GoĹÄ: zapalony turysta IP: *.piotrkow.net.pl 18.04.06, 15:51 ciekawe informacje, warto pewne rzeczy wiedziec ,żeby nie przepłacać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: avtandil Re: Bułgaria - informacje praktyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 23:37 Nieaktualne. Obecnie mamy 90 dni pobytu bezwizowego w ciągu 6 miesięcy od pierwszego przekroczenia granicy. Czyli np. trzy miesięczne wizyty w jednym półroczu. Za przekroczenie oficjalnie grożą wysokie kary (do 10 000 zł), jednak nie sądzę, by w przypadku Polaków były jakieś problemy - grunt, by nie siedzieć więcej niż 90 dni jednym ciągiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ala Re: Bułgaria - informacje praktyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 12:00 bułgaria jest piękna a zwłaszcza morze czarne oraz Obzor Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość ewka Re: Bułgaria - informacje praktyczne IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.06, 12:18 Przy wjeździe samochodem pobierana jest opłata drogowa w wysokości 10 USD. to nieprawda wjechalam samochodem nie mialam takiej oplaty Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: turysta Re: Bułgaria - informacje praktyczne IP: 94.155.73.* 06.07.09, 21:24 Bulgaria jest piekna i sloneczna przez wiekszosc por roku. Ma wspaniale gory i cieple morze. Dla nas Polakow jest stosunkowo tania. To kraj w ktorym ludzie sa wielkimi optymistami. Lubia spiewac i gawedzic przy zachodzie slonca. Sa szalenie goscinni. W Bulgarii kazdy kto ma ogrod i owoce pedzi rakije, glownie z ich winogron oraz rowniez ze sliwek. Do ilus litrow jest to dozwolone. W Bulgarii mozna kupic wspaniale wina, ktorych do Polski sie nie sprowadza. Wszystkim polecam bulgarski owczy ser. To wielki rarytas i nie ma nic wspolnego z greckim serem "feta". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Uzus Re: Bułgaria - informacje praktyczne IP: 204.52.187.* 16.08.06, 15:42 "Bułgaria należy do tych krajów, gdzie bilety wstępu do obiektów turystycznych, muzeów, jak również ceny hotelowe są podwójne: jedne dla Bułgarów i drugie dla cudzoziemców" -bzdura, tak bylo, teraz, przed wejsciem do UE wprowadzono przepis zakazujacy takich praktyk. Niektorzy moga probowac naciagnac turystow, ale warto sie upierac. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: asiunia Re: Bułgaria - informacje praktyczne IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 19.08.06, 15:47 wyjezdzajacym do bulgarii radze wyposazyc sie w cos przeciw komarom poniewaz po huraganie i powodzi ktora byla w polowie lipca, jest ich tam bardzo duzo i bardzo gryza. mi bomble po ugryzieniach zeszly dopiero po 3 tygodniach... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: agata Re: Bułgaria - informacje praktyczne IP: *.zab.nat.hnet.pl 19.08.06, 20:09 a ja komara na oczy tam nie widziałam - byłam w Rawdzie, ale zaopatrzona w "offa" byłam:) a wróciłam tydz temu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: asiunia Re: Bułgaria - informacje praktyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 20:00 wejdz na watek "komary w bulgarii" i poczytaj, nie zartuje. ja bylam w SB i komarow bylo od groma... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka14 Re: Bułgaria - informacje praktyczne 24.08.06, 13:13 to prawda my bylismy w SB i tam byl wysyp komarow masakra Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: asiunia Re: Bułgaria - informacje praktyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 21:46 :) w koncu ktos kto sie zgadza :) bo byli tez tacy ktorzy zlosliwie pisali ze chyba nie bylam w bulgarii tylko gdzies w rumunii, bo oni podobno w bulgarii ani jednego komara nie widzieli... Odpowiedz Link Zgłoś
tarnik04 Re: Bułgaria - informacje praktyczne 25.08.06, 14:06 w bułgarii są komary jak wróble - taakie wielkie Odpowiedz Link Zgłoś
1smyk Re: Bułgaria - informacje praktyczne 31.10.06, 08:42 komary są, jak wszędzie i temat niewart licytacji i dokumentowania :) Odpowiedz Link Zgłoś
sl0ma Re: Bułgaria - informacje praktyczne 03.05.10, 23:21 2008 r. przez dwa tygonie w Obzor nie poczułem na skórze żadnego komara. Często widziane były u nas na tarasie osy, trochę podobne do "naszych" tylko że więcej czarnego koloru miały. Po rozmowie z miejscowymi okazało sie że one nie kąsają, spokojnie jedliśmy sobie arbuzy i inne soczyste owoce bez obawy o walkę o owoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: XX Re: Bułgaria - informacje praktyczne IP: *.stat.gov.pl 28.08.06, 11:33 Bzdura - byłam w Złotych Piaskach na poczatku sirpnia przez 14 dni i może ze 3 komary widziałam w tym czasie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jovanka5 Re: Bułgaria - informacje praktyczne 28.08.06, 14:14 byłam w swietym konstantynie w I poł sierpnia - nie było ani pół komara ani innej zwierzyny Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: asiunia Re: Bułgaria - informacje praktyczne IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 30.08.06, 16:13 owszem, ale w SB bylo ich mnostwo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Łukasz Re: Bułgaria - informacje praktyczne IP: *.proxnet.pl 31.08.06, 15:09 Ja jade we wrzesniu a komary podobno wieeeelkie jak krowy Troche sie boje ale ze wsi jestem to krowa ani byk mi nie straszne Hej dana dana:))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mad Re: Bułgaria - informacje praktyczne IP: *.aster.pl 30.09.06, 21:00 Nie widziałam ani jednego komara - a może we wrześniu już się zaszyły ba sen zimowy? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DARBIA Re: Bułgaria - informacje praktyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 16:23 WITAJ, WYBIERAM SIE DO SW KONSTANTYNA (HOT SW ELENA, PONOĆ 4*) , JAK TAM JEST,? NIE BARDZO CHCE JEŚĆ W HOTELU, CZY MOŻNA TAM SIE SPOKOJNIE WYŻYWIĆ W ZABIEGAŁKACH A JEŻELI TAK TO JAKA TO KASKA ZA OBIADEK BEZ CUDOWANIA. BEDE WDZIĘCZNY ZA ODPOWIEDŹ POZDRÓWKA DARBIA@POCZTA.FM Odpowiedz Link Zgłoś
mc_pele Re: Bułgaria - informacje praktyczne 06.04.07, 21:51 Gość portalu: XX napisał(a): > Bzdura - byłam w Złotych Piaskach na poczatku sirpnia przez 14 dni i może ze 3 > > komary widziałam w tym czasie !!! Ja byłem pod koniec lipca ( Czajka, Złote Piaski ) i chyba na żadnego się nie natknałem, potem pojechaliśmy nad polskie morze i zastaliśmy ich plagę... Asiula jednak pisze że w SB było ich zatrzęsienie, może bułgarskie komary wolą bułgarską krew a w Złotych to wiadomo, więcej obcokrajowców niż tubylców :) Odpowiedz Link Zgłoś
rom40 Re: Bułgaria - informacje praktyczne 03.09.06, 08:44 Byłem z rodziną w Kranewie.Dojazd przez Rumunię Urziceni, Varna Veche. Opłaty Rovinieta 4 Euro - faktyczna 3,60 Euro. Varna Veche 10 lei taksa ekologica, vinieta bułgarska 9 Euro. Wymiana euro na levy w kantorach bez oszukaństw. Na kalkulatorach wyświetlali sumę należną do wypłaty.Można wybrać pieniądze z bankomatów z prowizją na ogólnych zasadach co w Polsce. W związku z taką z sytuacją, że pojechałem po raz pierwszy i w ciemno byliśmy zdani na własną intuicję. Ze znalezieniem kwatery nie było żadnego problemu. Ważne jest aby z Bułgarami się targować ponieważ oni to lubią. Osobę, która się targuje uważają za dobrego klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Magic Re: Bułgaria - informacje praktyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.06, 12:14 A jakie są ceny noclegów w Bułgarii i czy jechałeś na raz czy może gdzieś nocowaliście po drodze? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Uzus Re: Bułgaria - informacje praktyczne IP: 204.52.187.* 19.09.06, 16:08 kempingi 3-6 Euro lub 0, schroniska mlodziezowe 5-10 Euro, troche taniej niz u nas. Wyjatek to komercyjne tereny nad morzem. Odpowiedz Link Zgłoś
elkajacko Re: Bułgaria - informacje praktyczne 25.06.07, 13:52 Mam pytanie odnośnie campingów jakie są na nich warunki chcę tam pojechać na przełomie lipca i siernia z rodziną zupełnie na w ciemno. Odpowiedz Link Zgłoś
1smyk Re: Bułgaria - informacje praktyczne 31.10.06, 08:54 :) ...i to mi się podoba - rzeczowe uzupełnienie gazetowej informacji pomny niedawnej historii jestem uczulony na różne pirackie opłaty a'la Romania, dlatego kazdą wyprawę do Balkanturkei znoszę z pogodą ducha, a jak nic godzącego w kieszeń się nie zdarzy, tom wielce dowolen ;) Odpowiedz Link Zgłoś
elkajacko Re: Bułgaria - informacje praktyczne 25.06.07, 13:59 Ile płaciliście za kwaterę??? Czy po drodze nie ma problemu z noclegiem??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rom40 Re: Bułgaria - informacje praktyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 10:32 spałem w sighisorze na kwaterze prywatnej obok hotelu Poenita. Cena 50 lei za nocleg dla 2 dorosłych i dwóch dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iwona Re: Bułgaria - informacje praktyczne IP: *.umcs.akademiki.lublin.pl 26.11.06, 21:34 To ciekawe że płaciłeś 50 LEI bo w Bułgarii walutą jest LEW Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pawelboch Re: Bułgaria - informacje praktyczne IP: *.bozeknet.one.pl 01.12.06, 00:33 A co w tym dziwnego skoro Szigiszoara jest w Rumunii? pzdr., PB Odpowiedz Link Zgłoś
1smyk Re: Bułgaria - informacje praktyczne 31.10.06, 08:47 cytując Łukasza: "podobno wieeeelkie jak krowy"... latające krowy - to nic, piszące krowy, to jest coś... temat wielce absorbujący (może dla alergika, ale ten wie jak ma planować KAŻDĄ podróż) :D Odpowiedz Link Zgłoś
1smyk Bułgaria - informacje praktyczne 31.10.06, 08:57 dzięki za wielce użyteczne informacje praktyczne aktualne na tyle, na ile tradycyjne (czytaj:powolne)jest dzałanie Bułgarów Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Teodor Bułgaria - informacje praktyczne IP: 85.11.180.* 26.11.06, 15:39 Mieszkam w Bulgarii. Informacje w tym portalu sa dosyc nieaktualne. Od roku juz nie istnieja ceny dla obcokrajowcow, rozne od tych dla Bulgarow. Poza tym celnicy nie sprawiaja zadnych utrudnien dla turystow. Hiszpania, Wlochy, Francja odstepuja pod kazdym wzgledem Bulgarii, jedno pod wzgledem cen, a po drugie pod wzgledem uslug. Srednia cena noclegu w hotelu *** w sezonie waha sie od 12-25 euro. Tylko w miejscowosci Sloneczny Brzeg miesci sie ok 150 hoteli. Kto chce spedzic wakacje w luksusie, zachecam do Bulgarii ... chyba, ze ktos woli pojechac do Francji, nocowac niewiadomo gdzie i liczyc sie z groszami. Odpowiedz Link Zgłoś
bzyk770 Bułgaria - informacje praktyczne 04.04.07, 10:02 Informacje te poczodzą z 2005r. Może wreszcie ktoś by te dane uaktólnił bo wprowadzają tylko zamęt Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ania g. Re: Bułgaria - informacje praktyczne IP: *.sti.net.pl 04.04.07, 10:17 Jezeli ktos lubi podrozowac pociagami<z dziecmi wydaje mi sie to najlepszy srodek transportu i jakie przezycie dla malucha>polecam bezposrednie polaczenie Lwow-Burgas przy okazji mozna zwiedzic to pierwsze miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dagna Re: Bułgaria - informacje praktyczne IP: *.59.jawnet.pl 09.05.07, 14:35 Połowa tych praktycznych informacji, to spieranie się kilku upierdliwych osób na temat: czy były komary czy nie było. Niech się każdy sam przekona. Odpowiedz Link Zgłoś
mc_pele Re: Bułgaria - informacje praktyczne 10.05.07, 08:59 Gość portalu: Dagna napisał(a): > Połowa tych praktycznych informacji, to spieranie się kilku upierdliwych osób n > a > temat: czy były komary czy nie było. Niech się każdy sam przekona. "Bułgaria - praktyczne informacje" to tytuł artykułu który komentujemy i tam akurat ani słowa nie ma o komarach :D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ranczo0 Re: Bułgaria - informacje praktyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 07:32 witam.jestem tylko ciekawa ,czy ta polisa z NFZ jest wymagana...czy może być też z innego biura?pozd kasia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dagna Re: Bułgaria - informacje praktyczne IP: *.59.jawnet.pl 20.05.07, 10:39 Proszę poczytać posty u góry, tam jest kilkanascie tylko na temat komarów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kg. Re: Bułgaria - informacje praktyczne IP: *.bu.amu.edu.pl 21.06.07, 10:10 Spędziłam kilka dni w miejscowości Velike Tyrnovo. Przepiękne zielone i ukwiecone małe miasteczko rozłożone na tarasach górskich, nastrojowe małe domki, dużo do oglądania. Wzgórze Carewec godne uwagi bardziej ze względu na widoki górskie niż zrekonstruowane zabytki na szczycie. Polecane porządne buty - bez nich trudno błądzić po labiryncie kamiennych stromych uliczek. Wszędzie zapierające dech w piersiach widoki na góry i doliny. Żywność dość tania, pyszna - uwielbiam ich kuchnię. Ku przestrodze dla innych (uwaga!!) Miejcie zawsze odliczoną sumę na rachunek hotelowy! Wieczorem przed wyjazdem nikt nie mógł wydać mi reszty z moich euro, którymi płaciłam za hotel (Hotel Boliari, 3 gwiazdki...) Proponowano mi żebym przeszła się po okolicznych lokalach gastronomicznych i sama rozmieniła (!), na co się nie zgodziłam. Rano kiedy odjeżdżałam, w recepcji był tylko młody kandydat na macho mówiący wyłącznie po bułgarsku, który rozmienił moje euro na lewy i w żaden sposób nie dało się z nim dogadać. Musiałam z powrotem zmieniać lewy na euro na lotnisku. Nie dostałam też śniadanka, bo macho, jedyna obsługa, tak długo wypisywał rachunek a śpieszyłam się na autobus... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mała Re: Bułgaria - informacje praktyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 13:36 Czy gwiazdki hotelowe odpowiadają standardom europejskim? Bo w niektórych krajach trzeba jedną odjąć :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kg. Re: Bułgaria - informacje praktyczne IP: *.bu.amu.edu.pl 21.06.07, 14:13 Hmmm... nie jestem aż tak doświadczona, jeśli chodzi o podróże! Ale może tak. "Mój" hotel dał mi za 36 euro dziennie dość wygodny pokój z łazienką i balkonem, z widokiem na piękną panoramę miasta (4 piętro bez windy...cóż, okazja do spalania kalorii.) W pokoju nie było elektrycznego czajnika. Był za to minibar.(Zapomniałam dodać, że z goguś bułgarski przy odjeździe usiłował mi jeszcze wmówić na migi że spiłam mu 2 butelki alkoholu, podczas gdy były to 2 butelki ale wody mineralnej. Nie dałam się, ale jak wspomniałam, za przedłużenie rozmowy zapłaciłam brakiem śniadanka.) Moi znajomi narzekali na coś, co na mnie wrażenia nie zrobiło: zjadliwie szczekający mały pekińczyk sąsiadów nie dawał im spać;) Ja do psiego skomlenia jestem przyzwyczajona, więc spałam dobrze. Inni znajomi spali gdzie indzieja właściwie nie spali, bo przeszkadzały im głośne hulanki i swawole obok. Gospodarzom to absolutnie nie przeszkadzało. Ogólnie tak myślę sobie, że jest to kraj, który zaczyna dopiero aspirować do pewnych standardów. Nie chciałabym być niesprawiedliwa - mam tez miłe wspomnienia ze spotkań z Bułgarami! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aniuta Re: Bułgaria - informacje praktyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:28 Rada, jak w godzinach ciszy hotelowej ktoś zakłóca spokój, a recepcja,czy właścicel nie reagują, proponuje wezwać policję. do Zabawy są lokale, których w Bułgarii nie brakuje, tam, można tanczyć, spiewać i wydzierać się. Po prostu czasem jedzie się zmałymi dziećmi, z resztą ci więksi, tez chca się wyspać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Uka Re: Bułgaria - informacje praktyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 14:16 Bułgaria jest w UE, musi być w standardzie :D Hotele 3* można bez obawy brać. Odpowiedz Link Zgłoś
pyrtek3 Re: Bułgaria - informacje praktyczne 25.06.07, 14:15 Witam,czy jechał ktoś moze samochodem z noclegirm w Rumunii? Bardzo proszę o jakiś info,i ewentualnie jakieś namiary gdzie najlepiej przespać się w drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jarek Re: Bułgaria - informacje praktyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 17:39 Nie napisałeś jaką jedziesz trasą przez Rumunię??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: turistic Re: Bułgaria - informacje praktyczne IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 04.08.07, 01:40 witam wszystkich...mam takie male pytanko, mianowicie wybieram sie do Zlotych Pisakow i interesuja mnie koszty jakie dotycza tego miejsca. Interesuja mnie bardziej imprezowe informacje czyli np. ile kosztuje setka wodki w klubie czy tez np pifkooo ;) albo syty obiad w typowej (nie topowej:)) restauracji.Jak wyglada nocne zycie i jak do tego maja sie Polacy itp.itd...tyle odpowiedzi a tak malo konkretow :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lahcimm Re: Bułgaria - informacje praktyczne 25.06.07, 21:30 ja nocowalem tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=789&w=64210227&a=64417372 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: TURISTIC Re: Bułgaria - informacje praktyczne IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 04.08.07, 01:45 witam wszystkich...mam takie male pytanko, mianowicie wybieram sie do Zlotych Piaskow i interesuja mnie koszty jakie dotycza tego miejsca. Interesuja mnie bardziej imprezowe informacje czyli np. ile kosztuje setka wodki w klubie czy tez np pifkooo ;) albo syty obiad w typowej (nie topowej:)) restauracji.Jak wyglada nocne zycie i jak do tego maja sie Polacy itp.itd...tyle odpowiedzi a tak malo konkretow :)z komarami damy se rade!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: robertiq Bułgaria - informacje praktyczne IP: *.mbp.kielce.pl 10.06.08, 11:29 No cóż, dużo tu ciekawych informacji, mimo tych kilkunastu wpisów na temat komarów, chociaż te informacje też uważam za przydatne. Ja dopiero się wybieram do Bułagarii i wielu z tych rzeczy nie wiedziałem. Napewno podzielę się wrażeniami po powrocie. Szkoda tylko, że niektórzy piszą z tak rażącymi błędami. Aż źle się czyta, apeluję o trochę rozwagi przy pisaniu! I wszystkim wybierającym się do Bułgarii życzę udanych wakacji! Do zobaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tusia [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 16:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Franciszka [...] IP: *.centertel.pl 27.07.08, 15:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arczi Re: Bułgaria - informacje praktyczne IP: *.chello.pl 29.07.08, 23:19 Zielona Karta?A tego nie wiedziałem.Ciekawe że nikt o tym wcześniej nie pisał. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: :) Re: Bułgaria - informacje praktyczne IP: *.dsi.3s.pl 03.02.09, 20:29 mam pytanie : czy w Bułgari jest już euro ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Markus [...] IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.09, 21:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Markus [...] IP: *.jednosc.com.pl 13.07.09, 13:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Markus [...] IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.09, 19:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kris_wise Re: Bułgaria - informacje praktyczne 14.09.10, 16:34 sporo informacji odnośnie bazy noclegowej można znaleźć na stronie ok-tours.com.pl ... W sumie jest to biuro, które specjalizuje się w wyprawach w te rejony Europy, i mają całkiem nieźle opisane poszczególne hotele, miejscowości itp, także myślę że jeśli ktoś poszukuje info o Bułgarii może znaleźć tam co nieco ;P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: soczyscie Re: Bułgaria - informacje praktyczne IP: *.oswiecim.vectranet.pl 09.09.11, 18:53 Witam. Czy ktos moze rozwinac temat rejestracji w tych biurach dla obcokrajowcow ? Gdzie mozna te biura znalesc i czy to czasami sie juz nie zmienilo czy nadal jest taki obowiazek ? Czy w tych biurach mozna sie dogadac nie mowiac po "rosyjsku" ? ;0 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: VGoYwabvG BuĹ?garia - informacje praktyczne IP: 210.196.243.* 06.10.11, 08:17 I'm not esaily impressed. . . but that's impressing me! :) Odpowiedz Link Zgłoś
maranka Re: BuĹ?garia - informacje praktyczne 06.10.11, 16:28 Jakie rejestracje ? Ludzie czytajcie uważnie - ten artykuł pochodzi z 2005 roku - większość podanych informacji jest nieaktualnych . Jeśli macie jakieś obawy i wątpliwości dzwońcie do amabasady w Sofii. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sircasio Bułgaria rajem dla turystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.11, 17:46 wycieczkinawakacje.blogspot.com/2011/10/bugaria-rajem-dla-turystow.html Odpowiedz Link Zgłoś