Dodaj do ulubionych

Co robić przez tydzień

IP: *.aster.pl 09.03.07, 18:10
Wybieram się w okolice Burgas (może do zabytkowego Neseberu). Co robić poza
plażowaniem? Jakie jedzenie? Ktos już był? Jadę ze starszą mamą i córką.
Obserwuj wątek
    • Gość: Alina Re: Co robić przez tydzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 11:02
      Ja byłam konkretnie w Neseberze i plażowanie nie było moją jedyną rozrywką :)
      Miasto jest pełne zabytków, warto pozwiedzać liczne cerkwie i bazyliki (nie
      powiem nazw, bo nie pamiętam). Przez tydzień prawie cały czas wcinałam jakieś
      ryby, bo są tam świerze, niedawno połowione, przepysznie przyżądzone, a
      grilowana ryba z ichniejszym chlebem to po prostu poezja :] Jest dużo klubów, do
      których można chodzić się pobawić wieczorami. Ja byłam z rodzicami i zabytki
      zwiedzaliśmy razem, plażowaliśmy też razem, a wieczorami ja chodziłam na
      imprezy, a oni na kolacje, spacery, do muzeów. Wykupiliśmy jeszcze wycieczkę
      fakultatywną (jechaliśmy z ofery alfa staru) do Warny an cały dzień, było super.
      Myślę, że nie będziecie się nudzić :D
      • Gość: Aka Re: Co robić przez tydzień IP: *.aster.pl 12.03.07, 13:14
        Dzięki. Juz zamówiłysmy. Koniec czerwca, okolice Neseberu. Żeby tylko nie padał
        deszcz.... Teraz nigdy nie wiadomo..
        • konisha Re: Co robić przez tydzień 12.03.07, 14:42
          Podobno ma być lato stulecia, więc nie o brak deszczu możecie się martwić ;)
          Koniecznie spróbujcie na miejscu rakiji, jest pyszna, ale diabelnie mocna (chyba
          z 40% ma). I papryki nadziewanej fetą i zapiekanej, i tikwiczki, smarzoną
          nadziewaną cukinię. Wogóle jedzenie tam jest super.
          Udanej wycieczki :)
          • Gość: Bael Re: Co robić przez tydzień IP: 212.75.114.* 13.03.07, 09:54
            nie zapomnij też spróbować sałatek!! Są wyśmienite. Jeśli ktoś lubi piwo to
            polecam Zagorkę oraz wina i drinki (sex na plaży - to szczególnie dla pań,
            chociaż panowie też lubią :))
            • Gość: Lucia Re: Co robić przez tydzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 11:05
              Ja mieszkałam w Rawdzie w hotelu Rozalia na codzień i tam był kucharz, który
              przyżądzał takie typowe, codzienne dania bułgarów. Najlepsze były te z
              ichniejszą fetą, która ma inny smak, niż ta nasza. Super na gorące dni był
              chłodnik, bodajże nazywa się to tarator - super orzeźwia. A najpyszniejszy
              zestaw to makrela z grilla z sałatką szopską :]
              • Gość: kasia Re: Co robić przez tydzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 11:33
                Witam
                W zeszlym roku bylismy w Slonecznym Brzegu hotel Perla-garaco polecam
                jedzenie , warunki i obsluga super!!!!
                Bylismy rowniez w czerwcu i nie bylo ani jednego dnia deszczu czy nawet
                chlodniej
                W tym roku tez jedziemy tylko ze do Zlotych Piaskow i zamierzamy rownie dobrze
                sie bawic
                pozdrawiam
                • Gość: Vera Re: Co robić przez tydzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 15:03
                  Bułgarzy prowadzący hotele i kwatery są strasznie sympatyczni, przynajmniej Ci,
                  na których wraz ze znajomymi trafiliśmy. Gościnność mają równie wielką, jak
                  polacy :D Pogoda jest tam mało zmienna, a lato ma być gorące, też tak słyszałam,
                  więc nic, tylko planować podróż :]
                • Gość: onlybulgaria Re: Co robić przez tydzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 01:38
                  Witam nazywam się Nikolaj.
                  Jeżeli będziecie w okolicach rawdy, to koniecznie musicie ją
                  odwiedzić knajpe WARWARY (barbarzyńcy). Zażyjecie tam prawdziwej
                  Czałgi, muzyki która wynosi ludzi do tańca na stoły .
                  Warto to przeżyć.
                  Zapraszam na mój portal www.onlybulgaria.eu
                  Portal jest nowy lecz oparty na długoletnich znajomościach z samymi bułgarami.
                  Na portalu tworzę pod stronę NIKOSFRIENDS , na której pragne zamieścić fotki
                  wraz z komentarzami z imprez jak i innych miejsc (HOTELI,RESTAURACJI itp.)
                  które poleciłem.
                  Portal jeszcze nie jest mocno rozwinięty, ale proszę o śledzenie jego rozwoju.
                  Razem z nim można będzie poznać nie tylko rejony nad morskie ale całą Bułgarię.
                  Pozdrawiam Nikolaj.

• Gość: Aka Re: Co robić przez tydzień IP: *.aster.pl 13.03.07, 18:13
      Dzięki. Już się cieszę!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka