Dodaj do ulubionych

nie szarpnal by sie ktos o zestawienie wszystkich.

02.09.05, 08:47
... kandydatow na poslow z JG i okolic? w sumie to ni hu hu nie wiadomo ilu
ich jest, z jakich partii, ktore miejsce na liscie, jaki program itd...
moze ktos cierpi na nadmiar czasu?
pozdr bq
Obserwuj wątek
    • Gość: zenon5 Re: nie szarpnal by sie ktos o zestawienie wszyst IP: *.ppp.tiscali.fr 03.09.05, 23:33
      tak jak czytam te "rewelacje" prasowe z roznych dziedzin zycia tej
      kotliny,uderza mnie ta arogancja przedwyborcza.Polega ona na tym ze wyborca to
      dostawca glosow,punktow,etc,etc.Widzialem ulotki wyborcze,dostarczane do
      domu.Rownie dobrze mozna by to uznac za spis ludnosci,nazwisko,nazwisko
      szefa "korporacji",ale nie doszukasz sie tam programu!!Ludzie! to nie wyborca
      ma sie domyslac co ten facecik chce,On musi przedstawic swoj program,albo jesli
      jest podstawiony to niech sie podpisze pod programem swego szefa.Niech kupi
      dawny PGR i cos robi,ale zeby tak zaraz do polityki?TO NIE WYBORCA MUSI SIE
      DOMYSLAC O CO CHODZI;TO WY PANOWIE PRZEDSTAWCIE SWOJ PROGRAM TO JEST WASZ
      OBOWIAZEK!I nie ma tu zadnego tlumaczenia ze niby kazdy moze przyjsc na
      spotkanie z kandydatem.W polityce trzeba miec charyzme,ale nie slome w
      butach,poprostu mi wstyd za was "panowie kandydaci"
      • Gość: xqleg Re: nie szarpnal by sie ktos o zestawienie wszyst IP: *.dami.pl / *.dami.pl 07.09.05, 09:40
        Oczywiście ogromna większość, ale nie wszystcy kandydaci tak robią. Wpadła mi
        bowiem w ręce ulotka (dokładnie wczoraj) kandydata, na której BYŁ jego program
        tyułowany: Mój programowy dekalog. Ładnie to opisał a reszty można się
        dowiedzieć z jego strony www. Nie będę tu przedstawiał adresu aby nie robic
        reklamy. Zainteresowani i tak sobie znajdą. Nie mniej jednak większość z ulotek
        zawiera tylko slogany, bo miejsca na ulotce im szkoda.
      • xqleg Re: nie szarpnal by sie ktos o zestawienie wszyst 07.09.05, 23:27
        acha ja jeszcze otrzymałem ulotkę jednego Pana z Bogatyni...bodajże LPR, na
        której było napisane: "Wyborco! Głosujcie na mnie" oraz jeszcze jedno
        stylistycznie niepoprawne zdanie, którego przez zawiłość i anomalię językową nie
        sposób przytoczyć.
        ...
        Ulotka oczywiście wylądowała w koszu :(
        • wk53jan Re: nie szarpnal by sie ktos o zestawienie wszyst 07.09.05, 23:32
          Internauto! Olejcie takiego kandydata!
          :-)
    • Gość: negus Re: nie szarpnal by sie ktos o zestawienie wszyst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 12:12
      Po pierwsze jest takie zestawienie w "nowinach" Po drugie - jakie to w ogóle znaczenie ? Przecież to i tak frazesy.
      Nauczycielka która, w warszawce chce dbać o swoją , tzn, naszą szkołę, lokalny dziaacz, który chce zadbać o moje osiedle. Tam powinni dbac nie szkołę lecz o oświatę, nie o osiedle ale o kraj.
      Oni są na tyle durni, że nawet nie widza różnicy. I odwrotnie; ci którzy widzą a mówią jak ci pierwsi, są cynikami.
      Koryto, szanowni państwo. To się tylko liczy...
      • barteqb Re: nie szarpnal by sie ktos o zestawienie wszyst 08.09.05, 15:01
        frazesy frazesami ale zakladam ze jak ktos sie wychowal np w dzungli to patrzy
        na zycie przez pryzmat dzungli, jesli na pustynie to wlasnie przez pryzmat
        zycia na pustyni a jak jest z jeleniej to....?? wiecej o problemow ktore
        chcialby ruszyc mam nadzieje bedzie dotyczylo m in mnie i ciebie... jest takie
        prawdopodobienstwo ze zajmie sie problemami bardziej "naszymi" niz "ichnimi"
        moze to i naiwne z mojej strony, ale mysle ze to lepszy pomysl niz zaglosowac
        na osobe z listy nr 1 na poz nr 1 lub jeszcze lepiej na tego przystojniaczka z
        plakatu
        • Gość: negus Re: nie szarpnal by sie ktos o zestawienie wszyst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 09:09
          Wszyscy mają wypisane takie same idiotyzmy. Różnica polega na akcentowaniu wartości chrześcijańskich lub proeuropejskich. Druga cecha wspólna to ta, że żaden z nich nie ma pojecia pod czym się podpisał. Ostatnio miałęm okazję rozmawiac z niedoszłą panią posel z poprzednich wyborów. Powiedziała wprost, że program jej napisano i była z niego niezadowolona. Ala jak ja znam, to ona nawet tego by nie potrafiła napisać.
          • barteqb Re: nie szarpnal by sie ktos o zestawienie wszyst 09.09.05, 09:41
            wniosek... ci co startuja to banda d... zas ci co ida do wyborow to tez banda
            d... jedyny madry to ten co wymyslil ta cala demokracje i teraz z nas sie smieje
    • xqleg zestawienie 08.09.05, 00:35
      co prawda skopiowałem z jakiejs strony ale zawsze sie przyda, oto co następuje:

Z terenu powiatu jeleniogórskiego w wyborach parlamentarnych będą kandydowały 23
      osoby:
      Platforma Obywatelska wystawiła do Sejmu 3 osoby. To prodziekan Akademii
      Ekonomicznej Marek Obrębalski, wizytator kuratorium oświaty Beata Sawicka oraz
      były nadleśniczy ze Szklarskiej Poręby – Krzysztof Bałazy.

Jednego kandydata mniej wystawiła Liga Polskich Rodzin. O miejsce w Sejmie będą
      ubiegać się Tomasz Rola – radny sejmiku dolnośląskiego, oraz Andrzej Szustak.

PiS ma na liście 24 kandydatów, w tym 2 z powiatu jeleniogórskiego. Są to:
      przedsiębiorca, były nauczyciel i leśnik Ireneusz Łojek oraz student fizyki i
      właściciel salonu optycznego Wojciech Leszczyk.

Na liście kandydatów SLD nie mogło zabraknąć ministra obrony narodowej Jerzego
      Szmajdzińskiego. Jest też Piotr Paczóski – broker ubezpieczeniowy i Jadwiga
      Reder-Sadowska – rzecznik konsumentów. Partię tę reprezentuje też Maciej
      Jabłoński z Piechowic.

Samoobrona wystawiła do wyborów szefa stowarzyszenia bezrobotnych Janusza
      Jędraszkę z Jeleniej Góry i radnego powiatowego, byłego posła Ryszarda Nowaka
      (dawniej był w Unii Pracy, Polskim Stronnictwie Ludowym i Porozumieniu Centrum).

Z Partii Demokratycznej kandydują Radosław Pluciński i Władysław Polak (pierwszy
      Polak urodzony po wojnie w Jeleniej Górze).

Z PSL – Zbigniew Jurek i Zbigniew Gotowała.

Na liście kandydatów do Sejmu Domu Ojczystego są Roman Czarnecki i Krystyna
      Kontor z Mysłakowic, Renata Kasprowicz-Pluta z Jeżowa Sudeckiego i radny
      Jeleniej Góry Grzegorz Niedźwiecki (kiedyś w Samoobronie).

• waiter4 www kandydatów z Jeleniej Góry 08.09.05, 13:45
        Pozwoliłem sobie poszukać w necie stron tych kandydatów i o zgrozo. Biedniutkie
        te strony, zarówno kandydatów LPR np. pana Roli, czy znanych w JG panów Kusiaka
        i pana ministra. Wszystkich jednak powala p. Sawicka. Włosy staneły mi dęba.
        Kandydatka z ugrupowania, które propaguje społeczeństwo oparte na wiedzy ma
        stronę tak ubogą, że strach bierze. Czyżby pracowała w Onecie? A może jest ich
        przedstawicielem handlowym?
        • wk53jan Re: www kandydatów z Jeleniej Góry 11.09.05, 09:36
          ad waiter4
          Cyt.
          Czyżby pracowała w Onecie? A może jest ich
          > przedstawicielem handlowym?
          Wybacz, ale czegos nie jarzę... O co chodzi z tym onetem?
          • karolp73 Re: www kandydatów z Jeleniej Góry 11.09.05, 10:45
            wk53jan napisał:
            > Czyżby pracowała w Onecie? A może jest ich
            > > przedstawicielem handlowym?
            > Wybacz, ale czegos nie jarzę... O co chodzi z tym onetem?

Zajrzałem jeszcze raz i muszę napisać, że strona jest obecnie przebudowana...
            Wcześniej na górze był wielki banner z reklamą serwisu ONET DOMENY...
            prawdopodobnie dlatego, ze serwis a własciwie wtedy jedna strona ze zdjęciem i
            nr telefonu komórkowego był zamieszczony na darmowym koncie w republika.pl.
            Druga sprawa to to, że "strona" ta przypominała trochę ogłoszenie pochodzące ze
            zgoła innej "branży"...

Teraz troszkę to rozbudowali więc poczytałem sobie. Muszę przyznać, że nie
            ustrzegli się wielu błędów w tym także ortograficznych.
            • Gość: Mariusz Re: www kandydatów z Jeleniej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 11:21
              A do tego ach te frazesy wyborcze....Pierwszej rekomendacji udzielił
              mąż, ale ciekawe, kto był studentem, nauczycielem, przedsiębiorcą etc.?
              Pewnie syn, wujek, cioca, babcia....
              Rzecz, która od razu rzuca się w oczy to 0 (słownie zero) osiągnięć,
              które można by nazwać pracą dla regionu. A o ile dobrze pamiętam to
              hasłem tej Pani w poprzednich wyborach bylo "Praca dla regionu a nie
              hasła" Coż widocznie się nie przyjęło, ludzie nie uwierzyli, ta pani
              posłanką nie jest. Myślę, że słusznie z resztą bo po tym czym się
              wsławiła...To już kontrowersyjny Kusiak o wiel lepiej wypada na jej tle...
            • wk53jan Re: www kandydatów z Jeleniej Góry 11.09.05, 11:39
              Dzięki za wyjasnienie.
              Ale - opierajac sie na Twoim wpisie, sam tam nie zaglądałem - jeśli pani wizytatorka ma na swojej stronie błędy ortograficzne, to ja już niczego nie rozumiem. To juz tylko trzeba, że dyslektyk uczył dykcji a głuchy śpiewu.
              Aha, zeby była jasność; guzik mnie obchodzi, kto pisze stronę . Skoro tam jest MOJE nazwisko, to JA za to odpowiadam. I bez znaczenia jest, czy ta pani jest wizytatorką od polskiego czy wf (przepraszam tych ostanich za zamieszczenie ich w tak dyskomfortowym towarzystwie).
              • Gość: goolmen Re: www kandydatów z Jeleniej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 08:38
                Dziś o zgrozo miałem miałem kolejny dowód megalomani i braku pokory pewnej
                kandydatki z JG. Na swojej stronie internetowej podaje adres email, który brzmi
                naszposeł@..... . A gdzie pokora, pytam??? Najpierw niech ludzie zagłosują na
                nią to wtedy będzie mogła się nazywać naszą pania poseł. Ja na pewno nie oddam
                na nią głosu po tym fakcie.
                PS Chyba, że słowo NASZ dotyczy jej rodziny, i to rodzina wymyśliła jej taki
                adres by się dowartościować.
                Teraz to już zgadzam się z hasłem, które ostatnio widziałem, w jakimś poście:
                PUSTĄ GŁOWĘ NOSI SIĘ WYSOKO!!!
      • wk53jan Re: zestawienie 11.09.05, 10:00
        xqleg napisał:
        > co prawda skopiowałem z jakiejs strony ale zawsze sie przyda, oto co następuje:
        >
        > Platforma Obywatelska wystawiła do Sejmu 3 osoby. To prodziekan Akademii
        > Ekonomicznej Marek Obrębalski,
        NIE ZNAM ALE MAM DOPBRE ZDANIE O AE JAKO JEDYNEJ SZKOLE WYŻESZEJ W JG, KTÓRA MA RACJE ISTNIENIA WIĘC MOŻE TO JEST TO
        wizytator kuratorium oświaty Beata Sawicka
        JAKOS XLE MIO SIĘ KOJARZ JELENIOGÓRSKIE (JUZ NIE KURATORIUM JAKO BANDA NIEROBÓW, ZNAM KILKA OSÓB Z TEJ INSTYTUCJI I... PRZYKRO PISAC

oraz
        > były nadleśniczy ze Szklarskiej Poręby – Krzysztof Bałazy.
        TO JUZ SĄ JAJA. POGADJCIE Z LEŚNIKAMI. TEN PAN BYŁ NIEDAWNO DYREKTOREM GENERALNYM LASÓW PAŃSTWOWYCH, JAKO PIERWSZY W KRAJU AWANSOWAŁ BEZPOSREDNIO Z NADLEŚLEGO NA GENERALNEGO. WYWALAŁ STARYCH LEŚNIKÓW TAŚMOWO. WTEDY BYŁ W AWS. JA TEMU PANU JUZ DZIĘKUJĘ.

>
        > Jednego kandydata mniej wystawiła Liga Polskich Rodzin.
        NO, CÓŻ, TOTALNA FASZYZACJA....

> PiS ma na liście 24 kandydatów, w tym 2 z powiatu jeleniogórskiego. Są to:
        > przedsiębiorca, były nauczyciel i leśnik Ireneusz Łojek
        NIE ZNAM ALE ZYCIORYS MA ZASTANAWIAJĄCY. OCZYWIŚCIE NA NIE.
        oraz student fizyki i właściciel salonu optycznego Wojciech Leszczyk.
        ALBO ON STUDENT ALBO PRZEDSIĘBIORCA. NIECH SIĘ ZDECYDUJE I NIECH MI NIE PIEPRZY, ŻE MOŻNA JEDNOZ DRUGIM POŁACZYĆ SKUTECZNIE.

> Na liście kandydatów SLD nie mogło zabraknąć ministra obrony narodowej Jerzego
        > Szmajdzińskiego.
        MAMA DZIWNE WRAŻENIE, ŻE JEST TO JEDYNY KANDYDAT, O KTÓRYM MOŻEMY POWIEDZIEĆ, ZE JEST PRZEWIDYWALNY. ALE NIE WSZYSCY SIĘ ZE MNA ZGODZĄ.
        Jest też Piotr Paczóski – broker ubezpieczeniowy
        SYN BEŁEGO (BARDZO DAWNEGO I SEKR.PARTII SŁUSZNEJ. ZNAM ALE NIE POTRAFIE NICZEGO O NIM POWIEDZIEĆ. DLA MNIE BEZBARWNY.
        i Jadwiga Reder-Sadowska – rzecznik konsumentów.
        NIE MAM KOPMPLETNIE POJĘCIA CO TO ZA OSOBA, POZA TYM ,ZE ROBI TO CO ROBI ALE CZY DOBRZE CZY ŹLE, NIE MAM POJĘCIA.
        Partię tę reprezentuje też Maciej Jabłoński z Piechowic.
        KTO TO TAKI?
        >
        > Samoobrona wystawiła do wyborów szefa stowarzyszenia bezrobotnych Janusza
        > Jędraszkę z Jeleniej Góry
        NIE WIEM CZY DOBRZE KOJARZĘ, MOŻE NAJWPIERW SIĘ UPEWNIĘ

i radnego powiatowego, byłego posła Ryszarda Nowaka (dawniej był w Unii Pracy, Polskim Stronnictwie Ludowym i Porozumieniu Centrum
        TYPOWY PRZYKŁAD OSOBY, KTÓREJ POMÓGŁ PRZYPADEK. WYPŁYNĄL GOSTEK NA WOSJKOWEJ FALI (POPYTAJCIE MUNDUROWYC, NA DŹWIĘK JEGO NAZWISKA DOSTAJA TELEPAWKI)Z TYMI SEKTAMI TO JEST PO PROSTU ŻAŁOSNY.

> Z Partii Demokratycznej kandydują Radosław Pluciński
        NIE MAM POJĘCIA, KTO TO TAKI. JEŚLI JEST TO RADCA PRAWNY, O KTÓRYM MYŚLĘ, TO MA ODE MNIE DUŻĄ KRECHĘ NA NIE.

i Władysław Polak (pierwszy Polak urodzony po wojnie w Jeleniej Górze).
        CZY NAZYWA SIĘ TAK DLATEGO, ŻE URODZIŁ SIĘ JAKO PIERWSZY WŚRÓD NIEMCÓW ?

> Z PSL – Zbigniew Jurek i Zbigniew Gotowała.
        NIE ZNAM, NIE WIEM...

>
        > Na liście kandydatów do Sejmu Domu Ojczystego są Roman Czarnecki i Krystyna
        > Kontor z Mysłakowic, Renata Kasprowicz-Pluta z Jeżowa Sudeckiego i radny
        > Jeleniej Góry Grzegorz Niedźwiecki (kiedyś w Samoobronie).

TO JEST GALERIA JESZCZE LEPSZA OD LPR. SZKODA SŁOW

PRZEPRASZAM ZA DUŻE LITERY. Teraz małymi. Ciałem żeby jakos wyrózniały na tle oryginału.
        To jest tylko moje stanowisko.Nie liczę na wielki poklask :-)))
        Pozdrawiam!

• waiter4 Sprawdzajcie bo już niedługo to zniknie z sieci! 13.09.05, 11:31
          wk53jan napisał:
          > > były nadleśniczy ze Szklarskiej Poręby – Krzysztof Bałazy.
          > TO JUZ SĄ JAJA. POGADJCIE Z LEŚNIKAMI. TEN PAN BYŁ NIEDAWNO
          > DYREKTOREM GENERALNYM LASÓW PAŃSTWOWYCH, JAKO PIERWSZY W
          > KRAJU AWANSOWAŁ BEZPOSREDNIO Z NADLEŚLEGO NA GENERALNEGO.
          > WYWALAŁ STARYCH LEŚNIKÓW TAŚMOWO. WTEDY BYŁ W AWS. JA TEMU
          > PANU JUZ DZIĘKUJĘ.

chyba miałeś rację nt tego, że z niego ładna kreatura...
          na początek skopiował stronę www Obrębalskiego. Sami sprawdźcie bo pewnie
          niedługo to usuną..
          www.obrebalski.pl oraz
          republika.pl/balazy/linki.html
          • Gość: Gość Re: Sprawdzajcie bo już niedługo to zniknie z sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 11:51
            Rzeczywiście masz rację - strona tego leśnika żywcem skopiowana ze strony p.
            Obrębalskiego. Ludzie, gdzie jakiekolwiek wartości i honor. Czy takich posłów
            chcemy w Sejmie. Ludzi, którzy jedyne co potrafią to skopiować pracę innych.
            Czy ustawy, przemówienia itd też będzie zapożyczał od innych? To wstyd i hańba,
            że tacy ludzie startuja w wyborach do Sejmu. Myślałem, że tylko nieliczne
            ugrupowania mają pośród swoich członków ludzi o tak wątpliwej moralności!!!
            • wk53jan Re: Sprawdzajcie bo już niedługo to zniknie z sie 13.09.05, 12:43
              Ten pan nie ma skrupułów!
              Rozpisuje się o duperelach jakby to miało jakieś znaczenie, a o swojej posadzie dyrektora generalnegop zaledwie wspomniał, podając jedocześnie, że odwołany został z przyczyn politycznych. Jakoś nie pamiętam aby z innych został POWOŁANY. I do tego od razu tak wysoko...
              Dla łażącyh po górach może ciakwostką bedzie, ze ten pan robił wszytko, żeby wysadzić z siodła dzierżawcę schronikska ORLE. Kto tam był, wie jaki to ciekawy kąsek dla dobrze dzianego człowieka.
          • Gość: kolo Re: Sprawdzajcie bo już niedługo to zniknie z sie IP: *.dami.pl / *.dami.pl 13.09.05, 19:49
            już znikło :(
        • Gość: dest Re: zestawienie IP: *.jgora.dialog.net.pl 23.09.05, 23:26
          Pana Leszczyka znam. Jest rzeczywiście właścicielem zakładu optycznego, a od
          niedawna studiuje zaocznie fizykę. Nie rozumiem Twojego komentarza, czyżby nie
          wolno było mu studiować? Bardzo porządny gość. A z resztą, to masz rację-nie
          zgadzam się. Szczególnie nie leżą mi kandydaci sld.
        • Gość: konsument Re: zestawienie IP: *.jgora.dialog.net.pl 24.09.05, 00:32
          "i Jadwiga Reder-Sadowska – rzecznik konsumentów.
          NIE MAM KOPMPLETNIE POJĘCIA CO TO ZA OSOBA, POZA TYM ,ZE ROBI TO CO ROBI ALE
          CZY DOBRZE CZY ŹLE, NIE MAM POJĘCIA."

..hm... to może oznaczać, że nie czytasz... nie słuchasz ... :-)))
          Sprawdź: www.redersadowska.pl - warto !
          • Gość: Karol Re: zestawienie IP: *.dami.pl 24.09.05, 15:30
            następna Pani wykorzystująca swoją funkcję do reklamy politycznej..

na stronie Miejskiego Rzecznika Konsumentów się reklamuje ze swoim
            kandydowaniem, co to ma wspólnego z zadaniami dla jakich powołany został Rzecznik?
    • Gość: zenon5 Re: nie szarpnal by sie ktos o zestawienie wszyst IP: *.ppp.tiscali.fr 11.09.05, 15:30
      warto wsluchac sie w slowa ostatniej piosenki Stachurskiego /ale raj/
      • xqleg Re: nie szarpnal by sie ktos o zestawienie wszyst 12.09.05, 11:07
        "... Ajajaj, jacy ludzie, taki kraj, ... "

o to chodzilo?
        • Gość: zenon5 Re: nie szarpnal by sie ktos o zestawienie wszyst IP: *.ppp.tiscali.fr 13.09.05, 21:51
          nie calkiem dokladnie,ale ostatnimi czasy wystepuja nawiedzeni prorocy w
          pampersach ktorzy w tym szczegolnym okresie/wybory/probuja bic punkty na rzecz
          swych towarzystw wzajemnej adoracji.
    • maurycy Re: nie szarpnal by sie ktos o zestawienie wszyst 14.09.05, 09:51
      Wiele informacji znajduje się na stronie:

www.regional.pl/wybory2005/
      oraz plebiscytowe prawybory na stronie:

www.regional.pl/wybory2005/prawybory_wyniki.spt
      • szimi4 Re: nie szarpnal by sie ktos o zestawienie wszyst 14.09.05, 11:13
        no ale mówcie co chcecie- najładniejszy to jest Józek i jego córcia- piękna jak
        wiosenka www.jozefkusiak.org.pl/page/fotka.php?
        dir=9&file_name=_22_dorota.jpg
        Jest to zdjęcie z jego strony......... no miód rodzinka.....
        • Gość: kolo Kusiak i jego marynara IP: *.dami.pl 14.09.05, 16:18
          a cóż się jej tak oczka zmrużyły?

a Pan Kusiak to niby nie robi sobie kampanii przy wykorzystaniu swojego
          stanowiska, a wczoraj "Nowiny" napisały o zdjęciach umieszczonych na stronie
          wyborczej (m.in. to z harcerzami), które były zdjęciami z jego słuzbowych wizyt.
          Ponadto to zauwazcie, że na wszystkich jego zdjęciach w prasie występuje on w
          tej samej marynarce, koszuli i krawacie co na bilboardzie i reklamach wyborczych...
          Przypadek?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka