Dodaj do ulubionych

Pensjonat u morderców

27.12.24, 11:18
Właśnie trafiłam na art. o tej strasznej sprawie:
www.onet.pl/informacje/kryminalny-patrol/kryminalny-patrol-ci-co-pocwiartowali-siostre-dzis-prowadza-pensjonat-w-zakopanem/pks5vpe,30bc1058
www.tvp.info/83697797/morderstwo-w-zakopanem-zabil-siostre-wynajmuje-pensjonat
w skrócie: 3 rodzeństwa,odziedziczona kamienica w Zakopcu, bracia zabijają i zakopują siostrę. Wychodzą przed zakonczeniem wyroku: po 3 i 12 l
...i nadal prowadzą pensjonat

koszmar, za zabójstwo taki wyrok? nadal są właścicielami tej nieruchpmosci? pewnie jeszcze oddziedziczyli część po siostrze
Obserwuj wątek
    • iwoniaw Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 11:28
      Kiedyś był już o tym wątek, są w nim linki do wczesniejszych artykułow o tym i link do podkastu kryminalnego:

forum.gazeta.pl/forum/w,567,169287809,169287809,Pojechalybyscie_do_pensjonatu_u_mordercow_.html?p=169287809
    • marta.graca Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 11:32
      Nie, nie odziedziczyli. Zostali uznani za niegodnych. Też o niech czytałam ostatnio w "kryminalnym Zakopanem".
      • goscini1234 Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 11:57
        czyli ten pensjonat jest w innej kamienicy?
        bo w artykule jest tak niejasno opisane:
        usłyszał wyrok 12 lat pozbawienia wolności i odsiedział go w całości. Wyszedł na wolność w 2017 r. Jego brata bliźniaka skazano na cztery lata więzienia za zacieranie śladów. Bartłomiej K. wyszedł na wolność po trzech latach za dobre sprawowanie. W należącej do siebie kamienicy otworzył hotel

czyli ten który "tylko" zakopywał siostre oddziedziczył kamienice?
        • volta2 Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 12:01
          Tak, żeby uratować spadek jeden wziął winę na siebie, a drugi mógł dziedziczyć. Podobno nieoficjalnie bracia się dzieła fifty fifty. Ciekawe, czy jako właściciel może u notariusza przepisać połowę bratu, już nie jako dziedziczenia po siostrze a darowiznę dostać. Po siostrze pewnie dziedziczyła matka i po jej śmierci....
        • volta2 Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 12:02
          Z tego co pamiętam kamienica była po dziadku więc po siostrze to w sumie dużo nie było do wzięcia ale i tak się połaszczyli...
          • goscini1234 Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 12:19
            "Głównym źródłem konfliktów były pieniądze, choć o te nie musieli martwić, ponieważ babcia zostawiła im w spadku piękną, kilkupiętrową willę niedaleko Krupówek w Zakopanem

Seniorka rodziny prawdopodobnie chciała w ten sposób zadbać o to, aby jej piękny budynek nie trafił w ręce zięcia, do którego miała wiele zastrzeżeń. Pominęła w testamencie swoją córkę i przekazała po 1/3 willi każdemu ze swoich wnucząt – zaznacza były policjant, prowadzący Kryminalny Patrol Dariusz Nowak."
        • marta.graca Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 12:12
          Oni też byli współwłaścicielami kamienicy, wraz z siostrą. Nie musieli niczego dziedziczyć.
      • chromatic Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 12:58
        Jeden nie odziedziczył. Ten skazany na 3 lata odziedziczył po siostrze.
        • irma223 Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 18:01
          Dziennikarz sprawdził księgę wieczystą. Są wpisani obaj bracia oraz matka w równych udziałach po 1/3. Czyli jednak matka zapewne później jakoś doprowadziła do formalnego uznania za niegodnego również i tego skazanego "tylko" za ćwiartowanie zwłok siostry.
    • husky_cat Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 11:33
      To prawda koszmar. I to była kpina, a nie wyroki
    • daniela34 Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 11:39
      3 lata to nie jest wyrok za zabójstwo (ten z braci nie został skazany za zabicie siostry).

Jeśli ktoś chce poczytać porządną analizę tej sprawy to polecam książkę "Kryminalne Zakopane."
    • memphis90 Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 11:43
      Ładna nazwa dla pensjonatu, tak w sumie…
    • vivi86 Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 11:48
      Nie byli sexi bombelkami sexi jematusi. Tak to honorowo nieruchomość na schronisko i honorowe dorabianie sie od zera.
      • daniela34 Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 11:50
        Ale za to teraz można do nich jechać na wakajki. I może nawet na śniadanie podają produkty ekosreko (I mamy viviowe bingo!)
      • iwoniaw Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 11:51
        vivi86 napisał(a):

> Nie byli sexi bombelkami sexi jematusi. Tak to honorowo nieruchomość na schroni
        > sko i honorowe dorabianie sie od zera.

Tak, to rzeczywiście ten problem nie daje ematce spać - że się nie dorabiali od zera 🤦‍♀️
        • vivi86 Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 11:56
          Bo jematuś dumnie i honorowo dorobiła się od zera, no, dostała tylko na wkład własny więc sama 😀 (to cytat)
          • iwoniaw Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 11:58
            vivi86 napisał(a):

> Bo jematuś dumnie i honorowo dorobiła się od zera, no, dostała tylko na wkład w
            > łasny więc sama 😀 (to cytat)

Juz o tym rozmawialysmy, jesli wpis jednej ematki w tym tonie tak dlugo cie trzyma, to czas na wizyte u specjalisty 🤣
            • vivi86 Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 11:59
              To ogolna mentalność jematuś.
              • husky_cat Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 12:02
                Nieprawda, wiele z nas, w tym ja, otwarcie przyznaje, że sporo otrzymała czy odziedzyczyla.
                • iwoniaw Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 12:11
                  husky_cat napisała:

> Nieprawda, wiele z nas, w tym ja, otwarcie przyznaje, że sporo otrzymała czy od
                  > ziedzyczyla.

No dokladnie, nie wiem jak to w ogóle możliwe, by czytając chocby z doskoku to forum nie natknąć się na wpisy o tym, że wiele (większosć?) ematek odziedziczyła jakieś nieruchomości po dziadkach, dostala od rodzicow takie czy inne wsparcie materialne "na start", nawet że dla wlasnych dzieci ma coś nie tylko z wlasnego dorobku, ale po swoich przodkach. Jak bardzo trzeba miec skrzywiony ogląd, żeby widziec to zupelnie odwrotnie?

A to, że oprocz tego ktos sam się czegoś dorobił i ma np. dom, na który akurat NIE dostał ani grosza od rodziny, to chyba tez nie taka sensacja, żeby robic z tego wielkie halo i utozsamiać z brakiem ogólnego wsparcia wszystkich ematek przez ich wszystkie rodziny w ogole i od a do z...
                  • husky_cat Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 12:15
                    Ale u niej to już obsesja, ona absolutnie w każdym wątku pisze o dziubdziusiach , które mają się dorobić od zera.
                    Nawet w takim o tragicznej śmierci młodej dziewczyny. Obsesja czy choroba?
                    • vivi86 Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 12:16
                      Konsekwencja. Możesz nie czytać.
                  • vivi86 Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 12:16
                    Ale i jest krzyk, że testator może zrobić z majątkiem co chce. Dopóki nie ma w planach, że dostanie kto inny niż bombelki.
              • elinborg Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 14:13
                vivi86 napisał(a):

> To ogolna mentalność jematuś.

Tylko w twojej, dość szczególnej głowie, szanowna jematusiu
                • vivi86 Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 16:10
                  Nie jestem jematusia suspicious nie popieram wko sreko po czym nie wsadzam tyłka w auto by przejechać 1 km lub odstawić bombelka do szkoły w super skomunikowamym mieście a po i/lub w trakcie roku szkolengo samolot i wakajki smile i nie mam mnóstwa innych jematusich poglądówsuspicious
                  • kot.z.kosmosu Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 16:13
                    vivi86 napisał(a):

> Nie jestem jematusia suspicious nie popieram wko sreko po czym nie wsadzam tyłka w
                    > auto by przejechać 1 km lub odstawić bombelka do szkoły w super skomunikowamym
                    > mieście a po i/lub w trakcie roku szkolengo samolot i wakajki smile i nie mam mnó
                    > stwa innych jematusich poglądówsuspicious

Ale ty jesteś nudna 🙄
                    • vivi86 Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 16:29
                      Nie czytajsmile
            • vivi86 Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 12:14
              Podobnych wypowiedzi w realu znam dziesiątki.
              • husky_cat Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 12:18
                I co z tego?
                Zanudzasz wszystkich swoją obsesja też w realu?
                Ludzie mówią o wakacjach, kosmetyczce, kolonoskopii, a ty o tym, że ktoś się sam od zera dorobił nieruchomości? Albo powinien się dorobić? Albo nie dorobił bo dostał na wkład własny? Kogo to obchodzi?
                • vivi86 Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 13:38
                  Jak nie obchodzi to nie czytaj
                  Wg jematuś powinien.
                  • husky_cat Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 13:42
                    A dokładniej według ilu ematek, wskaz konkretne nicki ☺
                    • vivi86 Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 16:08
                      Poblokowalam, nie mój poziom abstrakcji. M in makurokurosek, ale ona poprzestaje na można dać majątek komu się chce bez bylwersu, że nie bombelkowi i twierdzenia, że wszystko sama bo dostała tylko 😁 qklad własny. Reprezentujących full zestaw poblokowalam.
          • dreg13 Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 14:13
            OMG
            Już mówiłam - to ja. Ja dorobiłam się wszystkiego sama, tzn dostalam na wklad wlasny, na urządzenie mieszkania, a potem trochę na raty. I jeszcze wesele mi rodzice wyprawili, a z kopert było dla mnie.
            To ja tak kłamię, bo lubię takie pierdolety pisać. Jestem hipokrytką i kłamczuchą i co mi zrobisz?
            Czy możemy już zamknąć temat? Tzn zamiast pisać „jematusie” pisz zawsze dreg13, to chociaż nikt nie będzie dopisywał się, jakby chodziło o niego.
            • husky_cat Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 14:40
              😂 i to z tego powodu ona marudzi nie na temat w każdym wątku? Obsesja po prostu 😀
              • vivi86 Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 16:08
                Są gorsze suspicious
                • husky_cat Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 16:50
                  Ale wciąż; to jest ich życie, ich rodzice i majątek i ich sprawa. Nie twoja ☺
                  • vivi86 Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 21:11
                    I ich hipokryzja jak się kreuje na wyszczekane głosząca co innego. Do czasu smile
                    • husky_cat Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 21:18
                      Ale tak konkretnie to co ciebie to obchodzi, skąd ta obsesja? 😂
                      • vivi86 Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 21:21
                        Nienawidzę hipokryzja, zakłamania i głupoty. Moje prawo smile
                        • vivi86 Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 21:21
                          hipokryzji
              • dreg13 Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 18:09
                Marudzi, ale jak widzisz - wdaje się w bezsensowne dyskusje z innymi, a mi nie odpowiada. Chociaż to JA, to O MNIE chodzi. To ja jestem kłamczuchą, może do mnie strzelać pod każdym postem, ale zamiast tego strzela do innych. Choroba psychiczna?
                • husky_cat Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 19:44
                  Może obsesja nakręctw? 😂
                  Z okazji Nowego Roku życzę Ci byś otrzymała kasę na kolejne dwa mieszkania, będziesz miała okazję być jeszcze większą klamczucha ☺
            • vivi86 Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 21:12
              No jesteś. Albo serio wierzysz, że sama sama. To gorzej niż kłamstwo i hipokryzja- to głupota.
    • imponderabilia20 Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 11:54
      Dodam jeszcze że ta kamienica obecnie jest warta min. kilkanaście mln zł, więc nawet bez części siostry się obejda.

Bracia mieszkali też w jednym pokoju niexwien jak teraz, ale byli bardzo ze sobą związani. Szkoda tyle kasy w takich parszywych rękach.
    • irma223 Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 12:31
      Kamienicę odziedziczyli wspólnie, w trójkę, po dziadku, jeśli pamiętam. W sensie, chyba po ojcu ojca. Dziewczyna studiowała w Krakowie i chciała mieć udział w przychodach (bo miała wydatki, choćby na stancję), a oni na miejscu prowadzili pensjonat, więc uznali, że przychody należą się im. W końcu kiedyś ją zamordowali. Nie przestali jednak być właścicielami swoich udziałów. Nawet jeśli zostali uznani za niegodnych dziedziczenia po siostrze, to dopóki nikt im żadnej konkretnej części nie odebrał, nie wydzielił z całości, to de facto mogli sobie całością zawiadywać. Jeśli oni by byli uznani za niegodnych dziedziczenia, dzieci wówczas nie mieli, ich siostra też nie (ani męża), to jej udział przypadłby ich matce. A po matce dziedziczyć już mogą.
    • irma223 Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 12:47
      Bartłomiej i Grzegorz Kochanowscy
      finanse.wp.pl/tam-gdzie-lezala-glowa-agaty-6356903400523905a
      Część po siostrze odziedziczyła matka, ale że się wyprowadziła i im wszystko zostawiła, to zarządzają całością, jak swoim.
      To taki przykład, jak zbrodnia przynosi pełny pożytek zbrodniarzom.
      • goscini1234 Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 13:52
        wykop nie zawodzi
        jeden z braci www.patriot24.net/video-gniazdowa-opieka-naprzemienna-nad-dziecmi-propozycja-ugody-w-zakopanem-ktora-ma-zakonczyc-koszmar-dwojki-dzieci-w-grodzisku-mazowieckim,28380

a biznes sie kreci : www.booking.com/hotel/pl/kosciuszki-bnb-zakopane.pl.html
        oby zaden gosc ich nie wkurzył....
        • vessss Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 14:29
          Bardzo obiektywny artykuł, bardzo, pewnie było go stać na opłacenie. A swoją drogą ciekawe czy babka wiedziala, że wiąże się z socjopatą?
          • irma223 Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 15:40
            Podobno nie wiedziała:
            Uwaga z dn. 3.01.2023:
            uwaga.tvn.pl/reportaze/zakopane-byl-zamieszany-w-zabojstwo-siostry-dostal-opieke-nad-dziecmi-ls6698036
            i druga część: Uwaga z dn. 4.01.2023:
            uwaga.tvn.pl/reportaze/przez-lata-mial-bic-i-ponizac-partnerke-nie-zostal-skazany-bo-sedzia-nie-odczytal-wyroku-czesc-2-ls6698343
            Ta siedząca na kanapie starsza pani w bluzeczce, a potem w sweterku to podobno ta "patologiczna zbieraczka śmieci".
            Za to szczupła kobiecina przemykająca przy płocie to matka obu braci i zamordowanej studentki.
            • goscini1234 Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 16:46
              w tym reportazu jest mowa "ze na początku nie wiedziała o jego przeszłoiści..." ...tak, tak, nie wiedziała...od poczatku mieszkła z nim w tej kamienicy gdzie zamordowali siostrę,
              zrobiła sobie z morderca i psychopata 2 dzieci,
              lał ją, a ona do niego wracała

dziewczyna liczyła na lekkie życie z facetem z kasą, ale nie udało sie, nie, nie jest mi jej żal, ale tez nine jestem pewna, czy taka delikatnie mówiac naiwna i nieostrozna kobieta powinna wychowywać dzieci (oczywiscie tatuś tym bardzieju nie)
              • husky_cat Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 16:52
                Lekkie życie z morderca, który zabił własną siostrę.
                IQ na poziomie krzesła
                • goscini1234 Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 17:04
                  na co liczyła wiążąc sie z nim?
                  to nie był facet który w mlodosci pobił kolege na disco, czy nawet spowodował wypadek, ale wyrachowany, psychopata, morderca, normalna kobieta spierdziela daleko od kogos takiego

• husky_cat Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 19:45
                    No właśnie mówię, IQ krzesła...
      • login-zajety321 Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 13:53
        Warto dodać, że matka wyprowadziła się i wszystko zostawila synom, bo się ich najzwyczajniej w świecie bała
        • husky_cat Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 14:43
          I trudno się jej dziwić.
          W testamencie powinna cały swój majatek zapisać kościołowi czy innej legalnej mafii i niech synkowie się z nimi zmierzą.
          Podstawy do wydziedziczenia są
    • chicarica Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 13:09
      www.youtube.com/watch?v=LgJGrX09a3g
    • lilia.z.doliny Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 13:49
      " A najleosze jest, że oni to wszystko robią legalnie"
    • bywalec.hoteli [...] 27.12.24, 14:44
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • alex_vause35 Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 18:41
      I co, wiadomo, co to za pensjonat, co to za właściciele, a ludzie tam przyjeżdżają? Hmmm...
      • pupu111 Re: Pensjonat u morderców 27.12.24, 20:43
        Czytalam o tym pensjonacie, najlepsze komentarze klientow 'wlasciciele bardzo mili' .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka