Dodaj do ulubionych

Bicie piany na sesji Rady Miejskiej!

02.07.05, 23:57
Kilka dni temu w Faktach usłysząłem wypowiedź jednego z radnych, że tylko
dlatego Jelenia Góra nie dostała środków na Obwodnicę Południową bo wniosek
był źle przygotowany! Bzdura! Uwalono tę inwestycję w Urzędzie Marszałkowskim
tylko ze względów "politycznych"
Akurat znam dokładnie tę sprawę. Wniosek Jeleniej Góry otrzymał jedną z
wyższych ocen przez zespół ekspertów. Dopiero na Zarządzie Województwa z
udziałem zespołu opiniującego (składającego się z "polityków" nie fachowców)
odrzucono wniosek naszego miasta. Inicjatorami odrzucenia byli pan Łoś i pan
Skorupa - obydwaj z Platformy Obywatelskiej. Pan Łoś pozwolił sobie użyć też
argumentu, że on jeździ w góry i stwierdził, że przez Jelenią Górę dobrze się
jeździ. O tej całej dyskusji i głupich uzasadnieniach w/w radnych z sejmiku
było obszernie na forum inwestycjnym Wrocławia (też Gazety Wyborczej).
Prawdziwą przyczyną było to, że chciano zachować środki dla inwestycji
drogowych we Wrocławiu i niektórych gminach Dolnego Śląska - tam gdzie
rządzą "słuszni" z punktu widzenia rządzących w Sejmiku partii (PO, PiS, LPR).
Mam nadzieję, że jednak w Polsce dopracujemy się mechanizmów nie
pozwalających na koniunkturalne przepływy środków.
Dzisiaj jeszcze jest tak, że "komuchy" nie dają "solidaruchom",
a "solidaruchy" "komuchom".
Tylko gdzie tu jest dobro gminy, regionu i kraju?
Apeluję też do naszych radnych: nie szermujcie błędnymi argumentami bo to się
w ostateczności obróci przeciwko Wam! A na zewnątrz występujcie jako jedna
grupa walcząca o dobro swego miasta. Takie wzajemne, kłamliwe podsry... nie
sprzyjają pozytywnemu odbiorowi spraw miasta w innych organach władzy!
Obserwuj wątek
    • Gość: obywatel Re: Bicie piany na sesji Rady Miejskiej! IP: *.dami.pl 03.07.05, 01:35
      niech pan Skorupa i pan Łoś omijają nasz teren z daleka, albo niech najlepiej
      nie przyjeżdżają w KArkonosze bo żaden ci z nich pożyetk, a raczej wielka
      szkoda,co za łosie!!!!
    • Gość: zenon5 Re: Bicie piany na sesji Rady Miejskiej! IP: *.ppp.tiscali.fr 03.07.05, 14:03
      >> Człowiek tylko wówczas jest szczęśliwy, kiedy interesuje się tym, co tworzy.
      Erich Fromm
      • Gość: zenon5 Re: Bicie piany na sesji Rady Miejskiej! IP: *.ppp.tiscali.fr 03.07.05, 14:58
        >> Dla rządu przed wyborami drogi jest wyborca. Po wyborach drożeje wszystko
        inne. Jean Rigaux.

• hexl Re: Bicie piany na sesji Rady Miejskiej! 03.07.05, 18:24
      Może Pan Łoś leci na kogucie???
      Jakiś idiota!!! Na widok wjazdu od Maciejowej człowiek zamiast się cieszyć, że
      dojechal do Jelonki, zaczyna walczyć z ciśnieniem i zawałem.

Na początku lat 90tych cały Wrocław był rozkopany, bo miasto dostało forsę na
      remonty dróg (nie pamietam z jakiego funduszu) nie potrafiło ich na czas
      wykorzystać i przed upływem wyznaczonego terminu goraczkowo naprawiano co się
      da i gdzie się da. Najprawdopodobniej nie wykorzystano tych pieniedzy i teraz
      pasożytuje się na Jeleniej Górze. A Łoś jak widać robi ma nas za jeleni.
      • zenon5 Re: Bicie piany na sesji Rady Miejskiej! 03.07.05, 18:46
        kiedys jak sie wjezdzalo do Jeleniej to trzeba bylo sie lokciami przepychac
        pomiedzy chalupami w maciejowej.Nastal gierek,wybral sobie raz trase przez
        Jelenia i nastapil cud,wybudowano obwodnice.A moze by tak na imieniny tego
        LOSIA POSTAWIC MU CHALUPKE W jELENIEJ,moze bedzie bardziej laskawy?
      • zenon5 Re: Bicie piany na sesji Rady Miejskiej! 03.07.05, 18:52
        mysle ze dobrze by bylo wiedziec co to za nazwiska,chyba sie nie obraza jesli
        sie ich przedstawi w Jeleniej Gorze,tak poprostu zeby sie LOS nie mylil komus z
        JELENIA GORA.
        • holejnik Re: Bicie piany na sesji Rady Miejskiej! 03.07.05, 18:57
          Witam, jezeli to prawda co piszesz to jedynie mogę wyrazić swoje ubolewanie ze
          tak się stało, należy wówczas zapytać co w tym czasie robili jeleniogórscy
          radni z samorządu wojewódzkiego - jeżeli się nie myle to jedną z czołowych ról
          w tym gremium odgrywa pan Pawłuszek ( PIS) i inni radni - wychodzi mi na to że
          niestety BEZRADNI !!!!!!. Pozdrawiam
    • Gość: obywatel Re: Bicie piany na sesji Rady Miejskiej! IP: *.dami.pl 03.07.05, 21:27
      a moze by tak od pana Łosia pobierać dla zasady myto jak będzie chciał
      odwiedzić naszą Jelenią (za wjazd i przejazd)???
      • hexl No to ustalmy "Łosiowe" 04.07.05, 10:23
        Nazwę "myto" zamieńmy na "łosiowe"

Szczerze mówiąc, ( a raczej pisząc) to nie wiem kto to jest ten Łoś i Skorupa.
        Gdzie można coś o nich znaleźć? A może ktoś zna ich adresy mailowe to bedziemy
        do Łosia pisać i zaproponujemy mu trasy i godziny przejazdów po Jelonce.
    • Gość: zenon5 Re: Bicie piany na sesji Rady Miejskiej! IP: *.ppp.tiscali.fr 08.07.05, 21:15
      ANDRZEJ ŁOŚ
      Funkcja: Przewodniczący Komisji Polityki Rozwoju Regionalnego i Gospodarki,
      Członek Komisji Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej
      Przynależność polityczna: Platforma Obywatelska
      Wykształcenie: wyższe, dr hab. historii, filologia klasyczna, Uniwersytet
      Wrocławski
      Rodzina: żona Maria Jolanta, synowie Dominik i Aleksander
      Zainteresowania: alpinizm, turystyka
      Praca: Dolnośląska Szkoła Wyższa Edukacji, profesor
      Zamieszkały: Wrocław

to ten?
      • Gość: Rafis Re: Bicie piany na sesji Rady Miejskiej! IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 08.07.05, 23:15
        Moze i wniosek dostał jedną z najwyższych ocen ale jednak wydawanie połowy
        kwoty przeznaczonej dla całego województwa dla jednego miasta(i to nie
        najwiekszego) to byłaby pomyłka. Po prostu radni Jeleniej byli zbyt zachłanni.
        Wrocław dostał kase juz na kilka projektów ale były to kowty po nascie ,
        dziesiąt mln zł a nie 120 czy 150 jak chciała Jelenia Góra.Trzeba więc było
        złozyc kilka wniosków na mniejsze projekty a z tym duzym zaczekac do 2007 roku
        kiedy spłynie więcej kasy.

pzdr.
        • Gość: zenon5 Re: Bicie piany na sesji Rady Miejskiej! IP: *.ppp.tiscali.fr 09.07.05, 12:40
          Ja kiedys czekalem na mieszkanie spoldzielcze,dluzej niz Pan przewiduje i co
          wyniklo?Dzisiaj za te procenty kupilbym sobie paczke prezerwatyw.Ale wtedy tez
          ktos "powaznie "prorokowal.Co do pomylki to mysle ze jest zasadnicza,Jelenia
          Gora przez megalomanie polityczna zostala wlaczona w dziwny twor.Juz kiedys
          mowiono ze najpewniejszy zawod to wyrob pieczatek,w naszym kraju maja
          zapewniony byt do konca zycia.Pije naturalnie do tych wszystkich reform
          administracyjnych.Oczoplasu mozna dostac od tych wynalazkow.Nie wiem czy
          zachlannoscia mozna nazwac dbanie o swoj region.
        • kazimierzp Odpowiedź do Rafisa 09.07.05, 20:04
          Dokładnie Jelenia Góra wnioskowała o dofinansowanie w wysokości 80 mln zł!
          Uzasadnianie na rozszerzonym posiedzeniu Zarządu było ze strony Łosia
          idiotyczne i stąd cały problem!
          Te 80 mln złotych miało usprawnić przejazd dla wszystkich jadących do Karpacza,
          Mysłakowic, Kowar. To usprawniłoby życie kilku gmin, nie jednej.
          Ta obwodnica powstanie, będzie to trochę później i ze szkodą dla budynków,
          pojazdów i rozwoju turystyki tych wyzej wymienionych gmin.
          Dodatkowym problemem jest to, że nie podano rzeczywistego powodu i radni
          opozycyjni mogli "bić pianę na sesji" uzywając kłamliwych argumentów. Stąd ten
          temat na jeleniogórskim forum!
          Pozdrowienia i zachęcam do częstszych wizyt w Jeleniej (choć Ty jesteś dosyć
          częstym gościem) - nie tylko na forum !:-)
          • Gość: Rafis Re: Odpowiedź do Rafisa IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 09.07.05, 22:47
            No niestety opozycja zawsze korzysta z okazji do ataku.
            Co do dróg to chyba wszyscy wiemy, że nasz region potrzebuje o wiele wiecej
            środków na nie niz obecnie ale dobre i to w oczekiwaniu na nowy unijny budżet.

pzdr.
            • kazimierzp Re: Odpowiedź do Rafisa i nie tylko! 10.07.05, 10:55
              Chciałbym aby tzw politycy okreslali jedynie ogólne kierunki i tworzyli
              uniwersalne prawo kierując sie dobrem kraju, regionu, gminy - a nie swoich
              partykularnych interesów.
              W wypadku układów wojewodzkich to jest taka sytuacja, że jak rządzą we władzach
              województwa "solidaruchy" to gminy gdzie rządzą "komuchy" są sekowane przy
              rozdziale środków i odwrotnie jak rządzą "komuchy" to uwalane są wnioski z
              gmin "solidaruchów". Gdyby tzw. czynnik polityczny przy rozdziale środków był
              wyeliminowany a rzeczywiste potrzeby danego regionu okreslane przez "ekspertów"
              i na podstawie jakości wniosku to myślę, że sytuacje byłyby prostsze i
              klarowniejsze. Tylko gdyby tak się stało to "władza" nie byłaby "władzą" ale
              osobami tworzącymi prawo. Które ugrupowania z dzisiejszych zrezygnuje z
              rozdawiennictwa przywilejów. Mówi o tym każde, gdy dochodzi do władzy, to ...
              Sam się wywodzę z "solidaruchów", ale chyba nie o to nam chodziło!?!
      • hexl Re: Bicie piany na sesji Rady Miejskiej! 10.07.05, 10:15
        Nie wiem czy to ten, a jesli tak to niech juz w Kaczorowie zostawia samochod i
        jako alpinista szczytami gor zmierza do Karpacza.
        Ja osobiscie wiele razy rezygnowalam zimą z wypadu do Karpacza na jakies
        organizowane imprezy (np. zjazd na bele czym) bo nie chcialam stac w korkach
        jaki tam sie w tym dniu tworzyly.
        Wlasciciel kilku hoteli w Polsce - Pan Golebiewski z tego co wiem, zrezygnowal
        z inwestycji z powodu braku porozumienia z wladzami jednak jednym z elementow
        przeciwko inwestowaniu, byla kiepska infrastruktura drogowa.
        No a Losiowi jezdzi sie dobrze!
        • Gość: zenon5 Re: Bicie piany na sesji Rady Miejskiej! IP: *.ppp.tiscali.fr 10.07.05, 11:36
          mysle ze najpierw musza sie wypowiedziec fachowcy od komunikacji,koniecznie.Dam
          przyklad-w pewnym miasteczku we francji,w soboty i niedziele byly straszne
          korki.Lawiny turystow.A wiec postanowiono wybudowac obwodnice.Zbudowano,ale co
          z tego kiedy burmistrz to dentysta,a zastepcy to tez nie specjalisci,Rezultat?
          kiedys korki byly na 2km,a teraz na10.Moj powrot do pracy wydluzyl sie o pol
          godziny.Obwodnica nie pomogla kiedy jest zla organizacja drog.Pan BOg idiotami
          sprawiedliwie swiat obdzielil,ale dlaczego maja takie same prawa do rozmnazania?
          • hexl Re: Bicie piany na sesji Rady Miejskiej! 10.07.05, 12:03
            Zenonie, mam trochę kontrowersyjny pogląd na sprawy kompetencji ludzi.
            Uważam że również dentysta może być dobrym burmistrzem, pod warunkiem że otacza
            się odpowiednio wykształconymi ludźmi i ma talent organizacyjny.

Na zachodzie często korzysta się z etatowych "naprawiaczy"- jeśli np. jakaś
            duża firma zaczyna mieć kłopoty, rada nadzorcza lub bank u którego firma ma
            kredyty proponuje na stanowisko prezesa takiego specjalistę w celu poprawienia
            kondycji firmy. Widziałam już przykłady gdzie ludzie z jakiejś branży
            przechodziliu do firmy o kompletnie odrębnej niczym nie powiązanej dziedzinie i
            potrafili coś zdziałać.
            Najważniejsza jest umiejętność doboru ludzi i kierowania nimi oraz konsekwencja
            w dążeniu do celu a nie dbanie o własne cztery litery.
            • Gość: zenon5 Re: Bicie piany na sesji Rady Miejskiej! IP: *.ppp.tiscali.fr 10.07.05, 13:00
              to dokladnie mialem na mysli,moze tylko nieodpowiednio sformulowalem.Ale
              ten "moj" dentysta niestety,lubi sie otaczac dziennikarzami a nie fachowcami a
              rezultat jaki jest kazdy widzi.
              • Gość: Rafis Gołębiewski? IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 12.07.05, 17:01
                to pewne ze nie wybuduje tego wielkiego hotelu w Karpaczu?
                • kazimierzp nie słyszałem! 12.07.05, 18:40
                  NIc takiego nie słyszałem. Wiem że ma pozwolenie na budowę.
                  • Gość: Rafis Re: nie słyszałem! IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 12.07.05, 22:37
                    ufff to b.dobrze to bardzo wazna inwestycja.
                    • Gość: obywatel Re: nie słyszałem! IP: *.dami.pl 12.07.05, 23:49
                      Jeżeli inwestycja P. Gołębiewskiego wypali to Karpacz faktycznie chyba będzie
                      drugim Davos, w Mikołajkach i Wiśle te hotele to prawdziwa ekstra klasa, nie
                      wiem czy jest hotel o takim standardzie na dolnym śląsku, ale na pewno żaden
                      hotel na dolnym sląsku nie ma sali konferencyjnej na 1000 miejsc, lodowiska
                      sztucznego, aquaparku, sal gimnastycznych a inwestycja w Karpaczu ma te
                      ciekawostki posiadać. Trzymajmy kciuki aby się udało bo to szansa dla całej
                      Kotliny.
                      • Gość: zenon5 Re: nie słyszałem! IP: *.ppp.tiscali.fr 13.07.05, 19:38
                        gdyby pan Golebiewski zechcial zainwestowac w Cieplicach jeszcze,to mysle ze
                        ten region zaczalby stawac na nogi
                        • kazimierzp Cieplice też się doczekają! 13.07.05, 22:48
                          Zenku nie martw się, Cieplice też się doczekają swoich dobrych inwestorów. Do
                          Kotliny zaglądają coraz poważniejsi! Lepiej poczekać pięć minut dłużej niż
                          wpaść w ręce byle komu!
                          • Gość: zenon5 Re: Cieplice też się doczekają! IP: *.ppp.tiscali.fr 13.07.05, 23:10
                            tak bym chcial zeby Cieplice wrocily do swietnosci
                            • Gość: zenon5 Re: Cieplice też się doczekają! IP: *.ppp.tiscali.fr 13.07.05, 23:46
                              juz tu takie legendy opowiadam o Cieplicach we Francji ze az mnie kiedys
                              zweryfikuja i bede sie musial tlumaczyc,ale jak niektorym opowiadam o
                              uzdrowisku to sa zaskoczeni i chca przyjechac.to jest to co przyciagnie ludzi z
                              calej Europy.Ale ja jestem malym czlowieczkiem,jesli chodzi o mozliwosci,mimo
                              to nie ustane w propagowaniu Cieplic,kiedys to wypali,jestem dobrej mysli.
                              • hexl Re: Cieplice też się doczekają! 14.07.05, 09:12
                                Na pewno się doczekają, każdy z nas jest mały w skali tego świata ale właśnie
                                od nas on zależy.
                                Problem jest wtedy gdy kazdy będzie sobie wmawiał że coś go przerasta i że nie
                                ma możliwości czegoś załatwić.
                                Oj! rusz się Zenek i namawiaj Francuzów na zwiedzanie naszych stron.
                                • Gość: zenon5 Re: Cieplice też się doczekają! IP: *.ppp.tiscali.fr 14.07.05, 10:48
                                  rusz sie zenek,snieg na dworze.Jak bede w Jeleniej pod koniec sierpnia to
                                  pozbieram prospekty,ale nie wiem czy sa po francusku i dam szefowi.Pracuje w
                                  malej firmie turystycznej,ale nie mam nic bezposredniego z turystyka.zajmuje
                                  sie sprawnoscia techniczna naszych autobusow.
                                  • kazimierzp Prospekty! 16.07.05, 15:46
                                    Jak będziesz w Jeleniej to się skontaktuj. Postaram Ci się o prospekty. Nie
                                    wiem czy z językiem francuskim, ale Francuzi w przeciwieństwie do Anglików
                                    znają inne języki!:-)
                                    • Gość: zenon5 Re: Prospekty! IP: *.ppp.tiscali.fr 16.07.05, 15:59
                                      chodzi o to ze Francuzi sa wygodni i dlatego najlepiej stawiac ich przed
                                      faktami dokonanymi,ale zeby byly mozliwie wyjasnione w ich ojczystym
                                      jezyku.mysle ze to normalne.tu gdzie mieszkam,zaden problem z obcymi
                                      jezykami,to Alzacja a wiec niemiecki,idac dalej tym tropem wiesz dlaczego tu
                                      jestem.Posluguje sie niemieckim w pracy zawodowej tzn, dane techniczne,kontakty
                                      z producentami autobusow a najlepsze sa jak do tej pory niemieckie,Setra i
                                      Mercedes.Corka moze przetlumaczyc,ale kto to wydrukuje i gdzie,no i koszta
                                      oczywiscie.Ale przedewszystkim dziekuje za odzew,to stare sprawdzone pokolenie.
                                      • Gość: urzędnik Re: Prospekty! IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.07.05, 09:17
                                        Mnie to najbardziej cieszy jak Pan Kazimierz Piotrowski tak mówi o tym że
                                        wywodzi sie od solidaruchów, i tak generalnie jest ze eopki i trendu zmian, a
                                        prawda jest taka ze zatrudnienie znalazla i niezłą posadkę za SLD... Tylko
                                        Kusiak zrobil Pana swoim zastępcą (prosze panie solidaruchu przypomniec pańskie
                                        decyzje i łzy które byly spowodowane panskimi decyzjami jaki zastepca kusiaka
                                        ds mieszkaniowych). Równiez teraz jest pan zatrudniony... poza komunistami nikt
                                        Pana zatrudnic nie chce wiec czlowieku nie gadaj i nie bredz o solidarnosci i
                                        swoim rewolucyjnym nastawieniu....pozdrowienia z placu ratuszowego:)
                                        • hexl Urzędnik??? Który? 19.07.05, 23:42
                                          Dobrze, że Urzędnika coś jeszcze cieszy, szkoda tylko że się nie podpisał.
                                          Jeśli urzędnik obecnie zatrudniony na Pl. Ratuszowym nie ma nic innego do
                                          roboty w godzinach pracy, tylko szuka zaczepki na forum i "językiem
                                          urzędniczym" wygłasza swoje opinie na temat innych to powinien mieć trochę
                                          odwagi i dopisać kim jest.

Pan Kazimierz przynajmniej się nie kryje. Dzięki Niemu mieszkańcy którzy tu
                                          zaglądają mogą szybko dowiedzieć się co słychać w Urzędzie i w mieście. (mogą
                                          się tego dowiedzieć również po godzinach pracy urzędu!)

Urzędnik pisze, że Pana Kazimierza zatrudniają komuniści, a ja pytam: kto
                                          zatrudnia urzędnika?
                                          Urzędniku- nie odpisuj proszę na mój post. Zrób lepiej coś korzystnego dla
                                          miasta!
                                          • Gość: obywatel Re: Urzędnik??? Który? IP: *.dami.pl 20.07.05, 00:04
                                            Hexl ma rację, Pan Kazimierz P. naprawdę służy naszemu miastu, to osoba która
                                            swoją wiedzę przekazuje innym dla wspólnego dobra naszej kotliny.
                                            • Gość: urzednik Re: Urzędnik??? Który? IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.07.05, 09:36
                                              Po prostu dziwi mnie takie kreowanie Kazimierza na wielkiego solidarnosciowego
                                              bojownika. Ja sam jestem z komuny i sie zastanwawiam jak moze kazik takie
                                              pierdoły pisac. A wam panowie radze porozmawiac z ludzmi ktorzy z kazimierzem
                                              rozmawiali jak byl wiceprezydentem od mieszkaniowki - jak to wtedy super
                                              dzialal i jak byl poinformowany. Albo pogadajcie z tą rodziną która musiala sie
                                              wyprowadzic z mieszkania wlasnego bo Pan kazimierz sie uwlaszczyl na calej
                                              Kamienicy (ul. bankowa) i teraz jest kamienicznikiem. To jest prywata
                                              solidarucha??? heheheh
                                              • Gość: obywatel Re: Urzędnik??? Który? IP: *.dami.pl 20.07.05, 11:11
                                                Człowieku Urzędniku zobacz tylko ile teraz Pan Kazimierz robi dla Naszego
                                                miasta - jest cenną bazą informacji dla nas wszystkich, także aktywnie działa
                                                na forum wrocławskim i tam również mówi o Jeleniej Górze, promuje to miasto.
                                                Nie znam osobiście Pana Kazimierza, nie znałem go również w przeszłości, ale
                                                ważne jest to co robi teraz, a że robi dużo dobrego to go cenię. Spróbuj zrobić
                                                coś dobrego dla miasta a wtedy zobaczymy, na razie nie zabłysnąłeś niczym,
                                                dlatego nie zasługujesz na to aby Ci wierzyć.
                                                • kazimierzp Dziękuję za wypowiedzi! 20.07.05, 13:36
                                                  Dziękuje za wypowiedzi! Ale szkoda Waszego cennego czasu na odpisywanie temu
                                                  młodzieńcowi (nazywającemu się "urzędnik") który nawet nie potrafi odczytać
                                                  sensu mojej wypowiedzi!:-)
                                                  Drogi "urzędniku" przejdź się ze swej centrali do biura Rady Miejskiej i
                                                  poczytaj sobie odpowiedź jaką na insynuacje kilku radnych dotyczące mej osoby
                                                  odpowiedział Prezydent. Może przestaniesz powtarzać kłamliwe bzdury!
                                                  Nie tego typu oszczerstwa na tym i nie tylko na tym forum, przetrzymałem. Bedę
                                                  dalej uczestniczył w dyskusjach na tym i innych forach.
                                                  Pozdrawiam serdecznie wszystkich, "urzędnika" też.
                                                  • Gość: zenon5 Re: Dziękuję za wypowiedzi! IP: *.ppp.tiscali.fr 20.07.05, 21:50
                                                    Pewnego karła wydalono z kolonii nudystów za to, że stale wtykał swój nos w
                                                    cudzy interes
                                                • Gość: zenon5 Re: Urzędnik??? Który? IP: *.ppp.tiscali.fr 20.07.05, 21:41
                                                  Plotka jest jak fałszywe pieniądze: porządni ludzie ich nie produkują, ale
                                                  bezmyślnie przekazują dalej.
                                                  • Gość: marvci Re: Urzędnik??? Który? IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.07.05, 08:43
                                                    A co odpowiedzial Prezydent?? to ciekawy watek chętnie sie dowiemy. Aha
                                                    gratuluje Panie Kazimierzy wstapienia do PD w Jeleniej Góze. Byłem i oglądałem
                                                    strone internetową. Gratuluje
                                                  • kazimierzp co odpowiedział prezydent! 25.07.05, 10:49
                                                    Że nie posiadam żadnej nieruchomości! Więc głupie gadki niektórych radnych są
                                                    nieprawdziwe i nie mają żadnego uzasadnienia! Wystarczy!?!
                                                    Co do PD! Nie zapisywałem się do PD. Nie zrezygnowałem z członkowstwa w Unii
                                                    Wolności, więc automatycznie dalej jestem członkiem partii która przyjęła nazwę
                                                    Partii Demokratycznej. Strasznie nie lubię zmieniać barw w zalezności od
                                                    koniunktury (Unia Demokratyczna jest pierwszą w życiu partią do której
                                                    wstąpiłem). Nie uznaję działania jakie czynią niektórzy którzy należeli to do
                                                    PC, do BBWR, to PiS, lub: UW potem SKL, by w końcu PO. itd, itp
                                                    I to by było na tyle!:-)
                                                  • Gość: sąsiad Re: co odpowiedział prezydent! IP: *.jgora.dialog.net.pl 28.07.05, 10:17
                                                    No ale jak to na Bankowej masz przeciez na siebie i rodzine kilka mieskzan
                                                    zapisanych. Nieruchomosci jeszcze nie masz bo nie wszystko jest na ciebie ale
                                                    na zone i rodzine to juz oc innego. Pozdrowienia od sąsiadów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka