Dodaj do ulubionych

jakie pustaki

10.07.08, 10:36
prosze mi pomóc wyborze pustaków na dom
Obserwuj wątek
    • Gość: wiesław Re: jakie pustaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 12:32
      Keramzytowe,nie przyjmują wody i są ciepłe
      • pustaki2 Re: jakie pustaki 11.07.08, 10:05
        Producent prefabrykatów betonowych oferuje TANIO
        pustaki żużlowe wibroprasowane ALFA B15 o wymiarach
        49x24x24

Zapraszamy do współpracy !!

Więcej informacji pod nr telefonu 798-477-579
        798-477-579

e-mail: pustaki2@interia.pl
        www: pustakislask.prv.pl
        CHEŁM ŚLĄSKI
        • Gość: arek Re: jakie pustaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 07:34
          A kto dziś buduje dom z żużlaka?To najgorszy materiał jaki może być.
          • Gość: michał Re: jakie pustaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 11:09
            Masz rację,kiedyś podmurowałem taras i po kilku latach jak robiłem remont
            zobaczyłem po skuciu tynku że te pustaki są po prostu sypkie jak piasek czyli
            się rozlasowały.To tylko taras a dom????
            • Gość: JK Re: jakie pustaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 09:53
              maxy
        • modern25 Re: jakie pustaki 20.07.08, 20:43
          takie pustaki ponoć są radioaktywne .. nie używa się postakow popiołowych czy z
          pyłow dymnicowych do budowania dudynków mieszkalnych.
          • pustaki2 Re: jakie pustaki 21.07.08, 18:17
            dobry pustak i po 100 latach się nie rozsypie widocznie miała Pani słabej
            jakości materiał
            A co do radioaktywności to najpierw poczytajcie sobie o tym a nie róbcie jaj-
            mamy 2008 rok a co niektorzy jakies herezje wypisują;]

O PUSTAKACH:

W budownictwie jednorodzinnym największym popytem cieszą się te materiały
            budowlane, które przy niewielkim nakładzie kosztów zapewnią odpowiednią
            izolacyjność termiczną budynku. Takim materiałem budowlanym jest zwykły pustak.
            Otwory w nim najczęściej usytuowane są mijankowo, dzięki czemu maleje szansa na
            powstanie mostków termicznych, dodatkowo pustaki mają z reguły większe rozmiary
            niż inne materiały budowlane, co z kolei przekłada się na mniejszą ilość spoin w
            ścianie, co również wpływa na termoizolacyjność budynku. Pustak to jednak nie
            tylko ściany zewnętrzne. Te materiały budowlane stosuje się także w
            konstrukcjach stropowych, ścianach działowych czy przewodach dymowych i
            wentylacyjnych. Materiały te mają bardzo dobrą izolacyjność akustyczną
            szczególnie, jeśli prostokątne szczeliny są ustawione prostopadle do płaszczyzny
            ściany.
            • Gość: artur Re: jakie pustaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 08:02
              Nie wypisuj bredni,pustak żużlowy za komuny może i był dobry b0 inne materiały
              były trudne do zdobycia.Dziś mamy w ofercie o wiele więcej i ten kto buduje dom
              powinien dobrze się zastanowić.Ja z żużlaka na pewno domu bym nie postawił,jak
              już to z pustaka keramzytowego.Żużlowe się po pewnym czasie lasują z nich nawet
              garażu bym nie postawił a co dopiero dom.
              • Gość: Konrad Re: jakie pustaki IP: *.adsl.szeptel.net.pl 05.09.08, 22:12
                Ja ze swojej strony mogę polecic beton komórkowy z litewskiej firmy "aeroc". Mój
                sąsiad zamówił cięzarówke w Łomży w jakiejś firmie ( znalazł na allegro).
                Przywieźli mu momentalnie i z tego co wiem niezle mu idzie budowa, a co
                najlepsze zapłacił 2 razy mniej niz za polskie (ytong) bo to ta sama klasa
                produktu. Polecam także ten towar i radze sie rozejrzec za nim, bo mozna sporo
                kasy i nerwów zaoszczedzic ;) mam nadzieje, ze pomoglem :) Udanej budowy życze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka