jasiek28monika 10.07.08, 10:36 prosze mi pomóc wyborze pustaków na dom Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wiesław Re: jakie pustaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 12:32 Keramzytowe,nie przyjmują wody i są ciepłe Odpowiedz Link Zgłoś
pustaki2 Re: jakie pustaki 11.07.08, 10:05 Producent prefabrykatów betonowych oferuje TANIO pustaki żużlowe wibroprasowane ALFA B15 o wymiarach 49x24x24 Zapraszamy do współpracy !! Więcej informacji pod nr telefonu 798-477-579 798-477-579 e-mail: pustaki2@interia.pl www: pustakislask.prv.pl CHEŁM ŚLĄSKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: jakie pustaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 07:34 A kto dziś buduje dom z żużlaka?To najgorszy materiał jaki może być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: jakie pustaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 11:09 Masz rację,kiedyś podmurowałem taras i po kilku latach jak robiłem remont zobaczyłem po skuciu tynku że te pustaki są po prostu sypkie jak piasek czyli się rozlasowały.To tylko taras a dom???? Odpowiedz Link Zgłoś
modern25 Re: jakie pustaki 20.07.08, 20:43 takie pustaki ponoć są radioaktywne .. nie używa się postakow popiołowych czy z pyłow dymnicowych do budowania dudynków mieszkalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
pustaki2 Re: jakie pustaki 21.07.08, 18:17 dobry pustak i po 100 latach się nie rozsypie widocznie miała Pani słabej jakości materiał A co do radioaktywności to najpierw poczytajcie sobie o tym a nie róbcie jaj- mamy 2008 rok a co niektorzy jakies herezje wypisują;] O PUSTAKACH: W budownictwie jednorodzinnym największym popytem cieszą się te materiały budowlane, które przy niewielkim nakładzie kosztów zapewnią odpowiednią izolacyjność termiczną budynku. Takim materiałem budowlanym jest zwykły pustak. Otwory w nim najczęściej usytuowane są mijankowo, dzięki czemu maleje szansa na powstanie mostków termicznych, dodatkowo pustaki mają z reguły większe rozmiary niż inne materiały budowlane, co z kolei przekłada się na mniejszą ilość spoin w ścianie, co również wpływa na termoizolacyjność budynku. Pustak to jednak nie tylko ściany zewnętrzne. Te materiały budowlane stosuje się także w konstrukcjach stropowych, ścianach działowych czy przewodach dymowych i wentylacyjnych. Materiały te mają bardzo dobrą izolacyjność akustyczną szczególnie, jeśli prostokątne szczeliny są ustawione prostopadle do płaszczyzny ściany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: jakie pustaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 08:02 Nie wypisuj bredni,pustak żużlowy za komuny może i był dobry b0 inne materiały były trudne do zdobycia.Dziś mamy w ofercie o wiele więcej i ten kto buduje dom powinien dobrze się zastanowić.Ja z żużlaka na pewno domu bym nie postawił,jak już to z pustaka keramzytowego.Żużlowe się po pewnym czasie lasują z nich nawet garażu bym nie postawił a co dopiero dom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: jakie pustaki IP: *.adsl.szeptel.net.pl 05.09.08, 22:12 Ja ze swojej strony mogę polecic beton komórkowy z litewskiej firmy "aeroc". Mój sąsiad zamówił cięzarówke w Łomży w jakiejś firmie ( znalazł na allegro). Przywieźli mu momentalnie i z tego co wiem niezle mu idzie budowa, a co najlepsze zapłacił 2 razy mniej niz za polskie (ytong) bo to ta sama klasa produktu. Polecam także ten towar i radze sie rozejrzec za nim, bo mozna sporo kasy i nerwów zaoszczedzic ;) mam nadzieje, ze pomoglem :) Udanej budowy życze Odpowiedz Link Zgłoś