det_gittes 03.02.13, 12:38 Witam, stworzyłem dla wpisu tagi, jednak w końcu usunąłem je - a mimo tego wciąż pokazują się na bocznej szpalcie - jak się pozbyć nieistniejących już tagów? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bartoszcze Re: usunięcie tagów 03.02.13, 13:15 Usuwając z listy tagów w edycji bloga. Odpowiedz Link Zgłoś
pan-hiszpan Re: usunięcie tagów 03.02.13, 17:19 Może nieco nie na temat, ale nie radzę nieprzemyślanych "zabaw" z tagami. Nie wiem czy o tym wiesz, ale wyszukiwarki indeksują też tagi z Twojego bloga, a one pojawiają się w wynikach wyszukiwania, NAWET JEŚLI SKASUJESZ TAG NA BLOGU. Więc jeśli wyszukiwarka zaindeksuje jakiś tag który później usunąłeś, a ktoś po wynikach wyszukiwania wejdzie z tego tagu na bloga, jedyne co zobaczy, to pustą stronę, ponieważ tag nie istnieje. Trzeba dokładnie i przyszłościowo pomyśleć, jakich tagów używać. To samo się tyczy np. kategorii itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: usunięcie tagów 03.02.13, 17:30 Nie, z kategoriami jest dużo gorzej. Usunięcie kategorii powoduje usunięcie wszystkich wpisów w niej umieszczonych, a to paskudne jest. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: usunięcie tagów 03.02.13, 18:13 A co, nie wiesz że jest bug taki, że jak wpiszesz tag do szkicu, a potem go skasujesz, to będzie na liście tagów z liczbą wystąpień 0? Odpowiedz Link Zgłoś
bagienny Re: usunięcie tagów 03.02.13, 21:34 To nie jest bug. Automatycznie jest zapisywany tag do listy tagów na danym blogu. Nieprzyspisane tagi można usunąć w zakładce WPISY -> TAGI. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: usunięcie tagów 03.02.13, 23:11 Bug czy ficzer, kwestia filozoficzna. Odpowiedz Link Zgłoś
det_gittes Re: usunięcie tagów 04.02.13, 08:14 hej, dzięki za pomoc, i sorry za banalne pytanie - jak już zauważyłem zakładkę Tagi, to sobie uświadomiłem, że zanim pytać, powinienem najpierw przyjrzeć się trybom edycji bloga! pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś