berciunia1 01.01.14, 16:45 Macie doświadczenie w zamawiamiu tam apartamentów, kwater? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annaswie Re: Booking com? 02.01.14, 07:48 Od kilku lat rezerwuje przez tą stronę ( w całej Europie), zawsze wszystko było w jak najlepszym porządku. W moim przypadku opisy hoteli, kwater odpowiadały rzeczywistości. W tym roku wybieram się do Bułgarii i mam również zarezerwowane noclegi po drodze przez tą stronę:) Fajne jest to, że możesz wydrukować rezerwację w języku państwa, w którym nocujesz i wtedy nawet nie znając języka nie masz problemów z meldunkiem. Polecam i pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
polecha1 Re: Booking com? 28.01.14, 11:38 Cześć, mam prośbę, czy mogłabyś podpowiedzieć mi jak planujesz podróż do Bułgarii i gdzie na trasie rezerwowałaś noclegi. Zależy mi na przyzwoitych warunkach, bo jedziemy z dziećmi (6+8). Z góry dziękuję i pozdraiwam.:) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Booking com? 02.01.14, 08:04 od paru lat srednio 40-50 noclegów rocznie. Jedna wpadka w tym roku w Serbii. Dojechalismy i pokoju juz nie było. Booking zachował się wspaniale -kazali znaleźć nocleg obok i niezależnie od ceny obiecali pokrycie róznicy kosztów w stosunku do zamówionego. Róznica wyniosła jakies 8 euro :) nawet sie nie upomniałem. Dla mnie mają jeszcze jedną bardzo poważną zalete - wszystkie serwisy apartamentowe i prywatne oferty w 90% mowią o pobycie od soboty do soboty, a mi najbardziej pasuje od niedzieli do piątku. A tu tylko booking i hrs (też swietny serwis) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonaska Re: Booking com? IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.14, 10:13 Rezerwowałam w Bułgarii w Balchiku Wszystko z rezerwacją było ok. Jednak ja zanim zarezerwuję przez booking kolejny raz, sprawdzę recenzje i opisy hoteli na innych portalach. Tam, gdzie nie jest problemem wystawienie nieco bardziej surowej opinii o hotelu. Booking pozytywne opinie przyjmuje bez problemu, jednak wystawić negatywną opinie jest baaardzo trudno. Opinie o hotelu, który wybrałam były pozytywne, a na miejscu okazało się, że standard jest żenująco niski. I znalazłam te negatywne opinie, opisane te wady, które i ja zauwazyłam..na innych portalach. Niestety było to już po wakacjach, kiedy nie mogłam wystawić negatywnej opinii na booking. Pisałam o tym już wcześniej gdzieś w innych wątkach. Także rezerwacja ok, recenzje hoteli tylko te bardziej na tak, niż na nie i nie jest to dla mnie wiarygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Booking com? 02.01.14, 14:35 a mozesz konkretnie wskazać jaki to apartament kosztuje u nich 200 a u Ciebie 120? Ale konkretnie - nie w tym samym budynku ale TEN Twój. z góry dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś
berciunia1 Re: Booking com? 02.01.14, 19:18 dzięki- zamówiłam studio w sozopolu:) mam nadzieję że będzie ok:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odek [...] IP: *.doplaty.gov.pl 07.01.14, 10:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serducho Re: Booking com? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.14, 11:13 Booking. com sam w sobie nie wprowadza cen tylko upoważnione do administrowania osoby ze strony hotelu, pensjonatu czy kwater. Czyli jakie ceny załaduje hotel takie są widoczne na portalu i z tej ceny hotelarz płaci Bookingowi prowizję. Wiem bo sama pracuję w hotelu i wystawiam oferty na Bookingu Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Booking com? 05.01.14, 10:44 dokładnie tak a kolega Odek to spamer co to próbuje ludzi wkręcać i kłamie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ck Re: Booking com? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.14, 05:56 Korzystam z booking stale, zarówno prywatnie, jak i służbowo. Większość rezerwacji działa bezproblemowo i nie mam żadnych uwag. W tej chwili booking stał się gigantem i mało który hotelarz może sobie pozwolić na jego zignorowanie. Jednostkowe przypadki, gdy nie było idealnie: - raz zobaczyłem dane mojej karty, której użyłem do rezerwacji, wydrukowane na stosie kartek w recepcji. To błąd hotelu, ale booking mógłby te dane lepiej chronić, np. wyświetlać tylko na żądanie, by utrudnić omyłkowe wydrukowanie. W recepcjach nie zawsze pracują geniusze. Poedjrzewam (z powodu daty), że jedyna próba kradzieży z mojej karty miała źródło w danych karty z hotelu. Raz trafiłem na kompletne dno w hotelu w Austrii (tak, w Austrii, gdzie przeciętny standard jest b. wysoki). W opisie były oczywiście ładne zdjęcia zrobione z dobrej perspektywy, a opinii negatywnych było bardzo niewiele. Moja negatywna opinia czekała chyba dwa tygodnie, aż została umieszczona. Opinie pozytywne są umieszczane natychmiast i przestałem już je wyrażać. W booking nie zawsze są umieszczane promocje i nieprawdą jest to, że w bezpośrednio w hotelu nie może być taniej. Może. Poza tym oferty dla stałych klientów (program Genius) są śmieszne. Nie skorzystałem ani razu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny man from SB Re: Booking com? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.14, 16:49 Ludzie nie szukajcie przez booking.com zdzierają kasę tak z Was jak i od właścicieli (nomen omen i ze mnie) i jeszcze roszczą sobie priorytet do mojej oferty w kwestiach pierwszeństwo dla nich, upusty, zabrania sie oferowania w cenach niższych na innych portalach itd, itp. Szukajcie bezpośrednio, absolutnie nie booking.com. Pozdrawiam sympatyków BG. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Booking com? 09.02.14, 19:08 zagwarantujesz rezerwację na pół roku do przodu bez płacenia? pozwolisz sie wycofać tydzień przed bez żadnej opłaty? bo prostu bo mam takie widzimisię pokażesz mi opinie innych użytkowników o Twoim apartamencie? + bezpieczeństwo + szybkość pełnej obsługi online 24h na dobę + aplikacja na smartfona dla mnie na razie booking i hrs rządzą. A wciaż robię co najmniej 2 rezerwacje w tygodniu służbowo + urlopy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fak Re: Booking com? IP: *.vm.31173.se 09.02.14, 21:32 a aplikacji na ciugnik byś nie chcioł .... wieśku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Booking com? IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.03.14, 09:34 hej, byłam w tamtym roku w Chani na Krecie ,rezerwowałam hotel przez booking.com i wszystko było ok . Jest tylko jedno, wybrałam opcje ,że place za hotel na miejscu i wszystko było w porządku . Ja ogólnie nie jestem za tym żeby używać karty kredytowej przez internet , a już na pewno jak tego robić koniecznie nie trzeba i są inne opcje zapłaty . Myślę ,że jeżeli znajdziesz hotel bez zapłaty wcześniej to nie masz się czego obawiać .Hotel w którym ja byłam to Alexandros Studios Kalamaki - bardzo sympatyczni właściciele , kameralne i bardzo rodzinne warunki ,czyściutko , basen ok ,jadę w tym roku po raz kolejny tylko teraz na dwa tygodnie . Życzę Ci udanego znalezienia . Odpowiedz Link Zgłoś
apartamentybulgaria Re: Booking com? 10.03.14, 13:42 Ja wielokrotnie rezerwowałam hotele przez booking.com i w tym roku postanowiłam wystawić też własną ofertę. Niestety ze sprzedaży przez booking jestem już mniej zadowolona (prowizja wysoka, konkurencja duża..) U. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mugier Re: Booking com? IP: *.play-internet.pl 20.11.15, 11:42 osobiście wolę Bookapart bo to polska firma :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Booking com? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.04.18, 12:32 Ja od kilku lat rezerwuję tam wyjazdy, zazwyczaj z możliwością bezpłatnego odwołania rezerwacji jeśli nie jestem pewna czy na pewno będę mogła pojechać :-) Można czasami ustrzelić świetne oferty chociaż czasami ceny na booking są wyższe niż gdybyś zarezerwowała normalnie przez telefon także trzeba uważać i szukać. Fajnie, że można od razu poczytać opinie o obiekcie bo czasami zdjęcia to nie to samo co wrażenia prawdziwych ludzi :) No i można dostać zniżkę 50 zł za polecenie znajomemu aplikacji. Jeśli ktoś planuje rezerwację to mój link www.booking.com/s/13_6/ewa99704 Oboje dostaniemy zniżkę 50 zł ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koniczynka777 Re: Booking com? 18.04.18, 11:16 mmay w tym roku przez booking zarezerwowany apartament w SB Odpowiedz Link Zgłoś
mareczek07 Re: Booking com? 19.04.18, 07:51 To fakt , ja też próbowałem wystawić swoje studio w apart. FORUM w SB i też zrezygnowałem . moja strona www.slonecznybrzeg.biz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yarro Re: Booking com? IP: *.245.40.164-rev.hti.pl 22.08.18, 11:08 Booking.com - polecam jak najbardziej! Przy okazji warto zarezerwować z najnowszego linka (starsze mogą być już wygasłe) - daje zawsze zniżkę 50 PLN przy rezerwacji 100 zł: www.booking.com/s/35_6/mikrof32 Odpowiedz Link Zgłoś