Dodaj do ulubionych

Dwór Korona Karkonoszy

27.09.12, 16:01
Proszę o opinie Korony Karkonoszy. Umowa juz pospisana, meijsce bardzo mi się podoba, ponoc jedzenie tez dobre- ale w menu 205 potraw do wyboru- jezeli ktos tam robil wesele- to moze poleci cos z menu. prosze rowniez o wszsytkie sugestie dotyczace wesela,ewentualnej dodatkowej dekoracji sali itd.
Obserwuj wątek
    • rymcycymcy Re: Dwór Korona Karkonoszy 28.09.12, 15:20
      "Umowa podpisana" ...nie będę Cię dołował ! ;) ...dobry humor na weselu to jakby połowa sukcesu !
      • pannamp Re: Dwór Korona Karkonoszy 29.09.12, 14:40
        Lepiej byś sie nie odzywal jak nei masz nic ciekawego do powiedzenia w tym temacie. zreszta twoje zdanie i twoja opinia w ogole mnei nei obchodza bo znam ciebie kolego z tego forum i chyba bardzo ci sie nudzi.....znajdz sobie chlopaczku jakies zajecie
        • rymcycymcy Re: Dwór Korona Karkonoszy 30.09.12, 00:03
          Jesli znasz mnie z forum, to wiesz bardzo dobrze, że bywam w wielu lokalach i moja opinia o Koronie Karkonoszy może być bardzo pomocna ...bo obiektywna ! ;) ...jeśli nie chcesz jej słuchać, to są dwie możliwości ! ...zastanów się jakie :)
    • b.mila26 Re: Dwór Korona Karkonoszy 08.12.12, 16:38
      Mielismy (ja bylam matka mlodej ) tam teraz wesele w listopadzie, miejsce b.ladne, obsluga b.mila ale kuchnia im nie wyszla zadobrze tym razem.
      Do obiadu rosol podali tak przesolony ze nie wiedzialam co z tym zrobic, rolady wolowe nadzienie mialy - zamiast boczku,ogorkow i cebuli - marchewke!!! co wyprowadzilo mnie z rownowagi, nastepnie kotlety schabowe podano chlodne, jakby robione z rana albo z wczoraj.
      Bigos tez byl przesolony ale ze to wygladalo jak papa wiec nie bylo mi zal bo poprostu nie jadlam. Barszcz czerwony - pomimo zapewnien ze wszystko robia sami i bez zadnych sztucznych dodatkow - barszcz jednak byl ze sztucznym kolorem i smak tez "ulepszany", pozatym golabki z wegeta - tego nie da sie ukryc jezeli ktos potrafi dobrze gotowac i nie pije alkoholu to czuje co jest a czego nie ma w potrawach.
      Jesli chodzi o jedzenie to dopiero na poprawiny zrobili naprawde dobry zurek, i dobrego pieczonego kurczaka. Tak ogolnie za jedzenie dalabym im 3.
      Jesli chodzi o podawanie jedzenia na bufet, obiecano ze dla starszych osob beda podawane zimne przekaski do stolu ale nikt tego nie pamietal i ja sama nosilam jedzenie dla babc i cioc i teraz zaluje ze dalam sie namowic na te bufety i mam wyrzuty ze one nawet nie sprobowaly niekorych potraw.
      Jesli moglabym cokolwiek radzic to nie bierzcie napewno rolad wolowych, bigosu, golabkow, jajek, sledzi w sosie bo podadza zalana biala pape.
      Paszteciki byly dobre tylko ze ten nieszczesny barszcz..., sery fety i oliwki cieszyly sie powodzeniem.
      Calosc wesela ratowal wspaniale grajacy zespol i wspaniale ciasta. Zycze powodzenia!
      • barbara_d1 Re: Dwór Korona Karkonoszy 22.07.13, 16:18
        Witam! Niedawno uczestniczyłam w przyjęciu weselnym jako gość w Koronie Karkonoszy i zgadzam się z Panią b.mila26. Jedzenie niesmaczne a szwedzki stół dla około 100 osób to jakieś nieporozumienie.Wróciłam głodna i zniesmaczona.Aby napić się herbaty trzeba z wrzątkiem unikać tańczących par i parzyć sobie ręce, a goście całą noc siedzą przy pustych stołach.Jedynym przyjemnym akcentem była sympatyczna para nowożeńców
        • mondx Re: Dwór Korona Karkonoszy 27.07.13, 13:23
          zgadzam się w zupełności z barbarą, przedwczoraj byłam tam na weselu a wczoraj na poprawinach, ludzie siedzą przy pustych stołach, starsi, mniej sprawni nie potrafią sami się obsługiwać, czy lawirować między kolumnami i tańczącymi z talerzem czy gorącą kawą lub herbatą. Znajoma zatruła się czymś. Zespól głośny, jak na dyskotece, nie słyszy się własnych myśli, grają tylko dla młodych. Ogólnie nie jestem zachwycona. Ja bym tam wesela nie urządzała.
          • b.mila26 Re: Dwór Korona Karkonoszy 28.07.13, 02:10
            Jezeli masz juz umowe podpisana to nie bardzo masz wyjscie tym bardziej ze miejsce jest faktycznie ladne a cala reszte mozesz dograc.
            Poprostu nie bierz jedzenia na buffet tylko tradycyjnie na stoly - jest taka mozliwosc i mysle ze w kazdej chwili mozesz to zmienic jak by co.
            Zespol to zalezy od ciebie jaki wybierzesz tak bedzie gral , u nas byli "Dwa i Pol" - byli wspaniali, umiejscowilismy ich na balkonie i nie zabierali dodatkowo miejsca.
            Ciasta tez musisz miec "swoje" wiec to nie zalezy od Korony, a potrawy... nie bierz jakichs takich papranek typu: bigos, golabki, rolady - to nie bedzie okazji do wcisniecia kitu. Pozdrawiam i zycze powodzenia.
            • b.mila26 Re: Dwór Korona Karkonoszy 28.07.13, 02:24
              Zespol ktory u nas byl to Trzy i Pol - przepraszam za pomylke sa super dla kazdego pokolenia
    • barbara_d1 Re: Dwór Korona Karkonoszy 28.07.13, 11:04
      Witam! Jeśli można wycofać pieniądze to trzeba to zrobić bo ładne otoczeni nie zrekompensuje podawanych potraw. Ja po weselu przyjechałam głodna i wesele wspominam jako najgorsze na jakim byłam.
    • gossipgirl27 Re: Dwór Korona Karkonoszy 01.08.13, 00:10
      CUDOWNE miejsce...slub mieliśmy w zeszłym tygodniu tj 25.07.2013 było przecudownie.Ryczalam jak bobr ze to już po wszystkim.Jedzenie przepyszne (kotleciki w sezamie i migdalach,łosoś z ryżem,zapiekanka po nelsonsku,makaron penne z kurczakiem w śmietanie z grzybami leśnymi )ach palce lizać.Kucharz RObert Muzyczka rewelacja!!!stworzyl nam niesamowite menu.Nic nam nie zginęło jedzenia całe stosy po weselu sprawnie popakowane i oddane.Ta sama sytuacja z wódka wydawana tylko na podpis.PAni Asia super babeczka,miałam stresująca sytuacje rodzinna i dostałam od niej dużo wsparcia.Zaloga DKK rewelka z uśmiechem spełniali nasze prośby bez wymuszanej grzecznosci.WSzedzie czysto i schludnie.A co do bufetu to fakt może stoły trochę puste ale przynajmniej syfu nie było.WIadomo jak to jest jak sie ludzie napija i wszystko rozlewaja i rozwalaja a pózniej trzeba siedzieć przy syfiastym stole....Ja z całego serca polecam!!!!niezapomniane chwile,cudowne wspomnienia na całe życie.Mam nadzieje ze będzie mi kiedyś dane tam sie pobawić już jako gość.Pozdrawiam:))
      • barbara_d1 Re: Dwór Korona Karkonoszy 01.08.13, 12:15
        Witam! Proszę zapytać gości zaproszonych oczywiście takich ,którzy są szczerzy czy są takiego samego zdanie? Ilu z nich szczególnie starszych wróciło głodnych do domu.Tłumaczenie że szwedzki stół chronił przed syfem na stole to żenujące, wyobrażam jak się będą czuć zaproszeni przez Panią goście jak to przeczytają.Serdecznie im współczuję.
        • gossipgirl27 Re: Dwór Korona Karkonoszy 01.08.13, 19:50
          Nie uważam ze jest to żenujące takie sa realia na weselu...ludzie pija,upijaja sie i balagania.Goscie byli zachwyceni a impreza trwała następne 3 dni gdyż już jest tydzień po weselu.To są właśnie zdania gości....tak naprawdę to jesli ludzie chcą narzekać to zawsze znajda powod i i tak bedą.Nasi goście przyjechali sie dobrze bawić a nie szukać dziury w całym.Pozatym obsługa prosiła nas o informacje na temat ludzi starszych gdyż im potrawy byly serwowane do stołu.Jesli komuś nie chce sie za przeproszeniem ruszyć leniwego tylka do bufetu to jego problem.Nie przesadzajmy...stoły są niedaleko od bufetu a z odrobina rozsądku starszych można umieścić po nawami wtedy nie muszą lawirowac miedzy ludźmi po parkiecie.TA sala nie jest aż tak wielka....Pozdrawiamy Koronę.Krzysztof i Katarzyna
          • b.mila26 Re: Dwór Korona Karkonoszy 03.08.13, 19:56
            Nie oceniaj opinii innych, nie po to poproszono nas o opinie aby obrazac sie nawzajem.
            U ciebie bylo super, to gratulacje. U nas nie bylo super i taka jest prawda, u nas nikt starszym nie podawal z wyjatkiem jednego razu kiedy bezposrednio poprosilam, miesa do stolu podane juz zalane sosem - tak ze nie bylo widac jakie to mieso jest np. indyk i rolady wolowe - ktore na dodatek zostaly "nadziane" marchewka, sledzie w bufecie tez tak zalane ze nie bylo widac sledzi, juz nawet nie wspomnialam ze przy stole od strony kuchni od polnocy do rana rozchodzil sie fatalny fetor ze zmywaka. Trudno byc zachwyconym skoro zaplacilo sie za I kl usluge. Obsluga byla mila - I miejsce ladne to trzeba przyznac ale jedzenie tak jak powiedzialam u nas bylo zalednie na ocene 3.
            • gossipgirl27 Re: Dwór Korona Karkonoszy 30.08.13, 04:36
              Rozumem ze Twoje wesele mogło byc nieudane ale nasze było super.Jesli przeczytasz opinie Mondx czy jak jej tam to zobaczysz kto ocenia opinie innych.Nie jest to mile kiedy wydajesz kupe kasy na wesele zapraszasz najbliższą rodzinę i przyjaciół a ktoś później ni
              e ma odwagi powiedziec Ci prosto w twarz ze cos bylo nie tak tylko pod pseudonimem pisze bzdury na temat Twojego wesela w dodatku NA FORUM!!!ja wyrazilam swoją opinie a ktoś próbował ja podważyć...tylko tyle
      • mondx Re: Dwór Korona Karkonoszy 02.08.13, 00:16
        ale się uśmiałam, to para młoda miała dla siebie extra menu, bo goście mieli zwykły rosół zgotowym makaronem, kartofle, mięso w szarym sosie i malutkie schabowe smażone. w bufecie śledź pod jakąś breją, półmisek wędlin, galareta drobiowa, oliwki i surówka. finito
        • gossipgirl27 Re: Dwór Korona Karkonoszy 02.08.13, 21:50
          :)))))byle jakiej baletnicy to i rabek u spódnicy ;)))))tyle na ten temat:)
    • gossipgirl27 Re: Dwór Korona Karkonoszy 02.08.13, 21:59
      Mondx piszesz tak jak byś była na tym weselu:))
      • mondx Re: Dwór Korona Karkonoszy 02.08.13, 23:49
        nie musiałam być. wieści sie rozchodzą. Ploty krążą ze szczegółami.
        • gossipgirl27 Re: Dwór Korona Karkonoszy 03.08.13, 00:24
          Wiesz medex ..jesteś tchorzem bo pewne rzeczy mowi sie w twarz a nie pisze na forach i jesli miała byś troche inteligencji to byś przeczytała wpis z 27.07.13 gdzie piszesz ze byłaś na weselu dwa dni wcześniej czyli 25 a wtedy było nasze wesele....więc sorry albo robisz dla konkurencji albo żal Ci ściska serce...heheh nikt na naszym weselu sie nie zatrul a ploty to my mamy w d.....hehe tak więc pozdrawiam
    • witany zespół Tequila band 03.09.13, 01:01
      a my cieszymy się, że w końcu będziemy mogli tam zagrać ... nas bardziej interesuje akustyka głównej sali !!! może ktoś coś podpowie?
      Pozdrawiamy !!Tequila band z Jeleniej Góry
    • alicj-a455 Re: Dwór Korona Karkonoszy 30.09.13, 10:12
      Miałam wesele w sierpniu 2013 właśnie w Koronie Karkonoszy. Z całego serca polecam Koronę, to naprawdę piękne miejsce gdzie obsługa zadba o każdą naszą zachciankę i zapewni niesamowity klimat na weselu. Oprócz Korony Karkonoszy gorąco polecam Dj Pieszczocha z Jeleniej Góry, który oprawił muzycznie nasze wesele www.djpieszczoch.pl Serdecznie Polecam bardzo dużo muzyki i zabawy, że nie da rady wysiedzieć a nogi same rwą się do tańca. Gość po prostu zagada każdego, jest niesamowitym dj-em i wodzirejem. Z nim każde wesele się uda, nie ważne gdzie :-) .
      • miramarjg Re: Dwór Korona Karkonoszy 01.10.13, 09:27
        Amok jaki spam-shit. Dramat, że ci ludzie myślą, że zrobią wszystkich w konia. Mam nadzieję, że wiecie co z nim zrobić...
        • mac1987 Re: Dwór Korona Karkonoszy 08.10.13, 13:17
          Ja byłam tam na weselu zeszłego roku w grudniu. Zabawa super ale jedzenie porażka, jeżeli chodzi o smak to obiad był znośny ale to co działo się później to był jakiś cyrk. Jakiś czas po obiedzie ludzie zaczęli być głodni a na stołach pustki, pewna osoba zapytała się nawet kelnerki kiedy dostaniemy jakieś jedzenie, po czym kelnerka powiedziała, że będzie "niedługo" szwedzki stół. To "niedługo" trwało tak długo, że powoli zaczynały się żarty na temat głodu i tego, że już nam jeść nie dadzą. Kiedy w końcu zawitał szwedzki stół pół sali ustawiło się w kolejce za jedzeniem i trzeba było stać naprawdę długo żeby coś dostać wszyscy byli już tak głodni, a i jedzenia na tym stole wiele nie było. Sala piękna choć trochę mała, obsługa sympatyczna, nie wiem czyja to wina czy młodzi poskąpili, czy mają tam takie menu? Wiem jedno, jeżeli ktoś planuje tam wesele nie bierzcie szwedzkiego stołu!
    • juhapop83 Re: Dwór Korona Karkonoszy 18.12.15, 12:26
      Absolutnie nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Organizacja chaotyczna, jedzenie srednie, umowy przedlugie, podejscie do klienta bardzo zdystansowane i powoerzchowne. Jak podpiszesz umowe, tak moga cie juz brac z przymruzeniem oka. Bardzo srednio. Mialam tamw wesele i jest kilka rzeczy, ktore do dzisiaj burza mi krew. Robiac tam wesele uwazalabym dokladnie na kazdy krok z drugiej strony, co jest tez okropnie meczace biorac pod uwage tone drobnodruczkowych papierkow.... szkoda gadac.

z zalet na pewno sala, pokoje, przemily personel serdecznych i usmiechnietych osob.
    • pit48 Re: Dwór Korona Karkonoszy 20.10.16, 09:13
      Gorąco polecam. Najlepsze miejsce.
      • anka30jg Re: Dwór Korona Karkonoszy 20.10.16, 15:59
        okropne zimne miejsce, sami sztywniacy oprócz obsługi
        • anka30jg Re: Dwór Korona Karkonoszy 20.10.16, 16:00
          niedobre jedzenie i bardzo malo!!!!!!!!!!!!
        • pit48 Re: Dwór Korona Karkonoszy 20.10.16, 21:21
          Mówisz o gościach weselnych? Współczuje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka