stentonik 30.10.08, 13:48 Co się dzieje po wyczerpaniu limitu 30 mega na pliki? Jak można uzyskać nowe wolne miejsce na kolejne foty? A może nie ma takiej opcji? dzięki za info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ols Re: Wolne miejsce na zdjęcia i co potem? 30.10.08, 16:17 Jeśli o północy z niedzieli na poniedziałek blog ma mniej niż 1MB wolnego miejsca to limit jest automatycznie podnoszony o 2MB. Nie ma górnego limitu pojemności. Odpowiedz Link Zgłoś
isis_4 Re: Wolne miejsce na zdjęcia i co potem? 30.10.08, 17:48 U mnie na blogu wyświetla się taka informacja : Wolne miejsce : 26.69 MB Dozwolone : 30 MB. A kiedy chce wstawić zdjęcie o rozmiarze : 27,5 KB to nie idzie....pokazuje się komunikat błąd wewnętrzny, za problemy.... Albo mi się jednostki po kiełbasiły, albo co jest nie tak... Odpowiedz Link Zgłoś
ols Re: Wolne miejsce na zdjęcia i co potem? 30.10.08, 18:11 Hmm, dodałem sobie "na piechotę" wielkość tych plików i wyszło mi ~30MB. Czyli wygląda na to, że mamy jakiś błąd. Czy możesz przesłać mi zrzut ekranu, na którym widać tę informację o wolnym miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
stentonik Re: Wolne miejsce na zdjęcia i co potem? 30.10.08, 23:49 Czy dobrze rozumiem? Po wykorzystaniu poczatkowego 30MB dostajemy 2MB na wykorzystanie dzienne. Po wykorzystaniu w poniedziałek, we wtorek juz czeka kolejne 2 MB? Odpowiedz Link Zgłoś
ols Re: Wolne miejsce na zdjęcia i co potem? 31.10.08, 02:35 Nie do końca, limit jest podnoszony raz na tydzień, z niedzieli na poniedziałek właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
stentonik Re: Wolne miejsce na zdjęcia i co potem? 31.10.08, 11:31 czyli pozostaje 2 MB do wykorzystania przez tydzień? Jesli tak, to trochę mało...Jakie alternatywy? Odpowiedz Link Zgłoś
ols Re: Wolne miejsce na zdjęcia i co potem? 31.10.08, 14:47 Blox nie jest skonstruowany pod kątem bycia składnicą plików. Jeśli jesteś pewien, że 2MB na tydzień nie wystarczą (to całkiem sporo - 20 stukilobajtowych plików) to umieszczaj zdjęcia w jakimś wyspecjalizowanym serwisie (np. fotoforum, gdzie masz 2GB miejsca) i stamtąd osadzaj je w blogu. Odpowiedz Link Zgłoś
stentonik Re: Wolne miejsce na zdjęcia i co potem? 31.10.08, 18:23 Faktycznie, masz rację. Dzieki za szczegółowe wyjasnienia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
roztoczanski Re: Wolne miejsce na zdjęcia i co potem? 02.11.08, 20:23 A ja miałem problemy z osadzanie zdjęć z Picasy, zdjęcia zniały, u mnie z czterech widać było dwa, u innych osób wcale. Korzystałem z edytora Tiny, jak umieściłem zdjęcia na drugim blogu bloxowym i stamtąd linkowałem, problem zniknął. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyl82 Re: Wolne miejsce na zdjęcia i co potem? 05.12.08, 16:54 Od paru dni publikuje spod pikeo, co by nie mówić jest bardzo blog-friendly Odpowiedz Link Zgłoś
dagny14 Re: Wolne miejsce na zdjęcia i co potem? 11.01.09, 15:47 Do tej pory faktycznie dostawałam te dodatkowe,ale od dwóch tygodni nic.Czy coś się zmieniło? Miejsce mi się kończy,a nie bardzo lubię ładować pliki z fotoforum,bo ono bardzo często nie działa Odpowiedz Link Zgłoś