Dodaj do ulubionych

dachówka ceramiczna Winerberger

25.01.07, 13:42
Jestem na etapie ustalenia wstepnego kosztorysu domu
Dotarliśmy juz do dachu:)
Mam pytanie - czy wymieniona w temacie dachówka ceramiczna jest dobra
i czy cena - 33zł (brutto) za metr to dobra cena?
Czekam na opinie
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: mif Re: dachówka ceramiczna Winerberger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 17:09
      Zobacz ceny gąsiorów i akcesorii. Cenqa dachówki, to pryszcz.
      • Gość: menda Re: dachówka ceramiczna Winerberger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 17:58
        mif: Swego czasu dużo niedobrego mówiło się o jakości dachówek wymienionej tu
        firmy - sam, organoleptycznie doświadczyłem tego na jednej z budów. To co
        dekarze zdejmowali - a raczej zrzucali lotem koszącym do kontenera - tylko w
        ogólnych kształtach przypominało dachówkę bo faktura przypominała resztki po
        inwazji termitów. Czy coś - wedle Twojej wiedzy w tym temacie - zmieniło się na
        lepsze? Pytam, bo jedna taka fajna inwestorka tez się do dachu przymierza i coś
        o W. chlapnęła a mnie organoleptyka sumieniem ruszyła.
        • Gość: mif Re: dachówka ceramiczna Winerberger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 21:01
          Jak budowałem, to właśnie krążyły wici na ten temat. Dla świętego spokoju
          położyłem beton. O dziwo, jest lżejszy od ceramiki :) i równie wytrzymały.
          Od biedy można go przemalować i będzie Trendy :)

Wieści gminne do mnie nie dotarły, co by się poprawili, może dlatego, że nie
          nasłuchiwałem.
          To były czasy, gdzie żonglowano wsadem gorszych surowców, żeby zejść z ceny.
          Przykładów jest masa. Jak jest dzisiaj, trudno powiedzieć. Jedni wrócili do
          wypróbowanych surowców i norm, inni dopasowali technologię, żeby w czsie
          murowania, dolne cegły nie wypadały, lecz po okresie gwarancji.
          Moje zdanie: ja bym się bał.
          • Gość: menda Re: dachówka ceramiczna Winerberger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 07:15
            Gość portalu: mif napisał(a):
            > Moje zdanie: ja bym się bał.

Aaaa, to w takim razie ona też się będzie bała.
            Dziękuję i pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka