Dodaj do ulubionych

Znów ceny paliw

IP: 193.158.111.* 15.11.05, 13:37
Jak widzę od zlikwidowania strony o jeleniogórskich stacjach paliw ich
właściciele znów się rozbestwili!!!
UWAGA!!! Znów mamy n ajwyższe ceny paliw w kraju! We Wrocławiu można kupić
benzynę 95Pb już od 3.78 zł/litr!!! W Jeleniej nigdzie nie kupicie w tej
cenie nawet ropy!!!
A paliwa wciąż tanieją!!!
Jako dowód polecam stronkę
finanse.wp.pl/POD,17,wid,8090792,prasa.html
Czy idea strony, napiętnowania chamstwa i wyłudzania kasy powinna wrócić?
Obserwuj wątek
    • Gość: marta273 Re: Znów ceny paliw IP: *.dip.t-dialin.net 15.11.05, 14:05
      jak ostatnio bylam w Nowej Soli to nie wierzylam jak zobaczylam ceny!
      paliwo o 32 grosze tansze niz w Jelonce
      To jest zlodziejstwo i cos koniecznie trzeba z tym zrobic!
    • Gość: Seti_bs Re: Znów ceny paliw IP: 193.158.111.* 15.11.05, 14:37
      Dla porównania!!!

LOTOS Stacje Paliw!!!

1. Jelenia Góra - Pb95 - 4,23 zł/litr, ON - 3,93 zł/litr
      2. Wałbrzych - Pb95 - 3,99, ON - 3,89 zł/litr
      4. Legnica - Pb95 - 3,94, ON - 3,85 zł/litr

To są ceny z dnia dzisiejszego!!! Nawet w ramach jednego koncernu robią z nas
      głupków!!!
      • Gość: Lincoln Re: Znów ceny paliw IP: *.jgora.dialog.net.pl 15.11.05, 15:49
        Koncerny tu nie maja nic do gadania. Kazda stacja ma innego wlasciciela. W
        jeleniej gorze jest tzw grupa trzymajaca wladze. Policja we Wrocku o tym wie,
        ale nie ma dowodow...i na tym sie konczy:/
        • kazimierzp Zdrowa konkurencja! 15.11.05, 16:57
          W Jeleniej Górze wydano pozwolenie na budowę na kilka nowych stacji benzynowych
          które mają być konkurencją dla dotychczasowych (między innymi koło Tesco która
          ma działać jak stacja koło Auchan we Wrocławiu - baaardzo niskie ceny).
          Okazało się, że te decyzje nie podobają się radnemu, jednemu z pretendentów do
          stanowiska Prezydenta Miasta.
          To już nie wiem, gdzie należy lokować tę "grupę trzymajacą władzę"?!:-)
          • Gość: szu Re: Zdrowa konkurencja! IP: *.jzo.com.pl 15.11.05, 17:56
            Jak to jest Panie Kazimierzu z tymi zezwoleniami - kiedy zostały wydane i czy ów radny storpedował je całkowicie ? Czy jest jeszcze szansa na ich budowę ?

U nas owe 'baaaardzo niskie ceny' oznaczałyby nie ceny rodem spod wrocławskiego Auchanta, ale przytoczone 'normalne' ceny w sąsiednich byłych województwach
            Dlatego tak bardzo liczę na Jet'a przy Kauflandzie

p.s. to nawet nie wiedziałem że padła "nasza" strona o paliwach - dlaczego ? - zniechęcenie, kłopoty z hostingiem czy może coś jeszcze ?
            • kazimierzp Pozwolenia są ważne! 15.11.05, 20:59
              Pozwolenia sa ważne i stacje będą budowane.
              Radni są od ustanowiania prawa lokalnego (tak stanowi prawo), a nie do
              sterowania zarządzaniem miasta. Moga wpływać zbiorowo co gdzie powstanie
              poprzez aktywne współtworzenia planów zagospodarowania przestrzennego (akty
              prawa lokalnego) i potem głosowanie nad ich zatwierdzeniem.
    • Gość: MILO Re: Znów ceny paliw IP: *.jgora.dialog.net.pl 15.11.05, 19:24
      Polecam Shella koło Carefoura. Obecnie 95 kosztuje 4.29 zł, ale od pon. do pt.
      w godz 14:30-16:30 zatankujemy każde paliwo 10 gr na litrze taniej :).
    • Gość: Krzysiek Re: Znów ceny paliw IP: *.jgora.dialog.net.pl 15.11.05, 19:46
      Zmowa paliwowa.Mam kolegów na stacjach,nie raz słyszałem jak przez telefon
      ustalali ceny i w całej okolicy już jest chu...wo ale jednakowo.
    • Gość: Seti_bs DZIAŁAJMY!!! IP: 193.158.111.* 16.11.05, 11:27
      Uwaga. Sposób funkcjonowania rynku sprzedaży paliw w Jeleniej Górze jest do
      ruszenia!!!
      Wystarczy napisać zawiadomienie do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów.
      Należy dokładnie opisać problem (Uwaga! Anonimy nie są przyjmowane).
      Czym więcej złożymy zgłoszeń tym szybciej zajmą się tą sprawą. A UOKiK ma duże
      uprawnienia do kontroli tej sytuacji. Moim zdaniem warto.
      Ja dzisiaj piszę pismo i wysyłam... kto mi pomoże?

Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów
      Plac Powstańców Warszawy 1
      00-950 Warszawa

• Gość: Lincoln Re: DZIAŁAJMY!!! IP: *.jgora.dialog.net.pl 16.11.05, 21:32
        US wie o tym, UOKiK tez...tylko nic nie robia z tym bo po co?:|
    • Gość: Krzysiek Re: Znów ceny paliw IP: *.jgora.dialog.net.pl 17.11.05, 07:45
      Ja też napiszę.
      A propos.jechałem do Legnicy przez Jawor.W paszona Orlenie ON 3,79samej Legnicy
      3.83 a na stacji Auchan ON 3.65 i benzyna 3,60 !!!
      • Gość: obywatel Re: Znów ceny paliw IP: *.dami.pl 17.11.05, 19:56
        Poczekajmy jeszcze parę tygodni na stację JET, zobaczymy czy ona zamiesza coś w
        cenach paliw na jeleniogórskich stacjach.
      • Gość: zenon5 Re: Znów ceny paliw IP: *.ppp.tiscali.fr 17.11.05, 23:13
        O 7.45 nadajesz z internetu,jestes przed praca czy po pracy?To sie tak pracuje?
        To dopiero beda koszta!
    • Gość: Krzysiek Re: Znów ceny paliw IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.11.05, 19:46
      taka praca ( jaka płaca taka praca)
    • Gość: zenon5 Re: Znów ceny paliw IP: *.ppp.tiscali.fr 18.11.05, 22:17
      A jak sie maja relacje cenowe stacji Millera w stosunku do innych stacji?
      • Gość: szuwi Re: Znów ceny paliw IP: *.jzo.com.pl 24.11.05, 06:36
        mają się ..."konkurencyjnie"
        "Konkurencja" polega na tym, że paliwo na Millerze jest zawsze tańsze od pozostałych stacji o ... 1 - 2 grosze (sic!!!!!). Nigdy więcej.
        O kant d... rozbić taką konkurencję, zwłaszcza, że po zatankowaniu u nich samochód zaczął mi szaleć, czego nie robił nigdy - nawet po tankowaniach na przypadkowych stacjach "u Pana Henia" rozsianych po Polsce.
    • Gość: mag17 Re: Znów ceny paliw IP: *.biskupin.wroc.pl / *.dsl.biskupin.wroc.pl 23.11.05, 21:53
      Od kiedy mieszkam we wrocku,czyli ok 15 lat,Jelonka zawsze wypada
      drożej.Ostatnie róznice przekraczają zaś granice przyzwoitości
    • Gość: Grzegorz Re: Znów ceny paliw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 22:14
      Dzisiaj zatankowałem w Legnicy na stacji przy Auchan benzynkę 95 po 3,55
      zł/litr. Nawet nie było kolejki. Również dzisiaj w programie 3 PR słuchałem jak
      prezydent Rzeszowa doprowadził do obniżki cen paliw w Rzeszowie o około 0,50 zł
      na litrze. Jak?. W bardzo prosty sposób. Mianowicie zrobił rzetelne kalkulacje
      na stacji należącej do tamtejszego MZK i obniżył cenę paliwa właśnie na tej
      stacji. Jak on sam powiedział w radio, to początku kolejki były kilometrowe,
      ale już po paru dniach pękła zmowa innych lokalnych stacji. Musieli obniżyć
      ceny. Na tej stacji należącej do MZK zyski nie tylko nie spadły, ale globalnie
      wzrosły. Proste?. Trzeba tylko chcieć. Póki co to ja będę tankował w Legnicy.
      Pozdrawiam brać samochodową i forumowiczów.
      Grzegorz
      • Gość: stacja jeleniagora Re: Znów ceny paliw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 22:32
        Tak w Jeleniej Górze to zaraz do szefa MZK wybrałaby się pielgrzymka która
        chciała by go przekonać do powrótu do starych cen.
        • kazimierzp Stacja TESCO 23.11.05, 22:43
          Jak widać to na budowanej stacji TESCO przy Grunwaldzkiej to wkopano juz
          zbiorniki na paliwo i niedługo zaczną stawiać pawilony stacji. Jak to pokazuje
          przykład takich stacji przy Tesco w Polsce (patrz doniesienia prasowe) benzyna
          95 kosztuje dzisiaj w nich 3,58 zł za litr.
          Ta stacja ma byc otwarta w grudniu 2005 roku. Ciekawe jak będą kształtowały się
          ceny na BP, Schellu, Orlenie czy w stacjach zaopatrywanych z hurtowni Millera?
          Na terenie MZK w Jeleniej Górze nie ma stacji sprzedającej paliwo! Mają chyba
          za mało zbiorników!?!
          • Gość: szuwi Re: Stacja TESCO IP: *.jzo.com.pl 24.11.05, 06:44
            Kolejna dobra wiadomość po jaskółce jaką ma być stacja Jett! Nie sądzę żeby ceny zeszły do poziomu stacji Tesco w Polsce (3,50-3,60 PLN) ale realnym może być już jakieś 3,80-3,90.
            Dwie tańsze stacje MUSZĄ wpłynąć na zbicie tych baniek mydlanych jakie pompują obecnie dotychczasowe 'markowe'.
            • inferno_m Re: Stacja TESCO 24.11.05, 18:27
              Ja mam nadzieję że tańszy będzie i gaz LPG.
              Ceny tego palwia jeszcze kilka dni temu dochodziły do 2,33zł za litr!!
              Jesli Tesco niepostawi na LPG to dużo straci- klientów:)
              • Gość: szuwi Re: Stacja TESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 21:48
                licząc na tańsze stacje również myślę i o LPG na którym jeżdżę. Myślę że choć
                jedna ze stacji - Tesco lub Jett będzie oferowała to paliwo
    • Gość: Grzegorz Re: Znów ceny paliw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 23:31
      Panie Kazimierzu! No i co z tego, że w MZK nie ma stacji paliw. Podałem Rzeszów
      za przykład, że jak się chce to można. Trudno oczekiwać rozwoju JG skoro paliwo
      (jeden z bardziej kosztotwórczych elementów biznesu) jest pewnie najdroższe w
      Polsce!.
      Post scriptum do dyskusji na temat strategii JG - konkretnie jej wdrażania.
      Jest to fikcja (sprawdziłem). Dobra papierkowa robota i martwy zespół do jej
      wdrażania. Przykro. Niech Pan wyciągnie argumenty, że tak nie jest. Pozdrawiam.
      Grzegorz
      • wk53jan Re: Znów ceny paliw 24.11.05, 23:54
        Nie o paliwie ale o tym mechanizmie.
        Ładnych parę lat temu, kiedy państwo juz nie miało żadnego wpływu na ceny chleba, znajoma mi mówi, ze "od czwartku drożeje chleb". Wyśmiałem ją, bo jak to możliwe, żeby wszyscy piekarze raptem podnieśli cenę. Przyszedł czwartek i ceny... podskoczyły. Od tej pory nie śmieję się z takich - pozornie - idiotycznych przepowiedni.
        A może to mówiła w czwartek a ceny skoczyły od poniedziałku. To jednak szczegół bez znaczenia.
        To jest jednak Dolina Cudów.
        Jedynym pocieszeniem jest, że chleb mamy w JG naprawdę dobry.
        Odwrotnie niż paliwa.
        • Gość: zenon5 Re: Znów ceny paliw IP: *.ppp.tiscali.fr 25.11.05, 20:44
          kiedys dawno temu musialem zaplacic podatek,rzecz normalna,ale doliczylem sie
          ze cos jest nie tak.poszedlem do szefa skarbowki we Francji i oglosilem swoje
          watpliwosci.Z krzywym usmiechem wzial moje akta i po
          przestudiowaniu :orzekl.Panu jestesmy winni pieniadze,przekarzemy je na
          konto.Wezcie to za motto:Panstwo szuka frajerow,byleby sie nie dac
          zakwalifikowac do tej grupy.To samo z benzyna i innnymi gownami,nie dajcie sie
          w konia zrobic to tylko wylacznie wasza wina!!!!.I nie nazywajcie przypadkiem
          tego mafia!!!!!Mafia,jesli juz o nia chodzi to nie zajmuje sie glupota ludzka
          tylko zyskiem,wiem cos niecos,mam Wlocha w rodzinie.Ten przypadek jest
          symptomem ewolucji komunizmu w siermiezny kapitalizm.Gnojki nie kontrolowane
          robia co chca,potem nastepuje komisja sledcza,potem przedawnienie,potem
          zostajemy z reka w nocniku jako frajerzy.Czas swoje robi,jestesmy starsi,ale
          jednak glupsi.Gdybym wtedy sie nie upomnial o swoje/skarbowka
          francuzka/zostalbym takim glupcem jak wielu innych skadinad porzadnych
          ludzi.Nie koniecznie trzeba skakac przez plot zeby wygrac z holota,przemyslcie
          to,pozdrawiam
      • Gość: Strejner Re: Znów ceny paliw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 19:24
        Najdroższe paliwo kupiłem we wrześniu 4,50 zł za litr na Shell-u
        • Gość: obywatel Re: Znów ceny paliw IP: *.dami.pl 30.11.05, 18:34
          Dziś - 30 listopada 2005 r. rano tankowałen na Auchan Wrocław Pb 95 - cena 3,77
          zł za litr, można taniej, widać można.
    • Gość: Rafi Re: Znów ceny paliw IP: *.dami.pl / *.dami.pl 30.11.05, 19:44
      W kamiennej Górze zaledwie 32 km
      Pb95 już dwa tygodnie temu płaciłem 3,79 na orlenie, a w Jeleniej też na
      orlenie 4,29.
      Chyba ne tak ten sam koncern ...........
      • Gość: KAROL Re: Znów ceny paliw IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.12.05, 17:19
        A JA WCZORAJ TANKOWAŁEM 95 BEZ OŁOWIOWĄ NA AUCHAN W WAŁBRZYCHU, ZA 3,65!!!!!!
      • Gość: paulos Re: Znów ceny paliw IP: *.dami.pl 04.12.05, 13:29
        ale złodziejstwo w tej jelonce
    • Gość: Grzegorz Re: Znów ceny paliw IP: *.dami.pl / *.dami.pl 04.12.05, 21:41
      Dzisiaj Auchan w Legnicy Pb 95 po 3,50 zł/ltr. Miodzio!!!!. Ja olewam pompiarzy
      z JG.
      • inferno_m Re: Znów ceny paliw 04.12.05, 21:47
        A jeśli wolno zapytać Grzegorzu, w jakiej cenie gaz jeśli widziałeś ceny?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka