Dodaj do ulubionych

NIE KUPUJCIE W OPEL LIGĘZA W JELENIEJ SĄ INNE !!!

04.11.05, 20:15
Od dłuższego czasu próbuję dojść do porozumienia z włascicielem salonu OPEL w
Jeleniej Górze. Jakiś czas temu kupiłem w tym salonie samochód. Próbowałem
odnowić ubezpieczenie i tu pojawiły się problemy gdyż nie potrafiono
wytłumaczyć mi dlaczego mam specjalna zniżkę na to ubezpieczenie w salonie w
Jeleniej Górze, a nie np w innym. Specjalnie przyjechałem do Jeleniej Góry
pokonując ponad 350 km i spotkało mnie wyjątkowo niemiłe przyjęcie ze strony
własciciela salonu. Swoje spostrzezenia przedstawiłem w oddzielnym pismie do
Genral Motors Poland w Warszawie. Nie otrzymałem od własciciela salonu do
dnia dzisiejszego stosownych przeprosin. W liście zareklamowałem uszkodzenie
ramki radia, gdyz po konsultacji w salonie Opla w Katowicach udowodniono mi,
ze zamontowano wspomniane radio w Jeleniej Górze niezbyt fachowo, wyciągając
i usuwając metalową oprawę. Właściciel salonu w Jeleniej Górze, zarzuca mi
uszkodzenie zewnętrzne ramki przez próbę wyciągnięcia radia, co zakrawa na
kpinę, tym bardziej że nieznający się na tym każdy człowiek potrafi zauważyć,
że ciężar radia jest tak duży, że po usunięciu wspomnianej ramki metalowej
nie jest możliwe utrzymanie na dłuższy czas radia. Wspomniany właściciel
salonu tłumaczy się tym, że zainstalowano radio nieoryginalne, stąd
konieczność usunięcia ramki. Pracownicy salonu w Katowicach zaprzeczyli temu,
demonstrując mi, że można pozostawić metalową ramkę. Ponadto skoro
autoryzowany salon zakładał radio winien zrobić to fachowo. 2. Kolejny watek
sprawy to zamieszczenie na tylnej szybie samochodu dużej reklamy an folii,
którą prosiłem o usunięcie by nie reklamować salonu w Jeleniej Górze, po tak
nieprzyjemnym potraktowaniu prze właściciela salonu. Okazało się, że salon w
Katowicach się tego nie podejmie gdyż ściągnięcie tej reklamy salonu LIGĘZA
może spowodować trwałe uszkodzenie nitek zgrzewczych. Uważam więc to za
trwałe uszkodzenie mojego pojazdu skoro nie mozna dokonać bezproblemowego
ściągnięcia tej reklamy. Podobnie jak w poprzednim, tak i w tym przypadku
salon w Jeleniej Górze nie poczuwa się do winy. Jeśli więc zamierzacie
kupować samochód wybierzcie inny salon. Kupując w Jeleniej Górze możecie się
nieźle rozczarować.
Obserwuj wątek
    • Gość: obywatel Re: NIE KUPUJCIE W OPEL LIGĘZA W JELENIEJ SĄ INNE IP: *.dami.pl 04.11.05, 21:13
      Widzę jest Pan klientem maruderem, zapewniam że nie będzie pan zadowolony z
      usług żadengo serwisu. Postawa roszczeniowa i pretensjonalna to cecha
      nowobogackich, którzy przesiedli się ze starych polonezów na nowe autka.
      • wk53jan Re: NIE KUPUJCIE W OPEL LIGĘZA W JELENIEJ SĄ INNE 04.11.05, 21:35
        Może i jest maruderem.
        Teraz tego nie stwierdzimy, ale może miec też rację niejako niezależnie od ewentualnej "nowobogackości".
        Kilka lat temu miałem możliwość osobistego kontaktu z Panem-Właścicielem tego salonu. Słomę widzę do dzisiaj.
        • Gość: zenon5 Re: NIE KUPUJCIE W OPEL LIGĘZA W JELENIEJ SĄ INNE IP: *.ppp.tiscali.fr 04.11.05, 21:57
          Ja mam takie zdanie ze chcac kupic opla,dobrze kupic u Ligezy bo to jedyny
          markowy warsztat tej firmy w JG.Co to znaczy to chyba wiemy.Po pierwsze od
          takiego przedstawiciela zawsze mozemy dochodzic swoich praw,bo to jest
          concesjonowany przedstawiciel tej marki.Ale mam tez negatywne uwagi,mniej wazne
          ale troche tracace nowobogactwem.Po pierwsze,ma 2 psy ktore sa w zamknieciu w
          nocy,nie biegaja po podworku,a wiec praktycznie nic nie pilnuja.natomiast
          przebiegajacy kot w nocy powoduje wsciekla reakcje tych psow.Rezultat?Sasiedzi
          moga zapomniec o zasnieciu.2-ga sprawa-budujac parking zniszczyl droge dojazdowa
          do budynku sasiadow/budynek administracyjny/.Przejezdzajace koparki sprawily ze
          droga byla nieprzejezdna.Na uwagi zareagowal ze jak bedzie chcial to zagrodzi ta
          droge bo nalezy ona do niego.W rezultacie lokatorzy sami musieli naprawiac ta
          droge w porozumieniu z administracja.Nie bylo to zbyt eleganckie posuniecie tego
          pana.Mysle ze jednak czasami pokazac klase to warto,to procentuje.
      • dzg2005 Re: NIE KUPUJCIE W OPEL LIGĘZA W JELENIEJ SĄ INNE 05.11.05, 08:48
        Hmm, trochę mnie Pan zaskoczył tym osądem. Nie przesiadłem się z poloneza,
        jestem młodym człowiekiem, z wyższym wykształceniem, nie z epoki, której
        komunizm zrobił wodę z mózgu i znam swoje prawa i wiem również, że skoro płacę
        za coś mam prawo oczekiwać, że towar będzie zgodny z umową. Samochód, który
        kupiłem jest moim pierwszym i ogólnie jestem z niego zadowolony. Korzystałem
        też z wielu serwisów, choćby z racji przeglądów samochodu w różnych rejonach
        Polski (Bełchatów, Łódź, Sosnowiec, Katowice) i nigdzie mnie tak nie przyjęto z
        takim brakiem kultury jak w salonie LIGĘZA. Warto też odnaleźć się w obecnej
        rzeczywistości i zauważyć, że to sprzedawca winien zrobić wszystko by klient
        był zadowolony. Dziś Pan właściciel salonu jest WŁAŚCICIELEM, jutro może
        zamiatać ulicę obok. To kwestia czasu. Na marginesie zapytam, z jakiego
        słownika wziął Pan słowo "maruder"? Pozdrawiam.
        • wk53jan Re: NIE KUPUJCIE W OPEL LIGĘZA W JELENIEJ SĄ INNE 05.11.05, 22:00
          Na marginesie zapytam, z jakiego
          > słownika wziął Pan słowo "maruder"?
          ---------
          Dobre !
          Pracuję z kolegą, który jest nieugięty przy słowie 'spolegliwy' Na nic się zdają moje argumenty. Jako koronnego argumentu użył słwnika z WP, gdzie jedna z dwóch definicji mówi o "poleganiu na kimś". Na moją wątpliwość, że definicję taką w sieci zamieścił człowiek niekoniecznie mający pojęcie o języku polskim, skwitował to- delikatnie rzecz ujmując - nieuprzejmie.
          Pozdrawiam !
          • inferno_m Re: NIE KUPUJCIE W OPEL LIGĘZA W JELENIEJ SĄ INNE 06.11.05, 00:19
            Ja wolę samochody francuskie lub włoskie z naciskiem na te pierwsze.
          • thory Re: Spolegliwy 07.11.05, 10:07
            spolegliwy ~wi
            «taki, na którym można polegać, na którego można liczyć, godny zaufania; pewny»
            Spolegliwy opiekun. (Kotarbiński)
            sjp.pwn.pl/haslo.php?id=58229
        • kazimierzup Re: NIE KUPUJCIE W OPEL LIGĘZA W JELENIEJ SĄ INNE 06.11.05, 19:10
          "Widzę jest Pan klientem maruderem, zapewniam że nie będzie pan zadowolony z
          usług żadengo serwisu. Postawa roszczeniowa i pretensjonalna to cecha
          nowobogackich, którzy przesiedli się ze starych polonezów na nowe autka.
          • dzg2005 Re: NIE KUPUJCIE W OPEL LIGĘZA W JELENIEJ SĄ INNE 08.11.05, 08:27
            Nie sądzę aby był Pan kompetentny do tego by dokonywać oceny w formie: "coś
            jest jednak z panem rzeczywiście nie tak". Biorąc pod uwagę styl Pańskich
            wypowiedzi, to lekarzem Pan na pewno nie jest. Jeśli zaś chodzi o
            stwierdzenie: "prosze uwazac bo moze sie okazac ze rachunek za roboty
            dentystyczne jest nieproporcjonalnie wysoki", możnaby uznać to za groźbę. To
            jeszcze raz potwierdza, że zapomina Pan, że prawo pięści jest prawem
            prymitywnych i słabych i jako takie powinno zanikać w jakoby demokratycznym
            Państwie. KOmuna już nei wróci -:) Zastanawia mnie jednak jedno, skąd u Pana
            taki przejaw niezrównoważenia emocjonalnego, czyżby Pan "działał" na zlecenie
            właściciela salonu Ligęza w Jeleniej Górze? Na koniec pragnę Pana przeprosić,
            że moje wypowiedzi tak strasznie Pana zestresowały. Nie chciałem nikogo urazić.
            Czym innym jest dokonanie oceny czynów, a czym innym ocenianie osoby.
    • kazimierzup Re: NIE KUPUJCIE W OPEL LIGĘZA W JELENIEJ SĄ INNE 05.11.05, 05:45
      dobrze, nie kupie, chodzilem kiedys z Ligenza do szkoly, to taki malutki
      czlowieczek?

Wez sobie suszarke i podgrzej te folie w cieplejszy dzien najlepiej w garazu.
      Podwaz i powoli sciagaj. Nie wierze ze mozna druty grzewcze oderwac-
      • dzg2005 Re: NIE KUPUJCIE W OPEL LIGĘZA W JELENIEJ SĄ INNE 05.11.05, 08:57
        Faktycznie można by i spróbować ściągnąć samemu różnymi sposobami tą folię ale
        dlaczego nie pozwolić zrobić to fachowcom, którzy ją zakładali. Zawsze można
        uszkodzić wspomniane nitki grzewcze i co kogo będzie wówczas wina? Ponadto za
        taką reklamę, jeśli już należałby się jakiś rabat przy zakupie samochodu.
        Dlaczego mam reklamować salon, gdzie właściciel traktuje klienta jak intruza.
        • Gość: zenon5 Re: NIE KUPUJCIE W OPEL LIGĘZA W JELENIEJ SĄ INNE IP: *.ppp.tiscali.fr 05.11.05, 09:23
          mialem podobny przypadek we Francji.Przy kupnie auta ktore nie bylo hitem
          rynkowym poprosilem o rabat.Sprzedawca probowal mi wmowic ze to auto to prawie
          unikat i mam niepowtarzalna okazje wlasnie kupic auto u nich.Wobec tego
          poprosilem o zaliczke na poczet reklamy ich firmy/auto mialo pare nalepek
          reklamowych/.Nastepnie podalem przyklady cen, ktore firmy placa za reklame.Efekt
          byl taki ze dostalem upust na cenie,reklamy usunieto i obie strony byly zadowolone.
          • kazimierzup Re: NIE KUPUJCIE W OPEL LIGĘZA W JELENIEJ SĄ INNE 05.11.05, 14:46
            dzg: zgadzam sie ze nie ma potrzeby reklamowac bo z taka reklama wyglada sie na
            akwizytora grzebieni. Dlatego mowie o usunieciu poniewaz sami nie chca usunac.
            Ale te nitki na wierzchu!! Jestes pewien czy one na wierzchu? Przyjzyj sie
            lepiej.

Zeniu, przedni pomysl, musze sobie zapamietac.
            • Gość: zenon5 Re: NIE KUPUJCIE W OPEL LIGĘZA W JELENIEJ SĄ INNE IP: *.ppp.tiscali.fr 05.11.05, 16:02
              Jedno jest pewne!!!!!!!!!!! To my decydujemy CO kupujemy,A reszta to tylko
              dodatek !!!!
              • Gość: instruktor Re: NIE KUPUJCIE W OPEL LIGĘZA W JELENIEJ SĄ INNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 17:46
                Nie lubię opli :)
                • Gość: zenon5 Re: NIE KUPUJCIE W OPEL LIGĘZA W JELENIEJ SĄ INNE IP: *.ppp.tiscali.fr 05.11.05, 18:00
                  Ja tez nie,ale za mnie mowi porfel.
        • Gość: Łopel Re: NIE KUPUJCIE W OPEL LIGĘZA W JELENIEJ SĄ INNE IP: *.example.net / *.jgora.dialog.net.pl 08.11.05, 21:12
          Witam
          dzg2005 ma racje z tym salonem jest cos nie tak. Sam sie o tym przekonalem w
          ubieglym roku jak traktuja klienta i niestety wolalem pojechac do salonu w
          Lubinie tam chociaz nie narzucali mi wyposażenia i koloru "bo akurat taki maja
          kolor i jest ladny";)itd.
    • xystos Re: NIE KUPUJCIE W OPEL LIGĘZA W JELENIEJ SĄ INNE 08.11.05, 10:11
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=31640089

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka