Dodaj do ulubionych

Pytanie o wino

29.11.11, 14:08
Kochani,
przywiozłam sobie z wakacji w Bułgarii wino z Queen's Winery House w Bałcziku, które dopiero niedawno otworzyłam i wypiłam:) Było świetne i mam ochotę na jeszcze:)
Moje pytanie jest takie, czy można w Polsce dostać gdzieś te wina? Obdzwoniłam killka sklepów, szukałam w internecie i nic:( Oczywiście mogłabym zamówić przez internet w winiarni w Bałcziku, ale podejrzewam, że koszty wysyłki jednej czy dwóch butelek, byłyby równe cenie samego wina:(
Może ktoś z was, wie coś na temat dostępności tych specjałów w Polsce.
Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • trypel Re: Pytanie o wino 29.11.11, 15:06
      niestety sprawdzone empirycznie - dobre bułgarskie wina są rzadkoscią w Polsce bo lata komuny przyzwyczaiły ludzi do sofii która koło wina nawet nie lażała. I dlatego teraz poza Czergę sklepy boją sie wyłazić .
      A dostanie juz takiej eniry graniczy z cudem. z reguły przywoziłem 2x w roku ze 30-40 butelek ale iestety od rokutam nie jezdzę :(
      • lajlah Re: Pytanie o wino 29.11.11, 20:02
        tak myślałam:(
        Pozostaje mi tylko "uderzyć" do wytwórcy, bo wino grzechu warte:)
        • Gość: jw Re: Pytanie o wino IP: *.multi-play.net.pl 15.01.12, 15:27
          Dużo prościej jest poprosić kogoś o przywiezienie latem tego wina, będąc w Balcziku prawie każdy polski turysta idzie zwiedzić ogród botaniczny.
          Też chętnie bym kupił takie malinowe wino, cena ok. 20 EUR z tego co pamiętam.
          Ale zamawianie tego wina przesyłką wyjdzie koszmarnie drogo.
          • Gość: Magdalena Bułgarskie wina oferujemy! IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.12, 14:48
            Witam,
            jestem przedstawicielką nowego dystrybutora i importera wina bulgarskiego w POlsce, firmy MARDEC. moze juz nie trzeba bedzie po dobre, bulgarskie wino jezdzic do Bułgarii!!! Nasza siedziba miesci się w Warszawie, ale prowadzimy rowniez sprzedaz wysylkowa na całą Polskę! NAsza bogata oferta to ok 100 pozycji, w tak znanych winnic jak Todoroff czy Lovico. A wszystkie są "grzechu warte"! prosze o kontakt w razie zainteresowania MAgdalena, tel. 693 714 400, lub emaila: magda@mrdc.pl

pozdrawiam i zapraszam do przygody z bulgarskim winem!
    • Gość: mniam_mniam Re: Pytanie o wino IP: *.centertel.pl 02.12.11, 12:29
      Moja znajoma też przywiozła z Bułgarii takie specjały, jednakże to był również jednorazowy poczęstunek:) Chyba można by było zrobić ciekawy biznes będąc eksporterem tych trunków, ale trzeba jednak mieć trochę kapitału na początek. Póki co zostają wczasy i przywiezienie znów czegoś na jednorazowy użytek:)
      -----------------------
      last minute- znajdź sobie najlepszą ofertę
    • Gość: lenowo Re: Pytanie o wino IP: 79.162.217.* 15.01.12, 11:32
      Szukaj na www.vinex.pl/ , tam maja dużo bułgarskich win.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka