Dodaj do ulubionych

TELEPIZZA, RESTAURACJA, FAST FOOD - SOBIESZÓW

IP: *.clk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 18:57
JAK MYSLICIE CO BYŁOBY NAJLEPSZE? CO MOŻNA ZAŁOŻYĆ W SOBIESZOWIE, CIEPLICACH,
PIECHOWICACH BĄDŹ JELENIEJ GÓRZE? COŚ CO BY SIĘ OPŁACAŁO...

NIE MUSI TO BYĆ MIEJSCE GDZIE MOŻNA COŚ ZJEŚĆ.

BARDZO PROSZĘ O JAKIEŚ PROPOZYCJE.

POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • kazimierzp Rozpoznaj teren!:-) 25.10.05, 22:09
      Na pewno znasz jako mieszkanka, ale sprawdź teren pod katem planowanej przez
      innych przyszłości Cieplic i Sobieszowa. Sprawdź w referacie Architektury jak
      wygladają propozycje planistów dla Sobieszowa i Cieplic (są w opracowaniu
      projekty planów zagospodarowania przestzrennego dla tych "miejscowości").
      Dowiedz sie jak planowany jest układ sieci dróg wojewódzkich. Przez Sobieszów
      ma iść droga wojewódzka (tak sa klasyfikowane) łącząca miejscowości leżące w
      Izerach i Karkonoszach. Przy skrzyzowaniu z ta drogą warto lokować jakieś
      miejsca obsługi podróżnych.
      Pamiętaj, że Sobieszów to turystyczna osada gdzie przybysze ciagną na Chojnik.
      Najatrakcyjniejsze miejsca to tam gdzie podrózni wysiadają z pojazdów i gdzie
      zaczynają i kończą wędrówkę.
      Zastanów się co Tobie brakuje w ofercie miasta i może sama zaczniesz to robić!
      Prostej rady nikt Ci nie da, bo jak by sam wiedział jak robić złoty interes to
      sam by się za to wziął!
      Takie i podobne pytania musisz sobie zadać przy każdej rozważanej lokalizacji.
      Jeżeli nie masz lokalu to idź do Wydziału Inicjatyw Gospodarczy na Ptasiej i
      zapytaj sie jakie są wolne i jakie będą do przetargu! Czasami trafiają sie
      niezłe lokalizacje (choc przy zwiększajacej się prywatyzacji oferta jest co raz
      mniejsza). Tam w Wydziale dostaniesz Informator dla rozpoczynajacych
      działalność (lub planujących) gdzie znajdziesz wiele praktycznych rad jak
      zaczynać!
      Zanim zdecydujesz się na dzierżawę czy kupno jakiegoś terenu to sprawdź na co
      pozwalaja plany zagodpaodarowania przestrzennego, mozna czasami się przejechać!
      I ...
      Życzę dobrej decyzji i determinacji w jej realizowaniu!
      • wk53jan Re: Rozpoznaj teren!:-) 26.10.05, 00:12
        Oj, Panie Kazimierzu...
        Przecież ta nieszczęśnica nie ma żadnego pomysłu ani pojęcia o zaczynaniu interesu... szczególnie gastronomii.
        Jezeli dla niej restauracja jest na tym samym poziomie co jakiś fast-food, to ja życze smacznego a sam jadał będe niesolone kartofle w domu...
        Fast-food można zrobić w przyczepie, pizzeria wymaga juz jakiegoś lokalu i pewnego poziomu natomiast restauracja to chyba ciut wyższy poziom. Chyba że nasza koleżanka w restauracji dla bardziej wymagających gości będzie serwować pizzę a dla mniej wymagajacych - podgrzewane w mikroweli hamburgery i inne odpady.
        Pewnie nawet nie wie, co oznaczają słowa "serwować" i "gość". Serwowanie na pewno kojarzy z siatkówka lub tenisem a gość to pewnie ten co sie przyplątał na imieniny...:-(((
        Dobra, wynoszę się z forum bo mam coś wisielczy humor i nie będę psuł innym...
        • barteqb Re: Rozpoznaj teren!:-) 26.10.05, 09:50
          wlasnie zastanawiam sie co to mialo byc? konstruktywna opinia chyba nie
          bardzo... czlowieku to nie miejsce na wylewanie swoich smutkow! Dziewczyna moze
          chce cos zrobic w swoim zyciu zamiast stac w kolejce po zasilek a tu cyk...
          • wk53jan Re: Rozpoznaj teren!:-) 26.10.05, 21:13
            No, może faktycznie za bardzo się nad nią wczoraj pastwiłem.
            Z jednej strony, trzeba sobie pomagać ale z drugiej strony zawsze mnie drażnili spece od wszystkiego.
            Albo się na czyms znam i jazda... albo nie mam pojęcia i idę do pracy do kogoś, kto juz coś na ten temat wie.
            Syn kuzynki aby lepiej poznać tajniki rtv ( a znał je juz wtedy w stopniu wręcz świetnym, on był jednak bardziej krytyczny w samoocenie)poszedł pracowac (za friko!) do dobrego warsztatu aby się doszkolić.
            Czy niedość mamy wszlkiej maści fahofcuw?
            Gdyby tak jeszcze się zastanawiała mad wyborem pomiędzy f-f a pizzerią, to OK. RÓznica niewielka. I od strony finansowej i "technologicznej".
            Ale mieszać do tego restaurację ? Inny wymiar finansowy, większy zespól pracowniczy, kuchnia z jej specyfiką...
            Toż ona nie ma kompletnie pojęcia o gastronomii.
            Chciałbys zaprosić dziewczynę/żonę/znajomą do lokalu, w którym właścicielka nie ma pojęcia o gotowaniu i obsłudze GOŚCIA ?
            Podreślam to słowo, bo 95 % społeczeństwa uważa, że w lokalu jest KLIENT.
            Dobra, wynoszę się, bo znowu mnie zaczyna ponosić, jak mam pisać o sprawach oczywistych...
            • barteqb Re: Rozpoznaj teren!:-) 28.10.05, 08:35
              hmm... prawei sie z toba zgadzam choc mam 2 uwagi, po pierwsze mcdonalds i
              pizza hut to ponoc tez restauracje, choc pizza hut sama przyznaje ze jest inna
              niz wszystkie ;o) a druga sprawa to fakt ze aby dobrze kierowac nie trzeba byc
              speacem od branzy ktora sie prowadzi, co widac czesto po menadzerach ktorzy w
              jednej firmie sprzedaja zarowki a w innej zarzadzaja oczyszczalniami sciekow.
              Po prostu wystarczy dobrac sobie wlasciwie kadre i umiec nimi pokierowac...
              (zabrzmialo prawie jakbym to z ksiazki przepisal ;o))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka