Gość: martyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 11:42 Jak w tytule.może ktoś może polecić konkretne biuro, wycieczke itp w formie AI.Będe wdzieczna pozdrawiam Martyna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotrek Re: All inclusive-co polecacie? IP: *.crowley.pl 17.03.07, 16:17 hej, zastanow sie czy na pewno chcesz jechac na AI do Bulgarii... Ceny na miejscu sa smiesznie niskie, wiec po prostu nie oplaca sie doplacac za AI - takie jest moje zdanie... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DaV Re: All inclusive-co polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 08:48 All w Bułgarii to głupota. Lepiej weżź samo śniadanie a na obiad i wieczorem chodź do knajpek. Jeszcz co chcesz i kiedy chcesz. Będzie taniej i smaczniej. Bułgaria to nie kraje arabskiej gdzie bez all ani rusz. Odpowiedz Link Zgłoś
hary333 Re: All inclusive-co polecacie? 19.03.07, 20:47 Nie słyszałem, żeby ktoś miał all w Bułgarii.Nawet żałowali ludzie, którzy mieli HB.Wystarczą tylko śniadania, później można jeść co smakuje, a nie to co dają! Odpowiedz Link Zgłoś
lahcimm Re: All inclusive-co polecacie? 20.03.07, 10:57 W zależności gdzie sie jedzie. Jeśli wybierasz do Złotych Piasków czy Słonecznego Brzegu, gdzie ceny są kilka razy wyższe niż w innych miejscowościach (np. w moim hotelu w ZP piwo kosztowało 4 leva, dla porównanie 1 Leva w barze w Kranievie) i jeszcze jedziesz z dziećmi, gdzie co chwila jest chce loda, piciu, ciastko itd to polecam all inclusive (Ci co mają dzieci wiedzą jak to jest :) ). Do mniejszych miejscowości, gdzie jest tanio i gdy jadą sami dorośli to nie ma jednak chyba sensu (przy cenach bułgarskich). Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: All inclusive-co polecacie? 20.03.07, 11:13 Wprost przeciwnie, właśnie lepiej dla dzieci jeśli nie bierze się wyżywienia (HB czy Ai) w hotelu. Sniadanie owszem bo dziecko zawsze zje tę bułkę z maslem czy jajecznicę, za to na kolację lepiej mieć swobodę wyboru i zamówić to co smakuje dziecku, w hotelu nawet w wersji AI nie zawsse jest to możliwe.... Odpowiedz Link Zgłoś
lahcimm Re: All inclusive-co polecacie? 20.03.07, 11:21 Widzę, że masz inne zdanie, więc uszanuj proszę moje. Wg mnie z dziećmi warto jest jechać na all inclusive, przecież dzieci ....... też są różne :) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: All inclusive-co polecacie? IP: 195.164.254.* 20.03.07, 11:46 a my jedziemy do obzoru, gdzie pewnie ceny sa niskie i zaraz mnie skrytykujecie, ale zdecydowalismy sie na all. głownie ze względu na dzieci. fakt, nie jest tanio, hotel z tui, ale nei chce stac nad garami z jajecznica tylko chcemy odpocząc, w koncu po to sa wakacje. kazdy robi jak chce, jedni jezdza pod namioty, inni do hotelu z all, ale w koncu o to chyba chodzi by kazdy odpoczywał tak jak chce;) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: All inclusive-co polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 23:02 Dzięki za te wszystkie posty:-)Ja tez jade z dzieckiem i al wlasnie z tego tytułu jest dla mnie istotny,jednak taką oferte z al w bługari jest rzeczywiscie ciezko znaleźć,dlatego czy możesz mi dac namiary na ta twoją wycieczke ?była bym wdzieczna pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: All inclusive-co polecacie? IP: 195.164.254.* 21.03.07, 08:18 tylko nie wiem czy interesuje Cię dojazd własny..zresztą z samolotami nie wiadomo co będzie, bo niektóre loty już odwołują...ponoc Triada już proponuje ludziom inne kierunki bo nie dogadała sie z przewoźnikiem. tui nie ma lotów do bułgarii z Polski a tylko z niemiec. jeśli będziesz chciała bliższe namiary pisz andy322@gazeta.pl pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
lahcimm Re: All inclusive-co polecacie? 21.03.07, 09:48 Zajrzyj do oferty Neckermana jest kilka hoteli all inclusive. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olkaxyz Re: All inclusive-co polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 10:38 hej, ja jade z rodzinka do Kiten hotel Green Park, wyzywienie all. Biuro podrózy sky-club. Wylot 20 lipca;-) Ciekawe jak tam bedzie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelek Re: All inclusive-co polecacie? IP: *.tsi.tychy.pl 23.03.07, 12:22 Nie rozumiem...Jak mozna brac ALL w Bulgarii???? Odpowiedz Link Zgłoś
andy322 Re: All inclusive-co polecacie? 23.03.07, 12:42 ja biorę i moja rodzinka też. każdy wypoczywa jak chce albo jak go stac i nikomu nic do tego. takie komentarze mnie rozbrajają. my mamy zamiar nic nie robic, a tym bardziej nie gotować,mam zamiar odpocząc w porządnym hotelu, a nie zapyziałej klitce 500 metrów od morza po schodach, nie muszę szukać sklepu bo dzieciom nagle zachciało się pić, jeść, loda, ciacho itd... po prostu luz.. prawdziwy odpoczynek na jaki maoja rodzina zasłużyła. a końcu nie charuję cały rok po to by kłócić się o 2, czy 3 euro by opuścili na noclegu... więc nie rozumiem dlaczego niektórzy krytykują wybór innych. jeśli ktoś pyta co wybrac, ok, mozna doradzic, ale po co krytykować? zawiść??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajaba Re: All inclusive-co polecacie? IP: *.u.itsa.pl 23.03.07, 16:14 Ja tez zawsze biorę ALL z tych samych powodow, nie bede latac po sklepach kiedy dziecko zechce zjesc loda albo sie napic, jezeli bede chciala zjesc na miescie to pojde do knajpki i ALL nie bedzie mi w tym preszkadzało (po prostu zamiast na obiad czy kolacje w hotelu pojde do knajpy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: All inclusive-co polecacie? IP: *.jelonki.robbo.pl 30.06.07, 14:38 ja wrocilem z Green Parku. All jest bardzo przydatny. Pije sie ile sie chce. Ciagle jakies drinki, jedzonka, woda itp itp. Ale all dziala tylko do 22... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziar Re: All inclusive-co polecacie? IP: 62.29.161.* 10.07.07, 19:11 Janek jak możesz to napisz coś więcej o Green i o Kitten. Wybieramy się 10 sierpnia ze sky-em. Może kilka słów o hotelu no i o plażach ( dostępność leżaków takie tam ) pozdrawiam Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobi Re: All inclusive-co polecacie? IP: *.devs.futuro.pl 11.07.07, 23:21 W Bułgarii All to bzudra, ale przeważnie krzystają z tej opcji Polacy, którzy słowa po angielsku czy rosyjsku powiedzieć nie potrafią, a wyjście do knajpy na miasto to dla nich stres. No ale jak ktos lubi spedzać wakacje przy basenie....nuuuuudddaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajba Re: All inclusive-co polecacie? IP: 217.153.178.* 12.07.07, 10:52 Jak nie wiesz to się nie wypowiadaj, ja akurat biegle znam angielski i jeżdżę tylko z opcją all głównie ze względu na dziecko, napoje, lody itp - nie będę ze sobą targać na plażę pieniędzy, poza tym jeździmy zawsze grupą (4 dorosłe osoby i dziecko) i all nam się bardziej opłaca. W Bułgarii też byliśmy (przełom czerwca i lipca br - hotelu Iberostar Nessebar Palace). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: All inclusive-co polecacie? IP: 62.181.169.* 13.07.07, 13:32 buhaha, Tobi to teraz powiedziales. Sprobuj sie dogadac w bulgarii po angielsku <hahaha> niemicki tez odpada , jak i francuski. All jest dobre bo : jesz ile chcesz i czego chcesz. Nakladasz piec rodzajów jedzenia, zjadliwy jeden. W knajpie zamowisz i co ? nastepne ? ile czasu zmarnujesz no i kasy. co do hotelu. Jak juz pisalem czysto, lezakow w hotelu sporo, w czerwu bylo w nadmiarze okolo 30 szt. na plazy sporo wolnych, w czerwcu darmowych. mozna pojezdzic po okolicznych miasteczkach busikami. Poznaje sie kulture :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajaba Re: All inclusive-co polecacie? IP: 217.67.202.* 13.07.07, 15:58 Nie jest tak źle, w hotelu recepcjonistki bardzo dobrze mówiły po angielsku i niemiecku, to samo obsługa baru, tylko sprzątaczki nie znały języków, ale to w ich przypadku nie było konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: admiral Re: All inclusive-co polecacie? IP: *.chello.pl 12.07.07, 21:42 Zgadzam się z większością osób opcja all jest w Bułgarii absolutnie zbędna, a w okolicznych knajpkach można się stołować za przyzwoite pieniądze. Na podstawie tego co widziałem mogę też powiedzieć, że ze znajomością angielszczyzny bywa różnie czym bliżej było do centrum kurortu tym było z tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamana Re: All inclusive-co polecacie? IP: *.dialog.net.pl 13.07.07, 08:54 Tydzien temu wrocilismy z SB i mielismy tylko sniadania ,dookola hotelu knajpy rozniaste,sklep wdac z basenu wiec dziecko szlo samo.nie bylo mowy o bieganiu i szukaniu czegokolwiek,na samej plazy rowniez sa knajpy obiadowe i drinkowe. do plazy z hotelu bylo 300 m. Po co placic za all a potem chodzic na miasto? drinki w all to sposob sprzedazy lokalnych alkoholii. ale jak kto lubi. p. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajaba Re: All inclusive-co polecacie? IP: 217.67.202.* 13.07.07, 11:35 Akurat nasz hotel nie był położony w centrum tylko na uboczu (tak chcieliśmy), więc do knajpy musielibyśmy jeździć autobusem.Plaża była mała i położona w zatoce pod urwiskiem gdzie nie było żadnych barów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malga Re: All inclusive-co polecacie? IP: *.ula5.1000lecie.pl 13.07.07, 20:13 co to był za hotel i z jakiego biura? może Strandja/. bo też sietam wybieram i chetnie bym uzyskała opinię pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajaba Re: All inclusive-co polecacie? IP: 217.67.202.* 16.07.07, 11:13 Neckermann - hotel Iberostar Nessebar Palace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: All inclusive-co polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 10:33 All w hotelu 4* w Neseberze za 830zl z dojazdem wlasnym na poczatku czerwca to chyba niezla propozycja,bylo super!!! Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: All inclusive-co polecacie? 13.07.07, 12:09 A jednak wciąż twierdzę, że AI w Bułgarii jest bez sensu. Jedzenie hotelowe nigdy nie dorówna temu co można zjeść :namieście" Argument dzieci też jest chybiony. Ile można siedzieć nad basenem, na plaży mozna kupić napoje i lody za śmieszne pieniądze. A jeśli nawet, to w Kranewie mieliśmy w hotelu lodówkę, gdzie mozna było trzymać zakupy. Zresztą ile tych lodów i napoi dziecko zje??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajaba Re: All inclusive-co polecacie? IP: 217.67.202.* 13.07.07, 15:56 Zdziwisz sie. Małżonek wczoraj liczył napoje dla jednej osoby i trochę wyszło, a konkretnie: 5 kaw dziennie (tyle pije) oraz 5 litrów wody niegazowanej (akturat tyle dziennie pije) i wyszło wyliczenie, że na napoje (bez alkoholu) wydałby dziennie ok. 100 PLN tylko na swoje napoje x 14 dni itd... Jak napisałam poprzednio nasza plaża była mała i nie było na niej baru a do najbliższych knajpek można się było dostać autobusem. Zresztą ja jestem wygodna i na urlopie mam mieć wszystko pod reką, na miejscu. Każdy spędza ukrop tak jak chce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw 5 kaw i 5 litrów wody IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 13.07.07, 17:00 dobre, hehe...duży ma przerób, taniej wyjdzie tę kawę kupić w sklepie czy nawet kafejce niż dopłacać do AI... I to hotelowa żarcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: 5 kaw i 5 litrów wody = 100 zł !!!??? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 13.07.07, 17:03 ze złotych kubków pije że mu tyle wyszło??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajaba Re: 5 kaw i 5 litrów wody = 100 zł !!!??? IP: 217.67.202.* 16.07.07, 11:18 Jeszcze nie :), szczerze mówiąc to on jest drogi w utrzymaniu (mąz znaczy się), nie wiem jak to liczył - tyle Mu wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: All inclusive-co polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 19:34 No, no, woda droższa od wódki. A to dobre.Myślę że kajaba powinna poinformować wszystkich gdzie tak zdzierają. Będzie to informacja która pozwoli wszystkim omijać szerokim łukiem to miejsce. Chyba że szanownemu małżonkowi zepsuł sie kalkulator, wtedy wycofuję swoją prośbę. Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
funkykitek Re: All inclusive-co polecacie? 13.07.07, 19:53 A może lepiej skończyć tę jałową dyskusję? Jeśli ktoś chce, niech "delektuje" się wyrobami kuchni hotelowej w kraju, gdzie można zjeść naprawdę dobrze i tanio. Niech je i pije do oporu, licząc oszczędności na litrze wody mineralnej. To po prostu indywidualna sprawa, każdy ma wybór co do sposobu spędzania urlopu. Każdy wypoczywa, jak lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: All inclusive-co polecacie? IP: 213.17.204.* 14.07.07, 09:26 kulka lodów w Obzorze 1lewa (neseber-1,2lewa) sok kartonik 1l-2lewa jedynie alkohol tańszy niz u nas -rzucajcie konkrety a nie głupoty,Bułgaria nie jest droga-ale nie jest tania-taka jak Polska -najwazniejszy plus to lepsza pogoda ja byłem na all do 24,00 ,żarcie syper-non stop(jesz co chcesz bo jest taki wybór),doba wyszła w hotelu(nie u "babci"na tapczanie) RIU 100,00-podajcie ile płacicie za pokój z klimą,super łazienką,przy samej plaży-"bułgarskie knajpki"- te np.w Pobierowie im nie ustepują ani ceną ani jakością ale w sumie to dobrze ,że ludzie nie jeżdżą na all,może dzięki temu ceny w przyszłym roku nie b ędą wyższe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: All inclusive-co polecacie? IP: *.devs.futuro.pl 15.07.07, 20:23 kulka lodów w St. Konstantyn - od 0,8 do 1,2 lewa, na patyku od 0,4 lewa i ceny jak w Polsce, w barze przy basenie 20% drożej soczek w kartoniku od 0,45 lewa do 0,9 lewa (rózany) orzeszki, figi, morele - tansze wino od 4 lewów ;-) alkohole taniutkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: All inclusive-co polecacie? IP: *.devs.futuro.pl 15.07.07, 20:15 to liczę: kawa 0,8 lewa - 1,6 PLN x 5 = 8 PLN dzienie (moj hotel, Zlote Piaski) woda - baniak 5 l - 3 lewy - 6 PLN lub 4xbutelka po 1,5 l x 0,9 lewa = 11 PLN - ej, to gdzie ta stówa ;-) pozdrawiam All w Bułgarii mija się z sensem, no chyba że stać kogoś na all w hotelu a i tak stołuje się na mieście. Nie jestem zwolenniczką masowego stołówkowego żywienia, wolę jeśc to na co mam ochotę i kiedy mam ochotę. Mój syn nie jada pizzy, frytek mało, lodówani ciastek nie lubi - woli owoce, ryby, warzywa - no powiedzmy ze takie troche zdrowsze zywienie, więc z all byłby z nim problem. Ponadto dla mnie te sztuczne koncentraty z wodą są niepijalne. Jednak opcja śniadania + stołowanie się na miescie dla mojej rodzinki jest od wielu lat najlepsza. Z resztą wakacje dla nas to poznawanie lokalnych smaków - a tego nie zazna się na hotelowej stołówce ;-) ale oczywiscie hotel wybieramy zawsze w niedalekiej odleglosci od knajpek, na plazy jest tez zawsze mnostwo barów, barków, restauracyjek. pycha czas na kolacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: All inclusive-co polecacie? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 15.07.07, 21:33 Śniadanie w hotelu jak najbardziej - budzisz i schodzisz na jedzonko. Zresztą w Bugłarii bufet śnidaniowy jes stosunkowo obfity, w odróżnieniu od np. Grecji czy Turcji - u nas w hotelu było kilka rodzajów jajecznicy, parówki, wątróbka,kawałki pizzy, różne drożdzowki plus oczywiście standardowe sery wędliny i warzywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajaba Re: All inclusive-co polecacie? IP: 217.67.202.* 16.07.07, 11:23 Zapewne masz rację, z małym komentarzem (jeżeli chodzi o dziecko), świeżych owoców było pełno (melony, arbuzy, ananasy, morele, nektaryny, śliwki, brzoskwienie, gruszki, jabłka itp)a ryb co najmniej dwa rodzaje podczas posiłków (zarówno wędzone jak i smażone/z grila). Odpowiedz Link Zgłoś
bella68 Re: All inclusive-co polecacie? 22.08.07, 17:04 Kazdy woli cos innego,to normalne.My bylismy 2 lata temu w SB Calimera Club AI i nam sie bardzo podobalo.Jezdzimy w trzy rodziny + troje dzieci i nie wyobrazam sobie co chwile latac po lody czy picie.Jest to dosyc wygodne i dla nas i dla dzieci.Hotel 5*godny polecenia, organizacja swietna pod kazdym wzgledem.W przyszlym roku tez chcemy tam pojechac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martusia Re: All inclusive-co polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 10:54 A ja nie polecam wersji all byłam w Egipcie i jakoś nie bardzo mi odpowiadała taka wersja bo musiałam biegać do hotelu jak zgłodniałam a ja raczej do wszędobylskich nalezę i nie lubię w hotelu a wakacjach siedziec, polecam w bułgarii hotel Kostadinovi W Rawdzie w pobliżu dużo sympatycznych knajpek gdzie można dobrze zjeść za niewielka kasę:)bylismy z alfa star Odpowiedz Link Zgłoś