Dodaj do ulubionych

Biała Czernomorec

IP: 88.220.49.* 09.06.11, 09:10
Biała i Czernomorec jakie plaże i czy warto sie wybrać i czy mozna pojechać w ciemno na kwatery prywatne.
Obserwuj wątek
    • Gość: jw Re: Biała Czernomorec IP: 162.27.161.* 09.06.11, 13:23
      Biała -
      1) długa plaża miejska, ostry spadek dna, często spore fale i biała woda od skał wapiennych. 2) niedaleko 2-3 km od Białej super dzika plaża Kara-Dere, dojazd samochodem lub na upartego na nogach wzdłuż winorośli.

Czerno -
      1) plaża miejska mała i zatłoczona, łagodne zejście do wody, w sam raz dla małych dzieci
      2) kamienista niezatłoczona mała plaża przy kempingu - w sam raz dla nurkowania
      3) plaża carska między Czernomorcem a Sozopolem, długość co najmniej 3-4 km, idealna do surfowania i plażowania
      4) plaża od Czernomorca w kierunku Burgas - ciemny piasek, mało ludzi - w zeszłym roku była plotka o zakopanych beczkach z odpadami radioaktywnymi na tej plaży. W sumie jedna z najbardziej pustych plaż, jakie widziałem w Bułgarii. Dojazd samochodem, na upartego na nogach też można dostać się.
      • Gość: owa Re: Biała Czernomorec IP: 88.220.49.* 28.06.11, 08:40
        A którą bys polecił
        • Gość: RA Re: Biała Czernomorec IP: *.ip.netia.com.pl 28.06.11, 11:53
          Nie byłem w Czernomorcu, ale Białej nie polecam. Powód - tzw "biała woda", czytaj "mętna" - ponadto woda była zagloniona, na plaży śmierdziło rozkładającymi się glonami, do plaży z miejscowości dosyć długa droga no i Biała to raczej wiocha, w której nic nie ma. Ja byłem w lipcu wprawdzie wpadłem tam z ciekawości na kilka godzin i moja ocena może nie być zbyt obiektywna ale takie są moje subiektywne odczucia po tej krótkiej wizycie.
          • Gość: długi Re: Biała Czernomorec IP: 88.220.49.* 28.06.11, 15:18
            Jak czytam te opinie to może nie warto sie wybierać do Bułarii bo wszedzie sa glony, metna woda i duże fale
            • Gość: jw Re: Biała Czernomorec IP: 162.27.161.* 29.06.11, 14:51
              a ja zastanawiam się czemu używasz różnych nicków?
              potrzebujesz porady, czy piszesz dla zabicia czasu?

Polecam Obzor, Carską plażę między Czernomorcem a Sozopolem, Sinemorec.
              Glony i wodorosty są wszędzie na bułgarskim wybrzeżu, ich obecnośc zależy od wielu czynników.
              • asiula156 Re: Biała Czernomorec 29.06.11, 19:00
                Do jw
                Właśnie wybieramy się całą rodzinką w okolice Sozopola. Orientujesz się może jak wygląda sytuacja z glonami w połowie lipca? Słyszałam też, że w weekendy przyjeżdża tam cała miejscowa ludność.
                • Gość: jw Re: Biała Czernomorec IP: 162.27.161.* 30.06.11, 14:51
                  Mi glony/wodorosty nie przeszkadzały albo ich nie zauważyłem.
                  Gorzej jak trafisz na takie małe robaczki w wodzie, potrafią nieźle kąsać, ale zazwyczaj nie trwa to dłużej niż kilka dni, później gdzieś znikają.
                  W weekend całe południowe wybrzeże jest oblegane, głównie przez mieszkańców stolicy.
                  • asiula156 Re: Biała Czernomorec 01.07.11, 17:37
                    Dzięki. Mam nadzieję, że robaczki wybiorą inny termin... Najważniejsze, żeby świeciło słońce!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka