bumsio213 Re: Okna z Krakowa 20.12.16, 15:59 Pytanie z brodą. No ale można się stracić przy tych wszystkich producentach. Ja miałem do czynienia z Oknoplast, Fakro, MS okna, Drutex i w sumie tyle. Napisz więcej szczegółów, budżet, przeznaczenie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
tor_fan45 Re: Okna z Krakowa 10.01.17, 15:31 I jakie wrażenia z współpracy z tymi firmami? Jakieś konkrety w stylu ci tak a tamci nie? Chętnie bym sie dowiedział co nieco. Odpowiedz Link Zgłoś
bumsio213 Re: Okna z Krakowa 16.01.17, 09:31 Z każdą miałem kontakty, ale dłużej użytkowałem Oknoplast i MS Okna. Dwie pozostałe to raczej udział w prezentacjach producentów. Naoglądałem się tam wiadomo, ale na takich imprezach to wszyscy mają najlepsze okna na świecie. A z tych co miałem u siebie (ms w starym domu, a teraz oknoplast) obu jestem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
tor_fan45 Re: Okna z Krakowa 17.01.17, 14:07 A gdzie kupowałeś? I jak brałeś montaż? Bo słyszałem że nawet najlepsze okna mogą skopać montażyści :/ A wolałbym tego uniknąć Odpowiedz Link Zgłoś
tor_fan45 Re: Okna z Krakowa 07.02.17, 10:17 Aaa, myślałem że przez neta zamawiałeś może. To zupełnie inna część Polski, ja jestem z lubuskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
bumsio213 Re: Okna z Krakowa 09.02.17, 11:27 Nie no co Ty, okien przez neta bym nie zamawiał, chyba że już miałbym wybrane konkretne wcześniej, tylko znalazł gdzieś taniej. A salony z oknami są przecież wszędzie to na sto procent znajdziesz i dla siebie. |Lubuskie to mało konkretnie ale na stronie oknoplast znajdziesz zakładkę "gdzie kupić" i tam jest mapka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek.piotrowski Re: Okna z Krakowa 07.03.17, 10:05 A na jaki montaż sie zdecydowałeś? W sensie kto ci go bedzie robił? Jakas zewnetrzna firma czy jakaś ekipa oknoplastu? No i jaki rodzaj montażu? Wybacz tyle pytań, ale od niedawna interesuje sie tematem. Odpowiedz Link Zgłoś
tor_fan45 Re: Okna z Krakowa 13.03.17, 13:29 Ci sami, o ile w ogóle sie zdecyduje na te okna bo jeszcze nie usłyszałem ile to będzie kosztować. Ale po tym jaką cenę usłyszałem przy oknach drewnianych to chyba już nic mnie nie zaskoczy Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek.piotrowski Re: Okna z Krakowa 11.04.17, 11:48 Jaka była łączna powierzchnia okien i ile za to zapłaciłeś? Chciałbym porównać z pozostałymi propozycjami. Ja mam jakieś 27m2 łącznie i trochę się boję, że domowy budżet zostanie mocno nadszarpnięty. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek.piotrowski Re: Okna z Krakowa 20.04.17, 16:05 Hmm, to przy mojej ilości okien powinno być nieco taniej niż zakładałem. I tak nie jest to najtaniej, ale coś za coś. Decydujesz się w końcu? Odpowiedz Link Zgłoś
civin821 Re: Okna z Krakowa 09.05.17, 16:46 Na pewno warto je wziąć pod uwagę i porównać z innymi. Niestety trochę kosztują, ale to nie jest cena za logotyp producenta, tylko faktycznie są dobrze wykonane. Odpowiedz Link Zgłoś
moriarti38 Re: Okna z Krakowa 12.06.17, 09:28 To zależy, jeśli masz dom pasywny, to warto zainwestować w okna pasywne - winergetic premium passive. Ale jeśli nei masz pasywnego domu, to wystarczą energooszczędne - nazwa ta sama poza "passive". Są na 82mm ramie. Odpowiedz Link Zgłoś
sebastian_tt Re: Okna z Krakowa 13.06.17, 15:32 To teraz mam jeszcze pytanie czy da się zrobić ruchomy słupek w tych oknach? Bo widze że ruchomy mają pixele, ale są na ramie 70mm Odpowiedz Link Zgłoś
moriarti38 Re: Okna z Krakowa 23.06.17, 13:00 To przyjrzyj się jeszcze raz :) oknoplast.com.pl/okna/winergetic-premium/#wiecej-swiatla Okna winergetic też mają ruchomy słupek :) Odpowiedz Link Zgłoś
sebastian_tt Re: Okna z Krakowa 12.07.17, 16:07 Faktycznie nie zauważyłem tego na początku. Tylko troche sie martwie ceną tych okien. Parametry mają znacznie lepsze więc pewnie będą kosztować swoje. Ktoś się orientuje czy warto tyle płacić za nie? Odpowiedz Link Zgłoś
gawlik_rzeszow Re: Okna z Krakowa 17.07.17, 11:16 Jak sam zauważyłeś - winergetic są znacznie lepsze. Grubsza rama, lepsze zabezpieczenia, jedyne co to mniejsza powierzchnia szklenia. Ale za to Uw naprawdę przyzwoite, a w wersji pełnej już w ogóle. Wiadomo że będzie to droższe ale za to okna są za ściłej czołówki, jak zresztą większość propozycji Oknoplastu. Jak masz tyle kasy (byłes już zamówić wycenę?) to bierz winergetic,. Odpowiedz Link Zgłoś
sebastian_tt Re: Okna z Krakowa 21.07.17, 16:01 Właśnie jeszcze nie, chciałem się wpierw dowiedzieć czy ta różnica będzie duża. Ale rozumiem że ciężko o konkrety. Odpowiedz Link Zgłoś
gawlik_rzeszow Re: Okna z Krakowa 25.07.17, 14:33 No trudno powiedzieć bo nie wiem ile tych okien masz zamiar zamawiać, w jakich wymiarach, pakietach i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
sebastian_tt Re: Okna z Krakowa 10.08.17, 13:40 Wczoraj zamówiłem wycenę w salonie oknoplastu. Panowie przyjadą na pomiary za niedługo i się okaże czy mnie na to stać :D Mam nadzieję że mimo wszystko uda mi się zamknać sprawę okien przed jesienią. Odpowiedz Link Zgłoś
byle.do.piatku Re: Okna z Krakowa 11.08.17, 16:23 Zależy co masz na myśli, bo jak jesień to dla Ciebie początek października, to moze być problem z wyrobieniem się. Zależy jakie terminy będą mieli montażyści, ale sugeruję zwiększyć tempo, jeśli chcesz zdążyć w październiku z tym wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
sebastian_tt Re: Okna z Krakowa 23.08.17, 09:53 W sumie nie pomyślałem o tym, ale o tej porze roku chyba jest lepiej niż na wiosnę, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
charlies1982 Re: Okna z Krakowa 25.08.17, 16:01 Jak firma jest dobra, to zawsze ma obłożenie - jak ja się umawiałem na montaż okien, to miałem 4 tygodnie oczekiwania, przedłużyło się do pięciu, sam montaż też trwał kilka dni, więc całość trwała 1,5 miesiąca od momentu jak już okna były wybrane, przygotowane i dawno po wycenie. Może u Ciebie będzie szybciej, ale nie nastawiaj się, że za miesiąc będziesz miał okna już gotowe Odpowiedz Link Zgłoś
jakub.puchala Re: Okna z Krakowa 27.09.17, 11:39 O wiele jest montaż warstwowy droższy niż zwykły na pianke? Opłaca się to w ogóle? Odpowiedz Link Zgłoś
canarito Re: Okna z Krakowa 28.09.17, 11:25 Odpowiem jak zawwsze jeśli chodzi o cenę okien: zależy. Ale generalnie dobrze wykonany montaż ciepły się naprawdę opłaca. W perspektywie lat użytkowania może dać wymierne oszczędności: oknotest.pl/montaz-okien/cieply-montaz-czy-to-sie-oplaca Odpowiedz Link Zgłoś
kyziolweronika Re: Okna z Krakowa 26.09.17, 19:48 Ja właśnie też muszę zamontować okna w swoim domu i zastanawiam się nad skorzystaniem z usług tej frmy: www.oknopremium.com.pl/. Zna ktoś może? Odpowiedz Link Zgłoś
frusaka Re: Okna z Krakowa 11.10.17, 09:52 Najpierw sprawdź, jakie mają okna i na tej podstawie decyduj, a nie na podstawie nazwy firmy. Jakiś konkretny model od nich Cię interesuje? Porównaj z innymi oknami w podobnej półce cenowej. Bo na przykład te okna z Druteksu które tam mają w ofercie nie są zbyt cenione. Odpowiedz Link Zgłoś
avanaha Re: Okna z Krakowa 17.10.17, 15:28 A mnie się wydawało, że drutex to dość znana marka i na papierze te iglo wydają się dobre Odpowiedz Link Zgłoś
frusaka Re: Okna z Krakowa 24.10.17, 14:53 Na pewno są tanie, jak na te parametry którymi się reklamują, ale też bardziej ubogie niż na przykład Winergetic Premium. Winergetic przede wszystkim jest na profilach VEKI , których przedstawiać nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś