swirus-bajerus 25.06.06, 14:17 Wybietramy sie w sierpniu do Bułgarii pod namiot. Jakie sa ceny takich noclegów, ich opłacalność i dostepność. Prosze o rady!! z góry dziekuję:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Ceny i jakość Campingów w Bułgarii >> IP: *.daminet.pl 25.06.06, 20:57 Jakie cempingi, bo ja chyba byłam ślepa ale w Bułgarii nie widziałam żadnych???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio-kicio Albena IP: 167.127.24.* 26.06.06, 10:47 W zeszlym roku nocowalismy nad urocza zatoczka na Szabla Nos (na dziko - uwaga na ciernie!), a potem w Albena (8 lewa/noc za namiot+sam.+2os.dorosle+1 dziecko). Takie wrazenia zanotowalem z Albeny: Albena to kurort przyjemny choć nieco sztuczny. Są hotele, restauracje, parki ale nie ma wcale domów, żadnych stałych mieszkańców! Być może kurort jest ogrodzony bo aby tam się dostać trzeba minąć szlabany i budki ochroniarzy – teraz puste ale kto wie, może mają zamiar pobierać jakieś opłaty? Plaża też jakaś "ulizana" – w równych rzędach stoją parasole ale spróbuj się pod jakimś rozłożyć a zaraz przybiega facet i chce kilku lew; zresztą ludzie zajmują ten wąski skrawek piasku bez parasoli. Morze przypomina basen: bez fal a dno opada powoli, daleko od brzegu woda wciąż sięga do piersi; z morskich stworzeń widziałem tylko meduzy. Nawet handlarze wydali mi się sztuczni, jakby dostawali pensję za to, że rozkładają towar przy ulicach a nie zależy im, żeby sprzedać. Słowem: luksusowe hotele, niezłe restauracje o przystępnych cenach a na kampingu po 8 lewa/noc - zrujnowane szalety. Odpowiedz Link Zgłoś
noyle Re: Ceny i jakość Campingów w Bułgarii >> 26.06.06, 12:50 niestety camping w BG sa kiepskie przejechalem cale wybrzeze i w sumie nie widzialem czegos w miare porzadnego ostatnie inwestycje to chyba w latach 70 co do cen to w BG obcokrajowcy sa dyskryminowani i placa 3 razy wiecej nawet do 10 leva za osobe moze wyjsc Odpowiedz Link Zgłoś