sniegowa 29.09.06, 12:05 Witam, Czy ktoś ma może doświadczenia z powyższym sprzętem? Pozytywne, negatywne? jaką markę wybrać a jakiej unikać jak ognia, chodzi mi o coś do domowego użytku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mif Re: Wyrzynarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 12:29 A co chcesz wyrzynać? Odpowiedz Link Zgłoś
sniegowa Re: Wyrzynarka 29.09.06, 12:54 Może to zabrzmi nieco dziwnie, ale jeszcze nie wiem dokładnie. To tak jak się kupije wiertarkę nie wiadomo do czego finalnie będzie wykorzystywana... Zapewne pierwszą rzeczę będzie blat do kuchni Odpowiedz Link Zgłoś
mar_bie Re: Wyrzynarka 29.09.06, 13:42 ja uzywam skill i einhella... do taki prac "domowych" sa całkiem całkiem... nie narzekam ... odradzam zakup wyrzynarki ze wskaźnikiem laserowym... Odpowiedz Link Zgłoś
mar_bie Re: Wyrzynarka 29.09.06, 15:02 poniewaz niby wskazuje linie cięcia .. ale lekko przekrecisz wyrzynarke to on juz wskazuje inaczej.. wiec i tak tniesz po narysowanej wczesniej lini... i mnie osobiscie troszke przeszkadzal ten laser bo troche myli... Odpowiedz Link Zgłoś
sniegowa Re: Wyrzynarka 29.09.06, 16:01 No tak, bardzo logiczne. Wielkie dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: Wyrzynarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 17:53 osiem lat używam AEG uważam ze jest super.musisz wiedzieć że po przecięciu blatu raczej nie obędzie się bez hebla.przy grubszych materiałach nóż wyrzynarki może uledz lekkiemu skręceniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: Wyrzynarka IP: *.48.jawnet.pl 29.09.06, 19:04 ee tam wytniesz blat i rzucisz wyrzynarke w kat w pracach domowych rzadko sie przydaje jezeli musisz kup najtansza skonczyla sie epoka boazerii i wycinanek co powiesz na takie cudo www.allegro.pl/item124571955_szlifierka_wysokoobrotowa_skil_100_koncowek_fv.html sa lepsze bzykawki wybor nalezy do ciebie zrobisz tym wynalazkiem praktycznie wszystko od wiercenia w scianie po plombowanie zebow i usuwanie kamienia;) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
sniegowa Re: Wyrzynarka 03.10.06, 16:16 Wygląda bardzo ciekawie, ale czy to nie jest tak, że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: Wyrzynarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 16:56 zgadza się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: Wyrzynarka IP: *.57.jawnet.pl 03.10.06, 19:11 glupia latarka i reklama moga zniechecic kupujaego fakt;) mam taka bzykawke makity na pewno bardziej sie przydaje w pracy o wyrzynarki;) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: Wyrzynarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 21:16 to zależy w czym się majsterkuje.czy w bursztynie czy w arch.ogrodowej lub szafkach,regałach,panelach podłogowych itp.wybór firmy b.dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: Wyrzynarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 22:45 Podstawą wszelkich prac jest tokarka. Można wytoczyć młotek i przy jego pomocy, można niektóre pomysły wybić sobie z głowy Odpowiedz Link Zgłoś
sniegowa Re: Wyrzynarka 04.10.06, 10:04 Tak czasem taki młotek by się przydał... ;)) ale znów nic nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: Wyrzynarka IP: *.57.jawnet.pl 04.10.06, 18:51 mif jak zwykle tafil w dyche i pogodzil wszystkich;) mam wyrzynarke perlesa w ciagu 10 lat pracowala ok 10 roboczogodzin taki nawal pracy;) wytrzyma najtansza wyrzynarka chyba ze zaczniesz ukladac podlogi zawodowo wtedy mozna sie pokusic na maszynke lepszej firmy pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś