Dodaj do ulubionych

co bedzie na miejscu m donalds?

IP: *.jgora.dialog.net.pl 16.09.06, 18:01
czy któś wie?
Obserwuj wątek
    • kazimierzp Re: co bedzie na miejscu m donalds? 16.09.06, 18:12
      W miejscu księgarni bedzie Empik, a co w miejscu Macdonaldsa to trwa remont,
      ale nowa właścicielka nie bardzo chciała deklarować się co tu zrobi!;-)
      Stwierdziła, że nie będzie to część empiku!
      • Gość: Ryszard Re: co bedzie na miejscu m donalds? IP: *.231.udn.pl 16.09.06, 22:11
        Panie Kaziu P. - Pan to wiesz wszystko. Najgorsze jest to, że ta nowa
        właścicielka nie chce powiedzieć co tam zrobi. A g---o Cie to obchodzi. Co
        piszesz pan książkę, albo poemat.
        • Gość: ... Re: co bedzie na miejscu m donalds? IP: *.jgora.dialog.net.pl 16.09.06, 22:15
          palant. Zwykły śmieć
          • Gość: jakitamgość Re: co bedzie na miejscu m donalds? IP: *.jgora.dialog.net.pl 16.09.06, 22:57

Jeśli odpowiada kazimierzp to w zasadzie nie powinnam sie już odzywać, ale na
            jelonce czytałam( a może na jg24) , i to chyba całkiem niedawno, że mimo
            wcześniejszych przymiarek, Empiku w Jeleniej nie będzie, co mnie bardzo
            zasmuciło. To tyle celem uzupełnienia. Z tych dwóch informacji oczywiście
            bardziej chciałabym wierzyć kazimierzowip niż wiadomościom
            jelonki.Pozdrawiam , szczególnie tych, którzy piszą żeby pisać.
            Uwaga:

• Gość: ed Re: co bedzie na miejscu m donalds? IP: *.jgora.dialog.net.pl 16.09.06, 23:55
              powiedzcie mi co jest takiego szczególnego w Empiku że wszyscy się tym
              podniecają. Towary które są w Empiku można dostać rowniez w innych, bardziej
              specjalistycznych sklepach i to dużo taniej. Ceny książek to czyste zdzierstwo,
              wejdźcie kiedyś do Empiku w innych miastach to sami zobaczycie. W Mr Booku na
              Długiej można dostać to samo a nawet więcej i do tego taniej. Wolał bym żeby w
              tym miejscy powstała jakaś stylowa knajpka bo lokali w mieście brakuje.
              • martina.15 Re: co bedzie na miejscu m donalds? 18.09.06, 12:03
                sory ale ja do mr booka z wozkiem nie wjade, nie kupie tam specjalistycznej
                prasy, perfum, nie napije sie kawki, nie usiade z ksiazka w rece. no i tak
                szczerzemowiac to w booku nie ma tak duzo ksiazek...
                • Gość: ed Re: co bedzie na miejscu m donalds? IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.09.06, 20:36
                  a dlaczego nie wjedziesz do Mr Booka na Długiej jest wejście prosto z chodnika,
                  w przeciwieństwie do Hita gdzie byly i pewnie będą schodki. W Booku kawę jak
                  najbardziej można wypić (automat Lavazza), prasy to jest cala ściana, a pod
                  oknem dwa fotele. Co do ilości książek, to chyba nie wyobrażasz sobie że w
                  Empiku będzie ich więcej :-) (wystarczy zajrzeć do innych miast), a w Booku
                  wszytsko (doslownie) można zamówić) Chyba coś ci sie pomieszało i nie o tym
                  samym Booku mówimy. Zobaczymy jeszcze jak będzie wyglądał Empik u nas, bo Empik
                  Empikowi nierówny. Dla wyjaśnienia - nie mam nic przeciwko Empikowi tylko nie
                  rozumiem skąd ten zachwyt tym miejscem, zawsze jak jestem w krakowie to
                  odwiedzam Empik na rynku, ale wychodze stamtąd co najwyżej z prasą codzienną.
                  Jak u nas powstanie to sie sami przekonacie, że to żadna rewelacja.
        • kazimierzp Drogi Ryszardzie! 17.09.06, 07:17
          Drogi Ryszardzie! Tak się składa, że akurat czy coś będzie robione w jakimś budynku i w jakim zakresie to "muszę wiedzieć". Po prostu wydaję pozwolenia na budowę i gdyby ta pani wykonywała w związku ze zmianą funkcji taki zakres jaki wymagany jest dla pozwolenia na budowę to musiałaby wykonać projekt i wystapić z wnioskiem. Tego typu informacje - zwłaszcza dotyczące przestrzeni publicznej nie są informacjami tajnymi, poufnymi itp. W tym przypadku wystąpiłą Ona jedynie o remont elewacji.
          Jeżeli ta pani będzie prowadziła roboty bez odpowiedniego pozwolenia, lub zgłoszenia to w tym momencie musi się tym zająć organ nadzoru budowlanego którym jest Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego - są z tym związane różne restrykcje.
          Dlatego Twe "subtelne" komentarze i kolejnego rozmówcy są w tym miejscu raczej nie trafione! Moje wypowiedzi na tym forum są też formą informowania ogółu społeczeństwa o zdarzeniach i związanych z tym uwarunkowaniami prawnymi. Gdy się zna prawo i możliwości jakie mamy jako mieszkańcy miasta łatwiej dostrzegać przyczyny pewnych zjawisk. Łatwiej też wtedy celnie zwracać uwagę na nieprawidłowości jakie zauważamy. Mniej wtedy może byłoby zwykłej demagogi, zacietrzewienia i bezmyślnej nienawiści jakiej na naszych forach jest pełno.
          Miłej niedzieli!
          Kazimierz Piotrowski
          • Gość: ... Re: Drogi Kazimierzu! IP: *.jgora.dialog.net.pl 17.09.06, 09:24
            Niech się Pan Panie Kazimierzu nie zraża postami kilku idiotów, którzy się na
            tym forum panoszą. Od Pana zawsze można uzyskać wiele ważnych informacji, które
            mi i pewnie wielu osobom już nie raz pomogły. Generalnie to robi to Pan z
            własnej woli, poświęcając swój czas i prosze mi wierzyc, wiele osób mimo, że
            tego nie pisze, to bardzo to docenia. Ja w każdym razie zaglądam na to forum dla
            takich osób jak Pan.

pozdrawiam

P.s. Mój powyższy post oczywiście tyczy się nie Pana tylko tego cwaniaczka.
    • Gość: zakupniak jak to co? IP: *.231.udn.pl 18.09.06, 20:21
      jak to co - nie wiecie?nie znacie pomysłów na rozwój władzy?
      HIperMArket będzie!!!
      • kazimierzp ??? 18.09.06, 21:04
        200 metrów kwadratowych na hipermarket to nawet na Białorusi za mało!
        • Gość: jelgór Mr Book IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.09.06, 22:40
          Mr Book to stoki magazynowe, towar nieaktualny albo niepotrzebnie
          wyprodukowany, trochę nowości dla udawania dobrej księgarni. W ich stylu jest
          sprzedawać resztki asortymentu Empików, oczywiście bez perfum, płyt i drobnicy
          papierniczej. Taka różnica, pokrótce. Na plus można zapisać, ze Mr Book
          starzyznę przyjmuje w komis. Ale i tak za mały sklepik, żeby dobrze się tam
          czuć, może to sprawa wystroju, nie wiem. W empikach czy w warszawskim Traficu
          (największy w kraju pałac książki) ludzie siedzą godzinami, spotykają się na
          randki w barach, na górze jest hala na spotkania literackie, jest bezprzewodowy
          internet, więc siedzą ludzie po kątach, jak ktoś od rana do wieczora czyta
          komiksy, to obsługa nie upomina, bo o to chodzi- o budowanie pozytywnego
          klimatu. Mr Bookowi z wielu względó daleko. Pozdr.
          • Gość: Adam Re: Mr Book IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.09.06, 22:56
            Kusiakowi obojentnie wazne ze hiper sie nazywa moze gosc ma jakis kompleks ;) na
            duze rzeczy :D
          • Gość: ed Re: Mr Book IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.09.06, 23:53
            chyba nie myślisz, że coś takiego powstanie w JG po byłym Hicie :-)), chociaż
            przyznaje że to by miało sens. Jak na razie w JG Mr Book jest najlepszy,
            kupilem tam dużo książek i jakoś nie mialem problemów z nowościami, nie miałem
            też problemów ze starociami, których nawet na allegro nie można dostać, no ale
            moze mialem szczęście.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka