyszalam, szczerze mowiac nie kojarzeze tego utowru
        wiec
        >
        > co do tego czy cover sux, nie moge sie wypowiedziec =)

Masz rację, Gwen jest ok, co oni tam się znają..?smile
        • vulture =) haha Gwen hihi jest oki =) hehe 24.12.03, 20:04
          hahahihi gwen jest oki jasne haha =) nawet ten zespol co nagral to go juz nie
          ma haha =) a gwen jest hihi =) nie znaja sie a ja sie znam =) hihi
          • ihopeyouwilllikeme Re: =) haha Gwen hihi jest oki =) hehe 24.12.03, 20:13
            vulture napisał:

> hahahihi gwen jest oki jasne haha =)

Jasne że jest, haha =))

> nawet ten zespol co nagral to go juz nie ma haha =)

I całe szczęście, hahahaha =)

> a gwen jest hihi =)

A nawet haha, hihi =))

> nie znaja sie a ja sie znam =) hihi

pewnie, że się nie znają haha =) ciekawe ile haha =) płyt Gwen haha =))
            słyszeli hahaha =))) jedną ? Hahaha =))
            • vulture haha hihi =) 24.12.03, 20:19
              ihopeyouwilllikeme napisał:

> > nawet ten zespol co nagral to go juz nie ma haha =)
              >
              > I całe szczęście, hahahaha =)

chyba haha =) niewiele osob hehe =) bedzie pamietalo gwen za 5 lat hihi =) i
              nagrywalo jej kowery haha =) ale najwazniejsze hehe =) ze teraz ma grono
              oddanych haha =) fanow i fanek hihi ktorzy beda do upadlego haha =) bronili
              plyt gwen hihi =) przy ktorych sluchaniu robi sie haha hihi yyy bleeeeeee!
              • ihopeyouwilllikeme Re: haha hihi =) 24.12.03, 20:24
                vulture napisał:

> chyba haha =) niewiele osob hehe =) bedzie pamietalo gwen za 5 lat hihi =) i
                > nagrywalo jej kowery haha =) ale najwazniejsze hehe =) ze teraz ma grono
                > oddanych haha =) fanow i fanek hihi ktorzy beda do upadlego haha =) bronili
                > plyt gwen hihi =) przy ktorych sluchaniu robi sie haha hihi yyy bleeeeeee!

Hahaha!!=)) A Gwen haha =) z zespołem działa już 16 lat hihihi =) a ile lat
                haha =) tamten zespół działał ? hahahaha =))) i ilu haha =) ma teraz fanów ?
                haha =)) A za 5 lat hihi to już nas wszystkich hahaha może nie być hohoho =)) A
                jak się komus hehehe robi " yyy bleeeeeee " przy słuchaniu huhuhu =)) płyt
                Gwen to nie znaczy hahaha że wszystkim =)) musi się robić hehe tak samo hahaha
                =))
                • vulture Re: haha hihi =) 24.12.03, 20:42
                  hehe tamten zespol nawet jak dzialal krocej =)haha to lepiej hihi =)taki np.
                  cream dzialali 3 lata hihi=) ale niech sie gwen pomeczy=) hehe moze kiedys do
                  czegos dojdzie hehe=) i fani tez hihi =)
                  • ihopeyouwilllikeme Re: haha hihi =) 24.12.03, 20:46
                    vulture napisał:

> hehe tamten zespol nawet jak dzialal krocej =)haha to lepiej

Na pewno ? hahahahahaha =)))))))

> hihi =)taki np. cream dzialali 3 lata hihi=)

Ciekawe kiedy hihi zaczniesz o Koperniku hehehe =)))

> ale niech sie gwen pomeczy=) hehe moze kiedys do
                    > czegos dojdzie hehe=) i fani tez hihi =)

A do czego Ty hehehe =))) doszedłeś hahahaha=)) jako fan tamtego huhuhu zespołu?
                    =)) A nie, to już było hahahahaha hehe hihi huhu hohoho =)))))
                    • Gość: Vulture <jeb> IP: *.chomiczowka.net.pl 24.12.03, 21:01
                      >
                      > Ciekawe kiedy hihi zaczniesz o Koperniku hehehe =)))

Nie rozumiem.
                      • ihopeyouwilllikeme Nie rozumiesz ? <jeb> 24.12.03, 21:02
                        To sprawdź <jeb> archiwum <jeb>
                        • ihopeyouwilllikeme Re: Nie rozumiesz ? <jeb> 24.12.03, 21:06
                          Inteligentny, o dobrym guście muzycznym ( w domyśle: fan Talk Talk ) nie
                          rozumie debila ( w domyśle: fana No Doubt ) ??? Koniec świata hehehe=))<jeb>
                          • Gość: Vulture być może było to za głupie nawet jak na fana ND IP: *.chomiczowka.net.pl 24.12.03, 21:14
                            Bo za mądre jak dla fana TT na pewno nie.
                            • ihopeyouwilllikeme Re: być może było to za głupie nawet jak na fana 24.12.03, 21:19
                              Gość portalu: Vulture napisał(a):

> Bo za mądre jak dla fana TT na pewno nie.

O inteligencji człowieka naprawdę świadczy muzyka jakiej słucha ?
                              • Gość: Vulture <megajeb> IP: *.chomiczowka.net.pl 24.12.03, 21:26
                                >
                                > O inteligencji człowieka naprawdę świadczy muzyka jakiej słucha ?

Nie, a teraz przepraszam, ale idę posłuchać Szazy. Dobranoc.
                                • ihopeyouwilllikeme <gigajeb> 24.12.03, 21:29
                                  Gość portalu: Vulture napisał(a):

> Nie, a teraz przepraszam, ale idę posłuchać Szazy. Dobranoc.

A ja Blue Cafe. Dobranoc wzajemnie.
                    • martynka_arc Re: haha hihi =) 28.12.03, 01:26
                      hahaha vulture ale jestes paskudny! caly czas sie ze mnie nasmiewasztongue_out
    • Gość: drethya PRELUDERS!!! IP: *.dialup.medianet.pl 24.12.03, 19:19
      Taką ranę zadały "Losing my religion" że zachciało mi się pojechać do Niemiec i
      za pomocą jakiegoś Panzerkampfwagen wybić popowe panienki co do nogi! Fuuuu to
      był niesmak!
    • jmarr "The Queen Is Dead" Boo Radleys 24.12.03, 19:46
      Leży mi to dziadostwo na wątrobie już od kilku tygodni.
      • ilhan Re: "The Queen Is Dead" Boo Radleys 28.12.03, 23:02
        Słucham właśnie pierwszy raz i zachodzę w głowę co to k... jest. Chyba wolałem
        jak robili "wake up it's a beautiful morning" z tymi chórkami.
        • vulture "The Queen Is Dead" hihi haha =) 28.12.03, 23:13
          ilhan napisał:

> Słucham właśnie pierwszy raz i zachodzę w głowę co to k... jest. Chyba
          wolałem
          > jak robili "wake up it's a beautiful morning" z tymi chórkami.
          >
          Wlasnie przesluchalem =) hihi no co ty takie wesole haha =) nie znasz sie na
          dobrej muzie a ja sie znam hehe =)
    • h8red Re: Najgorszy cover wszechczasów 25.12.03, 08:40
      Wczoraj udało mi się, niestety, wysłuchać najnędzniejszej wersji "What I am"
      Edei Brickell & The New Bocheminans. Była to jakaś polska grupa, chyba metalowa,
      której na szczęście nazwy już nie pomnę. Jednakże oglądając stacje muzyczne
      możecie mieć wątpliwą przyjemność obcowania z tym czymś.
      • vulture Re: Najgorszy cover wszechczasów 25.12.03, 09:26
        h8red napisał:

> Wczoraj udało mi się, niestety, wysłuchać najnędzniejszej wersji "What I am"
        > Edei Brickell & The New Bocheminans. Była to jakaś polska grupa, chyba
        metalowa
        > ,
        > której na szczęście nazwy już nie pomnę. Jednakże oglądając stacje muzyczne
        > możecie mieć wątpliwą przyjemność obcowania z tym czymś.

To co widziałeś i słyszałeś, było zwycięzcą "Idola", Krzysztofem Zalewskim.
        • h8red jeb <n/t> 25.12.03, 12:41

• Gość: cc Re: Najgorszy cover Talk Talk IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.03, 20:24
      a kto "śpiewa" to "It's My Life" w nowej idolowsko-szansanasukcesowej
      interpretacji (żebym trzymał się z daleka od wszystkiego co ta kobieta uczyni
      muzyce)?
      • ihopeyouwilllikeme Re: Najgorszy cover Talk Talk 26.12.03, 20:25
        Gość portalu: cc napisał(a):

> a kto "śpiewa" to "It's My Life" w nowej idolowsko-szansanasukcesowej
        > interpretacji (żebym trzymał się z daleka od wszystkiego co ta kobieta uczyni
        > muzyce)?

No Doubt.
        • Gość: cc Re: Najgorszy cover Talk Talk IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.03, 13:05
          dzięki
    • peter.steele Re: Najgorszy cover wszechczasów 26.12.03, 20:54
      Groove Coverage - Poison jak to usłyszałem o mało co mnie szlag nie trafił.
      takiej chałtury dawno nie słyszałem
    • Gość: ja Re: Najgorszy cover wszechczasów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.03, 21:34
      will young- light my fire
      • grail Re: Najgorszy cover wszechczasów 26.12.03, 22:44
        to nie jest cover - to jest prośba o dłuuugą i bolesną śmierć
      • hawkshaw Re: Najgorszy cover wszechczasów 27.12.03, 13:25
        Gość portalu: ja napisał(a):

> will young- light my fire

To jeszcze nic. Jeszcze bardziej tę piosenkę zmasakrowała Kayah.
        • peternurek1 Re: Najgorszy cover wszechczasów 28.12.03, 00:19
          kayah??!! nawet nie miałem pojęcia.... i wolałbym nie wiedzieć, dobiła mnie
          już wersja young'a . Pamiętam że albo on , albo bardzo podobny przerobił "one"
          u2 , ale to nie wyszło tak tragicznie. A jak już mowa o beznadziejnych
          coverach to pamiętam że całkiem niedawno jeden z genialnych boysbandów nagrał
          swoją wersje "take on me" a-ha. Może oryginał tesh nie był super, ale w
          porównaniu... wiadomo.
          • ihopeyouwilllikeme Re: Najgorszy cover wszechczasów 28.12.03, 12:59
            W temacie najgorszych przeróbek U2 zdecydowanie prym wiodą Pet Shop Boys ( "
            Where The Streets have No Name " ) oraz Cher i Bonnie Tyler ( " I Still Haven't
            Found What I'm Looking For " ).
            • mesmeredia Re: Najgorszy cover wszechczasów 28.12.03, 15:17

> W temacie najgorszych przeróbek U2 zdecydowanie prym wiodą Pet Shop Boys ( "
              > Where The Streets have No Name " )
              Mnie się podoba. Ot.
              I.
              • ihopeyouwilllikeme Re: Najgorszy cover wszechczasów 28.12.03, 18:47
                mesmeredia napisała:

> Mnie się podoba. Ot.
                > I.

A mi nie. Ot.
                • mesmeredia Re: Najgorszy cover wszechczasów 28.12.03, 18:56
                  Ty wyraziłeś własne zdanie, ja też wyraziłam własne zdanie. Nie musisz się
                  powtarzać.
                  I.
                  • ihopeyouwilllikeme Re: Najgorszy cover wszechczasów 28.12.03, 19:12
                    mesmeredia napisała:

> Ty wyraziłeś własne zdanie, ja też wyraziłam własne zdanie. Nie musisz się
                    > powtarzać.
                    > I.

OK, juz nic więcej nie napiszę.
                    • ilhan Re: Najgorszy cover wszechczasów 28.12.03, 19:19

> mesmeredia napisała:
                      >
                      > > Ty wyraziłeś własne zdanie, ja też wyraziłam własne zdanie. Nie musisz się
                      >
                      > > powtarzać.
                      > > I.
                      >
                      > OK, juz nic więcej nie napiszę.

Proponuję żebyś napisał jeszcze 10 razy że już nie będziesz więcej na ten temat
                      pisał i że Ci się jednak nie podoba ten cover. To zwiększy atrakcyjność tego
                      wątku i oczywiście, co jeszcze bardziej korzystne, podbije liczbę Twoich wpisów
                      na forum.
                      • ihopeyouwilllikeme Re: Najgorszy cover wszechczasów 28.12.03, 19:21
                        Przecież napisałem, że juz nic nie napiszę!! O co się rzucacie ? smile

P.S. Ilhan, jak mnie przejrzałeś ? smile)
          • hawkshaw Re: Najgorszy cover wszechczasów 28.12.03, 14:30
            peternurek1 napisał:

> kayah??!! nawet nie miałem pojęcia.... i wolałbym nie wiedzieć, dobiła mnie
            > już wersja young'a . Pamiętam że albo on , albo bardzo podobny
            przerobił "one"
            > u2 , ale to nie wyszło tak tragicznie. A jak już mowa o beznadziejnych
            > coverach to pamiętam że całkiem niedawno jeden z genialnych boysbandów nagrał
            > swoją wersje "take on me" a-ha. Może oryginał tesh nie był super, ale w
            > porównaniu... wiadomo.

Tak Kayah, nawet zamieściła to na płycie Zebra.
            • peternurek1 Re: Najgorszy cover wszechczasów 28.12.03, 14:35
              hmm..... a bardzo tragicznie wyszło? nawet nie miałem okazji słyszeć
              • hawkshaw Re: Najgorszy cover wszechczasów 28.12.03, 14:39
                peternurek1 napisał:

> hmm..... a bardzo tragicznie wyszło? nawet nie miałem okazji słyszeć

Jak dla mnie to bardzo bardzowink Z piosenki rockowej zrobiła coś w stylu Boney
                M. I jeszcze kretyński opis piosenki na płycie, że jest ona o babach, które się
                nie mieszczą w drzwiach. Pani Kayah chyba chciała być dowcipna, ale mnie jakoś
                to nie bawi.
                • peternurek1 kayah... :( i nic więcej 28.12.03, 14:47
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka