Dodaj do ulubionych

Zamiast IV RP mamy Kaczystan...

IP: *.dami.pl / *.230.udn.pl 04.02.06, 14:12
Nie wstyd wam zwolennicy PISiorów ?
Obserwuj wątek
    • Gość: TSA Re: Zamiast IV RP mamy Kaczystan... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.06, 02:10
      Nie sami tego chcieliśmy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: sex to zero Re: Zamiast IV RP mamy Kaczystan... IP: *.231.udn.pl 05.02.06, 07:22
      Nieee, bo najpierw musiało przejść becikowe, senioralne.

Dalej w kolejce czeka komisja prawdy i sprawiedliwości, urząd antykorupcyjny,
      monitoring mediów, instytut wychowania, jeszcze parę inncyh urzędów.

A na końcu okaże się, że nie ma pieniędzy.
    • dunczyk1960 Re: Zamiast IV RP mamy Kaczystan... 05.02.06, 09:33
      Gość portalu: Lord Vader napisał(a):

Nie wstyd wam zwolennicy PISiorów ?

Poczekaj troszeczke , po wyborach na Bialorusi , Prezydent RP LA Kaczorenko do
      Minska pojedzie i z pewnoscia cos ustali-jak bezrobocie w Polsce zmiejszyc ,jak
      powszechna biede sprawiedliwie na obywateli podzielic .., nie od razu Krakow
      zbudowano -RuBiPol tez swego czasu potrzebuje .
    • wk53jan Re: Zamiast IV RP mamy Kaczystan... 05.02.06, 10:34
      Jakoś emisariusze Kaczorków nam zamilkli.
      Miałem napisać, żeby się nad nimi nie pastwić, bo wielu z nich naprawdę tym politykom uwierzyło. Miałem napisać, ale nie napiszę z prostej przyczyny; skoro wybieram jakiś stanowisko, tzn. że WYBIERAM. Dokonałem pewnej analizy a stan mojej wiedzy jest na tyle wystarczający, abym sobie ten pogląd wyrobił. Jeśli stan wiedzy jest mały, zasięgam opinii mądrzejszych od siebie. Czy może być coś prostszego? To nie wstyd posłuchać mądrego. Ale wielu z nas nie chce słuchac madrego, bo to cholernie nudne i woli słuchać jakiegoś niedouczonego polityka, który potwierdza moje fobie, poglądy , utwierdza mnie w moich obawach i pobudza moje oczekiwania.
      Jeszcze troszkę i zaczna się sypać sondaże. Bo te ich "rogramy" to jedna wielka lipa. Specom od PR w końcu braknie pomysłów. Wtedy na bok pójdzie pan Premier. Wcześniej - większość ministrów. Ato dopiero niecałe 4 nmiesiące.
      A podobną ilość centralnych spec-urzędów juz przerabialiśmy. Tamte były skażone niesłusznym systemem, dzisiejsze są namaszczone przez Wujka Borowika a więc lepsze.
      Wszystkie mają tą samą cechę; pchają się do nich wszzelkiej maści karierowicze i nieudacznicy, którzy nie potrafią pracować ale kontrlować to i owszem. Kontrole to ich zywioł.
      Można jeszcze tak długo.... tylko: po co?
      Jak mawiają nasi bracia-Słwianie; pażywiom - uwidim...

Jeszcze jedno.
      Piję tutaj do wszelkich emisariuszy i zagorzałych zwolenników.
      "Zwykłych" wyborców to nie dotyczy. Ci mają prawo do błędu.
      • Gość: jelgór Re: Zamiast IV RP mamy Kaczystan... IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.02.06, 23:57
        Wolę silne państwo z wartościami niż sprzedajną republikę założoną na
        złodziejskim układzie. Nigdy więcej Rywinlandu.
        • jaremax Re: Zamiast IV RP mamy Kaczystan... 06.02.06, 00:52
          Mnie tam jakoś w Kaczystanie żyje się normalnie.Może dlatego ,że telewizji mało oglądam :-))).Tego Wam wszyskim życzę!
          • Gość: LOrd Vader Re: Zamiast IV RP mamy Kaczystan... IP: *.dami.pl / *.230.udn.pl 06.02.06, 07:05
            Szczęściarz z Ciebie.... Mało telewizji ogladasz.... za chwilę będzie tylko
            jedna telewizja.... i jedno radio...
        • Gość: Lord Vader Re: Zamiast IV RP mamy Kaczystan... IP: *.dami.pl / *.230.udn.pl 06.02.06, 07:08
          Jeśli dla Ciebie wartości to władza absolutna to Ci współczuję. Myślisz że oni
          to robią w imię jakiś wartośći ? Możliwe.... ale napewno to nie są towartości
          ludzi którzy za nimi głosowali...
          Silne państwo ? gdzie ? bo nie widzę....
          • Gość: zrezygnowany Re: Zamiast IV RP mamy Kaczystan... IP: *.231.udn.pl 06.02.06, 11:53
            jak mawiają w reklanie. PANIE DAJ PAN SPOKOJ.bez chucka norrisa nie ruszymy!!!
    • Gość: Liberator a w Jeleniej dalej PRL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 00:15
      i PRL w Jeleniej chyba nigdy się nie skończy. Ciągle te same smutne lewe twarze,
      pełne cynizmu. My jesteśmy tu WŁADZĄ i nikt nam nie podskoczy, bo władza jedynie
      słusznej PARTII się należy. W kupie siła. Wstyd mi za Jelenią, że to taka
      czerwona dolina. Za jakiś czas wymrą te stare prl'owskie pryki. Pokolenie
      Szmajdzińskiego, Kusiaka, Piotrowskiego i innych piewców socjalizmu i walki klas.
      • Gość: hng Re: a w Jeleniej dalej PRL IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.06, 01:58
        ojcze dyrektorze jakie ty masz piekne objawienia... musisz poruszyc sprawe
        jeleniej w "naszym dzienniku"....

moze jakis stos przygotowac ?? wielka inkwizycja poczatkiem IV RP :))))
        • Gość: Liberator Re: a w Jeleniej dalej PRL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 02:23
          W sumie to szkoda czasu aby czekać na to by te rządzące Jelenią pogrobowce
          stalinizmu umierały śmiercią naturalną.
          • Gość: sinn fein sinn fein IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 05:33
            W Jeleniej Górze na foum siedzą ludzie powiązani z tym co się tu dzieje od lat.
            Jak mogą powiedzieć że ręka która ich karmi jest be? Jak te miernoty by do
            czegoś same doszły?

A z innej beczki, czy PO rozliczyła się z pieniędzy pożyczonych na kampanię
            wyborcze od Wrocławskich bankierów?

No to czekamy na larum.
            O ile post przeszedł.
            • Gość: GN Re: sinn fein IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 15:56
              No PO to ma powody do ataku, kto by to nie byl. Miales chamie zloty rog, zagrali
              va banque. A wierzyciele pukaja do drzwi...
          • Gość: Lord Vader Re: a w Jeleniej dalej PRL - szkoda mi cie liberat IP: *.dami.pl / *.230.udn.pl 08.02.06, 18:47
            Jak czytam co wypisujesz na tym forum to szkoda mi cię.
            Jesteś tak zaślepiony kłamstwami ojca dyrektora (celowo małe litery) że nic
            poza papką z wiadomego radia do ciebie nie dociera.

Dla twojej informacji mam 30 lat - jeśli zostały ci jeszcze jakieś szare
            komórki to sobie przeliczysz że z prl mam niewiele wspólnego.
            Ale cóż cie to obchodzi.
            STOS, STOS, STOS - przy życiu zostać mogą wyznawcy jedynie słusznej idei !
            pachnie mi to mieszanką narodowo-religijno-fanatyczną - takich jak ty powinno
            się leczyć !
            • Gość: HK Re: a w Jeleniej dalej PRL - szkoda mi cie libera IP: *.arcor-ip.de 08.02.06, 18:58
              do l. Vadera: niejaki krzysiek na tym forum napisal do mnie, bo powiedzialem o
              prezydencie kaczor ..nastepujacy tekst:

Wybrała Go wiekszoś!Więc na kolana chamie i czapkę z głowy!!!Trochę szacunku!

niestety zaslepienie jest wieksze niz myslales....jak na bliskim wschodzie...
              • Gość: KH Re: a w Jeleniej dalej PRL - szkoda mi cie libera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 19:03
                a jednak ssiesz HK
              • Gość: Waldi Re: a w Jeleniej dalej PRL - szkoda mi cie libera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 00:15
                > Wybrała Go wiekszoś!Więc na kolana chamie i czapkę z głowy!!!Trochę szacunku!
                >
                Niektórym nawet podstaw matematyki brakuje.
                Dla całkowitej jasności, to Kaczyńskiego nie wybrała większość Polaków, tylko troche ponad 8mln z 30mln uprawnionych do głosowania. Tak więc to nawet połowa nie jest.
                • Gość: dest Re: a w Jeleniej dalej PRL - szkoda mi cie libera IP: *.jgora.dialog.net.pl 16.02.06, 19:25
                  Zaiste dziwne jest, że w większości mają pretensje ci, co w ogóle nie
                  głosowali. Trzeba było iść do urn. Nikt nie bronił. Trzeba było wybierać, kogo
                  się chce. Nie nie wstyd mi głosu na PiS. Mam 140IQ, wyższe wykształcenie, nie
                  słucham Radia Maryja, oglądam Telewizję TRWAM, nie chodzę w mocherowym berecie.
                  Nie mogę mieć jednak powodów do zadowolenia, bo jeszcze media za dużo stumulują
                  świadomością tzw Polaków (Polactwa raczej). Przykre, że zwolennicy GW dali
                  sobie taką sieczkę z mózgu zrobić. Och Polactwo...Żal mi Ciebie...
                  • Gość: Waldi Re: a w Jeleniej dalej PRL - szkoda mi cie libera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:34
                    O bardzo przepraszam!!! Ja co prawda nie wiem jakie mam IQ, ale głosować byłem we wszystkich trzech głosowaniach, i ja Kaczystanu nie wybierałem.
                  • Gość: Lord Vader Re: a w Jeleniej dalej PRL - szkoda mi cie libera IP: *.dami.pl / *.230.udn.pl 05.03.06, 20:43
                    Chyba ci się niechcący zero wpisało jak podawałeś swoje IQ ?
                    • inferno_m Re: a w Jeleniej dalej PRL - szkoda mi cie libera 05.03.06, 21:20
                      Pani Hexel, z Kadisz też by sobie Pani żarty robiła?

Każdy ma prawo do swojego zdania więc nie czepiam się do pierwszej części Pani
                      wypowiedzi lecz do drugiej.
    • Gość: Krzysiek Re: Zamiast IV RP mamy Kaczystan... IP: *.jgora.dialog.net.pl 08.02.06, 20:52
      HK
      wiesz ty naprawde palant jesteś!Ja też nie lubie Kaczynskiego ,ale to jest
      Prezydent Polski wybrany w demokratycznych wyborach i trzeba to
      uszanowac.Ciekawy jestem czy niemcy tak jadą nową panią kanclerz? nie wszyscy
      byli zgodni co do wyboru.Możemy oceniac jego poczynania ale nie jechac jako
      osoby.Ty i tak nie zajarzysz o co chodzi.
      • Gość: Waldi Re: Zamiast IV RP mamy Kaczystan... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 00:12
        Za dużo tych bliźniaków i stąd nieporozumienia chyba ;)
        Prezydent Kaczyński niech sobie i będzie, bo problemem jest jego braciszek z manią wielkości do spółki z kumplami. Razem chcą jak najwięcej władzy dla siebie pod pretekstem "budowy IV RP". Ani się obejrzymy jak obudzimy się w kolejnej Białorusi.
        • Gość: CZARNY BETON Re: Zamiast IV RP mamy Kaczystan... IP: *.telia.com 09.02.06, 12:11
          Nie narzekajcie,bedzie lepiej,a gdy Occec Rydzyk Swietym zostanie - niebosklony
          nad Rzeczpospolita nigdy blekitne byc nie przestana.
          Amen
          • jaremax Re: Zamiast IV RP mamy Kaczystan... 10.02.06, 00:17
            Nie oglądajcie telewizji,nie czytajcie gazet,a zobaczycie jaki świat jest piękny.Pozdr.:-)))
          • hexl Re: Zamiast IV RP mamy Kaczystan... 05.03.06, 17:47
            Tak, tak....
            Narazie PiS toruje Rydzykowi drogę do nieba, dystrybując jego gazety w
            samolotach LOTu.
            Od paru tygodni w rejsowych samolotach LOT nie ma już Trybuny, bo PiS nie lubi
            jak ludzie czytają lewicowe kłamstwa, za to mozna czytać gazetę Rydzyka ...
            www.naszdziennik.pl

Niech bedzie pochwalony Lech Kaczyński, prezydent Najjaśniejszej
            Rzeczypospolitej i jego brat Jarosław - zawsze dziewica.
            Amen

• Gość: demokrata Re: Zamiast IV RP mamy Kaczystan... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 20:09
        No, niby demokratycznie wybrany....Nie da się zaprzeczyć.
        A że przy urnach były zastępy Papy Borowika, to już wina tych co nie poszli głosować....
        Ale mnie ta demokracja tez dziwnie pachnie ...
        Najlepiej to było widać przy podpisywanniu tzw. "paktu stabilizacyjnego" gdzie "demokratycznie" była tylko jedna TV i jedno radio.
        Właściwie to dobrze, bo nie było zaduchu, nerwowości, tłoku i w ogóle...
        Bo po co tam jakies TVP, Gazety, Rzepy czy inne Polsaty? I tak wiemy, co mieliśmy wiedzieć.
        • Gość: jelgór Re: Zamiast IV RP mamy Kaczystan... IP: *.jgora.dialog.net.pl 16.02.06, 20:55
          Media same wyszły, bo się obraziły! Nie spodobało im się, że po latach
          wyśmiewania wydobywa się RTV ojca Rydzyka jako jedno z nich- mediów
          informacyjnych- i dały to odczuć. Nikt im nie kazał wychodzić, ale w swoim
          obiektywizmie uznały się za wygonione. To jest test na ich rzetelność- wyszło,
          że lepiej nie informować o ważnym wydarzeniu niż uwiarygadniać Trwam.
          • inferno_m Re: Zamiast IV RP mamy Kaczystan... 16.02.06, 21:01
            Rolą dziennikarzy jest ocenianie i opisywanie (rzetelnie) wydarzeń i zjawisk.
            • wk53jan Re: Zamiast IV RP mamy Kaczystan... 17.02.06, 11:05
              Z całym szacunkiem ale rolą dziennikarzy nie może być OCENIANIE.
              Przy opisywaniu nie będę się upierał, ale pamiętajmy, że nie istnieje coś takiego jak informacja obiektywna. To jest coś równie 'realnego' jak perpetum mobile.
              Siłą rzeczy jesteśmy poddani manipulacji chociażby poprzez dobór informacji. Proszę sobie porównać chociażby flagowy okręt TVP 1 z Panoramą, nie mówiąc juz o TVN.
            • Gość: dest Re: Zamiast IV RP mamy Kaczystan... IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.03.06, 17:26
              Rolą dziennikarzy jest opisywanie rzeczywistości. Ocenę niech zostawią bardziej
              kompetentnym.
            • hexl Re: Zamiast IV RP mamy Kaczystan... 05.03.06, 17:49
              Oby tylko dziennikarzom pozwalano tę rolę spełniać.
          • wk53jan Re: Zamiast IV RP mamy Kaczystan... 17.02.06, 11:00
            Obrazili sie tzw. dziennikarze, którym z profesjonalizme do paprazzi niedaleko, mimo że piszą o politykach a nie o M.Wisniewskim i Dodzie. To fakt.
            Ale nie zauważyłeś, że stworzono precedens i dano sygnał społeczeństwu, kto tu jest ważny.
            Niech sobie Wujek Borowik ma monopol na transmisję, tylko pod jednym warunkiem, że nie będzie korzystał zn pieniędzy podatników. PO jednej jego TV zostało coś ponad 3oo mln długu. Zgadnij, kogo obciążą ?
            A poziom Twoich wypowiedzi (bo chyba nie:rozumowania, tego zjawiska nie pojmujesz) jest rzeczywiście na miarę tych beretów.
            Przykre to...
          • Gość: Waldi Re: Zamiast IV RP mamy Kaczystan... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:40
            Jak media mogły same wyjść, skoro ewidentnie było widać, że im zamknięto drzwi przed nosem i niewpuszczono na "parafowanie"??
            Teleportowali się czy co?!

A że później wyszli to bardzo dobrze, mieli racje.

"Beam me up, Scotty" ;)
    • Gość: OLO Re: Zamiast IV RP mamy Kaczystan... IP: *.231.udn.pl 17.02.06, 15:05
      Nam nie.A wam brudasy z sld Jeleniej
    • Gość: Wow Już niedługo koniec PiSu!!! IP: *.231.udn.pl 06.03.06, 15:43
      Czak przyjeżdza do Polsi zrobić porządek....

img113.imageshack.us/my.php?image=koniecpisu9le.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka