Gość: alicja IP: 80.51.157.* 28.09.07, 17:08 Witam, kto z Panstwa podpisal umowe na zakup mieszkania w tym budynku? Jak sie uklada wspolpraca z deweloperem? Czy zauważacie jakies usterki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.11.07, 19:51 Ja podpisałam umowę przedwstępną. Na razie nie narzekam. Jeśli chodzi o usterki to nie mogę nic powiedzieć bo nie było jeszcze odbioru (budynek jeszcze jest w trakcie budowy). Kupił ktoś jeszcze tam mieszkanie? Macie umowę w formie aktu notarialnego? Odpowiedz Link Zgłoś
female Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus 12.11.07, 07:38 Mieszkanie kupione - zapłacone. Usterek nie widać, bo i odbioru nie było...Martwą mnie te okna w budynku, są mniejsze niż standardowe ;( Akt notarialny dostaniemy po ustanowieniu hipoteki., czyli ok, 2-3 miesiące po oddaniu budynku (31.03.2008) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: 80.51.157.* 12.01.08, 14:17 Fakt, okna moglyby byc wieksze;( Miejmy nadzieje, ze w mieszkaniach nie bedzie za ciemno. Pozdrawiam przyszlych sasiadow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.centertel.pl 13.01.08, 15:46 witam pozdrawiam nowych sąsiadów, przyszły sąsiad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.dsl.mijnabel.nl 20.01.08, 13:36 Witam Pana/Pania , ja kupilam mieszkanie szukam kontaktu z moimi przyszlymi sasiadami .Bardzo prosze o kontakt poniewaz w tym momencie mieszkam bardzo daleko i nie wiem na jakim etapie jest budowa .Czy sa jakies opoznienia .Podaje swoj mail. annastrzelecka@gmail.com serdecznie pozrawiam Anna Strzelecka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: 193.158.111.* 22.01.08, 10:59 Witam przyszłe Sąsiadki i Sąsiadów, W sobotę 19/01/2008 byłem w mieszkaniu(Nr 4, I piętro), pomierzyłem i obejrzałem.W mieszkaniu już niewiele brakuje do zakończenia, np. brak osprzętu elektrycznego. Klatka w trakcie układania terakoty, winda w trakcie montażu. W piwnicy brak drzwi do piwnic, a w hali garażowej prace wykończeniowe. Wczoraj w Biurze zgłosiłem na piśmie rzeczy do poprawy. Jest trochę tego. Jeżeli poprawią, to mniej będzie "wpisane" do protokołu odbioru. Podzielcie się swoimi uwagami nt waszych spostrzeżeń. Pozdrawiam, do zobaczenia Grzegorz Brzozowski PS. Kontakt na e-mail: kruk0100@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
female Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus 08.02.08, 18:47 Grzegorzu, będziemy "bliskimi" sąsiadami ;) Sąsiadka (Nr 3, I pietro) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: 193.158.111.* 11.02.08, 08:57 Witam Sąsiadkę! Jeżeli oglądałaś ostatnio mieszkanie, to jakie masz uwagi do wykończenia? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
female Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus 11.02.08, 12:24 Grzegorzu...uwag mam co niemiara :( Listę juz przekazałam kierownikowi. M.inn. - brak ścianki w przedpokoju - aneks dostali kilka miesięcy temu, w miejscu w którym miała być szafa są kontakty i wyjście na domofon (zamiast kilkanaście cm od framugi drzwi) - w łazience "dziwna wnęka" - OGROMNE WC kosztem przedpokoju, a co za tym idzie w miejscu, gdzie miała być szafa jest przesunięta ściana i miejsca już na nią nie ma:( - drugi kaloryfer w miejscu w którym nie powinno go być (bo projekt mówił o 1 szt) - w WC rury po lewej stronie, zamiast po prawej i jeszcze inne "drobiazgi"... Jednym z nich jest projekt, który pokazali nam przy podpisaniu umowy, a w dniu dzisiejszym okazało się, że jest "TYLKO" pogladowy...Ot i drobiazg... A jak jest u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: 193.158.111.* 11.02.08, 13:51 Witam! Uzbierało się trochę u mnie też, ale po kolei: 1. Osadzenie drzwi balkonowych, mam na rogu dwoje - różnica wysokości ok. 3cm - do poprawy, 2. Stolarka okienna i drzwi balkonowe - wypaczenie ram ok. 5-7mm na długości skrzydła - do wymiany, 3. Porysowany parapet zewnętrzny w kuchni - do wymiany, 4. Wystajęce puszki elektryczne w przedpokoju - do przycięcia, 5. Brak wywietrzników w oknach i drzwiach balkonowych - będą uzupełnione, 6. Przesunięcie otworu drzwiowego do łazienki z WC - poprawią, 7. Przesunięcie grzejnika ze środka ściany w łazience - wykonanie jak uzgodniono wcześniej, 8. Poprawki na ścianach - niedotynkowanie, rysy, niedomalowanie za grzejnikami, 9. Nadmiar tynku w narożach ścian, 10. Uszkodzony parapet w pokoju - w rogu dziura - do wymiany. 11. "Nie podoba mi się" grzejnik w pokoju, moim zdaniem jest "za mały" do potrzeb - muszę sprawdzić w projekcie budynku i u sąsiadów w klatce. Nie miałem poziomnicy, a więc trudno ocenić piony ścian i poziom podłogi czy sufitu. Czekam teraz, żeby zobaczyć co poprawili, w jaki sposób i co nowego znajdę do poprawy. Polecam artykuł z GW na co zwrócić przy odbiorze: dom.gazeta.pl/prawo/1,65546,2080089.html Pozdrawiam Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
female Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus 11.02.08, 14:18 Dzięki Grzegorzu za link. Przyznam, że nie zwracałam uwagi na wszystko, gdyż te "główne" niedoróbki rozbroiły mnie całkowicie. Za to teraz zrobię to bardzo dokładnie :) A jak z oknami u Ciebie? Masz stałe czy ruchome słupki? Pozdrawiam, Bernadeta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: 193.158.111.* 11.02.08, 14:36 Witaj! Ja zapewne też nie wyłapałem wszystkich niedoróbek:-( W mieszkaniu mam tylko dwa okna(kuchnia i pokój) i w obu są poprzeczki(słupki) stałe. A czemu pytasz? Czy jest coś nie tak z tymi słupkami? Pozdrawiam Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
rebuj Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus 11.02.08, 16:20 Witam. Dziś na stronie Nowin Jeleniogórskich pojawiła się krótka wzmianka na temat naszego bloku. www.nowiny.jgora.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=837&Itemid=1 Pozdrawiam przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: 193.158.111.* 20.02.08, 13:18 Bernadetto, Czy byłaś w mieszkaniu ostatnio? Jeżeli zgłaszałaś poprawki, to czy je wykonano? Jeżeli nie chcesz pisać na forum pisz na priva. Adres znasz(powyżej) Pozdrawiam Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
female Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus 22.02.08, 16:29 Witaj Grzegorzu, nie ma problemu z pisaniem na forum ;) po prostu nie zagladałam do netu, bo pracy mialam ogrom... W mieszkaniu nie byłam, ale wybieram się we wtorek ;) Zobaczymy co mnie tam czeka... :) Pozdrawiam, Benia Ps. Prawdopodobnie mozna sobie było wybrać okna ze stałym bądź z ruchomym słupkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Bardzo duże opóźnienie realizacji inwestycji IP: *.jgora.dialog.net.pl 08.02.08, 13:04 Po tym jak Locus nie wywiązał się z terminowego zakończenia budowy, a tym samym przekazania lokali z końcem grudnia 2007 roku, rozpoczął akcję zastraszania klientów rozwiązaniem umowy. Należałoby przyznać nagrodę złotych ust prokurentowi firmy za słowa „nie możemy sobie pozwolić na płacenie kar, a pana i tak nie będzie stać by pójść do sądu”. Nie oceniajmy tego pana zbyt pochopnie. To tylko część strategii, którą łatwo przejrzeć i zrozumieć. Tylko szacunkowo licząc, kary wyniosłyby kilkaset tysięcy złotych i to jest powód dla którego Locus posuwa się do zastraszania i gróźb. A o to, czy kogoś będzie stać, czy nie, to niech wpierw Locus podliczy sobie ile będzie musiał zapłacić kosztów sądowych i zastępstwa prawnego zanim posunie się o krok dalej. Nie oszukujmy się. Nie mają argumentów, a te, których używają świadczą przeciw nim (może to też tylko strategia). Na dzień dzisiejszy przegrają każdą sprawę. Locus zapomina, że umowa zobowiązuje. A co na to wszystko banki, które udzieliły kredytów hipotecznych klientom ? Informację o opóźnieniu inwestycji Locus rozesłał klientom po tym jak wpłacili oni ostatnią transzę pieniążków. Po takim zagraniu banki powinny staranniej przyglądać się na jakie cale udzielają kredytów, no i kontrolować realizację etapów budowy. Stratni są tu klienci, którzy do czasu podpisania umowy notarialnej płacić będą wyższe odsetki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Bardzo duże opóźnienie realizacji inwestycji IP: 193.158.111.* 11.02.08, 09:03 Witam! Polecam artykuł z dzisiejszej RP, link poniżej www.rp.pl/artykul/91315.html Pozdrawiam Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia_lipska Re: Bardzo duże opóźnienie realizacji inwestycji 11.02.08, 14:15 Radze zwracac baczna uwage na tzw,deweloperow.Dzisiaj czasy sa takie,ze byle potomek cinkciarza z PRL-u,zaczyna sobie przypominac "zlote czasy". To se ne wrati,panowie cwaniacy!!! Nalezy rozrozniac miedzy takimi,co chca budowac,a takimi co chca "zarabiac".Ci drudzy,rzadko sa pod kontrola prokuratury,a szkoda,wielka szkoda!!Niemniej,ludzie traca cierpliwosc,i nie zawsze musza wystepowac w programie Pani Jaworowicz,bo poprostu maja odruchy wymiotne. Dopoki prokurator sie nie bedzie zajmowal tymi,co to nie sieja,ale zbieraja za tlum,bedzie tak zawsze,tylko dlaczego??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Bardzo duże opóźnienie realizacji inwestycji IP: 80.51.157.* 11.02.08, 16:24 Z pewnością nie poleciłabym nikomu kupna mieszkania u tego dewelopera. Firma zgarnęła kasę, a teraz klientów ma w nosie (delikatnie mówiąc). Ciekawe, jak długo jeszcze będziemy czekać na odbiór mieszkań. Z resztą podobne doświadczenia z locusem mają wrocławianie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=62491207&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia_lipska Re: Bardzo duże opóźnienie realizacji inwestycji 11.02.08, 19:13 Gość portalu: ala napisał(a): > Z pewnością nie poleciłabym nikomu kupna mieszkania u tego dewelopera. Firma > zgarnęła kasę, a teraz klientów ma w nosie (delikatnie mówiąc). > Ciekawe, jak długo jeszcze będziemy czekać na odbiór mieszkań. > > Z resztą podobne doświadczenia z locusem mają wrocławianie: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=62491207&v=2&s=0 > > Ludzie! badzcie naprawde ROZSĄDNI,czy to tak trudno rozpoznac cwaniaka??nIE JEST TO WINA USTROJU;JEST TO WINA WASZEGO PRZYGOTOWANIA.Cwaniak,bedzie Was mamil obietnicami,podsuwal rozne "madre" umowy,nie dajcie sie,prosze,goncie chamstwo.I co najwazniejsze,nie macie prawa sie bac!!!!A zreszta,i tak zrobicie jak zechcecie.Tylko juz nic nie wspominajcie na jakims forum,wtedy adwokat ,niestety jest priorytetem,nistety wysoko platnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagus Witam, przyszlych sasiadow:)) IP: *.dip.t-dialin.net 14.02.08, 19:04 ja w najblizszym czasie odbieram mieszkanie( mialo byc 31 grudnia) i mozna sie cieszyc ze juz, bo u developerow opoznienia sie zdaarzaja, w tym wypadku jest niewielkie. Pozdrawiam sasiadow:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk Re: Witam, przyszlych sasiadow:)) IP: *.centertel.pl 14.02.08, 19:25 w najbliższym czasie czyli kiedy? masz już jakiś konkretny termin? czy tylko taką masz nadzieje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagus Re: Witam, przyszlych sasiadow:)) IP: *.dip.t-dialin.net 14.02.08, 20:44 moje mieszkanie odbiore jak wroce z ferii, a odbiory rozpoczynaja sie w przyszlym tygodniu. Powiem tylko ze mam mieszkanie w srodkowej klatce, nie wiem jak to wyglada w pozostalych. Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia_lipska Re: Witam, przyszlych sasiadow:)) 14.02.08, 21:40 Gość portalu: jagus napisał(a): > moje mieszkanie odbiore jak wroce z ferii, a odbiory rozpoczynaja sie w > przyszlym tygodniu. Powiem tylko ze mam mieszkanie w srodkowej klatce, nie wiem > jak to wyglada w pozostalych. Dopoki istnieja tacy ja "oszukany",nalezy podchodzic z osroznoscia,aby uniknac pozniej skamlania w programie pani Jaworowicz.A bo ja nie wiedzielem,etc,etc.Gonic cwaniakow,kazdy kant upubliczniac,moze wtedy ludzie zrozumieja jedna prawde:JESLI WPLACACIE JAKIES ZALICZKI;JUZ JESTESCIE PRAWNIE PRZEGRANI!!! Zasada jest prosta,a mimo to durniow sporo:Kupuje cos ,co jest skonczone,place za to,obejmuje po PODPISANIU UMOWY NOTARIALNEJ..................!!!W przeciwnym przypadku robie za IDIOTE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aa-ga Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus 17.02.08, 18:09 Witam!Ja mam termin odbioru wg umowy na 31 marca.Pozdrawiam wszystkich przyszłych współlokatorów.Nawet nie podejrzewałam,że może być aż tak wiele usterek.Byliśmy tam parę dni temu i prawie nic nie zauważyliśmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.centertel.pl 19.02.08, 19:24 mili sasiedzi dajcie znać jak już bedziecie cos wiedziec o odbiorach, czy ktos ma juz wskazany termin odbioru? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.centertel.pl 19.02.08, 19:35 Witam ja miałam umowę na 31 marca i już jutro odbieram mieszkanie,i pewnie przede mną już kilka osób odebrało :) pozdrawiam sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.centertel.pl 19.02.08, 21:01 witaj, tez w umowie mam termin do 31 marca, ale wlasnie slyszalam ze juz oddaja, napisz jak po odbiorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.08, 22:15 Witam. Czy możesz napisać w której klatce jutro te odbiory? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: 193.158.111.* 20.02.08, 13:27 Witam! I jak samopoczucie po odbiorze? Zadowolona?! Masz klucze w ręku do swojego mieszkania? Jeśli to nie tajemnica, to zdradź nr mieszkania, czy kupowałaś z piwnicą i miejscem w hali garażowej? Opisz szczegółowo, jak wyglądał odbiór i ile czasu trwał. Jakie wpisałaś wady i usterki do protokołu do poprawy, a może wszystko było OK. Czekam z niecierpliwością na odpowiedź. Pozdrawiam Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.centertel.pl 20.02.08, 17:47 Witam!!! Zadowolona? hm cięzko to określić, lista poprawek dosyć spora, źle wykończona stolarka, rysy na ścianach, różne wysokości, ściany nierówne itp itd. jednym słowem mogło byc lepiej, ale klucze już mam i wciagu tygodnia mają usunąć usterki, ja odbierałam tylko mieszkanie w środkowej klatce, pozdrawiam i życzę powodzenia przy odbiorach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: 193.158.111.* 21.02.08, 07:12 Witam! Nadal nie odpowiedziałaś na pytanie, które to mieszkanie?:-( Na inne nie odpowiedziałaś zresztą też. Skoro masz klucze, to rozumiem, że wzięłaś urlop, żeby być dyspozycyjną dla ekip poprawkowych i pilnować "fachowców", bo za mieszkanie to odpowiadasz już TY! Opisz jak załatwia się sprawy w Energetyce i Wodniku, bo przecież bez tego nie ruszysz:-) Jak liczona będzie opłata za mieszkanie, skoro budowa jeszcze trwa w najlepsze? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cental Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.servage.net 20.02.08, 13:25 Ciekawe czy pan rawski bedzie zarządzal nasza wspolnotą. To sie dopiero będzie działo! Drżyj głupi narodzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: 193.158.111.* 20.02.08, 13:32 Witam! Czy możesz mnie "oświecić", kto to jest i z jakiej firmy? Pozdrawiam Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagus do dora IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.08, 18:14 Witaj, nie wiem jak to mozliwe ze odebralas juz klucze do mieszaknia skoro odbiory sie jeszcze nie zaczely??? Beda dopiero od przyszlego tygodnia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Re: do dora IP: *.centertel.pl 20.02.08, 18:44 heh no dobre ale skąd niby takie masz informacje, bo z tego co ja wiem to w środkowej klatce już kilka osób odebrało mieszkanie, chyba że masz mieszkanie w klatce trzeciej to może w następnym tygodniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: do dora IP: *.centertel.pl 20.02.08, 21:25 dorcia nikt mieszkania jeszcze nie odebrał, ani ze środkowej klatki ani z żadnej innej, prawdopodobnie odbiory zaczną sie w przyszłym tygodniu i w pierwszej kolejnosci mieszkania odbiorą Ci którzy mieli termin odbioru na grudzień. Dziś tam byłam i wiem to na 100%. A dla wszystkich co nie wiedza to kładą nam na balkonach kafle (mimo że nie mamy tego w umowach)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagus Re: do dora IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.08, 22:44 moje mieszanie jest wlasnie w srodkowej klatce, u mnie na jednym balkonie byly juz kafle z 3 tygodnie temu:)Ania a Ty z ktorej klatki jestes??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: do dora IP: *.gprs.plus.pl 21.02.08, 09:57 Witam!Czy mógłby mi ktos powiedzieć,czy te nowe,dokładne pomiary mieszkania wykonuje się podczas odbioru miszkania?Mam mieszkanie na 4 piętrze,więc komin jest większy niz niżej,a mój balkon już na oko jest mniejszy niż ten,za który zapłciłam.I kto to jest ten"rawski"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania do jaguś IP: *.centertel.pl 21.02.08, 16:51 mam mieszkanie w 3 klatce, a w środkowej to wczoraj widziałam jak kładli w którymś mieszkanu kafle, w niektórych juz są położone tak jak u Ciebie, a ty na kiedy masz odbiór?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniszka Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.gprs.plus.pl 21.02.08, 10:05 Mam odbiór na 31 marca.Mam nadzieję ,że wszystko będzie dobrze.Trochę się wystraszyłam,jak weszlam na to forum.Pozdrawiam przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedrona Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: 80.51.157.* 22.02.08, 23:27 Hmm, a mnie zastanawia, jak silny jest głód mieszkań, który zmusił ludzi do kupna lokali w tym budynku. I jeszcze za cenę przyprawiającą o zawrót głowy. Przecież to jedna z najgorszych lokalizacji na Zabobrzu! Z jednej strony Kaufland i Jysk, z rampą i dojazdem do niej. Tiry kursują tam od świtu do nocy. Z drugiej strony wysokie budynki , a dokoła ruchliwe ulice. Latem jeden zgiełk i kurz, więc po co te piękne balkoniki, skoro można będzie jedynie nawdychać się tam spalin. Bez szans na jakię teren zielony, czy plac zabaw dla dzieci. No, makabra normalnie. A tyle mieszkań w naprawdę fajnych miejscach na Zabobrzu można kupić, oczywiście z drugiej ręki. Sto razy wolałabym takie, niż nowiutkie, w tak fatalnym otoczeniu. I coś mi się zdaje, że część lokatorów, szybko będzie się tych "cudów" pozbywać. Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia_lipska Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus 22.02.08, 23:53 Gość portalu: biedrona napisał(a): > Hmm, a mnie zastanawia, jak silny jest głód mieszkań, który zmusił ludzi do kup > na lokali w tym budynku. I jeszcze za cenę przyprawiającą o zawrót głowy. Przec > ież to jedna z najgorszych lokalizacji na Zabobrzu! Z jednej strony Kaufland i > Jysk, z rampą i dojazdem do niej. Tiry kursują tam od świtu do nocy. Z drugiej > strony wysokie budynki , a dokoła ruchliwe ulice. Latem jeden zgiełk i kurz, wi > ęc po co te piękne balkoniki, skoro można będzie jedynie nawdychać się tam spal > in. Bez szans na jakię teren zielony, czy plac zabaw dla dzieci. No, makabra no > rmalnie. A tyle mieszkań w naprawdę fajnych miejscach na Zabobrzu można kupić, > oczywiście z drugiej ręki. Sto razy wolałabym takie, niż nowiutkie, w tak fatal > nym otoczeniu. I coś mi się zdaje, że część lokatorów, szybko będzie się tych " > cudów" pozbywać. kazdy kupuje co chce,a mowiac scislej,wciska sie nie zorientowanym bubel,straszac wysokimi cenami.A dlaczego ceny rosna?No bo jest popyt na przyglupawe reklamy.Wystarczy ze jakis glupek,napisze w jakims portalu,ze recesja,ze drozyzna,ze katastrofa,etc,etc,a juz nakreca sie spirala glupich,ale majetnych.Znamy to z PRL-u???Wtedy kupowalo sie 100 rolek papieru toaletowego,nie jedna!!Dzisiaj ta sama metoda,ale naturalnie,"intelektualnie wyrafinowana",sprzedac glupiemu PGR,ale z zapachem Diora,tez fajne,niech zyja glupcy w dobie demokracji i wolnego rynku.Za jedna trzecia ceny kupilby z prywatnych rak,no ale nie,panisko,zleci robote firmie Kokos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziunia_lipska Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.08, 23:05 Jestem stara baba i wspominam dobre czasy PRL Teraz wszystko jest beee :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.gprs.plus.pl 23.02.08, 08:39 Kazdy kupuje mieszkanie tam gdzie mu się podoba.Niekórym bliskość takich sklepów jak Kaufland bardzo odpowiada, a także to,że np.zaraz obok jest szkoła ,przedszkole.A jeżeli chodzi o tereny zielone to kótki spacerek i już można delektować się pięknem przyrody.Jeśli chodzi o mieszkania z drugiej ręki to ceny są bardzo porównywalne(no chyba że ktoś chce mieszkać np.w domu z walącym się dachem,albo np.w płytach betonowych.A spaliny...No cóż ...Niestety w XXI wieku nie da się tego uniknąć mieszkając w mieście.Aha,jeszcze place zabaw dla dzieci.Jeden ma być za domem.A w okolicach jest też kilka . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.centertel.pl 23.02.08, 20:38 całkowicie podzielam zdanie agnieszki, kupiłam mieszkanie w tym bloku i w zaden sposób nie przeszkadza mi miejsce, a wrecz przeciwnie bardzo mi odpowiada, pozatym patrząc na ceny mieszkań na rynku wtórnym w jeleniej górze to po przeliczeniu o wiele bardziej korzystne jest kupno mieszkania na rynku pierwotnym, pozdrawiam zazdrośników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: 80.51.157.* 29.02.08, 14:06 Czy wiecie może kiedy mają się zacząć oficjalne odbiory mieszkań? Pozdrowienia dla przyszłych Sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.gprs.plus.pl 01.03.08, 15:21 Jak ktoś już odbierze mieszkanie w trzeciej klatce,to mam prośbę,żeby napisał jak było i jakie usterki wpisano do protokołu odbioru... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chała bała. wytłumaczcie mi jedną rzecz!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 16:05 gdzie wcześniej mieszkaliście że tak na raz kupujecie te mieszkania? Czyżby za kotarą u rodziców bo czegoś tu nie kumam. A może macie mieszkanie ale kupujecie bo wszyscy kupują!a może ktoś powiedział że jeszcze zdrożeją!bo nie wierzę że nie mieliście gdzie mieszkać do tej pory!!!.Pytanie bardzo poważne więc proszę o odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.jgora.dialog.net.pl 02.03.08, 18:53 Witam wszystkich szczęśliwych (mam nadzieję) nabywców mieszkań, w jak dla mnie pięknym budynku. Jak większość czekam na odbiór mieszkania. Mam pytanie i jednocześnie ogromną prośbę: jakie formalności, dokumenty trzeba dopełnić po odbiorze mieszkania (energetyka, wodociągi, sprawy meldunkowe, itp). Jak się orientujecie to proszę o pomoc. Serdecznie pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: 193.158.111.* 05.03.08, 07:44 polecam artykuł GW dom.gazeta.pl/nieruchomosci/1,73497,4713970.html Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.centertel.pl 05.03.08, 17:43 Witam szanowne grono zaczytanych :) widzę że skoro nikt nie pisze to oznacza że jesteście strasznie zajęci wykańczniem odebranych już mieszkań od ukochanej firmy hokus- pokus-Locus,mam nadzieje że sie nie myle skoro odbiory już były a nawet niektórzy odebrali zaraz po feriach(pozdrawiam pracowników LOCUS udzielających sie na forum) pozdrawiam niczym nie przejętych i nie denerwujących się "szczęsliwych" nabywców Borsuk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.03.08, 20:21 Mam pytanko, czy ktoś już odebrał mieszkanie, jeśli tak to w której klatce. Z zewnątrz nie widać, żeby jakieś mieszkania zostaly oddane do wykończenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy lokator Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.centertel.pl 10.03.08, 18:00 jupi jupi jupi :):):):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.08, 22:42 gratulacje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: 82.139.18.* 18.03.08, 13:40 Właśnie dostałam polecony,że moge już odbierać mieszkanie(trzecia klatka).Pozostało tylko umówić się na termin odbioru...Miła niespodzianka na święta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: 82.139.18.* 18.03.08, 15:02 Na odbiór mogę umówić się najwczesniej na przyszły tydzień... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 00:06 tam juz polowa mieszkan oddana bynajmiej cala srodkowa klatka i kilka z tych bocznych, widac jak ludzie juz powoli sobie wykańczają. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 19:08 Witam wszystkich. A jak można wykańczać mieszkania skoro jeszcze nie ma liczników energetycznych w mieszkaniach bo budynek nie ma odbioru od energetyki ? A może się mylę? Skoro było tyle odbiorów to do czego się podłączacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 19:13 Dzień Dobry Mam pytanie do szczęśliwych odbiorców czy przy odbiorze mieszkania były robione przez LOKUS pomiary wielkości lokali? Czy Wam się zgadza z tym co macie w umowei? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.233.udn.pl 19.03.08, 19:20 ja juz w zeszlym tygodniu odebralem mieszkanie, co do licznikow to kazdy indywidualnie dostaje papiery i z nimi idzie do energetyki potem oni przyjezdzaja i zakladaja licznik. co do pomiarow to mniej wiecej zgadza sie to co w umowie rożnica paru cm. pozatym wszystko ok bez zarzutów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.233.udn.pl 19.03.08, 19:22 a i do dam jeszcze ze jestem zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.centertel.pl 19.03.08, 21:35 witam jak ja przyszłam odbierać mieszkanie to już było zmierzone wcześniej, wyszło około pół metra większe, ale niestety nie byłam przy pomiarze bo zrobili to sami wczesniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 23:29 no moje tez wyszlo o pół merta wieksze ale to chyba na nasza korzyść za taka różnice nie musimy dopłacac a zawsze to wiecej miejsca, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.centertel.pl 20.03.08, 06:48 no to cie troszkę zdziwię za taką różnicę musimy dopłacać pytałam się :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.gprs.plus.pl 20.03.08, 07:16 Ja w swojej umowie nie mam załacznika ze schematem instalacji elektrycznej.Czy w innych jest podobnie?I jeszcze jedno.Czy u wszystkich zgadza się powierzchnia balkonów.Jeszcze nie mierzyłam,ale już na oko widać,że ten który miał być wiekszy jest mniejszy.(jestem w pionie z dwoma balkonami)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.08, 10:50 to teraz okaze sie ze kazdy ma wieksze mieszkanie i kazdy musi dopłacić ale ciekawe jak byly robione pomiary, czyżby budynek zrobił sie wiekszy niez planowano???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: 80.51.157.* 20.03.08, 12:00 Chyba większość z nas podpisując umowę przedwstępną nie miała pojęcia co to za norma pomiaru powierzchni. Otóż wg tej normy pomiar wykonuje się przed otynkowaniem mieszkania. Małym druczkiem jest również napisane, że można mierzyć po otynkowaniu i wtedy dodaje się z każdej strony po 2cm. Zatem niestety płacimy za powierzchnię większą niż użytkowa powierzchnia mieszkania. U mnie wyszło ok 0.5 mkw więcej niż w umowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.centertel.pl 20.03.08, 12:00 z tego co mi powiedziano przy odbiorze to każde mieszkanie okazało się większe :) taka miła niespodzianka hehe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.08, 12:57 Przy zakupie mieszkania rezygnował ktoś z Was z drzwi wewnętrznych? Jaka będzie rekompensata za te drzwi? Odpowiedz Link Zgłoś
female Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus 20.03.08, 15:51 My zrezygnowalismy, ale nikt nie umiał nam odpowiedzieć, jaki będzie koszt zwrotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.03.08, 16:49 Ciekawe jak rozliczą te drzwi, pewnie wycenią je po kosztach i dostaniemy "grosze". Mam jeszcze pytanko dotyczące rozliczenia różnicy w metrach. Ciekawe kiedy będzie trzeba pokryć różnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.centertel.pl 20.03.08, 19:14 oni podobno mają dac jakieś pismo później i tam bedzie napisane ile trzeba dopłacić ale konkretnie kiedy to mi nie powiedzieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.03.08, 20:39 Ciekawe jak nas policzą, w przyszłym tygodniu mam odbiór to może się czegoś dowiem. Ciekawe jest również kiedy będzie można korzystać z parkingu przed budynkiem. Bardzo się cieszę, że oddają nam już mieszkania, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.08, 22:47 ja mam juz oddane mieszkanie i tez mam roznice 0,5m, pewnie wszystkim tak wyjdzie, dziwi mnie to troche, zastanawialam sie tez czy nie wzias jakiegos geodety zeby mi zmiezyl tak dla porównania. Tak a propo z parkingu spokojnie mozna juz korzystac caly dzien, wieczorem tez,jest ochroniarz i zamyka brame jak juz wszyscy wyjada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.03.08, 18:58 Mam pytanie do Sąsiadów, którzy odebrali już mieszkania: Załatwiał już ktoś formalności w energetyce i Wodniku? Jakie dokumenty trzeba zebrać, gdzie się udać i co należy załatwić? Jeśli ktoś może to bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.03.08, 21:07 Czy po odbiorze mieszkania można bezpiecznie trzymać materiały w mieszkaniach skoro Locus jest w posiadaniu jednego klucza do mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus knajpa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.08, 22:23 Podobno w nowym bloku ma być jakaś knajpa. Czy ktoś z mieszkańców coś wie na ten temat? Jeśli tak to będzie nieciekawie :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus knajpa IP: 80.51.157.* 06.04.08, 18:28 Ja słyszałam, że to ma być pizzeria. Do wytrzymania pod warunkiem, że nie zrobi się z tego knajpa z piwem. My jako mieszkańcy nie możemy dopuścić, aby dostali koncesję na sprzedaż alkoholu, bo w przeciwnym razie zamiast mieszkać sobie spokojnie, będziemy codziennie słyszeć i oglądać pijane towarzystwo wychodzące z knajpy. A chyba nie o to nam chodziło kupując mieszkania w tym bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus knajpa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 22:11 Myślę, że o koncensję nie będą nawet pytali mieszkańców bo pewnie administrator czyli na dzisiaj Lokus pewnie się na to zgodzi bo co im to przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus knajpa IP: 80.51.157.* 08.04.08, 13:30 Administratorem budynku nie jest loCus, tylko firma która przez rok będzie zarządzała budynkiem zanim utworzymy wspólnotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus knajpa IP: *.233.udn.pl 08.04.08, 22:29 z tego co wiem to wlasciciele mieszkan musza wydac zgode na koncesje a nie administrator budynku. I oby tej koncesji ta knajpa nie dostala. Pozdrawiam Sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus knajpa IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.04.08, 11:46 hehe, widzieliście kiedyś pizzerie bez piwa? no właśnie, więc albo będzie tam piwo albo nie będzie pizzerii. z drugiej strony widzieliście kiedyś w porządnej pizzerii nawalonych gości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus knajpa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 22:14 Potrzebna zgoda właścicieli ... ale my nimi nie jesteśmy i długo jeszcze nimi nie będziemy bo umowy notarialne wg umowy przedwstępnej Locus powinien podpisać z nami do czerwca ale wątpię aby to nastąpiło w tym czasie. Może do września się wyrobią:=( A jakie daty Wy macie wpisane do umowy przedwstępnej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m........ Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus knajpa IP: *.centertel.pl 10.04.08, 22:52 ja nawet niewiem jak mam w umowie, ale słyszałam ze koło września to nastąpi <najwcześniej> pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus knajpa IP: *.jgora.dialog.net.pl 11.04.08, 17:05 Ja mam termin do końca września, ale słyszałam że akty notarialne mają być gotowe w lipcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Locus nie usuwa usterek IP: 80.51.157.* 08.04.08, 11:56 Od mojego odbioru minęły 4 tygodnie, a żadna z usterek zapisanych w protokole nie została jeszcze usunięta. Znalazłam natomiast puszki po piwie, które ktoś popijał sobie w moim mieszkaniu! Ciekawa jestem jak jest w przypadku innych mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Locus nie usuwa usterek IP: *.jgora.dialog.net.pl 08.04.08, 16:51 Jestem trzy tygodnie po odbiorze i część usterek usunięto. Nie mogę jednak się doczekać wyrównania progu przy balkonie. Ponadto brakuje w oknach okapników - miał przyjechać przedstawiciel firmy, która je zakładała, ale jakoś cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.centertel.pl 08.04.08, 22:49 odbiegając od tematu, moje spostrzeżenie: mieszkancy bloku naprzeciw od momentu sciagniecia bramy zrobili sobie z naszego perkingu swój parking, najlepsze jest to ze jak budynek byl budowany to przeskadzał im bałagan,kurz, błoto na ulicy itp, a teraz??? chyba są zadowoleni, przybyly im wolne miejsca postojowe. Odpowiedz Link Zgłoś
female Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus 09.04.08, 21:30 A ja mieszkania nie odebrałam. Czekam na nowy termin i trwa to coś długawo. Pizzeria bedzie pod moim mieszkaniem i już zaczynam się bać... Obok pizzeri ma być club fitnes. Pozdrawiam sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.centertel.pl 10.04.08, 08:58 hehe to będziemy sąsiadkami bo pod moim oknem tez ta pizzeria bedzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
female Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus 10.04.08, 19:11 Witam sąsiadkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: 80.51.157.* 14.04.08, 23:01 Jak niektórym przeszkadzają parkowane samochody, to najlepiej niech dokona wykupu tego miejsca na własnośc. Bo o ile wiem, to parking przed budynkiem nie należy do posesji-póki co . Proponuję zasieki z drutu kolczastego , najlepiej pod napięciem, coby oddzielić Wasz Cudny Dom od reszty tałatajstwa zabobrzańskiego. Idąc dalej, proponuję cały ten dom otoczyć zasiekami, zwłaszcza mając na uwadze chodniki , a kiedy wystawią plac zabaw, to pod zasieki podłączyć prąd,coby obce dzieci tam nie śmiały wstąpić. Luudzie, zastanówcie się nieco nad sobą. A swoją drogą ciekawe, czy szanowna/y/ "m" nigdy nie parkowała na parkingu przy cudzym bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m... do maxa IP: *.centertel.pl 14.04.08, 23:48 po pierwsze parking juz jest wykupiony i cały teren boczny przez "NAS"- czyli mieszkanców i to my płacimy za niego, zapłaciliśmy tez za drzewka przez które teraz sobie tak ładnie skaczecie skracając droge, i to my bedziemy dbac o to żeby tu było ładnie, a jezeli wy macie problem z brakiem miejsc parkingowych to idzcie z tym do swojej spódzielni. Bo my napewno nie pozwolimy na to zeby na NASZYM parkingu staly wasze, a dla nas miejsca nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: do maxa IP: 80.51.157.* 15.04.08, 12:03 W takim razie proponuję oznakowanie miejsc parkingowych, że są prywatnymi. Jak na razie takich znaków tam nie widziałem. Więc można sobie stawiać samochód i korzystać z parkingu, nikt mi tego nie zabroni robić.A co do deptanych drzewek, to proponuję obserwować, KTO te drzewka depcze, bo nie widziałem, aby robili to mieszkańcy sąsiednich budynków.I jeszcze dodam, że Wasz budynek stoi na tym samym Zabobrzu co Mój,Nasz, więc nie rozumiem powodu, dla którego ktoś będzie mnie "gonił" do mojej spółdzielni. No, chyba, że Ktoś czuje się mocno dowartościowany, że jego budynek jest nieco "młodszy". Proponuję w takim razie jeszcze mocniej się dowartościować i wybudować sobie własny dom, z własnym ogrodem, parkingiem i garażem. To faktycznie odróżni osobę od mieszkańca zwykłego osiedla, może poczuje się wtedy lepszym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m..... Re: do maxa IP: *.centertel.pl 15.04.08, 18:10 Panie max po pierwsze znaki z pewnością sie pokażą, po drugie jeżeli Panu tak zależy to jutro napisze Panu dokladnie kto przechodzi przez drzewka, a po trzecie chyba Pan czegos tu nie rozumie nie chodzi tu o dzielnice zabobrze tylko o własność bloku, my mieszkamy na zabobrzu owszem, ale my jesteśmy właścicielami naszego bloku i terenu w około, a Pan może jes wlaścicielem swojego mieszkania, ale nie jest Pan włascicelem bloku i terenu wokoło tylko spódzielna dlatego pisałem Panu że jeżeli macie problem z miejscami parkingowymi to niech Pan idzie do spódzielni, czy niech Pan sobie wykupi gdzieś miejsce. Dodam jeszcze to że jak kostka którą jest wyłożony parking stała na za naszym terenem to mieszkany bloku w ktorym Pan mieszka zgłosili to Strazy Miejskiej bo przeszkadzało im <bo nie mieli gdzie parkować> no i gdzie wyrozumiałość przecież nie było tam znaku zakazu stawiania kostki.....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan samochodzik Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 00:01 Do Max.. Szanowny Panie Max Parking przed budynkiem jest w granicach działki dla nowego budynku. Właściciele będą ponosić związane z tym opłaty itd. więc proszę zrozumieć, że ktoś kto będzie płacił za ten teren chce mieć prawo parkowania w tym mijscu. A na dzisiaj gdy jeszcze nikt w tym budynku nie mieszka już parkuje tam sporo aut z innego bloku! Potem gdy ruszą lokale usługowe i knajpa może dojść do sytuacji, że ktoś kto jest pośrednio właścicielem terenu nie będzie miał nawet miejsca aby tam zaparkować. Tak samo z placem zabaw (jeśli taki powstanie ) to normalnym jest, że mieszkańcy bloku będą chcieli aby był on zadbany a dzieci mogły bawić się w piaskownicy do której nie będą inni ludzie wyprowadzać sobie piesków. Więc dlatego plac zabaw będzie ogrodzony. Pan nie będzie jak się domyślam zainteresowany aby ponosić koszty utrzymania zieleni, sprzątania i konserwacji np. zepsutej karuzeli itd.. więc proszę postarać się zrozumieć dlaczego ktoś chce częściowo ograniczyć dostęp innych osób. Parkingi przy ulicy należa do pasa drogowego więc są ogólnie dostępne i tam można parkować bez ograniczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.centertel.pl 18.04.08, 07:57 Drogi Panie Max Wczoraj to jest dnia 17 kwietnia 2008 roku, o godzinie 19.07 miała miejsce niezbyt przyjemna sytuacja, w której uczestniczył Pan ze srebrnego Pontiaca o numerze rejestracyjnym DJ 34938. A mianowicie owy Pan zaparkował samochód na parkingu pod "Naszym cudnym blokiem" i oczywiście na skróty przez żywopłot popędził do bloku po drugiej stronie ulicy do pierwszej klatki od lewej (patrząc od strony naszego cudnego bloku), mam nadzieję, że to nie był Pan,Panie Max bo nu nu nu, nieładnie. a na przyszłość radzę się zastanowić zanim się coś napisze, bo później głupio jak cholera, i teraz będzie się Pan wstydził za sąsiadów, bo Pan za nich poręczył, żę nie deptają :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Robotnicy urządzają meliny w naszych mieszkaniach! IP: 80.51.157.* 11.04.08, 13:29 Od jakiegoś czasu znajduję w mieszkaniu puszki po piwie. Ekipa Locusa zamiast usuwać usterki (u mnie nic nie zostało naprawione, choć 30 dni od odbioru minęło) miło spędza czas w moim mieszkaniu chlejąc piwo i paląc papierosy. Zero reakcji kierownika, choć sprawa ta była mu zgłaszana. Robotnicy wchodzą sobie do naszych mieszkań kiedy chcą i robią tam co chcą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: Robotnicy urządzają meliny w naszych mieszkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 22:04 A w moim mieszkanku sobie sikali bo było okropnie czuć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m..... Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.centertel.pl 14.04.08, 22:45 czy ktoś już wykończył mieszkanie??? czy może wiecie jak to z zamieszkaniem???od kiedy bedą liczone opłaty??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus Domikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 23:35 Locus wybrał Administratora naszego budynku. Będzie nim firma Domikus Pan Rawski. Czy ktoś z Was zna faktycznie tą firmę bo słyszałem o niej raczej kiepskie opinie :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pi Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus Domiku IP: *.233.udn.pl 02.05.08, 00:34 Z danych ofertowych /organizowaliśmy konkurs ofert na zarządzanie budynkiem wspólnoty w centrum miasta/ - Pan Rawski przedstawił najdroższą ofertę. W cenie podstawowej ma praktycznie tylko zarządzanie - usługi związane z utrzymaniem - sprzątanie , naprawy drogie. p.s. Chyba najtańszą ofertę /i dodatkowo niedrogie własne ekipy techniczne/ ma ... JSM. Pzejęli zarządzanie w okolicach Nowowiejskiej i mieszkańcy są zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Zła wiadomość w sprawie knajpy IP: 80.51.157.* 18.05.08, 22:13 Nie wiem, czy widzieliście, że z knajpy wystawione są na zewnątrz parasolki. Swoją drogą nie wiem czy mają do tego prawo. Zła wiadomość dla mieszkańców, którzy mają w pobliżu okna - hałasy, smród papierosów i piwa, zapach pizzy też w końcu się może znudzić... Uważam, że urządzanie nam pod oknami ogródków z piwem to lekka przesada. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agababajaga Re: Zła wiadomość w sprawie knajpy IP: *.jg.vectranet.pl 19.05.08, 08:00 hehe ja mam balkon nad tymi parasolkami :( póki co to nie mam żadnych problemów (ale tez klientów za dużo póki co nie ma:)) rozmawiałam z właścicielem restauracji, powiedział, że on tu żadnej knajpy robić nie chce to będzie porządna restauracja, a tak wogóle to jest bardzo miły i zależy mu na tym żeby mieszkańcy też byli zadowoleni i myśle że jakby był jakiś problem to napewno postarałby się go rozwiązać, więc narazie chyba nie ma powodów do stresu :) pozdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domator Re: Zła wiadomość w sprawie knajpy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 19:55 Niestety tak to jest, że nie ma zgodności interesów dla kogoś kto prowadzi knajpę i dla mieszkańców. Zawsze ktoś raczej będzie niezadowolony. Moim zdaniem wspólnota nie powinna się zgadzać na wystawianie stolików bo z praktyki wiem, że właściciel może być ok i mieć dobre zamiary ale nie ma on wpływu na klientów. Potem zaczynają sie problemy z klientami a w następstwie tego z właścielem. Zgodnie z przepisami w tym miejscu nie mogą być stawiane ani parasole ani stoliki itd bo blokują drogę komunikacyjną.Co innego jak knajpa ma dodatkowe miejsce ale w tym przypadku było wiadomo, że nie przewidziano miejsca na ogródek dla knajpy. Trzeba zgłosić gdzie trzeba i parasole znikną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Zła wiadomość w sprawie knajpy IP: *.pmpoland.pl 03.06.08, 08:46 nie przeszkadza Wam hałas w wentylacji a czasem zapach "wypieków" a dym papierosowy??? Dziwnie,że tak cicho tutaj, chyba trzeba założyć internet w bloku :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nl Re: Zła wiadomość w sprawie knajpy IP: *.jg.vectranet.pl 03.06.08, 09:15 Z tego co wiem w pomieszczeniu na rogu, z lewej, będzie zakład pogrzebowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Zła wiadomość w sprawie knajpy IP: *.pmpoland.pl 03.06.08, 09:28 chociaż będzie cicho, a bar trzeba będzie wytępić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loator Re: Zła wiadomość w sprawie knajpy IP: *.centertel.pl 03.06.08, 21:15 a wogóle Pan który ma tą restauracje wykupił sobie od mieszkancow częśc chodnika na której rozkłada stoliki???, bo mnie osobiście to bardzo przeszkada, cała restauracja w takim miejscu to pomyłka, oczywiste przecież jet to ze mieszkancy predzej czy poźniej bedą przeciwni temu interesowi. Odpowiedz Link Zgłoś
female Re: Zła wiadomość w sprawie knajpy 08.06.08, 20:05 Gość portalu: loator napisał(a): > a wogóle Pan który ma tą restauracje wykupił sobie od mieszkancow > częśc chodnika na której rozkłada stoliki???, bo mnie osobiście to > bardzo przeszkada, cała restauracja w takim miejscu to pomyłka, > oczywiste przecież jet to ze mieszkancy predzej czy poźniej bedą > przeciwni temu interesowi. A co ja mam powiedzieć? Knajpa pode mną - bezpośrednio...A miała być cicha działalnośc medyczna...Locus niespodzianke nam zrobił... Pozdrawiam sąsiadów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Zła wiadomość w sprawie knajpy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 23:19 W sprawie knajpy to dopiero początek. Jeszcze nie ma w niej piwka ale jak zaczną nalewać oj to się zacznie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Zła wiadomość w sprawie knajpy IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.08.08, 17:14 Nie rozumiem czym kieruje się jot? Po co taka złośliwość? Prawda jest taka, że to jest restauracja na wysokim poziomie, z doskonałą obsługą i kuchnią a nie mordowania. Proszę pofatygować się tam i spojrzeć na całość, w kartę (na ceny)itd. Jeżeli wykończą Państwo swoimi złośliwościami, głupią pisaniną Restauratora to powstanie tam zakład usług pogrzebowych lub zakład mechaniczny. Jest to sprawdzona informacja. Rozsądek i jeszcze raz rozsądek. Ja wiem i zdaję sobie sprawę z tego, że w dzisiejszych czasach wiele zazdrości, złości i głupoty ludzkiej. Ale po co wstępować w ich szeregi? Wcześniej mieszkałam na Kiepury na 4 piętrze i tam czułam zawsze sąsiedzką "kuchnię" ale nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby iść i zwracać komukolwiek uwagę. Czy dlatego, że jest to restauracja to Państwu tak śmierdzi czosnek? Gdyby dochodził zapach od sąsiada Zenka byłoby wszystko ok? Proszę zastanowić się nad swoją głupotą czy nie jest to zwykłe czepiactwo? Pozdrawiam. Do Restauratora - dużo cierpliwości i wytrwałości w walce z głupotą ludzką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Zła wiadomość w sprawie knajpy IP: 193.158.111.* 02.09.08, 09:57 Czy to prawda, że restaurator chodzi i zbiera podpisy pod zgodą na sprzedaż alkoholu? Nie po to kupowałem mieszkanie, żeby cały dzień wąchać smród pizzy i papierosów, miały tu być "ciche" usługi. Odpowiedz Link Zgłoś
female Re: Zła wiadomość w sprawie knajpy 11.09.08, 09:34 Tak, to prawda ;( W ramach zachęty proponuje "rabacik" przy zakupie pizzy. I ludzie to łykają ... Do dzierżawcy nie mam zupełnie nic - pan kulturalny, grzeczny, ale ten smród pizzy, papierosów, głośne rozmowy klientów pod oknami okien....Tak nie da się żyć... A STRASZENIE zakładem pogrzebowym proszę sobie wsadzić w buty. Będzie to na 100% CICHA DZIAŁALNOŚĆ!!:) I proszę o naszą estetykę się nie bać. Widok trumien nie wpędzi nas w traumę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagu Re: Zła wiadomość w sprawie knajpy IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.09.08, 22:50 Pizzeria ma podłączoną wentylację do szybów wentylacyjnych do których powinny byc podłączone tylko okapy kuchenne. Ostatnio przekonałem się osobiście jak to działa:( Dwuminutowe włączenie wentylatora w pizzeri i całe mieszkanie smrodu :( To jakieś JAJA!!! I pan z pizzeri mówi mi, że spełnia to wszelkie wymogi....kpina!!! Nieuciążliwa działaność????!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.06.08, 17:29 Witam sąsiadów! Czy ktoś z Was orientuje się ile będzie wynosił czynsz i kiedy zostaną założone skrzynki na listy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nl Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.jg.vectranet.pl 06.06.08, 20:57 W bloku internautów to chyba emaile ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lok Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.57.udn.pl 18.06.08, 20:45 Czy szanowni Sąsiedzi otrzymali już pismo w sprawie opłat z Biuro-Bud-u? Czy wpłacali Państwo kwoty na podane konto f. Lokus(?)? Jeżeli TAK, to błąd i 1:0 znowu dla Locus-a! pozdrófka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.jgora.dialog.net.pl 19.06.08, 18:33 Dlaczego błąd? To komu należy w końcu płacić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lok Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.57.udn.pl 19.06.08, 22:00 Jeszcze jedna bardzo ważna sprawa. Ciekawe, kto będzie pierwszy podpisywał akt notarialny, warto byłoby udać się z nim (aktem) do prawnika w celu sprawdzenia, czy wszystko jest OK. Jest to o tyle ważne, że zapisy te będa obowiązywać wszystkich następnych właścicieli. postrófka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixiński Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.jg.vectranet.pl 22.06.08, 21:56 widać wszyscy już akty notarialne podpisali i spokojnie sobie mieszkają .... Locus wywiązuje się wzorowo z wszystkich dotyczących ich obowiązków....LUDZIE OBUDZCIE SIĘ BO WAS OKRADAJA...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.08, 13:33 Kiedy będziemy podpisywać akty notarialne? Dopóki ich nie dostaniemy, to nie możemy założyć wspólnoty mieszkaniowej i opłaty będziemy musieli dokonywać na konto założone dla naszego budynku przez LOCUS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.06.08, 10:11 ja nie płacę czynszu na konto "lokusa" poczekam aż wspólnota swoje poda a odsetki przy takich kwotach będą minimalne nawet jakbym rok niepłaciła, poza tym za co mam im płacic skoro do dzisiaj mi jeszcze usterek nie usunęli zapisanych przy odbiorze, a akt notarialny miałam mieć 2 miesiące po odbiorze porażka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokator Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 00:52 A skąd wiadomo, że Lokus zlecił administrację firmie Biurobud? Na jakich zasadach? Czy ktoś z Was otrzymał jakieś pismo w tej sprawie od właściciela budynku czyli Lokusa, że zleca adm budynkiem Biurobudowi? Był Domikus nakleił sobie kartkę z informacją, że jest administratorem a teraz kartkę sobie nakleił biurobud. Ja naklejam jutro kolejną kartkę i ogłaszam,że to jednak Ja jestem administratorem i macie wpłacać mi na konto kasę! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.gprs.plus.pl 25.06.08, 08:02 Rozmawiałam z z zarządca i powiedział,że będa chcieli podpisać zbiorową umowę z Wodnikiem.Ja się nie zgodzę.Nie będe płacić za niedobory wody.Druga sprawa:Jak wam sie podoba "plac zabaw"?To miał byc plac zabaw dla małych dzieci,a na to co postawili moje dzieck nie wejdzie jeszcze przez parę lat.A w Lokusie powiedzieli,że nie mamy jeszcze aktu własnośći i nie mam prawa nic mówić na żaden temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.08, 08:38 Ja też się nie zgodzę na wspólne rozliczanie wody. Nie po to mamy oddzielne liczniki na każde mieszkanie, żeby płacić za cały budynek. Orientuje się ktoś może kiedy będą w końcu akty własności? Przy okazji dowiadywałam się u zarządcy, kiedy zostaną zalożone skrzynki na listy, ciekawe,że w nowym budynku ich nie założono a korespondencję "wtyka" nam się do drzwi. Pani poinformowała mnie, że to LOCUS zamówił skrzynki i nie długo mają być zalożone. Niedługo to znaczy ciekawe kiedy, bo informację otrzymałam już dwa tygodnie temu. Mam nadzieję, że szybko LOCUS odda nam budynek i będzie można spokojnie mieszkać. Pozdrawiam Sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 23:47 Nawet jak będziemy mieli umowy z Wodnikiem to i tak niedobory będzie pokrywała wspólnota ale faktycznie lepiej jest mieć umowy indywidualne. Może to tylko teraz jeszcze problem bo nie jesteśmy właścicielami więc może to jakiś kłopot dla Wodnika? A odnosnie placu zabaw to wygląda na taki jak był na projekcie więc raczej nie ma do czego się czepiać.Jedni mają małe inni większe dzieci itd.. Jak będzie wspólnota to zrobimy sobie lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.tvk3.pl 26.06.08, 00:09 > "A odnosnie placu zabaw to wygląda na taki jak był na projekcie" Czy to jakiś żart? To co mamy za blokiem, co trudno nazwać "placem zabaw" ani trochę nie przypomina tego co jest w projekcie. Kolejne oszustwo LOCUSa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 00:45 faktycznie zdecydowanie inny niż na projekcie :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: female Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.07.08, 08:47 Witam sąsiadów. Czy wymienili Wam uszkodzone szyby? Lokusowcy mówili coś o piątku, ale nie widziałam, aby ktoś do mieszkania zaglądał ;( Zresztą o innych usterkach również nie wspomnę. Ekipy "ani widu, ani słychu" ;( A takie były zapewnienia o naprawieniu niedoróbek.... Rozmawiałam wczoraj z prezesem, nadmieniłam o nieprawidłowościach na placu zabaw i powiedział, że musi mieć pismo od mieszkańców, aby coś z tym zrobić. Nadmieniłam również o knajpie...tu było gorzej...agresywna wymiana zdań i to nie jego sprawa, bo to właściciel wydzierżawił. Na koniec tej "przemiłej" rozmowy zasugerowałam, aby pracujące tam osoby zamykałay drzwi, bo ile można wdychać zapaszki pizzerii...Powiedział, że zasugeruje to dzierżawcy, ale NIC więcej nie może zrobić. KPINA!! Odsyłam do archiwalnych Nowin Jeleniogórskich (tydzień lub dwa temu), gdzie był artukuł o restauracji chińskiej. Chyba i my będziemy z właścicielem wojować, jeśli nie uda nam się z Nim dogadać... Pozdrawiam sąsiadów!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 09:42 Witam sąsiadów, jeśli chodzi o usterki u mnie to naprawili aż jedną. Od odbioru minęło ponad trzy miesiące, a reszta jak była tak jest (brak drobiazgów w ramach okiennych), część ekipa która wykańcza mieszkanie naprawiła, bo ile można czekać. Jeśli chodzi o restaurację to faktycznie wkurzający jest zapach jedzenia, otwarte drzwi i oczywiście parasole przed budynkiem Chyba faktycznie będziemy mieli twardy orzech do zgryzienia. Przy okazji czy ktoś z Was dostał już rachunek za prąd? Skrzynki na listy to kolejny sukces naszego budynku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.tvk3.pl 03.07.08, 11:43 > Rozmawiałam wczoraj z prezesem, nadmieniłam o nieprawidłowościach na placu zaba > w i powiedział, że musi mieć pismo od mieszkańców, aby coś z tym zrobić. Kpiny. Psim obowiązkiem Locusa jest wykonać taki plac zabaw, jaki był w projekcie. Za to m.in. płaciliśmy. A to jak nas Locus urządził z pizzerią, to nawet szkoda gadać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 23:00 U mnie od odbioru nie zrobili prawie nic. Czekam nadal na wykonanie poprawek i wymianę okien. Odnośnie placu zabaw czy ktoś z Was widział projekt wykonawczy jak faktycznie miał wyglądać ten plac zabaw? A ciekawe czy ktoś z Was ma już podpisaną umowę notarialną? U większości z nas miała być podpisana do końca czerwca !!!!!! Ale skoro Lokus nie zrobił jeszcze rozliczenia koncowego to co dopiero myśleć o umowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roxi Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.07.08, 08:31 dlatego ja dopóki mi usterek nie usuną i nie dadzą aktu notarialnego nie mam zamiaru czynszu płacić Odpowiedz Link Zgłoś
female Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus 04.07.08, 14:19 Gość portalu: lokator napisał(a): > A ciekawe czy ktoś z Was ma już podpisaną umowę notarialną? > U większości z nas miała być podpisana do końca czerwca !!!!!! Prezes w rozmowie telefoniczniej OŚWIADCZYŁ, że mają 6 miesięcy na podpisanie umowy notarialnej i nie mamy prawa marudzić. Oj Panie Prezesie...wstyd, wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.jgora.dialog.net.pl 31.07.08, 16:01 Witam sąsiadów, otrzymałam pismo od LOCUSa, mam się umówić na podpisanie aktu notarialnego, tylko jest problem z umówieniem się na termin. Czy ktoś ma już wyznaczony termin? Przy okazji jak rozwiązaliście problem braku podłączenia telewizji kablowej do budynku? Chyba każdy z nas musi powiesić sobie na balkonie antenę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 23:18 To pewnie ''m'' jesteś z 3 klatki. By podobno od tej strony zaczynają podpisywać umowy notarialne. Czy to znaczy, że już macie zrobione całe rozliczenie z firmą LOKUS?A może rozliczenie końcowe będzie po podpisniu aktu notarialnego? Jak to jest u Cibie M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.jgora.dialog.net.pl 03.08.08, 14:12 Ostateczne rozliczenie przyszło razem z informacją o podpisaniu aktu własności. Termin płatności dwa tygodnie, nawet nieźle wyszło, myślalam że będzie gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.gprs.plus.pl 07.08.08, 11:38 Otrzymałam końcowe rozliczenie.Okazalo sie,że vat na miejsce postojowe urósl z 7% na 22%.I że mam dopłacić tę różnicę.Czy ktoś jest w podobnej sytuacji??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.08.08, 19:26 Sprawdzajcie bardzo dokładnie rozliczenie końcowe, u mnie mało co sie zgadza. Jak masz za dużo kasy to płać 22% za miejsce parkingowe ... Niestety nieznajomość prawa szkodzi, sorry ... kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.gprs.plus.pl 08.08.08, 22:16 Jak to jest z tą różnicą vatu za miejsce parkingowe.Wiem,że kupiłam je z 7% vatem,a teraz mi doliczają do 22%.Rzeczywiście nie znam art.prawnych dot.tej zmiany.No i oczywiście luk prawnych,kóre zapewne locus wyorzystał.Jak ktoś mógłby mi przybliżyć temat,byłaby wdzięczna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 22:22 Chyba wszyscy dostali w rozliczeniu końcowym zmianę z7 na 22%VAT. Lokus nic nie wyjasnił bo i tak wszyscy zapłacimy te 22%. Ptanie do ''x'' Jesli znasz konkretne przepisy prawa w tym temacie to je opisz bo jeśli możesz. No chyba,że jesteś zawodowym prawnikiem ... to odpoweisz,że wiedza kosztuje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.gprs.plus.pl 10.08.08, 10:04 Jeżeli wg locusa prawo może działać wstecz i można sobie zmieniac warunki zawartej prawie rok temu umowy,to ja równie dobrze mogę odstapić od kupna miejsca postojowego,uzasadniajac to tym,że za cenę wyższą o 3 tys.bym go nie kupiła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: 94.254.194.* 14.07.09, 10:52 Dlaczego mieszkańcy wyprowadzają pieski pod inne bloki a nie swój? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tami Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: 80.51.218.* 16.09.09, 14:47 a czy ktoś juz kupił mieszkanie w drugim bloku locusa na Moniuszki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piesek Re: Nowy blok przy Moniuszki - firma Locus IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.09, 17:57 a dlaczego sąsiedzi z bloku na przeciwko korzystają "NA SĘPA" z naszego parkingu? Odpowiedz Link Zgłoś