Gość: Święty Jerzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 23:30 Mam pytanie. Czy ktoś nie widział czasem żywego smoka gdzieś w okolicy???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Święty Jerzy Re: Smok poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 23:47 A oto podobizna tego stwora: www.placebo.art.pl/obrazki/CirueloCabral1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Święty Jerzy Re: Smok poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 23:50 Wincenty... To ci był smok... Miał termosik i w ogóle...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Święty Jerzy Re: Smok poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 23:51 Takowe bwstyje równierz bywają:) www.placebo.art.pl/obrazki/Duncan_oil_1998.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Święty Jerzy Re: Smok poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 23:53 Ten jest mniej uroczy wprawdzie, ale smok to smok... www.placebo.art.pl/obrazki/Zaklecie.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Święty Jerzy Re: Smok poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 23:56 W chinach to smokibywaly że ech....:) www.smoki.cc.pl/alma_opis_wsch.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Święty Jerzy Re: Smok poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 23:59 Warto by przezeczytać "Tristan i Izolda" tam troche ciekawych tropów co do smoka prowadzą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Święty Jerzy Re: Smok poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 00:03 Już Benedykt Chielowski na kartach pierwszej polsiej encyklopedi "Nowe Ateny" z 1975 roku pisal o smokach. Gorąco polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Święty Jerzy Re: Smok poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 00:06 A swoją drogą czy obdarzone tak przewrotną inteligencją stworzenie jak smok dało by się podejśc na wypchanego barana. Tu coś nie gra!!!! Ta historyjka to jakas propaganda!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Święty Jerzy Re: Smok poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 00:09 A oto i ta historyja: www.smoki.cc.pl/alma_waw.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Święty Jerzy Re: Smok poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 00:11 Dziewice od kobiety w kwiecie odróżni a barana od wora to nie. hehehe... A narzekaja na wspólczesną prase:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poiu Re: Smok poszukiwany IP: *.jgora.dialog.net.pl 17.12.06, 00:18 W okolicy to moze niekoniecznie ale w Krakowie to na pewno był, bo nawet Giertych senior o nim mówił w Strasburgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Święty Jerzy Re: Smok poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 00:26 Ale tamten to ci tylko ze spirzu, a ogien mu morowym powietrzem jakim podsycają:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Święty Jerzy Re: Smok poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 00:38 Czy wiecie wy co to był za smok którego dzielny Brand z nad jeziora swym łukiem dosięgnoł?? www.innyswiat.pl/?gallery,390 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Święty Jerzy Re: Smok poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 12:15 Ponoć w górach jury małopolkiej w skałach bestyja slady wydeptała. Ponoć dymiły jeszcze jak je odnaleziono. onephoto.net/info.php3?id=13932 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Święty Jerzy Re: Smok poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 14:27 Smoki bywaja rózne. Te skrzydlate maja z natury ciut lepszy charakter. Stać ich na taka niespodzianke jak niezjedzenie dziecka zastanego na ugorze, czy przyjaźń z czarodziejem. Po prostu latanie to tak przyjemne zajęcie że miewaja dobry chumor. Z bezskrzydłymi rzecz ma się inaczej. Musz się ukrywac w jamach i innych czeluściach mokrawych, a o chmurach tylko pomarzyć mogą. Są zawsze w paskudnym nastroju. I z reguły przeklinaja błoto przy każdej okazji. Niegodziwymi postępkami poprawiaja sobie chumor!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Święty Jerzy Re: Smok poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 14:33 A o to fragment smoczej poezji. Dośc ciemnawej. Ale pięknej jak same smoki. Czy ktoś wie jaki smok sklecił ten wierszyk??;) Nie próbuj mówić o miłości Nie próbuj mówić o miłości, Bo ona w słowach się nie mieści. Jest jak wiatr: cichy, niewidzialny, Co tylko czasem zaszeleści. Ja powiedziałem, wyznałem miłość Przed miłą serce otworzyłem Drżący, zziębnięty, ze łzami w oczach. Lecz cóż - po chwili jej nie było Kiedy odeszła, skądś wędrowiec Nieznany nagle się pojawił Tak cichy, prawie niewidoczny Jednym westchnieniem ją przywabił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Święty Jerzy Re: Ten to tęsknil za swoją smoczycą. Co??;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 14:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Święty Jerzy Re: Smok poszukiwany IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.12.06, 07:02 Czy to nie uwłaczające że ludzie nazwali przyżąd do auto masażu dziąseł dzieci nazwano....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris46 Re: Smok poszukiwany IP: 212.244.79.* 20.12.06, 06:44 ortografia!!........kończ już waść:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Święty Jerzy Re: Smok poszukiwany IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.12.06, 07:05 Kolego mój drogi ortografia liczy się bardzo to fakt. moja to wada. Jednak nie mierz taką małą miarką:) Postaraj się o dłuższą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Święty Jerzy Re: Smok poszukiwany IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.12.06, 07:06 ada niestety nieuleczalna. Ąle są inne zalety:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Święty Jerzy Re: Smok poszukiwany IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.12.06, 07:09 Takich słabostek się chwytasz?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słowniczka smoczek IP: 80.50.80.* 20.12.06, 07:43 na pierwszy rzut oka widoczna niestety :( wielu ocenia po tym właśnie, bo po czym by mieli ? :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świety Jerzy Re: smoczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 13:44 Obiecuję ze zawsze się będe pytał Odpowiedz Link Zgłoś