Dodaj do ulubionych

All inclusive-co polecacie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 11:42
Jak w tytule.może ktoś może polecić konkretne biuro, wycieczke itp w formie
AI.Będe wdzieczna
pozdrawiam Martyna
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotrek Re: All inclusive-co polecacie? IP: *.crowley.pl 17.03.07, 16:17
      hej,
      zastanow sie czy na pewno chcesz jechac na AI do Bulgarii...
      Ceny na miejscu sa smiesznie niskie, wiec po prostu nie oplaca sie doplacac za
      AI - takie jest moje zdanie...
      pozdrawiam
      • Gość: DaV Re: All inclusive-co polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 08:48
        All w Bułgarii to głupota. Lepiej weżź samo śniadanie a na obiad i wieczorem
        chodź do knajpek. Jeszcz co chcesz i kiedy chcesz. Będzie taniej i smaczniej.
        Bułgaria to nie kraje arabskiej gdzie bez all ani rusz.
        • hary333 Re: All inclusive-co polecacie? 19.03.07, 20:47
          Nie słyszałem, żeby ktoś miał all w Bułgarii.Nawet żałowali ludzie, którzy mieli
          HB.Wystarczą tylko śniadania, później można jeść co smakuje, a nie to co dają!
          • lahcimm Re: All inclusive-co polecacie? 20.03.07, 10:57
            W zależności gdzie sie jedzie. Jeśli wybierasz do Złotych Piasków czy
            Słonecznego Brzegu, gdzie ceny są kilka razy wyższe niż w innych
            miejscowościach (np. w moim hotelu w ZP piwo kosztowało 4 leva, dla porównanie
            1 Leva w barze w Kranievie) i jeszcze jedziesz z dziećmi, gdzie co chwila jest
            chce loda, piciu, ciastko itd to polecam all inclusive (Ci co mają dzieci
            wiedzą jak to jest :) ).
            Do mniejszych miejscowości, gdzie jest tanio i gdy jadą sami dorośli to nie ma
            jednak chyba sensu (przy cenach bułgarskich).
            • des4 Re: All inclusive-co polecacie? 20.03.07, 11:13
              Wprost przeciwnie, właśnie lepiej dla dzieci jeśli nie bierze się wyżywienia
              (HB czy Ai) w hotelu. Sniadanie owszem bo dziecko zawsze zje tę bułkę z maslem
              czy jajecznicę, za to na kolację lepiej mieć swobodę wyboru i zamówić to co
              smakuje dziecku, w hotelu nawet w wersji AI nie zawsse jest to możliwe....
              • lahcimm Re: All inclusive-co polecacie? 20.03.07, 11:21
                Widzę, że masz inne zdanie, więc uszanuj proszę moje. Wg mnie z dziećmi warto
                jest jechać na all inclusive, przecież dzieci ....... też są różne :)
                pozdr
                • Gość: to ja Re: All inclusive-co polecacie? IP: 195.164.254.* 20.03.07, 11:46
                  a my jedziemy do obzoru, gdzie pewnie ceny sa niskie i zaraz mnie
                  skrytykujecie, ale zdecydowalismy sie na all. głownie ze względu na dzieci.
                  fakt, nie jest tanio, hotel z tui, ale nei chce stac nad garami z jajecznica
                  tylko chcemy odpocząc, w koncu po to sa wakacje. kazdy robi jak chce, jedni
                  jezdza pod namioty, inni do hotelu z all, ale w koncu o to chyba chodzi by
                  kazdy odpoczywał tak jak chce;) pzdr
                  • Gość: martyna Re: All inclusive-co polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 23:02
                    Dzięki za te wszystkie posty:-)Ja tez jade z dzieckiem i al wlasnie z tego
                    tytułu jest dla mnie istotny,jednak taką oferte z al w bługari jest
                    rzeczywiscie ciezko znaleźć,dlatego czy możesz mi dac namiary na ta twoją
                    wycieczke ?była bym wdzieczna
                    pozdrawiam
                    • Gość: to ja Re: All inclusive-co polecacie? IP: 195.164.254.* 21.03.07, 08:18
                      tylko nie wiem czy interesuje Cię dojazd własny..zresztą z samolotami nie
                      wiadomo co będzie, bo niektóre loty już odwołują...ponoc Triada już proponuje
                      ludziom inne kierunki bo nie dogadała sie z przewoźnikiem. tui nie ma lotów do
                      bułgarii z Polski a tylko z niemiec. jeśli będziesz chciała bliższe namiary
                      pisz andy322@gazeta.pl pzdr
                    • lahcimm Re: All inclusive-co polecacie? 21.03.07, 09:48
                      Zajrzyj do oferty Neckermana jest kilka hoteli all inclusive.
    • Gość: olkaxyz Re: All inclusive-co polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 10:38
      hej, ja jade z rodzinka do Kiten hotel Green Park, wyzywienie all. Biuro
      podrózy sky-club. Wylot 20 lipca;-) Ciekawe jak tam bedzie. Pozdrawiam.
      • Gość: lelek Re: All inclusive-co polecacie? IP: *.tsi.tychy.pl 23.03.07, 12:22
        Nie rozumiem...Jak mozna brac ALL w Bulgarii????
        • andy322 Re: All inclusive-co polecacie? 23.03.07, 12:42
          ja biorę i moja rodzinka też. każdy wypoczywa jak chce albo jak go stac i
          nikomu nic do tego. takie komentarze mnie rozbrajają. my mamy zamiar nic nie
          robic, a tym bardziej nie gotować,mam zamiar odpocząc w porządnym hotelu, a nie
          zapyziałej klitce 500 metrów od morza po schodach, nie muszę szukać sklepu bo
          dzieciom nagle zachciało się pić, jeść, loda, ciacho itd... po prostu luz..
          prawdziwy odpoczynek na jaki maoja rodzina zasłużyła. a końcu nie charuję cały
          rok po to by kłócić się o 2, czy 3 euro by opuścili na noclegu... więc nie
          rozumiem dlaczego niektórzy krytykują wybór innych. jeśli ktoś pyta co wybrac,
          ok, mozna doradzic, ale po co krytykować? zawiść???
          • Gość: kajaba Re: All inclusive-co polecacie? IP: *.u.itsa.pl 23.03.07, 16:14
            Ja tez zawsze biorę ALL z tych samych powodow, nie bede latac po sklepach kiedy
            dziecko zechce zjesc loda albo sie napic, jezeli bede chciala zjesc na miescie
            to pojde do knajpki i ALL nie bedzie mi w tym preszkadzało (po prostu zamiast
            na obiad czy kolacje w hotelu pojde do knajpy).
            • Gość: Janek Re: All inclusive-co polecacie? IP: *.jelonki.robbo.pl 30.06.07, 14:38
              ja wrocilem z Green Parku. All jest bardzo przydatny. Pije sie ile sie chce.
              Ciagle jakies drinki, jedzonka, woda itp itp. Ale all dziala tylko do 22...
              • Gość: madziar Re: All inclusive-co polecacie? IP: 62.29.161.* 10.07.07, 19:11
                Janek jak możesz to napisz coś więcej o Green i o Kitten.
                Wybieramy się 10 sierpnia ze sky-em.
                Może kilka słów o hotelu no i o plażach ( dostępność leżaków takie tam )

pozdrawiam

Marek
              • Gość: tobi Re: All inclusive-co polecacie? IP: *.devs.futuro.pl 11.07.07, 23:21
                W Bułgarii All to bzudra, ale przeważnie krzystają z tej opcji Polacy, którzy
                słowa po angielsku czy rosyjsku powiedzieć nie potrafią, a wyjście do knajpy na
                miasto to dla nich stres. No ale jak ktos lubi spedzać wakacje przy
                basenie....nuuuuudddaa
                • Gość: kajba Re: All inclusive-co polecacie? IP: 217.153.178.* 12.07.07, 10:52
                  Jak nie wiesz to się nie wypowiadaj, ja akurat biegle znam angielski i jeżdżę
                  tylko z opcją all głównie ze względu na dziecko, napoje, lody itp - nie będę ze
                  sobą targać na plażę pieniędzy, poza tym jeździmy zawsze grupą (4 dorosłe osoby
                  i dziecko) i all nam się bardziej opłaca. W Bułgarii też byliśmy (przełom
                  czerwca i lipca br - hotelu Iberostar Nessebar Palace).
                  • Gość: Janek Re: All inclusive-co polecacie? IP: 62.181.169.* 13.07.07, 13:32
                    buhaha, Tobi to teraz powiedziales.
                    Sprobuj sie dogadac w bulgarii po angielsku <hahaha> niemicki tez odpada , jak i
                    francuski.

All jest dobre bo : jesz ile chcesz i czego chcesz. Nakladasz piec rodzajów
                    jedzenia, zjadliwy jeden. W knajpie zamowisz i co ? nastepne ? ile czasu
                    zmarnujesz no i kasy.

co do hotelu. Jak juz pisalem czysto, lezakow w hotelu sporo, w czerwu bylo w
                    nadmiarze okolo 30 szt.

na plazy sporo wolnych, w czerwcu darmowych.
                    mozna pojezdzic po okolicznych miasteczkach busikami. Poznaje sie kulture :)
                    • Gość: kajaba Re: All inclusive-co polecacie? IP: 217.67.202.* 13.07.07, 15:58
                      Nie jest tak źle, w hotelu recepcjonistki bardzo dobrze mówiły po angielsku i
                      niemiecku, to samo obsługa baru, tylko sprzątaczki nie znały języków, ale to w
                      ich przypadku nie było konieczne.
    • Gość: admiral Re: All inclusive-co polecacie? IP: *.chello.pl 12.07.07, 21:42
      Zgadzam się z większością osób opcja all jest w Bułgarii absolutnie zbędna, a w
      okolicznych knajpkach można się stołować za przyzwoite pieniądze. Na podstawie
      tego co widziałem mogę też powiedzieć, że ze znajomością angielszczyzny bywa
      różnie czym bliżej było do centrum kurortu tym było z tym lepiej.
      • Gość: pamana Re: All inclusive-co polecacie? IP: *.dialog.net.pl 13.07.07, 08:54
        Tydzien temu wrocilismy z SB i mielismy tylko sniadania ,dookola hotelu knajpy
        rozniaste,sklep wdac z basenu wiec dziecko szlo samo.nie bylo mowy o bieganiu i
        szukaniu czegokolwiek,na samej plazy rowniez sa knajpy obiadowe i drinkowe.
        do plazy z hotelu bylo 300 m.
        Po co placic za all a potem chodzic na miasto?
        drinki w all to sposob sprzedazy lokalnych alkoholii.

ale jak kto lubi.
        p.
      • Gość: kajaba Re: All inclusive-co polecacie? IP: 217.67.202.* 13.07.07, 11:35
        Akurat nasz hotel nie był położony w centrum tylko na uboczu (tak chcieliśmy),
        więc do knajpy musielibyśmy jeździć autobusem.Plaża była mała i położona w
        zatoce pod urwiskiem gdzie nie było żadnych barów.
        • Gość: malga Re: All inclusive-co polecacie? IP: *.ula5.1000lecie.pl 13.07.07, 20:13
          co to był za hotel i z jakiego biura? może Strandja/. bo też sietam wybieram i
          chetnie bym uzyskała opinię pozdrowienia
          • Gość: kajaba Re: All inclusive-co polecacie? IP: 217.67.202.* 16.07.07, 11:13
            Neckermann - hotel Iberostar Nessebar Palace.
    • Gość: prezes Re: All inclusive-co polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 10:33
      All w hotelu 4* w Neseberze za 830zl z dojazdem wlasnym na poczatku czerwca to
      chyba niezla propozycja,bylo super!!!
      • des4 Re: All inclusive-co polecacie? 13.07.07, 12:09
        A jednak wciąż twierdzę, że AI w Bułgarii jest bez sensu. Jedzenie hotelowe
        nigdy nie dorówna temu co można zjeść :namieście" Argument dzieci też jest
        chybiony. Ile można siedzieć nad basenem, na plaży mozna kupić napoje i lody za
        śmieszne pieniądze. A jeśli nawet, to w Kranewie mieliśmy w hotelu lodówkę,
        gdzie mozna było trzymać zakupy. Zresztą ile tych lodów i napoi dziecko zje???
        • Gość: kajaba Re: All inclusive-co polecacie? IP: 217.67.202.* 13.07.07, 15:56
          Zdziwisz sie. Małżonek wczoraj liczył napoje dla jednej osoby i trochę wyszło,
          a konkretnie: 5 kaw dziennie (tyle pije) oraz 5 litrów wody niegazowanej
          (akturat tyle dziennie pije) i wyszło wyliczenie, że na napoje (bez alkoholu)
          wydałby dziennie ok. 100 PLN tylko na swoje napoje x 14 dni itd... Jak
          napisałam poprzednio nasza plaża była mała i nie było na niej baru a do
          najbliższych knajpek można się było dostać autobusem. Zresztą ja jestem wygodna
          i na urlopie mam mieć wszystko pod reką, na miejscu. Każdy spędza ukrop tak jak
          chce :)
          • Gość: gtw 5 kaw i 5 litrów wody IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 13.07.07, 17:00
            dobre, hehe...duży ma przerób, taniej wyjdzie tę kawę kupić w sklepie czy nawet
            kafejce niż dopłacać do AI...

I to hotelowa żarcie...
            • Gość: gtw Re: 5 kaw i 5 litrów wody = 100 zł !!!??? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 13.07.07, 17:03
              ze złotych kubków pije że mu tyle wyszło???
              • Gość: kajaba Re: 5 kaw i 5 litrów wody = 100 zł !!!??? IP: 217.67.202.* 16.07.07, 11:18
                Jeszcze nie :), szczerze mówiąc to on jest drogi w utrzymaniu (mąz znaczy się),
                nie wiem jak to liczył - tyle Mu wyszło.
          • Gość: Jarek Re: All inclusive-co polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 19:34
            No, no, woda droższa od wódki. A to dobre.Myślę że kajaba powinna poinformować
            wszystkich gdzie tak zdzierają. Będzie to informacja która pozwoli wszystkim
            omijać szerokim łukiem to miejsce. Chyba że szanownemu małżonkowi zepsuł sie
            kalkulator, wtedy wycofuję swoją prośbę. Pozdrawiam .
            • funkykitek Re: All inclusive-co polecacie? 13.07.07, 19:53
              A może lepiej skończyć tę jałową dyskusję?
              Jeśli ktoś chce, niech "delektuje" się wyrobami kuchni hotelowej w kraju, gdzie
              można zjeść naprawdę dobrze i tanio.
              Niech je i pije do oporu, licząc oszczędności na litrze wody mineralnej.
              To po prostu indywidualna sprawa, każdy ma wybór co do sposobu spędzania
              urlopu.
              Każdy wypoczywa, jak lubi.
              • Gość: max Re: All inclusive-co polecacie? IP: 213.17.204.* 14.07.07, 09:26
                kulka lodów w Obzorze 1lewa (neseber-1,2lewa) sok kartonik 1l-2lewa jedynie
                alkohol tańszy niz u nas -rzucajcie konkrety a nie głupoty,Bułgaria nie jest
                droga-ale nie jest tania-taka jak Polska -najwazniejszy plus to lepsza pogoda
                ja byłem na all do 24,00 ,żarcie syper-non stop(jesz co chcesz bo jest taki
                wybór),doba wyszła w hotelu(nie u "babci"na tapczanie) RIU 100,00-podajcie ile
                płacicie za pokój z klimą,super łazienką,przy samej plaży-"bułgarskie knajpki"-
                te np.w Pobierowie im nie ustepują ani ceną ani jakością
                ale w sumie to dobrze ,że ludzie nie jeżdżą na all,może dzięki temu ceny w
                przyszłym roku nie b ędą wyższe
                • Gość: Joanna Re: All inclusive-co polecacie? IP: *.devs.futuro.pl 15.07.07, 20:23
                  kulka lodów w St. Konstantyn - od 0,8 do 1,2 lewa, na patyku od 0,4 lewa i ceny
                  jak w Polsce, w barze przy basenie 20% drożej
                  soczek w kartoniku od 0,45 lewa do 0,9 lewa (rózany)
                  orzeszki, figi, morele - tansze
                  wino od 4 lewów ;-)
                  alkohole taniutkie
          • Gość: Joasia Re: All inclusive-co polecacie? IP: *.devs.futuro.pl 15.07.07, 20:15
            to liczę:
            kawa 0,8 lewa - 1,6 PLN x 5 = 8 PLN dzienie (moj hotel, Zlote Piaski)
            woda - baniak 5 l - 3 lewy - 6 PLN
            lub 4xbutelka po 1,5 l x 0,9 lewa = 11 PLN - ej, to gdzie ta stówa ;-)

pozdrawiam

All w Bułgarii mija się z sensem, no chyba że stać kogoś na all w hotelu a i
            tak stołuje się na mieście. Nie jestem zwolenniczką masowego stołówkowego
            żywienia, wolę jeśc to na co mam ochotę i kiedy mam ochotę. Mój syn nie jada
            pizzy, frytek mało, lodówani ciastek nie lubi - woli owoce, ryby, warzywa - no
            powiedzmy ze takie troche zdrowsze zywienie, więc z all byłby z nim problem.
            Ponadto dla mnie te sztuczne koncentraty z wodą są niepijalne. Jednak opcja
            śniadania + stołowanie się na miescie dla mojej rodzinki jest od wielu lat
            najlepsza. Z resztą wakacje dla nas to poznawanie lokalnych smaków - a tego nie
            zazna się na hotelowej stołówce ;-)

ale oczywiscie hotel wybieramy zawsze w niedalekiej odleglosci od knajpek, na
            plazy jest tez zawsze mnostwo barów, barków, restauracyjek.

pycha

czas na kolacje
            • Gość: gtw Re: All inclusive-co polecacie? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 15.07.07, 21:33
              Śniadanie w hotelu jak najbardziej - budzisz i schodzisz na jedzonko. Zresztą w
              Bugłarii bufet śnidaniowy jes stosunkowo obfity, w odróżnieniu od np. Grecji
              czy Turcji - u nas w hotelu było kilka rodzajów jajecznicy, parówki,
              wątróbka,kawałki pizzy, różne drożdzowki plus oczywiście standardowe sery
              wędliny i warzywa
            • Gość: kajaba Re: All inclusive-co polecacie? IP: 217.67.202.* 16.07.07, 11:23
              Zapewne masz rację, z małym komentarzem (jeżeli chodzi o dziecko), świeżych
              owoców było pełno (melony, arbuzy, ananasy, morele, nektaryny, śliwki,
              brzoskwienie, gruszki, jabłka itp)a ryb co najmniej dwa rodzaje podczas
              posiłków (zarówno wędzone jak i smażone/z grila).
              • bella68 Re: All inclusive-co polecacie? 22.08.07, 17:04
                Kazdy woli cos innego,to normalne.My bylismy 2 lata temu w SB Calimera Club AI i
                nam sie bardzo podobalo.Jezdzimy w trzy rodziny + troje dzieci i nie wyobrazam
                sobie co chwile latac po lody czy picie.Jest to dosyc wygodne i dla nas i dla
                dzieci.Hotel 5*godny polecenia, organizacja swietna pod kazdym wzgledem.W
                przyszlym roku tez chcemy tam pojechac.
    • Gość: martusia Re: All inclusive-co polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 10:54
      A ja nie polecam wersji all byłam w Egipcie i jakoś nie bardzo mi odpowiadała
      taka wersja bo musiałam biegać do hotelu jak zgłodniałam a ja raczej do
      wszędobylskich nalezę i nie lubię w hotelu a wakacjach siedziec, polecam w
      bułgarii hotel Kostadinovi W Rawdzie w pobliżu dużo sympatycznych knajpek gdzie
      można dobrze zjeść za niewielka kasę:)bylismy z alfa star
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka