Dodaj do ulubionych

Bułgaria, Złote Piaski, hotel

IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 08.06.05, 11:57
czy ktoś z Was był może w hotelu Exotica , Złote Piaski? (bądź może polecić
inny sprawdzony hotel), planuje wybrać sie tam pod koniec czerwca br. z
folderu hotel wygląda ok, acz wolę usłyszeć opinię kogoś na temat warunków
panujących w tym hotelu,
- czy w pobliżu tego hotelu są knajpy, bary, restauracje, dyskoteki?
- czy daleko jest z hotelu do centrum Złotych Piasków?
- czy plaża niedaleko hotelu jest piaszczysta i czysta, czy jest prytwatna
czy publiczna?
- ew. czy jest gdzieś w poblizu wypozyczalnia samochodów, gdyż zamierzam
pojeżdzić samochodem po wybrzeżu

Dzięki z góry za jakiekolwiek info:)
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: wojnaipokoj Re: Bułgaria, Złote Piaski, hotel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 23:22
      Nie byłam w tym hotelu,ale właśnie wróciłam ze Złotych Piasków i wiem,że nie ma
      go w samym "centrum",tylko jest na obrzeżu.Wyczytałam na stronach niemieckich,że
      jest po remoncie,co jest b.ważne bo ma już odpowiedni standard.Co do Złotych
      Piasków:wzdłuż głównej grogi położone są hotele.Cały kurort to w zasadzie
      jedna,długa ulica.Ze skepikami,restauracjami i hotelami.Jest biuro podróży i
      wypożyczalnia samochodów,ale wypożyczenie najtańszego samochodu na 1 dzień
      kosztuje 30E.Natomiast sama autobusowa komunikacja jest dobra i tania.
      Ze Złotych Piasków można bez problemów dojechać przez Albenę,Bałczik aż do
      Kawarny/stamtąd taxi na przylądek Kaliakria/ oraz do Varny/autobus 1,60
      leva,bus 3 leva/.Taxi kosztuje ok. 0,50 leva za km.My korzystaliśmy z
      autobusów,busów i taxi.Wyszło taniej niż wypożyczenie samochodu.Ponieważ ten
      hotel leży na uboczu/jest bus hotelowy wożący do miasta/,za każdym razem musisz
      sie wydostać do centrum,do knajpki czy dyskoteki.Jeżeli zależy Ci na aktywnym
      spędzaniu czasu-to zmień hotel na hotel nad samym morzem.Plaża w Złotych
      Piaskacj jest szeroka,może tylko ta w Albenie ją przebije.Nie ma dobrych plaż w
      Bałcziku ani w okolicach Varny/hotele Briz etc/.Jeżeli masz jakieś pytania-to
      służę pomocą.
      • Gość: karo Re: Bułgaria, Złote Piaski, hotel IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 13.06.05, 15:29
        dzięki bardzo za odpowiedz!:)
        faktycznie chyba zastanawiowie sie nad wyborem samochodu/komunikacji miejskiej,
        a co do hotelu, to mam po prostu ciekawa (cenowo) oferte, stad zastanawiam sie
        czy nie wybrac tego hotelu, w sumie troche daleko jest do centrum, no ale
        pewnie cos za cos, mam tytlko nadzieje ze plaza niedaleko hotelu jest czysta i
        piaszczysta a do centrum w 30 min piechota sie dostane:)

pozdrawiam erdecznie:)
        i w razie pytań chętnie się jeszcze do Ciebie zwróce:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka