Gość: Aka IP: *.aster.pl 09.03.07, 18:10 Wybieram się w okolice Burgas (może do zabytkowego Neseberu). Co robić poza plażowaniem? Jakie jedzenie? Ktos już był? Jadę ze starszą mamą i córką. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Alina Re: Co robić przez tydzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 11:02 Ja byłam konkretnie w Neseberze i plażowanie nie było moją jedyną rozrywką :) Miasto jest pełne zabytków, warto pozwiedzać liczne cerkwie i bazyliki (nie powiem nazw, bo nie pamiętam). Przez tydzień prawie cały czas wcinałam jakieś ryby, bo są tam świerze, niedawno połowione, przepysznie przyżądzone, a grilowana ryba z ichniejszym chlebem to po prostu poezja :] Jest dużo klubów, do których można chodzić się pobawić wieczorami. Ja byłam z rodzicami i zabytki zwiedzaliśmy razem, plażowaliśmy też razem, a wieczorami ja chodziłam na imprezy, a oni na kolacje, spacery, do muzeów. Wykupiliśmy jeszcze wycieczkę fakultatywną (jechaliśmy z ofery alfa staru) do Warny an cały dzień, było super. Myślę, że nie będziecie się nudzić :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aka Re: Co robić przez tydzień IP: *.aster.pl 12.03.07, 13:14 Dzięki. Juz zamówiłysmy. Koniec czerwca, okolice Neseberu. Żeby tylko nie padał deszcz.... Teraz nigdy nie wiadomo.. Odpowiedz Link Zgłoś
konisha Re: Co robić przez tydzień 12.03.07, 14:42 Podobno ma być lato stulecia, więc nie o brak deszczu możecie się martwić ;) Koniecznie spróbujcie na miejscu rakiji, jest pyszna, ale diabelnie mocna (chyba z 40% ma). I papryki nadziewanej fetą i zapiekanej, i tikwiczki, smarzoną nadziewaną cukinię. Wogóle jedzenie tam jest super. Udanej wycieczki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bael Re: Co robić przez tydzień IP: 212.75.114.* 13.03.07, 09:54 nie zapomnij też spróbować sałatek!! Są wyśmienite. Jeśli ktoś lubi piwo to polecam Zagorkę oraz wina i drinki (sex na plaży - to szczególnie dla pań, chociaż panowie też lubią :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucia Re: Co robić przez tydzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 11:05 Ja mieszkałam w Rawdzie w hotelu Rozalia na codzień i tam był kucharz, który przyżądzał takie typowe, codzienne dania bułgarów. Najlepsze były te z ichniejszą fetą, która ma inny smak, niż ta nasza. Super na gorące dni był chłodnik, bodajże nazywa się to tarator - super orzeźwia. A najpyszniejszy zestaw to makrela z grilla z sałatką szopską :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Co robić przez tydzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 11:33 Witam W zeszlym roku bylismy w Slonecznym Brzegu hotel Perla-garaco polecam jedzenie , warunki i obsluga super!!!! Bylismy rowniez w czerwcu i nie bylo ani jednego dnia deszczu czy nawet chlodniej W tym roku tez jedziemy tylko ze do Zlotych Piaskow i zamierzamy rownie dobrze sie bawic pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vera Re: Co robić przez tydzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 15:03 Bułgarzy prowadzący hotele i kwatery są strasznie sympatyczni, przynajmniej Ci, na których wraz ze znajomymi trafiliśmy. Gościnność mają równie wielką, jak polacy :D Pogoda jest tam mało zmienna, a lato ma być gorące, też tak słyszałam, więc nic, tylko planować podróż :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onlybulgaria Re: Co robić przez tydzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 01:38 Witam nazywam się Nikolaj. Jeżeli będziecie w okolicach rawdy, to koniecznie musicie ją odwiedzić knajpe WARWARY (barbarzyńcy). Zażyjecie tam prawdziwej Czałgi, muzyki która wynosi ludzi do tańca na stoły . Warto to przeżyć. Zapraszam na mój portal www.onlybulgaria.eu Portal jest nowy lecz oparty na długoletnich znajomościach z samymi bułgarami. Na portalu tworzę pod stronę NIKOSFRIENDS , na której pragne zamieścić fotki wraz z komentarzami z imprez jak i innych miejsc (HOTELI,RESTAURACJI itp.) które poleciłem. Portal jeszcze nie jest mocno rozwinięty, ale proszę o śledzenie jego rozwoju. Razem z nim można będzie poznać nie tylko rejony nad morskie ale całą Bułgarię. Pozdrawiam Nikolaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aka Re: Co robić przez tydzień IP: *.aster.pl 13.03.07, 18:13 Dzięki. Już się cieszę! Odpowiedz Link Zgłoś