Dodaj do ulubionych

Wyjazd samochodem na Ukraine - Lwów

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.13, 13:16
Wybieram się 11 sierpnia na Ukraine , konkretnie do Lwowa . Prosze o informacje takie podstawowe .....samochód jest zarej. na żone ,która ze mną jedzie , czy będzie potrzebne notarialne przekazanie ?
Proszę o info dotyczące ubezpieczenia zdrowotnego o którym pisze nasz MSZ.....
Będę wdzięczny za info jak zachować się na graniczy , w kontaktach z policją ....czego unikać aby spokojnie móc rozkoszować się kilkoma dniami urlopu , o urokach Lwowa nie wspomionając.
Moge pomóc informacjami na temat Grecji.
Obserwuj wątek
    • Gość: wwwwddr Re: Wyjazd samochodem na Ukraine - Lwów IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.13, 11:57
      olej notarialne okazanie, mozna jak cos zawsze zone puscic na przejsciu za kierownice i tyle
    • jarekkar_1 Re: Wyjazd samochodem na Ukraine - Lwów 15.11.13, 10:21
      Niczego nie musisz olewać. Zgodnie z prawem jeśli właściciel pojazdu jest w samochodzie to nie potrzebujesz żadnych dodatkowych dokumentów. Możesz prowadzić ten pojazd pod warunkiem, że jest w nim właściciel. Możesz także zostać współwłaścicielem (jeśli nie ma znanych ci powodów aby takiego wpisu nie dokonywać).
    • matt.j Wyjazd samochodem - Lwów, Złoczów, Podhorce,Olesko 12.04.14, 14:15
      Może komuś się jeszcze przyda informacja.
      We Lwowie najlepiej zostawić samochód pod hotelem i zwiedzać przemieszczając się na piechotę albo tanim transportem miejskim.
      Okolice Lwowa - można jechać ale ostrożnie. Chcąc pojechać trochę na wschód od Lwowa do pałaców w Złoczowie, Podhorcach i Olesku odradzam drogę H02. Pełna dziur, i to takich o pionowych brzegach, także słabo widocznych. Sporą cześć jedzie się max 30km/h. Skusiliśmy się, że to krótsza trasa a ktoś pisał na forum, że tylko w nocy jest niebezpiecznie ze względu na dziury w drodze i nie dość, że długo jechaliśmy to jeszcze felga była do wymiany. Wracaliśmy drogą zrobioną na Euro 2012 czyli M06 - nowa, gładka nawierzchnia. Nie jest to autostrada ale jak na warunki tamtejsze super droga. Niestety pałace są zamykane o godz. 16 także wszystkich trzech obiektów nie zdążyliśmy zwiedzić.
    • Gość: gosc Re: Wyjazd samochodem na Ukraine - Lwów IP: *.so.lublin.pl 08.05.14, 11:07
      Rozumiem ze obecnie nie ma przeciwskazan do wyjazdow w ten region? Jezdzicie?
      • Gość: kandemag Re: Wyjazd samochodem na Ukraine - Lwów IP: 188.116.35.* 12.05.14, 08:05
        Ja też chcę tam w końcu jechać - w lipcu do Truskawca. Ostatnio byłam w styczniu. Czy na zachodzie jest bezpiecznie?
        • Gość: gg Re: Wyjazd samochodem na Ukraine - Lwów IP: 194.181.128.* 12.05.14, 15:00
          Witam , byłem na majówce we Lwowie jest spokojnie nie widać różnicy które mogły by wynikać z napiętej sytuacji oprócz blokady z worków i patroli na drodze do Kijowa .
          Milicji na drodze jest mniej i kontrolują przeważnie auta na wschodnich numerach szukając broni .
          Różnica znacząca jest natomiast w tym iż nikt nie zagwarantuje pomocy w razie jakiegoś problemu w którym będzie potrzeba wezwania służb gdyż po zmianach organizacyjnych funkcjonariuszy jest mniej no i brak funduszy,, wiadomo z jakiej przyczyny,,
    • Gość: Aga Re: Wyjazd samochodem na Ukraine - Lwów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.14, 13:30
      Byłam niedawno we Lwowie i jest spokojnie. Kilka razy w roku jeżdżę do Lwowa na zakupy. W tym roku jadę także nad morze Czarne ale oczywiście nie na Krym. W pracy wszyscy mnie straszą i odradzają wakacje na Ukrainie. Tam gdzie jade jest bezpiecznie, zreszta MSZ nakazuje zachować zwykła ostrożność. Nie wolno jechać w okolice Doniecka i na sam Krym, reszta kraju jest bezpieczna.
      • des4 Re: Wyjazd samochodem na Ukraine - Lwów 16.06.14, 11:38
        Odessa też bezpieczna?
        • Gość: Aga Re: Wyjazd samochodem na Ukraine - Lwów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.14, 06:39
          tak, w Osessie już jest spokój
          • Gość: Aga Re: Wyjazd samochodem na Ukraine - Lwów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.14, 06:40
            sorry za błąd, tak, w Odessie jest spokój

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka