Dodaj do ulubionych

uwaga na tego oszusta !!!!!!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 11:49
Uwaga konsumenci na firmę "TRANS-BUD", której właścicielem jest pan Fafał
Cichoń zamieszkały w Oleśnicy przy ul. Sikorskiego 1h/7, która oszukuje
klientów co do zakresu i jakości wykonywanych usług i ich terminowości, oraz
nie zapewnia napraw gwarancyjnych. Ponadto nieprawidłowo sporządza
dokumentację za wykonywaną usługę - (rachunki) - a więc można podejrzewać
firmę o oszustwa podatkowe .
Obserwuj wątek
    • Gość: zenon5 Re: uwaga na tego oszusta !!!!!!!!!!!!! IP: *.ppp.tiscali.fr 17.11.05, 18:36
      Nie znam sprawy i sie nie wypowiadam co do meritum sprawy,ale zdecydowanie
      jestem za publicznym napietnowaniem ludzi, ktorzy uwazaja ze inni to glupcy i na
      nich mozna zerowac.Do szalu mnie doprowadza mania medialna polegajaca na tym ze
      zwykly bandzior jeszcze nie skazany/ale popelnil morderstwo/wchodzi do sadu z
      zaslonieta morda,a w sprawozdaniu prasowym pisze sie o nim jako np Franek
      K.Gdyby pokazano go w calosci to byc moze inna ofiara moglaby sobie przypomniec
      jego ..........A tak to beda szukac DNA,cala ceremonia,w rezultacie kazdy z nas
      do tego sie dolozy,eh szkoda gadac.
      • Gość: szu Re: uwaga na tego oszusta !!!!!!!!!!!!! IP: *.jzo.com.pl 17.11.05, 19:14
        co racja to racja, jednak prawo stanowi o tajemnicy danych osobowych które pierwszy post łamie - tym samym jego autor może mieć nieprzyjemności.

Dura lex sed lex...
        • Gość: zenon5 Re: uwaga na tego oszusta !!!!!!!!!!!!! IP: *.ppp.tiscali.fr 17.11.05, 19:32
          Dobrze,to z innej beczki,dostaje mnostwo codziennie emaili o tresciach wybitnie
          reklamowych,nie zycze sobie tego,ale zeby tego uniknac musze poprostu
          placic.Place juz za internet,ale dlaczego musze placic za ochrone mych danych
          osobowych?
          • Gość: szu Re: uwaga na tego oszusta !!!!!!!!!!!!! IP: *.jzo.com.pl 17.11.05, 20:40
            Oczywiście - ochrona danych powinna być zachowana niezależnie od ponoszonych lub nie - opłat. Wiemy jednak jak jest ze spamerami - działają poza prawem a sprawy sądowe są sporadyczne (tym bardziej zadowalające wyroki).
            Z drugiej strony - częstokroć spamerskie przesyłki trafiają do generowanych losowo kont - przykładowo posiadając e-mail ktostam@domena.pl trafiają na moje konto również przesyłki do kont podobnie brzmiących jak np. ktostam1@domena.pl - i tu uchybienie widzę w serwerze mojego 'dostawcy' konta pocztowego

Z innej beczki - ja płacę za internet a dodatkowo musze opłacać abonament za linię telefoniczną która mi nie jest do niczego potrzebna. Tak więc chcąc nie chcąc muszę płacić tepsie haracz za niewykorzystywaną rzecz. (czytałem ostatnio że nareszcie i za to mają zostać pozwani)

Ot paradoksy naszej rzeczywistości.
            A kwestia ochrony danych osobowych choćby i największych łotrów wzbudzała już swojego czasu kontrowersje - słynnne - jak się okazało - bezprawne - publikowanie 'czarnych list' oszustów. I z tego znaleziono wyjście, usadawiając je na zagranicznych serwerach, dzięki czemu przestały łamać nasze kulawe prawo.
            • Gość: zenon5 Re: uwaga na tego oszusta !!!!!!!!!!!!! IP: *.ppp.tiscali.fr 17.11.05, 21:06
              dzieki za rzeczowosc,nie lubie slowa merytorycznosc,pozdrawiam
            • wk53jan Re: uwaga na tego oszusta !!!!!!!!!!!!! 20.11.05, 17:53
              Oj, pieprzycie, za przeproszeniem Panie Wójcie (Szu).
              Ochrona danych osobowych to zupełnie inna bajka. POdanie czyjegoś nazwiska przez osobę 'prywatną' z ochroną danych nie ma kompletnie niczego wspólnego. Można jedynie mówić o pomówieniu, oszczerstwu, zniesławieniu i paru innych duperelach, na które bardzo sa uczuleni wszelkiekj asci kanciarze.
              A podawanie inichjałów w sprawach karnych to jeszcze inna historia. Dla mnie zresztą też idiotyczna. Bo czyż nie brzmi jak wypowiedź skończonego kretyna zdanie :"Przemysław W. syn prezydenta Wałęsy"?
              A tak w ogóle, to licho wie jak jest w rzeczywistości. Może ci panowie mają ze sobą na pieńku i pokrzywdzonym jest ten od transportu? A kto to wie?
              Najlepszy sposób to olewać takie posty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka