Dodaj do ulubionych

Zamknięcie Piechowickiego Forum

28.02.07, 20:50
Z dnia na dzień, bez podania przyczyn zamknięto piechowickie Forum.
Wprawdzie założyciel już wcześniej uprzedzał, że jest to forum prywatne i może je zamknąć bez względu na okoliczności, jednak wydaje się, że wypadałoby mieć choć odrobinę przyzwoitości wobec uczestników (11888 wpisów) i podać przyczynę takiego kroku.
Obserwuj wątek
    • loonapark Re: Zamknięcie Piechowickiego Forum 28.02.07, 22:18
      Widzisz omega - Wojtuś zawiódł sie na piechowickim
      elektoracie. Do Sejmu go nie chcieli wybrać, to został
      sobie radnym w Jelonce i ma gdzieś to zapyziałe
      miasteczko razem z jego forum.

Teraz możesz pisać tu:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=46224
      • omega_7 Re: Zamknięcie Piechowickiego Forum 28.02.07, 23:37
        Za to Jelenia Góra jeszcze jest nieświadoma, jakiego wybitnego tuza dostarczyły jej Piechowice.
        Dzięki za link loonapark
        • Gość: Leon Re: Zamknięcie Piechowickiego Forum IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.03.07, 09:35
          Dodać trzeba, że ten wybitny tuz jak piszesz, który z problemami ukończył
          szkołę powszechną został szefem komisji oświaty rady miasta. ŻENUJĄCE !?!?!
          Panie i Panowie pedagodzy i nie tylko radzę sie mieć na baczności.
          • omega_7 Re: Zamknięcie Piechowickiego Forum 01.03.07, 11:19
            To zgodne z obecną polityka, która reprezentuje również tuz -
            Wykształciuchy - do mioteł - TKM
            • wincentykadlubek Re: Zamknięcie Piechowickiego Forum 01.03.07, 12:15
              Wykształciuchy jeśli dobrze się wykształciły to dostarczają mioteł innym...
              Wykstałciuch który ma olej w głowie wie że trzymanie miotły w dłoniach nie jest
              wstydem...Jeśli ktoś niezależnie od wykształcenia nawołuje wykształciuchów do
              przerzucenia się na miotły jest matołem którego historia niczego nie nauczyła.
              Wykształciuch jest wtedy matołem kiedy nie potrafi wykorzystać swojej szansy
              którą dało mu wykształecenie. Ty w której z powyższych kategorii się mieścisz???
              • Gość: zenon5 Re: Zamknięcie Piechowickiego Forum IP: 91.165.10.* 01.03.07, 22:33
                Jesli byl taki zly i nieuk,to jaka strata dla Piechowic?Powinniscie sie cieszyc
                ze go nie ma w Waszym gronie.A jesli ta przytoczona ilosc postow wygladala jak
                te powyzej,to ja na jego miejscu nigdy bym takiego forum nie zakladal.Chyba ze
                nie macie o czym piepszyc i chcecie u nas cos wygrac Myle sie? Tu nie
                znajdziecie aplazu,nie radziliscie sobie do tej pory poprostu!!!Ploty i afery
                pijacko towarzyskie.To nikogo w Jeleniej Gorze nie interesuje!

• Gość: poiu Re: Zamknięcie Piechowickiego Forum IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.03.07, 22:51
                  Jasny gwint!....
                  Zagladam to ostanio od przypadku do przyadku a tu mi uszła taka gratka:-(
                  Nasz forumowy pisuarek szefem komisji oświaty.... Nie, do cholery, nie jestem pijany... Tak przeczytałem... Chyba jednak pójdę sie upić...
                  Całe szczęście, że moje dzieci już edukację mają za sobą...
                  • Gość: zenon5 Re: Zamknięcie Piechowickiego Forum IP: 91.165.10.* 01.03.07, 23:04
                    Całe szczęście, że moje dzieci już edukację mają za sobą...

Drogi hrabio,edukacja nie konczy sie na szkole,tam sie tylko zaczyna.Zycie pisze
                    scenariusze ciekawsze jak szkola.Dla jednych pisze pod Oscara,dla innych pod
                    codziennosc.
                • omega_7 Re: Zamknięcie Piechowickiego Forum 02.03.07, 12:20
                  Tak, tak. Jelenia G, to rzeczywiście wzorowa metropolia. Całkowicie obce jej afery towarzyskie, libacje alkoholowe i ploty. Wszyscy mieszkańcy, to zacni, zaradni obywatele i brzydzą się takimi prowincjonalnymi sprawami.
                  Do tego stopnia, że już nawet piepszą, zamiast pieprzyć.
                  • Gość: Leon Re: Zamknięcie Piechowickiego Forum IP: *.jgora.dialog.net.pl 02.03.07, 14:17
                    A nasz "bohater" - tuz PIS-u W.L.- ksywka "browar lub balangowicz" (jak podała
                    TV Dami chyba przedwczoraj)zgłosił się do pracy w komisji mieszkaniwej RM.
                    Martwię się czy podoła tylu obowiązkom bowiem w wywiadzie dla TV mocno się
                    błąkał w zeznaniach czym to się bedzie zajmował i jakie to kompetencje ma
                    przedmiotowa komisja. Oj bójcie się, bójcie się - lokatorzy.
                    • Gość: Grażynka M. Re: Zamknięcie Piechowickiego Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 13:20
                      Zawiść przemawia przez Was, nic więcej.
                      Z tego co ja wiem to założyciel forum uznał, że nie ma zamiaru więcej
                      przychodzić na przesłuchania w sprawie głupot jakie wypisują jego uczestnicy,
                      obrażając się nawzajem. Trzeba było zachować chociaż minimalny poziom dobrego
                      smaku pisząc wszelkie posty na obu forach.
                      • omega_7 Re: Zamknięcie Piechowickiego Forum 03.03.07, 13:42
                        Zawiść, głupota, skretynienie i co jeszcze?
                        Założyciel forum miał prawo je zamknąć. Oczywiste, że nie ma on obowiązku utrzymywania go, może do końca życia. Nie o to chodzi Grażynko. Chodzi o sposób jego zamknięcia. Ty dostąpiłaś zaszcytu poinformowania o powodach, ale sądze, że wielu uczestnikom należałoby się to samo, choćby z racji zwykłej ludzkiej przyzwoitości. Forum w Piechowicach spełniło dużą, pozytywną role w kilku istotnych sprawach, również takich w które zaangażowany był założyciel. Skoro uważa on, że teraz, po sprawie może odwrócić się do tych osób dupą, to też jego sprawa. I nikt nie zabroni nikomu skomentowania tego faktu.
                        Słynne powiedzenie towarzysza Millera - "prawdziwego mężczyznę poznaje się nie po tym jak rozpoczął, ale po tym jak skończył" znowu znalazło potwierdzenie.
                      • hexl Re: Zamknięcie Piechowickiego Forum 14.03.07, 20:59
                        GrażynkoM... a dokąd to chodzi się na przesłuchania w sprawie postów na forum?
                        Jest już jakaś komisja do tego typu spraw?

• hexl Re: Zamknięcie Piechowickiego Forum 14.03.07, 20:55
            Leon dzięki za potwierdzenie moich domysłów.
            Miałam "szczęście" zobaczyć kiedyś fotkę tegoż Założyciela forum, w jakiejś
            lokalnej gazecie.
            Pierwsza myśl jaka mi się nasunęła to " wygląda jakby nawet nie skończył
            podstawówki".
            Czasami jak się kogoś widzi to taka myśl sama, nie wiem skąd, się nasuwa.

No ale cóż zachowanie poprawne politycznie.
            szkoda słów.
            • josef.niemota Re: Zamknięcie Piechowickiego Forum 14.03.07, 22:16
              A cóż to za potwierdzenie hexel? Sama sobie potwierdzasz. A potwierdzasz
              jedno,płytka jesteś skoro oceniasz ludzi po wyglądzie. Nie każdy może być taki
              piękny jak przypuśćmy.. radni Wspólnego Miasta.
              I co wygląd ma wspólnego z edukacją ?! Cóż to za kuriozalne wykładnie ?!
              Ludzi niskiego stanu wyróżnia to, że sami ledwo wyskoczyli ponad poprzednie
              pokolenie a już mają ochotę na ocenianie innych ludzi.
              Może rozwiniecie wątek problemów z ukończeniem szkoły powszechnej przez radnego?
              • hexl Re: Zamknięcie Piechowickiego Forum 18.03.07, 14:51
                josefie.niemoto!
                Nie chodzi o to czy ktos jest brzydki czy ladny!
                Nie wiem jak Ty ale ja świra poznaję po wyglądzie!
                Akurat w tym przypadku, poznałam się na nim zanim zobaczyłam fotkę!
            • zafascynowany Re: Zamknięcie Piechowickiego Forum 15.03.07, 16:04
              hexl napisała:

> Leon dzięki za potwierdzenie moich domysłów.
              > Miałam "szczęście" zobaczyć kiedyś fotkę tegoż Założyciela forum, w jakiejś
              > lokalnej gazecie.
              > Pierwsza myśl jaka mi się nasunęła to " wygląda jakby nawet nie skończył
              > podstawówki".
              > Czasami jak się kogoś widzi to taka myśl sama, nie wiem skąd, się nasuwa.
              >
              > No ale cóż zachowanie poprawne politycznie.
              > szkoda słów.
              Hexl,ja jestem pijany,a ty brzydka.Ale ja wytrzezwieje i bede normalny,a ty
              pozostaniesz brzydka i do tego zawistna.Jak mozna kogos oceniac na podstawie
              wygladu???A moze w "warszawce" spotkalas sie z Kazimiera Szczuka?A te
              podstawowki to zostaw w spokoju,lepsza podstawowka niz matura w rok,a
              studia"byznes" w dwa lata.
              • hexl Re: Zamknięcie Piechowickiego Forum 18.03.07, 15:18
                jak jesteś pijany to sobie bądź i ubierz sobie moherowy beret, bo to jest
                poprawne politycznie!
                Akurat nie mam nic wspólnego z zawistnym charakterem! (i nie interesuje mnie co
                o mnie myśliysz). O zawiść mógłbyś mnie posądzać gdybym konkurowała z osobą o
                ktorej piszę. Tak nie jest i nie będzie.
                Powtarzam raz jeszcze to co napisałam do j.niemoty, nie o urodę tu chodzi ale o
                całokształt, jak się tego faceta czyta, słucha i jeszcze do dodatkowo zobaczy
                nawiedzony wyraz twarzy to można sobie wyrobić zdanie.
                Przerost ambicji nad możliwościami zawsze kończy się źle.
                Akurat szanuję ludzi prostych ale nie znoszę prostaków!
                Niestety w naszym rządzie ostatnio ich dużo! Dlaczego? Odpowiedz sobie sam
                dlaczego udało im się dostać na szczyty.
                Narobili szumu, naobiecywali, teraz rozliczają wszystko co związane z PRLem ale
                jakoś nie mówią o swoich fundacjach, o swoich nieruchomościach w Warszawie, o
                tym co robili ludzie z PC w ostatnich latach i nie mają pomysłu na pójście do
                przodu. Mydlenie oczu.
                Gdybyś pomieszkał w "warszawce" i widział jak PiS rządził miastem to zapewne
                nie oddałbyś głosu na tych ludzi.
                Niedługo już rozwiążą Trybunały a przed kolejnymi wyborami ogłoszą zapewne stan
                wyjątkowy aby nie dać się przegonić.
                Nasz "bohater" z Piechowic należał lub należy do tej ekipy.

Ps.
                Z K. Szczuką się nie spotkałam i nie mam takiej potrzeby.
                Co do podstawówki, to akurat wiem że lepsza dawna podstawówka od obecnej
                (giertychowskiej) matury.

• omega_7 Re: Pożegnanie Piechowickiego Forum 05.03.07, 19:11
      Na Wojtusia z popielnika
      Iskiereczka mruga,
      Chodź, opowiem ci bajeczkę,
      Bajka będzie długa.

Było sobie kiedyś forum,
      A w nim dużo wpisów,
      Jednak nie zadawalały,
      Miłośnika PIS-u.

Patrzy Wojtuś, patrzy, smutny,
      łzą zaszły oczęta,
      Zaraz wytnie taki numer
      Forum zapamięta.

Zemsta będzie tak okrutna
      Że aż dreszcz przechodzi,
      Wojtuś zamknie swoje forum,
      Wszystkim tym zaszkodzi.

Już ci nigdy nie uwierzę
      iskiereczko mała.
      Najpierw błyśniesz, potem zgaśniesz,
      ot i bajka cała.
      Ω-7

• ortanol Re: Pożegnanie Piechowickiego Forum 12.03.07, 01:38

Lubiałem śledzić Piechowickie forum, chociaż się tam nie wypowiadałem. Tyle
        zawiści i obelg nie było jeszcze na żadnym forum.Nie uogólniając były i tam
        merytoryczne wypowiedzi. Szkoda, że zostało ono zamknięte.
        ---------
        Pozdrawiam !
        ORTANOL
        • omega_7 Re: Pożegnanie Piechowickiego Forum 12.03.07, 16:16
          Zamknięcie tego forum nie jest taką wielką stratą, założyciel miał do tego prawo. Szkoda natomiast, że nie podał linku do nowego forum, choć na martwym Wojtusiowym forum istnieją jeszcze odnośniki do innych stron związanych z Piechowicami. Przy zakładaniu swojego forum Wojtuś deklarował szczytne cele. Teraz wysnuć można wniosek, że uczestnicy byli tylko narzędziem do osiągnięcia własnych, osobistych celów.
          • zafascynowany Re: Pożegnanie Piechowickiego Forum 14.03.07, 13:08
            omega_7 napisał:

> Zamknięcie tego forum nie jest taką wielką stratą, założyciel miał do tego praw
            > o. Szkoda natomiast, że nie podał linku do nowego forum, choć na martwym Wojtus
            > iowym forum istnieją jeszcze odnośniki do innych stron związanych z Piechowicam
            > i. Przy zakładaniu swojego forum Wojtuś deklarował szczytne cele. Teraz wysnuć
            > można wniosek, że uczestnicy byli tylko narzędziem do osiągnięcia własnych, oso
            > bistych celów.

No to o co w koncu chodzi?Zamknal, bo nie chcial chamskich zawistnych
            dyskusji,co zreszta potwierdzacie!mysle ze nie chcial,poprostu, walczyc z
            ciemnogrodem,tak trudno to zrozumiec?Przeciez kazdy z Was moze otworzyc
            forum/demokracja jest????/zwolac dawnych uczestnikow i dalej sie katowac plotami
            i wyzwiskami.Czy musicie sie koniecznie przekrzykiwac z Wojciechem,nie mozecie z
            Frankiem?Chodzi Wam o Piechowice,czy o mozliwosc atakowania kogos,kto sie z Wami
            nie zgadzal?
            • omega_7 Re: Pożegnanie Piechowickiego Forum 14.03.07, 17:33
              Chodzi w końcu tylko o to:
              Zamknięcie forum mogło mieć bardziej elegancką formę. Nie wszystkie wpisy należały do chamskich, zawistnych dyskutantów, choć i takie się zdarzały. Ale tak jest na każdym forum. Ciekawe, dlaczego założyciel tak późno to zauważył.

To fajna metoda odpowiedzi wytnij - wklej. Nawet nie trzeba czytać, ani rozumieć tego co się wkleja.
            • Gość: poiu Re: Pożegnanie Piechowickiego Forum IP: *.jgora.dialog.net.pl 15.03.07, 18:10
              to z omega_7
              > No to o co w koncu chodzi?Zamknal, bo nie chcial chamskich zawistnych
              > dyskusji,co zreszta potwierdzacie!mysle ze nie chcial,poprostu, walczyc z
              > ciemnogrodem,tak trudno to zrozumiec?

Jakoś nie przypominam sobie, aby Wojtuś był wzorem kindersztuby. POtraktował forum jako trampolninę.
              A pamiętacie jego sztandarową akcję bojkotu wsiadania przednimi drzwiami. Bardziej pomylić się nie mógł. A sprawa była banalna. A co sie stanie, jak weźmie się za powazniejsze sprawy ? Strach mysleć...
              Osiągnął cel tzn. wcisnął sie do rady i teraz nie ma czasu na takie bzdety jak WOLNA wymiana myśli. O ile kiedykolwiek reprezentował WŁASNE poglądy. Grunt, to płynąć z prądem. Trzydzieści lat temu byłby wzorowym działaczem ZMS-u.
              Ten typ tak ma.
              • omega_7 Re: Pożegnanie Piechowickiego Forum 15.03.07, 19:39
                Gościu poiu, dlaczego przypisujesz mi wypowiedzi zafascynowanego?
      • cy.nick Re: Pożegnanie Piechowickiego Forum 15.03.07, 18:26
        Pewnie nie dorównam autoriw o ksywce omega_7 (brawo, wierszyk super!) ale w końcu to forum a nie Parnas :-)

Działał sobie Wojtuś ostro,
        na lewo , na prawo,
        teraz jako rajca
        czuje się klawo.

Dietki w setkach sobie liczy,
        sesje obstaluje,
        ci, co dali głosy,
        mają się jak.. tralala.

Głosy na niego oddali,
        a on baczy swego
        w d...pie ma wyborców,
        wszak cóż w tym dziwnego.
        • Gość: cynik Re: Pożegnanie Piechowickiego Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 23:27
          Masz rację trafnie to ujęłeś dlatego podkradłem Twój podpis
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka