Gość: Justyna IP: *.clubnet.pl 29.03.08, 23:24 Witam! wybieram sie w sierpniu do Rawdy, czy ktos Was był moze w ktoryms z : pensjonat Napoli / Iwan / Iwi / Elwira?? chce dokonac rezerwacji, ale wciaz sie waham gdzie, z gory dziekuje za odpowiedz;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dron Re: Rawda - Pensjonat Napoli / Iwan / Ivi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.08, 10:57 Przed podjęciem decyzji poczytaj posty "Ravda zobacz zanim pojedziesz"no i pooglądaj zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Rawda - Pensjonat Napoli / Iwan / Ivi IP: *.clubnet.pl 30.03.08, 16:14 a TY byłes w Rawdzie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dron Re: Rawda - Pensjonat Napoli / Iwan / Ivi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 00:03 Tak byłem...ale na pewno nie powtórzę tego błędu.Omamiło mnie Biuro Podróży a rzeczywistośc okazała się taka jak na postach poniżej.Oczywiście pełno Polaków dzięki "wspaniałym poczynaniom"marketingowym naszych Biur Podrózy.Zauważyłem w Rawdzie jak ktoś juz napisał dwie kategorie polskich turystów - tych co to zostali omamienie przez BP i druga-tych dla których każda zaoszczędzona stówka była warta każdego dziadostwa na miejscu-i własnie oni po powrocie dorabiają ideologie i snują filozoficzne wywody w rodzaju "prawdziwa Bułgaria"wspaniałe miejsce wypadowe do wycieczek" "nuda jako najwyższe dobro"którego szukali jadąc 1500km..itd.A kawałeczek dalej jest Słoneczny Brzeg-jasne że droższy- ale jest tam wszystko i w nieporównywalnym standardzie -dla dzieci- dla dorosłych...My w tym roku jedziemy własnie do SB a ci którzy trzęsącymi palcami liczą w swoich "pugilaresach"każdą stotinkę znów do Rawdy i to własnie oni piszą że SB to plasik i brak łaczności z korzeniami prawdziwej Bułgarii....ale to bzdura,po prostu stostinki..levki..złotówki..eura (a właściwie ich brak) zmuszają ich do tworzenia bzdurnych ideologii Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dram Re: Rawda - Pensjonat Napoli / Iwan / Ivi IP: *.wieszowanet.pl 18.05.08, 21:28 Właśnie w SB jest bardzo brudna plaża, bo z powodu wkopanych parasolek nikt tego nie jest w stanie wyczyścić.Leży się na petach i jeszcze gorzej a komplet leżaków to co najmniej 100E i obawa przed grzybicą skóry na niebieskich narzutach.Stan sanitarny plaży makabryczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronald Re: Rawda - Pensjonat Napoli / Iwan / Ivi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 23:44 Witam!W ubiegłym roku /lipiec/ byłem w Ravdzie w hotelu Elwira. Hotel czysty, niewielki.na dole sklep /mały market. właściciel -Sasza- bardzo witalny gość. Prowadzi hotel razem z żoną. Podpowiadam nie wykupywanie wyżywienia w biurze podróży. W hotelu restauracja - ok, ale na mieście np. "U SERBÓW" za bardzo obfity obiad na dwie osoby zapłacisz ok. 25 zł.Posiłek po drodze w Serbii koszmar - jak sami Serbowie.Plaże dwie - wstęp wolny.Wymienić można euro i dolary u Saszy - dobry kurs. Na mieście jest niebezpiecznie. W Ravdzie nie można używać kart kredytowych. Najbliżej Nesebar - w dni odświętne bankomaty nie działają !!! Piwo Zagorka - nieporozumienie! Lokalne wina i destylaty - ok. i tanie. Wycieczka "wieczór bułgarski" - warto pojechać. Istambuł też choć męcząca.od 17stego 06. będę w Ivanie więc jak chcesz poznać opinie odezwij się po 29-tym. Ogólnie uważam wyjazd za fajny za małą kasę. Byłem z biurem tramp Trawel.Ronald Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Rawda - Pensjonat Napoli / Iwan / Ivi IP: *.clubnet.pl 14.06.08, 09:48 to czekam na relacje jak wrocisz z Iwana!!;) dzieki z gory;) milego pobytu:) Odpowiedz Link Zgłoś