qasiunia 19.04.06, 11:55 termin mam na 26 maja. Chcemy mieć poród rodzinny w szpitalu w JG, pytanie dotyczy połoznej, która będzie uczestniczyć podczas porodu, może któras dziewczyna moze mi jakąś polecić, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tag_heuer Re: jaką położną wybrać? IP: *.PMPoland.PL / *.pmpoland.pl 19.04.06, 12:50 tel.600 211 910 nie pamietam imienia tej pani, ale była obecna przy porodzie mojej córki i byłem bardzo zadowolony, bo na prawde opieka była super, zalatwion sala izolatka itd. Na przyszłość tez ją wybiorę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tag_heuer Re: jaką położną wybrać? IP: *.PMPoland.PL / *.pmpoland.pl 20.04.06, 09:21 To pani Janina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piteros Re: jaką położną wybrać? IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.06, 13:34 Polecam panią Grażynę, tel. 607 446 003. Rok temu razem z żoną przeżywaliśmy narodziny naszego synka przy duej pomocy właśnie pani Grażyny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
qasiunia Re: jaką położną wybrać? 19.04.06, 17:25 ostatnio jak byłam na ktg to była połozna z blond włosami ścieta na krótko, bardzo mi się spodobała, ale nie wiem jak ma na imię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piteros Re: jaką położną wybrać? IP: *.jgora.dialog.net.pl 19.04.06, 17:57 Położna w krótkich blond włosach to właśnie pani Grażyna. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
qasiunia Re: jaką położną wybrać? 20.04.06, 13:04 dziękuję bardzo w takim bądz razie do niej zadzownię, pozdrawiam i prosze trzymac kciuki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piteros Re: jaką położną wybrać? IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.04.06, 14:21 Trzymmy kciuki razem z moim synkiem - powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona jaką położną wybrać? 21.04.06, 12:06 Polecam p.Grażynkę, miłą kobietkę w krótkich blond włosach. Z tego co wiem ma ona w szpitalu swój prywatny gabinet, w którym można rodzić w wodzie. Jest to poród rodzinny. Taka przyjemność kosztuje 400zł. Ale jeśli zdecydowana jesteś na normalny poród to poprostu skontaktuj się z tą Panią a napewno Ci nie odmówi. Życzę spokojnego porodu i zdrowej dzidzi :) Pozdrawiam, Gosia. Odpowiedz Link Zgłoś
qasiunia Re: jaką położną wybrać? 21.04.06, 19:21 a co to znaczy normalny poród? bez męża i za darmo? Bardzo chcemy, aby mąż uczestniczył w tym wydarzeniu, natomiast poinformowano nas, że jezli będziemy chcieli rodzić razem w ogólnej sali (czytaj za darmo) to w przypadku gdy bedzie rodziła np. jeszcze jedna pani, obecnośc męża jest wykluczona. Dlatego zastanawiamy się nad zapłaceniem 400 zł aby być razem. Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona poród 22.04.06, 10:56 Źle sprecyzowałam :) Chodziło mi o normalny poród tzn. siłami natury, ale nie w wodzie. A jak z tym dalej jest to nie wiem bo jescze nie rodziłam. A poród rodzinny kosztuje, ale ile? Za 6 dni będę testować, więc tak przy okazji, to trzymaj kciuki ;) Tu możesz poczytać różne rzeczy związane z ciążą, porodem, noworodkiem itd.itp. forum.gazeta.pl/forum/0,53940,2435023.html Pozdrawiam, Gosia :) Odpowiedz Link Zgłoś
qasiunia Re: poród 22.04.06, 13:10 tak porod rodzinny tzn z mężem może być darmowy pod warunkiem ze rodzimy w tym czasie sami, i nie ma innej pani która by rodziła w tym samym czasie co my, poród na osobnej sali z mężem i wybraną położną kosztuje 400 zł. Bedę trzymać kciuki. i licze na relacje ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona ...czekanie 23.04.06, 13:18 Dam znać co ze mną, w tym tygodni się wszystko okaże :) To mój najważniejszy, najbardziej wyczekiwany tydzień w życiu chyba ;) Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę. Gosia. Odpowiedz Link Zgłoś
malinka_malinka1 Re: jaką położną wybrać? 24.04.06, 13:18 cześć! 15 dni temu rodziłam -miałam wykupioną położną p.Jadwigę Kałwińską-poród w osobnej sali, udało mi sie też załapać na pojedynczą salę poporodową.Wiem jednak że nie zawsze za te 400 zł wszystko jest ok bo będąc w szpitalu poznałam dziewczynę która miała cc i też położna skasowała 400zł -mało tego dziewczynę położono do dwójki i w drugiej dobie dołożono do sali in. dziewczyne-ale cena nie uległa zmniejszeniu, więc w tym szpitalu to wszystko jest takie sobie !!! Opieka ze strony pielęgniarek od noworodków-kicha!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qasiunia Re: jaką położną wybrać? 24.04.06, 18:25 gratuluję!! a polecasz tą położną? ja jedynie decyduję sie na JG ze względu na sprzęt tam dostępny,resztę mam nadziję jakoś przeżyję ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enia Re: jaką położną wybrać? IP: *.dami.pl / *.230.udn.pl 20.06.06, 18:53 Ja już jestem PO! I nie było tak źle! A co do położnych to za kasę porody rodzinne przyjmują 4 i wszystkie są super! Zreszatą opieka wszystkich położnych jest świetna zawsze chętne do pomocy nie ważne o co się poprosi zapyta! Przynajmniej ja mam takie doświadczenia - o żadnej położnej w która miała dyżur w ciągu mojego pobytu - całe 6 dni - nie mogę powiedzieć złego słowa!!! Z pielęgniarkami od noworotków jest gorzej wolę się wypowiadać! Ale nie ma się co obawiać porodu w naszym szpitalu a tego za pieniądze to już wogóle! Więc dziewczyny jeżeli boicie się że kiepska opieka itp - to nie prawda! Chyba że ja jestem szczęściarą i dla mnie wszyscy byli mili i wogóle a resztę olewano - ale w to wątpię - bo inne dziewczyny miały podobne odczucia! Czy płaciły czy nie :- ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: jaką położną wybrać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 23:25 Cześć!!! Ja rodziłam z Pania Jadwigą Kałwińską - fantastyczna. Płaciłam 400 zł, poród na początku w wodzie, dopiero koncówka na łózku. Połozna była przy mnie cały czas, podobnie jak mąż. Jak już leżałam na łóżku doszła jeszcze moja pani doktor - Ujec-Kasolik - również polecam bo fantastyczna. I tak sobie rodziliśmy w czwórkę. Poród wspominam rewelacyjnie a do tego miałam salę jedynkę po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś