Dodaj do ulubionych

Neseber opinie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 20:02
Czy faktycznie Nesber jest taki fajny. Z tego co zdążyłam się zorięto jest
zabytki są mocno zniszczone.Czy lepiej udać się na wycieczkę z przewodnikiem
czy samodzielne zwiedzanie jest interesujęce. Bardzo proszę odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zora Re: Neseber opinie IP: *.spray.net.pl 09.08.06, 07:37
      Neseber - wcale nie powala. Może i mógłby gdyby nie był dosłownie oblepiony od
      ziemi do 1 piętra sklepami i straganami. Nic specjalnego - chyba, że ktoś
      widział tylko np Katowice i nie ma innych porównań:-))
    • Gość: Monika Re: Neseber opinie IP: 80.54.122.* 09.08.06, 08:05
      A mnie w porównaniu z miejscowością w której mieszkaliśmy spodobał się bardzo.
      Panuje tam wspaniały klimat, wąskie urocze uliczki. My byliśmy z przewodnikiem
      (Bułgarka mówiąca po polsku) i niezbyt dużo skorzystałam, więc może warto kupić
      sobie przewodnik i samemu pozwiedzać.
      • Gość: Franek Re: Neseber opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 13:48
        Zdecydowanie polecam zakupienie biletu autobusowego i samodzielne ziedzanie z
        przewodnikiem w ręku!!!!!!!!! nie ma co przepłacać!!!,miasteczko jest na tyle
        małe (cypelek na km długi i poł kilometra szeroki),że z dobrym opisem samemu
        wszystko co najciekawsze się zobaczy. Neseber jest śliczny szczególnie o "tej"
        porze kiedy słońce zaszło za horyzont a zmrok jeszcze nie zapadł....
        Pozdrowienia
    • annakrystyna Re: Neseber opinie 09.08.06, 08:45
      Jeśli na poznanie Nesebaru poświęcisz dwie godziny, to nic dziwnego, że Cię nie
      zachwyci. Co najwyżej będziesz pamiętać tłum turystów i stragany z pamiątkami.
      Spędziłam w tym mieście dwa tygodnie i jestem zauroczona miejscem. Oglądałam
      Nesebar w nocy, w czasie deszczu, w słoneczny dzień i o zachodzie słońca.
      Wąskie uliczki wyłożone kostką brukową są piękne. Warto spokojnie posiedzieć w
      restauracji z widokiem na morze i podziwiać panoramę. Dodam, że widziałam
      więcej, niż tylko Katowice.
      • marcin80olaf Re: Neseber opinie 11.08.06, 09:05
        mnie Nessebar nie rzucił na kolana. Nic specjalnego. A na zwiedzanie wystarczy
        jedno popołudnie. Jedna cerkiew, dwa muzea, kilka ruin, to wszystko. Fakt
        uliczki mają swój klimat, ale mnóstwo tam, jak i wszędzie, straganów i bazarów.
        Najlepiej zwiedzać samemu.
    • Gość: lukash8 Re: Neseber opinie IP: 192.193.245.* 11.08.06, 09:58
      Witam

Powiem tak:

To miasto jest faktycznie atrakcja turystyczna i naprawde warto je zobaczy.
      Jednak wystarczy kilka godzin bo w zasadzie zwiedzac nie ma tam za bardzo czego.

Spacerek po uliczkach jest bardzo mily i nastrojowy (ale tylko pod warunkiem ze
      zapanuje sie nad swoim umyslem-zeby nie widzial kolorowych straganow
      upchnietych wlasciwie w kazda wolna luke).

Ogolnie miasto samo w sobie przesadnie nie zachwyca ale warto tam pojechac-
      chociazby dla kilku naprawde fajnych fotek :)

Oczywiscie wynajecie przewodnika jest przesada (no chyba ze ktos ma zbedne $$ w
      portfelu i nie ma ich na co wydac) i wydaje mi sie ze duzo lepiej jest zwiedzac
      je samemu.

pozdr
    • Gość: asiunia Re: Neseber opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 16:53
      ja uwazam ze nie ma sensu brac przewodnika, wszystko mozesz zwiedzic sama, a
      miasto jest naprawde bardzo ladne, szczegolnie jak pojedziesz tam poznym
      popoludniem i zalapiesz sie na zachod slonca...
      • Gość: Ania Re: Neseber opinie IP: *.info.tm 23.08.06, 23:24
        Ja wlasnie wrociłam z Neseberu, bylam tam 10 dni i bylo cudownie, wspaniala
        pogoda, cieplutkie morze, ciezko było wracac do domu, a bardziej od zachodu
        podobal mi sie wschod slonca - nie zapomniane widoki :)
        • Gość: wazne Re: Neseber opinie IP: *.toya.net.pl 15.12.06, 23:47
          Jeśli można zapytać, ile płaciłaś za nocleg i gdzie? Wybieram się w maju 2007 w
          te okolice i ciekawe jestem czy ktoś może coś polecić. Dzięki! ;)
    • Gość: janusz Re: Neseber opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 17:43
      Byłem w Neseberze w tym roku. To co zobaczyłem zrobiło na mnie przygnębiające
      wrażenie. Niezliczona ilość kramów i sklepów zastawiła to , co warto było
      obejrzeć. Znam Neseber z czasów , gdy spacer urokliwymi uliczkami to była czysta
      przyjemność.
    • Gość: Lilia Re: Neseber opinie IP: *.eranet.pl 25.12.06, 10:04
      Byłam w te wakacje 14 dni w Nesebarze i nie zawiodłam się. Codzienne spacery po
      mieście, zwłaszcza w nocy, kafejki, oglądanie pięknych malowideł na ścianach
      cerkwi było dla mnie ciekawym przeżyciem.
      • Gość: piter Re: Neseber opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.06, 09:47
        w Slonecznym Brzegu - niedaleko Nesseberu znajdz sobie hotelik i bedziesz miec
        dobra baze wypadowa :) np. hotel St. Anthony
    • www.podroze.kondi.pl Re: Neseber opinie 26.12.06, 20:34
      Kilkanaście zdjęć z Nese,
      www.podroze.kondi.pl/podroze-lato-10.php?strona=13 (początek). Zapraszam

Pozdrawiam
      Kondi | Moje podróże - www.podroze.kondi.pl (PL) |
      www.travelphoto-gallery.com (EN) | www.tanie-noclegi.info.pl
      (TANIE NOCLEGI)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka