Dodaj do ulubionych

Bułgaria ogólnie

IP: *.centertel.pl 19.12.10, 19:12
Witajcie,
jeszcze nie byłem w Bułgarii i zamierzm w te wakacje nadrobić zaległości :-). Proszę Was o inf:
1. Czy warto jechać samemu na 1 samochód?
2. Jakie są ceny?
3. Na co uważać?
4. Gdzie nocować w Rumunii?
5. Jakiś fajne noclegi dla rodziny z dziecmi?

Pozdrawiam
P
Obserwuj wątek
    • Gość: Caia Re: Bułgaria ogólnie IP: *.2073328306.ddns-lan.pl.ekk.bg 29.01.11, 12:33
      Witaj Podróżniku,
      1. Koszt podróży dla 2osób z Wielkiego Tyrnowa(BG) do Rzeszowa(PL) to 400zł(200zł na łebka) w jedną stronę - razem z winietkami na Słowacji, w Rumunii i w Bułgarii. Przy większej ilości osób - mniejsze koszty. W Rumunii litr/około 5lei.
      2. Ceny czego? Czy jedziesz na własną rękę czy do hotelu? Jeśli do hotelu, to zedrą z Ciebie pieniądze na całej linii. W Sozopolu - mało turystów, taniej i fajniej niż Słoneczny Brzeg i Złote Piaski(tam poczujesz się jakbyś w ogóle z Polski nie wyjechał, a w Sozopolu już czujesz, że to BG). Koszt noclegu w czerwcu i we wrześniu to 5euro/10leva/osoba i 6euro/12leva/osoba lipiec i sierpień - w prywatnych kwaterach - naprawdę się opłaca i dobra jakość. Jedzenie bardzo tanie(około dwa razy taniej niż w PL), w restauracji za porządny obiad(+napoje i alkohole) od 5leva do 10leva.
      3. Uważać - nie zamieniać pieniędzy na lotnisku, dworcach, bo zdzierają. Nie jeździć taksówkami - też zdźierają z turystów, a autobusy są dobrej jakości i tanie.
      4. W Rumunii proponuję nocleg w Sibiu albo Piteszti. Na granicy Giurgiu-Ruse 12leva za auto osobowe. Dzień przed Wigilią nie było żadnych kolejek i poszło bez problemu. I nie było żadnych dodatkowych opłat. Nie polecam przejść promowych - bo długo, drogo i dodatkowo podchodzą różne typki chcąc dodatkowych opłat(np. za to, że stoisz w kolejce na prom :] ).

Jeśli chcesz namiary to pisz: miss.fertile@gmail.com
      K.
    • Gość: gosze Re: Bułgaria ogólnie IP: 85.222.43.* 29.01.11, 13:21
      Pytania sporo.Chętnie opowiem i podzielę się wlasnym doświadczeniem z podruży do Bułgarii.A mam cym sie podzielić,zwłaścia że jestem bułgarem który mieszka bardzo długo w Polsce i często podrużuję do swojego kraju.Mam już opracowaną trasę (jest dośc popularna dla turystów) i miejsce na Morzem Czarnym.Zapraszam do bezposrednego kontaktu na adres gdonczew@wp.pl.Pozdrawiam.Do Bułgarii zawsze warto jezdzyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka