Dodaj do ulubionych

ślub materiały

07.05.11, 16:16
Witam, czy ktoś ma materiały związane z ślubem księcia Williama? Muszę przeprowadzić lekcję na ten temat a nie mogę znaleźć nic ciekawego. Wiem że któreś wydawnictwo oferowało taką lekcję w mailu ale zapomniałam które i teraz nie mogę tego zlokalizować. Dzięki na pomoc
Obserwuj wątek
    • jogi.nka Re: ślub materiały 07.05.11, 20:29
      Nie napisałaś dla jakiej grupy te materiały mają być, dla dzieci, dorosłych, młodzieży w szkole średniej, no i na jakim poziomie. Najlepiej po prostu samemu dostosować tematykę ślubu do materiału, jaki się z klasą przerabia i zrobić własne pomoce ;) Ja w dniu ślubu robiłam w LO w klasie 'elementary' czas Past Simple i pracowaliśmy z biografią Kate, młodzież mówiła o dzieciństwie Williama itd. Do tego trochę słownictwa "ślubnego"- pracowaliśmy z przygotowanym przeze mnie tekstem o wieczorze panieńskim. Fajnie wyszło, śmiechu było mnóstwo:) No i mam nadzieję, że sporo zapamiętali.
      Tutaj masz coś na ten temat z Longmana:
      www.pearsonlongman.com/celebration-resources/index.html
      • stawiarzanna Re: ślub materiały 08.05.11, 10:52
        Wielkie dzięki, poziomy i wiek będzie mieszany bo mam połączyć grupy z uwagi na matury i braki nauczycieli. Od gimnazjum po liceum, pre-inter i wyżej. Przez część lekcji będziemy oglądać film o Williamie i Kate ale chciałam coś na wprowadzenie tematu.
        • ioreta Re: ślub materiały 09.05.11, 13:24
          Tutaj też coś jest:
          www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/specials/2011/03/110315_royal_series_1_page.shtml_____
          www.zdrowejedzenie.blox.pl
          www.angielskidlakazdego.blox.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka