Dodaj do ulubionych

tabletki anty. a Bułgaria

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 22:43
jade we wrześniu z moim chłopakiem do Bułgarii i mam takie niepokojące
przemyślenia...
podobno w tym roku wielu turystów cierpi tam na biegunke, wymioty bo "coś
jest w powietrzu", powoduje je jakiś wirus....
lekarstwem na to jest lek Aspam....czy jakoś tak się nazywa...
zabezpieczamy się przed ciążą tabletkami, nigdy prezerwatywami....
hmmm załóżmy, że zachoruje, załużmy że będe załywaa to lekarstwo...czy jest
ono antybiotykiem? czy obniża skuteczność tabletek?
czy któraś z pań ma doświadczenia w tym wzglądzie i przemyślenia?
jechać na romantyczne wyjazd z zapasem prezerwatyw?? :(
Obserwuj wątek
    • Gość: kitka Re: tabletki anty. a Bułgaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 22:46
      ten lek to Ospam
    • ewadorotaola Re: tabletki anty. a Bułgaria 01.09.06, 11:10
      najlepije to idz so swojego ginekologa on Ci przepisze skuteczny antybiotyk na
      wypadek zatrucia i biegunki ktory nie bedzie ingeroal z Twoimi tabletkami anty
      Ja tak zrobilam ..... ale nie mialam zadnych przygod i byl nie potrzebny
      • Gość: kitka Re: tabletki anty. a Bułgaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 11:57
        dzisiaj jest piątek, a na wakacje jade we wtorek, już nie zdąże iść do
        ginekologa... :/
        • Gość: wiolettadg Re: tabletki anty. a Bułgaria IP: *.telpol.net.pl 01.09.06, 12:56
          Ja właśnie w nocy wróciłam z Bułgarii i nie wiem jak się mają tabletki anty...
          do innych tabletek , ale ja brałam wszystkie tabletki z Polski(cała reklamówka
          różnych) a i to nie odbyło się kupowania antybiotyku na angine syna, którą
          złapał po drodze do Bułgarii , a i wyjazd z Bułgarii przyśpieszyliśmy przez
          wirus opryszczki który mnie zaatakował. Byłam cała obsypana ze strasznym bólem
          ust,twarzy, głowy i uszu w aptece kupiłam tylko maść , która nie pomogła i
          wracaliśmy wcześniej o 2 dni do Polski. Z samochodu prosto pobiegłam do lekarza
          i dostałam leki bardzo silne Heviran 800 i troche zaczyna działać , a tak od
          poniedziałku się mordowałam. Więc dołuż może do swojej apteczki coś na
          opryszczke , a z leków na kłopoty żołądkowe to idż do swojej apteki i popytaj
          czy dany lek koliduje z tymi co Ty bierzesz. Ja zawsze biore smekte , coś na
          zatrzymanie biegunkii nifuroksazyd. To pomaga.
          A
          gdzie wyjeżdżacie do którego miasta? My w tym roku objechaliśmy całe wybrzeże
          Bułgarii od Rumuni do Turcji. jęśli potrzebujesz jakiś informacji to pomoge.
          • Gość: kitka Re: tabletki anty. a Bułgaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 13:27
            jade do Warny..
            ale z biurem a nie zamochodem, więc jakby co to nie wróce wcześniej...
            rozmawiałam wczoraj z kolegą który wrócił z Albani... radził mi żebym na piła
            wode butelkowaną i sporo alkoholu...on tak nie robił i miał kłopoty z żoładkiem
            a podobno Ci którzy się "odkażali" ;) dobrze na tym wyszli :P

• Gość: gość Re: tabletki anty. a Bułgaria IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.06, 16:11
              alkoho i duzo coca coli to naprawde pomaga
              • Gość: wiolettadg Re: tabletki anty. a Bułgaria IP: *.telpol.net.pl 01.09.06, 21:40
                Przy kłopotach żołądkowych pomaga odgazowana coca cola polecam,ajest dostępna w
                każdym sklepie i knajpce. A jak wiesz jakie pomagają Ci leki to spisz ich nazwe
                i w razie czego kupisz w aptece . ja tak kupowałam antybiotyki dla dziecka
                najpierw w Rumuni, potem w Bułgarii a poniewarz jest chory i bierze stale leki
                to musiałam się dogadać aby te nie kolidowały z jego lekami. Okazało się że mają
                te same antybiotyki co w Polsce ale też i swoje, którym nie zaufalam.Natomiast
                na opryszczkę wirusową nie potrafili mi pomóc, może była mało kompetentna
                aptekarka,teraz wiem mogłam pójść do innej apteki. Natomiast pytałam córki
                naszej gospodyni, która też była obsypana co jej dała lekarka- niestety nic
                oprócz masci na bukwe A. tak więc domniemam że może oni nie mają albo nie wiedzą
                co można podawać. Ale jeśli jedziesdo Warny to jest to duże miasto i nie
                będziesz mieć żadnych kłopotów. Życze zdrówka , upojnych i romantycznych
                wakacji, dużo słońca i dobrego odpoczynku. Pozdrawiam.
    • Gość: as Re: tabletki anty. a Bułgaria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 10:21
      Ja właśnie wróciłam z Bułgarii. Często miewam kłopoty z żołądkiem, ale tam
      przez cały tydzień nic mi się nie działo, podobnie moim znajomym. Przypuszczam,
      że kłopoty żołądkowe w Bułgarii na ogół wywołane są po prostu obżarstwem
      potrawami, które dla nas są egzotyczne. Wystarczy trochę umiaru i wyobraźni (by
      nie pić wody z kranu, itp.).
      • Gość: dorodomi Re: tabletki anty. a Bułgaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 13:13
        Przeczytaj proszę mój post w temacie "problemy żołądkowe w Bułgarii" i odpuśc
        bzdury, że to z obżarstwa. polskie leki typu "smecta" też na nic, bo to jest
        infekcja wirusowa. Jeden z moich poprzedników wspomniał o leku "Ospam" to jest
        właśnie ten antybiotyk (może byc jeszcze pod nazwą Ospamox). Na ulotce (w
        języku bułgarskm lub angielskim lub włoskim) jest informacja, że zaburza
        działanie tabletek antykoncepcyjnych. No więc wiadomo że trzeba się podwójnie
        zabezpieczyć. Miłego urlopu.
        • Gość: kitka Re: tabletki anty. a Bułgaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 15:53
          dziękuje wszystkim za cenne rady :) jednak weźmiemy też prezerwatywy, krople
          żołądkowe no i w pamięci nazwe leku Ospam :D
          mimo wszystko mam nadziej że butelkowana woda, alkohol i pozytywne myślenie ;)
          wystarczą :)
    • Gość: aaa Re: tabletki anty. a Bułgaria IP: *.infoland.int.pl 06.09.06, 22:54
      tez slyszalam o tym, ze sporo osob, przebywajacych na wczasach w Bułgarii przez
      2 -3 dni cierpialo z powodu rewelacji żołądkowych:)ale ja byłam w Bułgarii w
      sierpniu przez 10 dni, i ani ja ani moj chłopak ani razu nie cierpielismy z
      powodu bolu brzucha, bigunki czy wymiotów. takze istnieja spore szanse na to,
      ze wam tez sie to nie przytrafi.milego wypoczynku:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka