Dodaj do ulubionych

prezentacja... flagi

02.05.13, 09:36
- mój sąsiad, już go wspominałem
forum.gazeta.pl/forum/w,10226,144226468,144229844,Re_Informowanie.html
zarzuca mi nie wywieszanie flagi, konkretnie 3 maja. Także 15 sierpnia i 11 listopada.
Nie wywieszam.
On mocuje flagę taśmą a nawet... sznurowadłami, niekoniecznie nowymi.

Mam swoje zdanie, chętnie poznam opinie innych.

?

https://d.naszemiasto.pl/k/r/f0/81/4fa15c4e09a0e_o.jpg
Obserwuj wątek
    • nm.buba011 Re: prezentacja... flagi 02.05.13, 09:39
      https://d.naszemiasto.pl/k/r/f0/81/4fa15c4e09a0e_k3.jpg
      • kora3 Nie wywieszam, nie zwracam uwagi, czy i jak 03.05.13, 13:54
        wywieszają inni. Na jakieś gadki sasiada, ze nie wywieszam zareagowalabym smiechem smile
    • aqua48 Re: prezentacja... flagi 02.05.13, 10:02
      nm.buba011 napisał:

> Nie wywieszam.
      > Mam swoje zdanie, chętnie poznam opinie innych.

Też nie wywieszam na balkonie pomiędzy suszącymi się portkami sąsiada, a anteną satelitarną i pościelą innego sąsiada. Z resztą nawet gdybym bardzo chciała to nie mogę, bo mam siatkę antygołębiową uniemożliwiającą wszelkie "wystawki". Mamy nad bramą wejściową, w odpowiednim miejscu jedną flagę na cały budynek i uważam, że to całkowicie wystarczy.
    • deszcz.ryb Re: prezentacja... flagi 02.05.13, 10:06
      Olej sąsiada, to twoja sprawa, czy wywieszasz flagę, czy nie. I to bym mu właśnie powiedziała "to moja sprawa".

Poza tym owszem, gość - skoro już tę flagę wiesza - to powinien zadbać o to, żeby to zrobić porządnie, ale z kolei to już nie twoja sprawa, tylko jego. wink Więc tę kwestię pomiń milczeniem.
    • default Re: prezentacja... flagi 02.05.13, 10:26
      Ja nie wywieszam właśnie dlatego, że nie mam ani "profesjonalnej" flagi, ani miejsca gdzie mogłabym ją zamocować nie stosując jakiejś żałosnej prowizorki. Co roku sobie obiecuję, że zakupię odpowiednie akcesoria i co roku zapominam....
      Ale byłabym bardzo niemile zdziwiona, gdyby sąsiad (wywieszający) zrobił mi jakąś uwagę na temat braku flagi. Także nie przyszłoby do głowy oceniać formę w jakiej on wywiesza (szczerze powiedziawszy nawet tego nie wiem - widzę że wisi, ale jak ? Co mi do tego.)
    • matylda1001 Re: prezentacja... flagi 02.05.13, 13:42
      Ja wywieszam flagę już na 1 maja i robię to od lat. Mam specjalnie zrobiony metalowy uchwyt mocowany na balustradzie balkonowej. Aż wyszłam na balkon zobaczyć jak w tym roku przedstawia się sprawa flag w moim bloku. Na trzydzieści mieszkań widzę ich osiem. Jak są mocowane to z daleka nie widać, w każdym razie wyglądają estetycznie. Na balkonach okolicznych bloków też jest ich sporo, i zdaje się, że w każdym kolejnym roku coraz więcej. Moim zdaniem to bardzo dobrze.

> Mam swoje zdanie, chętnie poznam opinie innych.<

A ja chętnie poznam Twoje zdanie.
    • gazeta_mi_placi Re: prezentacja... flagi 03.05.13, 13:57
      Prawdziwy patriota, szanuję takich ludzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka