Dodaj do ulubionych

Ceny i jakość Campingów w Bułgarii >> Ktos był?

25.06.06, 14:17
Wybietramy sie w sierpniu do Bułgarii pod namiot. Jakie sa ceny takich noclegów, ich opłacalność i dostepność. Prosze o rady!! z góry dziekuję:)
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Ceny i jakość Campingów w Bułgarii >> IP: *.daminet.pl 25.06.06, 20:57
      Jakie cempingi, bo ja chyba byłam ślepa ale w Bułgarii nie widziałam żadnych????
      • Gość: misio-kicio Albena IP: 167.127.24.* 26.06.06, 10:47
        W zeszlym roku nocowalismy nad urocza zatoczka na Szabla Nos (na dziko - uwaga
        na ciernie!), a potem w Albena (8 lewa/noc za namiot+sam.+2os.dorosle+1
        dziecko). Takie wrazenia zanotowalem z Albeny:

Albena to kurort przyjemny choć nieco sztuczny. Są hotele, restauracje, parki
        ale nie ma wcale domów, żadnych stałych mieszkańców! Być może kurort jest
        ogrodzony bo aby tam się dostać trzeba minąć szlabany i budki ochroniarzy –
        teraz puste ale kto wie, może mają zamiar pobierać jakieś opłaty? Plaża też
        jakaś "ulizana" – w równych rzędach stoją parasole ale spróbuj się pod jakimś
        rozłożyć a zaraz przybiega facet i chce kilku lew; zresztą ludzie zajmują ten
        wąski skrawek piasku bez parasoli. Morze przypomina basen: bez fal a dno opada
        powoli, daleko od brzegu woda wciąż sięga do piersi; z morskich stworzeń
        widziałem tylko meduzy. Nawet handlarze wydali mi się sztuczni, jakby dostawali
        pensję za to, że rozkładają towar przy ulicach a nie zależy im, żeby sprzedać.
        Słowem: luksusowe hotele, niezłe restauracje o przystępnych cenach a na
        kampingu po 8 lewa/noc - zrujnowane szalety.
    • noyle Re: Ceny i jakość Campingów w Bułgarii >> 26.06.06, 12:50
      niestety camping w BG sa kiepskie
      przejechalem cale wybrzeze i w sumie nie widzialem czegos w miare porzadnego
      ostatnie inwestycje to chyba w latach 70
      co do cen to w BG obcokrajowcy sa dyskryminowani i placa 3 razy wiecej
      nawet do 10 leva za osobe moze wyjsc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka