Gość: Kombinator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 17:08 Jak zrobić, aby zakładki w wązkiej szpalcie "podświetlały" się po najechaniu myszką na całym obszarze zakładki tak, jak na tym blogu? - cultura.blox.pl/html Dziękuję z góry za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
t0m Re: Zakładka 26.01.05, 17:15 To można zmienić w cssie bloga. Polecam gotowe rozwiązania - nejczęściej kopiowane są tu: blox.pl/html?page=TopStyleSheetsIndex Są tam takie z "podświetlaniem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kombinator Re: Zakładka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 17:46 Tylko, że ja właśnie nie chcę pobierać gotowego szablonu, tylko ustawić to "podświetlenie" w swoim CSS. Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby Ktoś mi to wyjaśnił - co i gdzie - mam wpisać. Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: Zakładka 26.01.05, 18:57 najwięcej można się nauczyć zaglądając do cudzego CCS 'podświetlanie' leży w CSS w: .ZakladkaEtykieta trzeba zdefiniować kolory .ZakladkaEtykieta a (to będzie niepodświetlone) .ZakladkaEtykieta a:hover (to podświetkone jak najeżdzasz myszką) trzeba zadać kolory czcionki i tła batonów, kolory obramowań aby klawisze wydawały się 'wypułe', odstępy i marginesy... np: .ZakladkaEtykieta a, .ArchiwumItem a { display: block; background-color: #A9A98B; color: #770201; text-decoration: none; padding:2px 2px 2px 2px; margin:2px 2px 2px 2px; border-bottom:1px solid #000; border-top:1px solid #C0C0A0; border-left:1px solid #C0C0A0; border-right:1px solid #000; } .ZakladkaEtykieta a:hover, .ArchiwumItem a:hover { display: block; background-color: #DADAA8; color: #ffffc0; text-decoration: none; padding:2px 2px 2px 2px; margin:2px 2px 2px 2px; border-bottom:1px solid #000; border-top:1px solid #C0C0A0; border-left:1px solid #C0C0A0; border-right:1px solid #000; } powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś