Dodaj do ulubionych

usunięcie tagów

03.02.13, 12:38
Witam,

stworzyłem dla wpisu tagi, jednak w końcu usunąłem je - a mimo tego wciąż pokazują się na bocznej szpalcie - jak się pozbyć nieistniejących już tagów?

Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • bartoszcze Re: usunięcie tagów 03.02.13, 13:15
      Usuwając z listy tagów w edycji bloga.
    • pan-hiszpan Re: usunięcie tagów 03.02.13, 17:19
      Może nieco nie na temat, ale nie radzę nieprzemyślanych "zabaw" z tagami.

Nie wiem czy o tym wiesz, ale wyszukiwarki indeksują też tagi z Twojego bloga, a one pojawiają się w wynikach wyszukiwania, NAWET JEŚLI SKASUJESZ TAG NA BLOGU.
      Więc jeśli wyszukiwarka zaindeksuje jakiś tag który później usunąłeś, a ktoś po wynikach wyszukiwania wejdzie z tego tagu na bloga, jedyne co zobaczy, to pustą stronę, ponieważ tag nie istnieje.

Trzeba dokładnie i przyszłościowo pomyśleć, jakich tagów używać. To samo się tyczy np. kategorii itp.
      • mika_p Re: usunięcie tagów 03.02.13, 17:30
        Nie, z kategoriami jest dużo gorzej. Usunięcie kategorii powoduje usunięcie wszystkich wpisów w niej umieszczonych, a to paskudne jest.
    • bagienny Re: usunięcie tagów 03.02.13, 17:56
      W jaki sposób je usunąłeś?
      • bartoszcze Re: usunięcie tagów 03.02.13, 18:13
        A co, nie wiesz że jest bug taki, że jak wpiszesz tag do szkicu, a potem go skasujesz, to będzie na liście tagów z liczbą wystąpień 0?
        • bagienny Re: usunięcie tagów 03.02.13, 21:34
          To nie jest bug. Automatycznie jest zapisywany tag do listy tagów na danym blogu. Nieprzyspisane tagi można usunąć w zakładce WPISY -> TAGI.
          • bartoszcze Re: usunięcie tagów 03.02.13, 23:11
            Bug czy ficzer, kwestia filozoficzna.
            • det_gittes Re: usunięcie tagów 04.02.13, 08:14
              hej, dzięki za pomoc, i sorry za banalne pytanie - jak już zauważyłem zakładkę Tagi, to sobie uświadomiłem, że zanim pytać, powinienem najpierw przyjrzeć się trybom edycji bloga!

pzdr!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka