Gość: cc IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.03, 14:53 ostatnio wygrywa coś, co zaśpiewało 'It's My Life' Talk Talk. Łatwo poznać nową wersję - laska brzmi jak duszona kaczka. Tak można zabić muzykę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pride26 Re: Najgorszy cover wszechczasów 23.12.03, 15:57 World in my eyes - w wyk. - The Cure Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rastaman Re: Najgorszy cover wszechczasów IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.03, 16:27 Maryla Rodowicz - Kolorowe Jarmarki, tandeta i zero tego czegoś co było u pana Laskowskiego - oto najgorszy cover all the time, i to na naszym podwórku(( Odpowiedz Link Zgłoś
dreaded88 Re: Najgorszy cover wszechczasów 23.12.03, 20:07 Dawno temu założyłem podobny wątek - za bezwzględnie najgorsze covery uważam stare kawałki zasłużonych formacji gwałcone ze wszystkich stron, w najbardziej wymyślny i sadystyczny sposób przez raperów. Przykłady - "Every Breath You Take", "Kashmir" Puff Daddy'ego (w tej bezecnej imprezie uczestniczył Page, ale to znany satanista i nie dziwota, że nie cofa się przed szarganiem świętości). Z normalnie, nie wołająco-o-pomstę-do-nieba/piekła, beznadziejnych - "Sympathy for the Devil" ze "Skeleton Skeletron" Tiamat(a), zupełnie bez polotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: Tiamat IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.03, 21:51 to na tej płycie był 'Sympathy...'? (żart, ale faktycznie zapomniałem jak tylko się skończył odtwarzać). btw - równie denny jest ten mini-longplay Laibacha pod tym tytułem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: z metalowych IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.03, 21:53 jeszcze Die Krupps i 'The Unforgiven' - nigdy im tego nie wybaczę natomiast strawny jest 'Blue Monday' w wykonaniu Marilyn Mansona (i Pink Floydów też da się posłuchać, ale już nie 'Sweet Dreams' - rzygowiny). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opf_ Re: Najgorszy cover wszechczasów IP: *.chello.pl 23.12.03, 20:54 "i love rock'n'roll" brytnej spirs Odpowiedz Link Zgłoś
god_save_the_queen Re: Najgorszy cover wszechczasów 23.12.03, 21:13 Całą płyta GN'R pt. Spagetti incident? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cd Re: Najgorszy cover wszechczasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 21:18 Celine Dion - "I Drove All Night" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prostak Re: Najgorszy cover wszechczasów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.03, 21:48 "Kraków" w wersji Myslovitz & Grechuta. W oryginale kawałek ten miał pewien psychodeliczny klimacik, który zarżnął swoją melorecytacją Marek Grechuta. Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcyk2 Re: Najgorszy cover wszechczasów 24.12.03, 00:21 hmmmm często ten sam artysta po latach zarzyna swoje stare kawałki... zgadzam się z przedmówcami że najgorszą robotę odwalają raperzy katujący klimatyczne utwory, to jest masakra Odpowiedz Link Zgłoś
martynka_arc Gwen jest oki =) 24.12.03, 03:24 a oryginalu chyba nie slyszalam, szczerze mowiac nie kojarzeze tego utowru wiec co do tego czy cover sux, nie moge sie wypowiedziec =) Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Gwen jest oki =) 24.12.03, 19:17 martynka_arc napisała: > a oryginalu chyba nie slyszalam, szczerze mowiac nie kojarzeze tego utowru wiec > > co do tego czy cover sux, nie moge sie wypowiedziec =) Masz rację, Gwen jest ok, co oni tam się znają..? Odpowiedz Link Zgłoś
vulture =) haha Gwen hihi jest oki =) hehe 24.12.03, 20:04 hahahihi gwen jest oki jasne haha =) nawet ten zespol co nagral to go juz nie ma haha =) a gwen jest hihi =) nie znaja sie a ja sie znam =) hihi Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: =) haha Gwen hihi jest oki =) hehe 24.12.03, 20:13 vulture napisał: > hahahihi gwen jest oki jasne haha =) Jasne że jest, haha =)) > nawet ten zespol co nagral to go juz nie ma haha =) I całe szczęście, hahahaha =) > a gwen jest hihi =) A nawet haha, hihi =)) > nie znaja sie a ja sie znam =) hihi pewnie, że się nie znają haha =) ciekawe ile haha =) płyt Gwen haha =)) słyszeli hahaha =))) jedną ? Hahaha =)) Odpowiedz Link Zgłoś
vulture haha hihi =) 24.12.03, 20:19 ihopeyouwilllikeme napisał: > > nawet ten zespol co nagral to go juz nie ma haha =) > > I całe szczęście, hahahaha =) chyba haha =) niewiele osob hehe =) bedzie pamietalo gwen za 5 lat hihi =) i nagrywalo jej kowery haha =) ale najwazniejsze hehe =) ze teraz ma grono oddanych haha =) fanow i fanek hihi ktorzy beda do upadlego haha =) bronili plyt gwen hihi =) przy ktorych sluchaniu robi sie haha hihi yyy bleeeeeee! Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: haha hihi =) 24.12.03, 20:24 vulture napisał: > chyba haha =) niewiele osob hehe =) bedzie pamietalo gwen za 5 lat hihi =) i > nagrywalo jej kowery haha =) ale najwazniejsze hehe =) ze teraz ma grono > oddanych haha =) fanow i fanek hihi ktorzy beda do upadlego haha =) bronili > plyt gwen hihi =) przy ktorych sluchaniu robi sie haha hihi yyy bleeeeeee! Hahaha!!=)) A Gwen haha =) z zespołem działa już 16 lat hihihi =) a ile lat haha =) tamten zespół działał ? hahahaha =))) i ilu haha =) ma teraz fanów ? haha =)) A za 5 lat hihi to już nas wszystkich hahaha może nie być hohoho =)) A jak się komus hehehe robi " yyy bleeeeeee " przy słuchaniu huhuhu =)) płyt Gwen to nie znaczy hahaha że wszystkim =)) musi się robić hehe tak samo hahaha =)) Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: haha hihi =) 24.12.03, 20:42 hehe tamten zespol nawet jak dzialal krocej =)haha to lepiej hihi =)taki np. cream dzialali 3 lata hihi=) ale niech sie gwen pomeczy=) hehe moze kiedys do czegos dojdzie hehe=) i fani tez hihi =) Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: haha hihi =) 24.12.03, 20:46 vulture napisał: > hehe tamten zespol nawet jak dzialal krocej =)haha to lepiej Na pewno ? hahahahahaha =))))))) > hihi =)taki np. cream dzialali 3 lata hihi=) Ciekawe kiedy hihi zaczniesz o Koperniku hehehe =))) > ale niech sie gwen pomeczy=) hehe moze kiedys do > czegos dojdzie hehe=) i fani tez hihi =) A do czego Ty hehehe =))) doszedłeś hahahaha=)) jako fan tamtego huhuhu zespołu? =)) A nie, to już było hahahahaha hehe hihi huhu hohoho =))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vulture <jeb> IP: *.chomiczowka.net.pl 24.12.03, 21:01 ihopeyouwilllikeme napisał: > > Ciekawe kiedy hihi zaczniesz o Koperniku hehehe =))) Nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Nie rozumiesz ? <jeb> 24.12.03, 21:02 To sprawdź <jeb> archiwum <jeb> Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Nie rozumiesz ? <jeb> 24.12.03, 21:06 Inteligentny, o dobrym guście muzycznym ( w domyśle: fan Talk Talk ) nie rozumie debila ( w domyśle: fana No Doubt ) ??? Koniec świata hehehe=))<jeb> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vulture być może było to za głupie nawet jak na fana ND IP: *.chomiczowka.net.pl 24.12.03, 21:14 Bo za mądre jak dla fana TT na pewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: być może było to za głupie nawet jak na fana 24.12.03, 21:19 Gość portalu: Vulture napisał(a): > Bo za mądre jak dla fana TT na pewno nie. O inteligencji człowieka naprawdę świadczy muzyka jakiej słucha ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vulture <megajeb> IP: *.chomiczowka.net.pl 24.12.03, 21:26 ihopeyouwilllikeme napisał: > > O inteligencji człowieka naprawdę świadczy muzyka jakiej słucha ? Nie, a teraz przepraszam, ale idę posłuchać Szazy. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme <gigajeb> 24.12.03, 21:29 Gość portalu: Vulture napisał(a): > Nie, a teraz przepraszam, ale idę posłuchać Szazy. Dobranoc. A ja Blue Cafe. Dobranoc wzajemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
martynka_arc Re: haha hihi =) 28.12.03, 01:26 hahaha vulture ale jestes paskudny! caly czas sie ze mnie nasmiewasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drethya PRELUDERS!!! IP: *.dialup.medianet.pl 24.12.03, 19:19 Taką ranę zadały "Losing my religion" że zachciało mi się pojechać do Niemiec i za pomocą jakiegoś Panzerkampfwagen wybić popowe panienki co do nogi! Fuuuu to był niesmak! Odpowiedz Link Zgłoś
jmarr "The Queen Is Dead" Boo Radleys 24.12.03, 19:46 Leży mi to dziadostwo na wątrobie już od kilku tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: "The Queen Is Dead" Boo Radleys 28.12.03, 23:02 Słucham właśnie pierwszy raz i zachodzę w głowę co to k... jest. Chyba wolałem jak robili "wake up it's a beautiful morning" z tymi chórkami. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture "The Queen Is Dead" hihi haha =) 28.12.03, 23:13 ilhan napisał: > Słucham właśnie pierwszy raz i zachodzę w głowę co to k... jest. Chyba wolałem > jak robili "wake up it's a beautiful morning" z tymi chórkami. > Wlasnie przesluchalem =) hihi no co ty takie wesole haha =) nie znasz sie na dobrej muzie a ja sie znam hehe =) Odpowiedz Link Zgłoś
h8red Re: Najgorszy cover wszechczasów 25.12.03, 08:40 Wczoraj udało mi się, niestety, wysłuchać najnędzniejszej wersji "What I am" Edei Brickell & The New Bocheminans. Była to jakaś polska grupa, chyba metalowa, której na szczęście nazwy już nie pomnę. Jednakże oglądając stacje muzyczne możecie mieć wątpliwą przyjemność obcowania z tym czymś. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Najgorszy cover wszechczasów 25.12.03, 09:26 h8red napisał: > Wczoraj udało mi się, niestety, wysłuchać najnędzniejszej wersji "What I am" > Edei Brickell & The New Bocheminans. Była to jakaś polska grupa, chyba metalowa > , > której na szczęście nazwy już nie pomnę. Jednakże oglądając stacje muzyczne > możecie mieć wątpliwą przyjemność obcowania z tym czymś. To co widziałeś i słyszałeś, było zwycięzcą "Idola", Krzysztofem Zalewskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: Najgorszy cover Talk Talk IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.03, 20:24 a kto "śpiewa" to "It's My Life" w nowej idolowsko-szansanasukcesowej interpretacji (żebym trzymał się z daleka od wszystkiego co ta kobieta uczyni muzyce)? Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Najgorszy cover Talk Talk 26.12.03, 20:25 Gość portalu: cc napisał(a): > a kto "śpiewa" to "It's My Life" w nowej idolowsko-szansanasukcesowej > interpretacji (żebym trzymał się z daleka od wszystkiego co ta kobieta uczyni > muzyce)? No Doubt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: Najgorszy cover Talk Talk IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.03, 13:05 dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Najgorszy cover wszechczasów 26.12.03, 20:54 Groove Coverage - Poison jak to usłyszałem o mało co mnie szlag nie trafił. takiej chałtury dawno nie słyszałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Najgorszy cover wszechczasów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.03, 21:34 will young- light my fire Odpowiedz Link Zgłoś
grail Re: Najgorszy cover wszechczasów 26.12.03, 22:44 to nie jest cover - to jest prośba o dłuuugą i bolesną śmierć Odpowiedz Link Zgłoś
hawkshaw Re: Najgorszy cover wszechczasów 27.12.03, 13:25 Gość portalu: ja napisał(a): > will young- light my fire To jeszcze nic. Jeszcze bardziej tę piosenkę zmasakrowała Kayah. Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: Najgorszy cover wszechczasów 28.12.03, 00:19 kayah??!! nawet nie miałem pojęcia.... i wolałbym nie wiedzieć, dobiła mnie już wersja young'a . Pamiętam że albo on , albo bardzo podobny przerobił "one" u2 , ale to nie wyszło tak tragicznie. A jak już mowa o beznadziejnych coverach to pamiętam że całkiem niedawno jeden z genialnych boysbandów nagrał swoją wersje "take on me" a-ha. Może oryginał tesh nie był super, ale w porównaniu... wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Najgorszy cover wszechczasów 28.12.03, 12:59 W temacie najgorszych przeróbek U2 zdecydowanie prym wiodą Pet Shop Boys ( " Where The Streets have No Name " ) oraz Cher i Bonnie Tyler ( " I Still Haven't Found What I'm Looking For " ). Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia Re: Najgorszy cover wszechczasów 28.12.03, 15:17 ihopeyouwilllikeme napisał: > W temacie najgorszych przeróbek U2 zdecydowanie prym wiodą Pet Shop Boys ( " > Where The Streets have No Name " ) Mnie się podoba. Ot. I. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Najgorszy cover wszechczasów 28.12.03, 18:47 mesmeredia napisała: > Mnie się podoba. Ot. > I. A mi nie. Ot. Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia Re: Najgorszy cover wszechczasów 28.12.03, 18:56 Ty wyraziłeś własne zdanie, ja też wyraziłam własne zdanie. Nie musisz się powtarzać. I. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Najgorszy cover wszechczasów 28.12.03, 19:12 mesmeredia napisała: > Ty wyraziłeś własne zdanie, ja też wyraziłam własne zdanie. Nie musisz się > powtarzać. > I. OK, juz nic więcej nie napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Najgorszy cover wszechczasów 28.12.03, 19:19 ihopeyouwilllikeme napisał: > mesmeredia napisała: > > > Ty wyraziłeś własne zdanie, ja też wyraziłam własne zdanie. Nie musisz się > > > powtarzać. > > I. > > OK, juz nic więcej nie napiszę. Proponuję żebyś napisał jeszcze 10 razy że już nie będziesz więcej na ten temat pisał i że Ci się jednak nie podoba ten cover. To zwiększy atrakcyjność tego wątku i oczywiście, co jeszcze bardziej korzystne, podbije liczbę Twoich wpisów na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Najgorszy cover wszechczasów 28.12.03, 19:21 Przecież napisałem, że juz nic nie napiszę!! O co się rzucacie ? P.S. Ilhan, jak mnie przejrzałeś ? ) Odpowiedz Link Zgłoś
hawkshaw Re: Najgorszy cover wszechczasów 28.12.03, 14:30 peternurek1 napisał: > kayah??!! nawet nie miałem pojęcia.... i wolałbym nie wiedzieć, dobiła mnie > już wersja young'a . Pamiętam że albo on , albo bardzo podobny przerobił "one" > u2 , ale to nie wyszło tak tragicznie. A jak już mowa o beznadziejnych > coverach to pamiętam że całkiem niedawno jeden z genialnych boysbandów nagrał > swoją wersje "take on me" a-ha. Może oryginał tesh nie był super, ale w > porównaniu... wiadomo. Tak Kayah, nawet zamieściła to na płycie Zebra. Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: Najgorszy cover wszechczasów 28.12.03, 14:35 hmm..... a bardzo tragicznie wyszło? nawet nie miałem okazji słyszeć Odpowiedz Link Zgłoś
hawkshaw Re: Najgorszy cover wszechczasów 28.12.03, 14:39 peternurek1 napisał: > hmm..... a bardzo tragicznie wyszło? nawet nie miałem okazji słyszeć Jak dla mnie to bardzo bardzo Z piosenki rockowej zrobiła coś w stylu Boney M. I jeszcze kretyński opis piosenki na płycie, że jest ona o babach, które się nie mieszczą w drzwiach. Pani Kayah chyba chciała być dowcipna, ale mnie jakoś to nie bawi. Odpowiedz Link Zgłoś